בדיקת מהירות אינטרנט עם Powerline TP-Link TL-PA7017 KIT
שלום חברים,
רציתי לשתף אותכם עם תוצאות בדיקות שעשיתי היום בעזרת Powerline TP-Link TL-PA7017 KIT
המטרה לבדוק אם אפשר לקבל מהירות טובה יותר בחדר השינה ולעבוד עם המחשב הנייד מדי פעם שמה.
היום דרך WI-FI אני מקבל בקושי 8 מגה.
הציוד שיש לי זה ראוטר D-LINK DIR-825 שעובד עם 1000 מגה, מחובר לתשתית סיבים של אנלימיטד עם ספק הוטנט לצערי במקום 015, שהעבירה כל הלקוחות של סיבים לחברה הזאת לאחרונה, ובמהירות 500/500 מגה סימטרי בינתיים.
הראוטר במצא בסלון ולידו מחשב נייח.
1 - בדיקת מהיריות בסלון:
מחשב נייח מחובר ישירות לראוטר דרך כבל רשת:
PING=4
DL=464
UL=425
חיברתי זוג ה POWERLINE לחשמל אחד קרוב לשני ותוך זמן קצר היה זווג מוצלח
חיברתי המחשב הנייח לכבל הרשת של המקלט והתוצאה היתה:
PING=5
DL=349
UL=380
אחר כך חיברתי המחשב הנייד לכבל רשת של המקלט והתוצאה היתה
PING=5
DL=391
UL=392
בדיקת המחשב הנייד דרך WI-FI
PING=8
DL=86
UL=64
לא ברור לי למה אבדוק את העניין בהזדמנות
2 - בדיקת מהיריות במטבח מרחק של 8 מטר מהראוטר
בדיקת מהיריות של מחשב נייד דרך WIFI
PING=6
DL=39
UL=5
חיברתי המקלט בחשמל במטבח עד שהיה זיווג ואז חיברתי את המחשב הנייד לכבל רשת של המקלט והתוצאות היו:
PING=9
DL=73
UL=79
אני חייב לציין שהסלון והמטבח לא מחוברים חשמלית לאותו מעגל ולכן זה מסביר למה מהירות הגלישה היתה כל כך נמוכה אבל לפחות קיבלתי מהירות יותר טובה מה WI-FI
3 - בדיקת מהיריות בחדר שינה במרחק של 15 מטר בערך מהראוטר
חדר השינה לא מחוברת חשמלית לאותו מעגל לסלון או למטבח ולכן לא היו לי ציפיות גדולות
חיברתי המקלט לחשמל בחדר השינה ולצערי לא הצלחתי לקבל זיווג בין המשדר והמקלט
אז ה POWERLINE לא עזר לי בסוף ונשארתי רק עם ה WI-FI במהרות של 8 מגה.
בהזדמנות אקנה כבל רשת מסוג CAT7 או CAT8 באורך 15 מטר ואחבר את המשדר לחשמל במטבח ואולאי על ידי כך אצליח לקבל זיווג בין המשדר למקלט. אין לי כוונה להעביר כבל רשת ארוך יותר עד לחדר השינה כי זה יותר מסובך.
את הבדיקה הזאת עשיתי היום עם כבל CAT5 באורך 10 מטר ללא הצלחה.
רציתי לשתף אותכם עם תוצאות בדיקות שעשיתי היום בעזרת Powerline TP-Link TL-PA7017 KIT
המטרה לבדוק אם אפשר לקבל מהירות טובה יותר בחדר השינה ולעבוד עם המחשב הנייד מדי פעם שמה.
היום דרך WI-FI אני מקבל בקושי 8 מגה.
הציוד שיש לי זה ראוטר D-LINK DIR-825 שעובד עם 1000 מגה, מחובר לתשתית סיבים של אנלימיטד עם ספק הוטנט לצערי במקום 015, שהעבירה כל הלקוחות של סיבים לחברה הזאת לאחרונה, ובמהירות 500/500 מגה סימטרי בינתיים.
הראוטר במצא בסלון ולידו מחשב נייח.
