Yamaha rxa880 לא מזהה סרטים דולבי אטמוס מהאינטרנט
שלום חברים,
מנסה לנגן קבצי סרטים מקודדים דולבי אטמוס שהורדתי מהאינטרנט (קבצי remux של מעל 40 גיגה) והרסיבר מפענח את פס הקול כ-pcm תמיד.
בדקתי סרטים דרך נטפליקס וזה כן מפענח באופן תקין ורושם לי: Atmos/pcm
בטוח שכאן אקבל תשובות לעניין…
מנסה לנגן קבצי סרטים מקודדים דולבי אטמוס שהורדתי מהאינטרנט (קבצי remux של מעל 40 גיגה) והרסיבר מפענח את פס הקול כ-pcm תמיד.
בדקתי סרטים דרך נטפליקס וזה כן מפענח באופן תקין ורושם לי: Atmos/pcm
בטוח שכאן אקבל תשובות לעניין…
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם הרסיבר מציג PCM זה אומר שהנגן שלך (התוכנה במחשב או סטרימר) מבצע את פיענוח האודיו.13/02/2022 11:11tvazana כתב: מנסה לנגן קבצי סרטים מקודדים דולבי אטמוס שהורדתי מהאינטרנט (קבצי remux של מעל 40 גיגה) והרסיבר מפענח את פס הקול כ-pcm תמיד....
כדי שהנגן לא יבצע פיענוח צריך להפעיל בו הגדרה שנקראת Audio Passthrough.
הגדרה זו אומרת לנגן לא לבצע פיענוח של פס הקול, אלא להעביר אותו כמו שהוא לרסיבר, והרסיבר יבצע את הפיענוח.
לפעמים יש צורך לסמן בתוכנה איזה פורמטים הרסיבר מכיר (כמו בקודי, למשל).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא מכיר את אפל טיוי.
מניסיון העבר, היו בעיות עם מוצרי אפל ותמיכה ב- passthrough (לפעמים כתוב Bitstream)
למשל פה מוזכרת הבעיה
https://forums.macrumors.com/threads/ne ... h.2293151/
לא קראתי הכל, אבל הם אומרים שאם הסרט מקודד ב- Dolby Digital Plus (כמו בנטפליקס), אז כן תקבל חיווי ברסיבר על אטמוס, וגם תשמע עם אטמוס.
אם מנגנים ממחשב עם windows או לינוקס אז אין בכלל בעיה להפעיל passthrough,
יש גם סטרימרים שעושים את זה, כמו Nvidia Shield Pro, ROKU, ובטח יש עוד אחרים.
מניסיון העבר, היו בעיות עם מוצרי אפל ותמיכה ב- passthrough (לפעמים כתוב Bitstream)
למשל פה מוזכרת הבעיה
https://forums.macrumors.com/threads/ne ... h.2293151/
לא קראתי הכל, אבל הם אומרים שאם הסרט מקודד ב- Dolby Digital Plus (כמו בנטפליקס), אז כן תקבל חיווי ברסיבר על אטמוס, וגם תשמע עם אטמוס.
אם מנגנים ממחשב עם windows או לינוקס אז אין בכלל בעיה להפעיל passthrough,
יש גם סטרימרים שעושים את זה, כמו Nvidia Shield Pro, ROKU, ובטח יש עוד אחרים.
ערב טוב
לצערי הרב (גם אני בעלים גאה של ATV) יש כיום מגבלה פיזית שהנגן לא מאפשר לקודד atmos מקובץ RIP, רק קבצי אטמוס של שירותי stream שונים כגון נטפליקס הבאים עם קידוד Dolby Digital Plus מזוהים ע"י ATV ומראים לך את החיווי המבוקש atmos.
לא ניתן להגדיר passthrough, הפעינוח תמיד קורא בנגן עצמו.
לצערי הרב (גם אני בעלים גאה של ATV) יש כיום מגבלה פיזית שהנגן לא מאפשר לקודד atmos מקובץ RIP, רק קבצי אטמוס של שירותי stream שונים כגון נטפליקס הבאים עם קידוד Dolby Digital Plus מזוהים ע"י ATV ומראים לך את החיווי המבוקש atmos.
לא ניתן להגדיר passthrough, הפעינוח תמיד קורא בנגן עצמו.