חיבור 2 תשתיות סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Izkov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
פרטנר הגיעו אלי, התחברתי אליהם בנוסף לבזק+בזק בינלאומי. שניהם עם 1 ג׳יגה .
כל אחד לחוד עובד בצורה מעולה, אבל אני רוצה קצת יותר,
יש לי המון שרתים בחול שאני עובד מולם ובין היתר מאד אוהב לשחק. בכל אחד מהשרתים/ משחקים שאני עובד מולם יש יתרון יחסית משמעותי (לפעמים בזבל לפעמים פרטנר, עם יתרון לבזבל) רציתי לחבר את שניהם למקום אחד שידע דרך איזה ספק כדאי לצאת (מבחינת פינג), ולאחר מכן גם לקבל יותר מ1 גיגה לשרתים מסויים (למרות שאני בספק כי גם ביחד אני לא חושב שיגיעו ל1 גיגה).
בגדול יש סיכוי שאשדרג ל2.5 של בזק בעתיד (כשאמצא ממיר סיב שתומך כמו שצריך ובלי קומבינות)
בקשר ל2 החיבורים יש לי כמה רעיונות ורציתי להתייעץ:
1) לואד באלנס מסויים, מחבר את 2 הממירי סיב (פרטנר+בזק) לwanים שלו, ממה שראיתי הוא פשוט מנצל במקסימום קו אחד ואז מוסיף את השני, ולא באמת יודע מי עדיף יותר (שוב בעיקר מבחינת פינג)
2)ראוטר שתומך ב2 wan, יש את הax88 של אסוס שתומך ב2 חיבורים של 1 גיגה כל אחד, הוא ידע מי החיבור העדיף בכל פעם? (יש גם את ax98x שתומך גם ב10 ג׳יגה, לדעתכם הוא יעבוד עם 2.5 של בזק ? נראה שלא כי הוא עם sfp+)
אשמח לשמוע המלצות .

הציוד שלי :
Ax58u במש עם ac86u
כבלים cat6a פרוסים בבית
המון ציוד חכם (בערך 40 מכשירים מחוברים לראוטר)
המחשב נייח תומך ב2.5
הניידים (מקבוקים) לא ידוע, אבל מאמין שתומכים רק ב1 גיגה .

ainm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אם אתה מוכן להתקין OpenWRT, יש חבילה בשם mwan3, עושה כל מה שאתה רוצה למעט לדעת אוטומטית מאיזה חיבור לצאת לפי פינג (אם אתה יודע מה הכתובות של השרתי משחק והן פחות או יותר קבועות, אפשר להרחיב את זה עם סקריפט קטן שיעשה גם את זה)

אני לא יודע אם הראוטר שלך תומך ב OpenWRT וכמה הוא חזק אבל גם אם הוא תומך, יש סיכוי טוב שלא יוכל לספק את המהירות המקסימלית כמו בקושחה המקורית.
אם אתה מתכנן לקחת שני חיבורים של 1G/2.5 ולנצל את שניהם במקביל, הייתי מציע כבר לשדרג לראוטר מבוסס x86

Izkov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

13/02/2022 0:28  
ainm כתב:
אם אתה מוכן להתקין OpenWRT, יש חבילה בשם mwan3, עושה כל מה שאתה רוצה למעט לדעת אוטומטית מאיזה חיבור לצאת לפי פינג (אם אתה יודע מה הכתובות של השרתי משחק והן פחות או יותר קבועות, אפשר להרחיב את זה עם סקריפט קטן שיעשה גם את זה)

אני לא יודע אם הראוטר שלך תומך ב OpenWRT וכמה הוא חזק אבל גם אם הוא תומך, יש סיכוי טוב שלא יוכל לספק את המהירות המקסימלית כמו בקושחה המקורית.
אם אתה מתכנן לקחת שני חיבורים של 1G/2.5 ולנצל את שניהם במקביל, הייתי מציע כבר לשדרג לראוטר מבוסס x86
...
האמת שעניין הפינג הוא המעניין ביותר עבורי .
איזה ראוטר מבוסס x86 מומלץ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”