1 - בדיקת מהיריות בסלון:
מחשב נייח מחובר ישירות לראוטר דרך כבל רשת:
PING=4
DL=464
UL=425
חיברתי זוג ה POWERLINE לחשמל אחד קרוב לשני ותוך זמן קצר היה זווג מוצלח
חיברתי המחשב הנייח לכבל הרשת של המקלט והתוצאה היתה:
PING=5
DL=349
UL=380
אחר כך חיברתי המחשב הנייד לכבל רשת של המקלט והתוצאה היתה
PING=5
DL=391
UL=392
בדיקת המחשב הנייד דרך WI-FI
PING=8
DL=86
UL=64
לא ברור לי למה אבדוק את העניין בהזדמנות
2 - בדיקת מהיריות במטבח מרחק של 8 מטר מהראוטר
בדיקת מהיריות של מחשב נייד דרך WIFI
PING=6
DL=39
UL=5
חיברתי המקלט בחשמל במטבח עד שהיה זיווג ואז חיברתי את המחשב הנייד לכבל רשת של המקלט והתוצאות היו:
PING=9
DL=73
UL=79
אני חייב לציין שהסלון והמטבח לא מחוברים חשמלית לאותו מעגל ולכן זה מסביר למה מהירות הגלישה היתה כל כך נמוכה אבל לפחות קיבלתי מהירות יותר טובה מה WI-FI
3 - בדיקת מהיריות בחדר שינה במרחק של 15 מטר בערך מהראוטר
חדר השינה לא מחוברת חשמלית לאותו מעגל לסלון או למטבח ולכן לא היו לי ציפיות גדולות
חיברתי המקלט לחשמל בחדר השינה ולצערי לא הצלחתי לקבל זיווג בין המשדר והמקלט
אז ה POWERLINE לא עזר לי בסוף ונשארתי רק עם ה WI-FI במהרות של 8 מגה.
בהזדמנות אקנה כבל רשת מסוג CAT7 או CAT8 באורך 15 מטר ואחבר את המשדר לחשמל במטבח ואולאי על ידי כך אצליח לקבל זיווג בין המשדר למקלט. אין לי כוונה להעביר כבל רשת ארוך יותר עד לחדר השינה כי זה יותר מסובך.
את הבדיקה הזאת עשיתי היום עם כבל CAT5 באורך 10 מטר ללא הצלחה.
עדכון מהיום
העברתי כבל CAT5 מהסלון למטבח ושמה שמתי את המשדר של POWERLINE
בחדר השינה שמתי את המקלט של POWERLINE ולשמחתי היה זווג PAIRING בין השניים
בבדיקת מהירות של המחשב הנייד, קיבלתי מהירות חלומית ככה:
PING=6
DL=159
UL=116
ב WIFI קיבלתי בערך 10 מגה בקושי. יש בדרך 5 קירות
אני חושב שעם כבל CAT7 אוכל לקבל תוצאות יותר טובות.
המסקנה שלי היא שגם אם המשדר והמקלט לא מחוברים חשמלית לאותו מעגל, ה POWERLINE בכל זאת יכול לעזור אם מצליחים לעשות זווג
העברתי כבל CAT5 מהסלון למטבח ושמה שמתי את המשדר של POWERLINE
בחדר השינה שמתי את המקלט של POWERLINE ולשמחתי היה זווג PAIRING בין השניים
בבדיקת מהירות של המחשב הנייד, קיבלתי מהירות חלומית ככה:
PING=6
DL=159
UL=116
ב WIFI קיבלתי בערך 10 מגה בקושי. יש בדרך 5 קירות
אני חושב שעם כבל CAT7 אוכל לקבל תוצאות יותר טובות.
המסקנה שלי היא שגם אם המשדר והמקלט לא מחוברים חשמלית לאותו מעגל, ה POWERLINE בכל זאת יכול לעזור אם מצליחים לעשות זווג
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
CAT5 לא יתן לך מעל ל-100 מגה. CAT5E תומך עד 1,000 מגה (או 1 גיגה).
החלפה ל-CAT7 לא תשפר שום דבר כי המגבלה היא בין שני המתאמים על גבי כבלי החשמל, ולא כבלי הרשת.
החלפה ל-CAT7 לא תשפר שום דבר כי המגבלה היא בין שני המתאמים על גבי כבלי החשמל, ולא כבלי הרשת.
