חיבור מחשב נייד לאינטרנט קווי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
sep12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי אינטרנט סיבים של פרטנר. אני לא בקיא כלכך בעולם הזה אז אשמח אם תוכלו לחדד לי כמה נקודות.
יש לי מודם בארון תקשורת שנמצא בתוך הבית שמחובר לסיבים ואני רוצה להעביר כבל אינטרנט לחדר העבודה (קליטת הWIFI חלשה מהמחשב - המחשב מרוחק כ - 10 מטרים מהנתב, מהפלאפון הקליטה די טובה) אני מתכנן לחבר את המחשב עם HUB של UGREEN שיש לו כניסת RJ45.
1) קראתי כאן שיש דבר כזה להשחיל סיב לחדרים בבית, הדבר הזה לא כלכך מובן לי, לא מחברים פשוט כבל CAT?
אם מחברים CAT, קראתי כאן שלבית יהיה טוב להשחיל כבל CAT6A.
הבעיה שאני לא יכול להשחיל את הכבל עם הקונקטור כי הוא לא יעבור בצינור מה שאומר שאני אהיה צריך לחבר לו קונקטור.
2) האם זו בקשה לגיטמית מטכנאי של פרטנר להשחיל לי כבל וגם ללחוץ אותו וכל העניין שקשור בכך? זה שירות שהם צריכים לתת לי?
או שאני צריך לדאוג להשחלת הכבל ולקרוא להם רק שילחצו אותו? מה אני צריך לבקש מהם בדיוק?

תודה מראש וסליחה על הסרבול.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

להבנתי יש לך כמה אפשרויות:
1. לנסות ולהוציא את הנתב (יש לך בארון נתב, לא מודם) מארון התקשורת. יכול להיות שזה ישפר את הקליטה האלחוטית.
2. לבקש מספק התקשורת להעביר את הנקודה מארון התקשורת למיקום אחר בבית. לא שתצליח לגרום להם לעשות את זה. השאלה במקרה הזה היא האם אתה צריך קליטת wifi איכותית באזור שבו הנתב נמצא היום. אם תעביר את הנתב כנראה איכות הקליטה באיזור בו הוא נמצא עכשיו תפגע.
3. לפרוס כבל נחושת (Cat6 זה בסדר גמור) אל החדר שבו אתה רוצה נקודה נוספת. את הפריסה אפשר לעשות לבד, אם אתה יודע איך, או להביא טכנאי פרטי שיעשה את זה עבורך.

להבנתי ספק האינטרנט מגיע לנקודה אחת בבית. במקרה שלך זה לארון התקשורת. הספק לא אמור לעשות לך פריסה לחדרים נוספים בבית.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

אין טעם להעביר סיב אופטי, אם טכנאי זה יקר, פשוט תשחיל CAT5E/6/6A ותקנה בכמה דולרים באלי-אקספרס לוחץ RJ45 וראש אחד ותעשה את זה לבד, ממש קל וזול.
אם אתה נמצא באזור הגליל העליון יש לי את הלוחץ ומוכן להשאיל לך

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”