צודק התכוונתי ל CAT5E כמובן, אבל מי יכול היום לקרוא מה שכתוב על הכבלים בלי מיקרוסקופ?13/02/2022 17:10TheCoolest כתב: CAT5 לא יתן לך מעל ל-100 מגה. CAT5E תומך עד 1,000 מגה (או 1 גיגה).
החלפה ל-CAT7 לא תשפר שום דבר כי המגבלה היא בין שני המתאמים על גבי כבלי החשמל, ולא כבלי הרשת....
אני שוקל להזמין גליל של 50 מטר CAT7 שיהיה בבית ולהכין כבלים בדיוק לפי האורך שאני באמת צריך וגם מכשיר CRIMP מתאים. יש המלצה על איזה מכשיר כדאי להזמין?
עוד רעיון שצץ לי במוח זה לבקש מחשמלאי מקצועי להעביר חוטי חשמל מהסלון עד לחדר השינה דרך התשתית בקירות ושיהיה שמה שקע בקיר על אותו מעגל חשמלי. מדובר במרחק של עד 15 מטר. האם זה אפשרי לפי דעת המומחים בפורום?
תודה מראש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם אתה רוצה להכין כבלים לבד, תקנה CAT6.
אבל תכלס עדיף לקנות כבלים מוכנים לפי האורך הדרוש.
אבל תכלס עדיף לקנות כבלים מוכנים לפי האורך הדרוש.
תודה על העצה.15/02/2022 23:37TheCoolest כתב: אם אתה רוצה להכין כבלים לבד, תקנה CAT6.
אבל תכלס עדיף לקנות כבלים מוכנים לפי האורך הדרוש....
איזה מכשיר CRIMP מומלץ להכנת כבלים לבד כולל בודק TESTER?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בזמנו קניתי את הכי זול שמצאתי באיביי.
אם תקנה סופיות עם קצה פתוח, קל מאד להכין כבלים לבד.
למרות שבדיעבד זה מיותר. עם כבלים מוכנים אין כאב ראש והם בטוח עובדים.
למרות שבדיעבד זה מיותר. עם כבלים מוכנים אין כאב ראש והם בטוח עובדים.
שוב תודה על העצות.18/02/2022 20:52TheCoolest כתב: בזמנו קניתי את הכי זול שמצאתי באיביי.
למרות שבדיעבד זה מיותר. עם כבלים מוכנים אין כאב ראש והם בטוח עובדים....
האמת אני רוצה ללמוד איך להכין כבלים לבד ולפי אורכים מדוייקים.
1)אין צורך לבדוק מהירות 'אינטרנט' כאשר השינויים שאתה עושה זה ברשת הביתית. התוצאות של SPEEDTEST הן מבלבלות, משתנות, ומאוד תלויות בסוג המכשיר.
2)ראוטר איכותי (למשל אסוס AX88U) שעובד ברוחב פס של160MHZ +ציוד איכותי (כרטיס רשת AX201אלחוטי) היה מספק לך גם בוויפי תוצאות עם מאות מגה בכל הבית.
2)ראוטר איכותי (למשל אסוס AX88U) שעובד ברוחב פס של160MHZ +ציוד איכותי (כרטיס רשת AX201אלחוטי) היה מספק לך גם בוויפי תוצאות עם מאות מגה בכל הבית.
תודה על העצות.19/02/2022 22:34xsoft7 כתב: 1)אין צורך לבדוק מהירות 'אינטרנט' כאשר השינויים שאתה עושה זה ברשת הביתית. התוצאות של SPEEDTEST הן מבלבלות, משתנות, ומאוד תלויות בסוג המכשיר.
2)ראוטר איכותי (למשל אסוס AX88U) שעובד ברוחב פס של160MHZ +ציוד איכותי (כרטיס רשת AX201אלחוטי) היה מספק לך גם בוויפי תוצאות עם מאות מגה בכל הבית....
אני לא מעוניין שיהיה לי בבית WIFI ולכן רציתי לבדוק מה אפשר לעשות עם ה POWERLINE עם יציאת LAN בלבד.
ברשותי כל הציוד שאני צריך.