לצפייה בתכני HD מה עדיף-מחשב או נגן DVD?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
אני שוקל לקנות טלוויזיה LCD FULL HD
מעניין אותי לדעת, האם סרטים של 1080P ו- 720P
שמורידים מהאינטרנט, ניתן לצרוב על דיסק ולראות כמו שצריך באמצעות מכשיר DVD עם יציאת HDMI ( נניח PIONEER DV400 )או שהצורה האופטימאלית לצפייה בתכנים האלה תהיה רק באמצעות חיבור המחשב (כמובן עם מעבד חזק וחיבור מתאים) לטלוויזיה?
תודה רבה!
אני שוקל לקנות טלוויזיה LCD FULL HD
מעניין אותי לדעת, האם סרטים של 1080P ו- 720P
שמורידים מהאינטרנט, ניתן לצרוב על דיסק ולראות כמו שצריך באמצעות מכשיר DVD עם יציאת HDMI ( נניח PIONEER DV400 )או שהצורה האופטימאלית לצפייה בתכנים האלה תהיה רק באמצעות חיבור המחשב (כמובן עם מעבד חזק וחיבור מתאים) לטלוויזיה?
תודה רבה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מכשיר DVD אינו מסוגל בכלל להקרין סרטי HD ולכן לשאלתך יש רק תשובה אחת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

סליחה על הבורות, אבל עד כמה שידוע לי יש את הבלו-ריי ואת DVD HD שמנהלים ביניהם מאבק (שיוכרע כנראה לטובת הבלו ריי)
והאם מכשיר DVD בעל יציאת HDMI (כמו למשל הפיוניר שציינתי) לא יעשה את העבודה?
והאם מכשיר DVD בעל יציאת HDMI (כמו למשל הפיוניר שציינתי) לא יעשה את העבודה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
bariko,
נגן ה DVD שציינת, מסוגל לקחת את דיסק ה DVD ולעשות לו upscale, כלומר לקחת את רזולוציית הסרט (720x576 עבור PAL ו 720x480 עבור NTSC) ולהעלות אותה ל 1920x1080 על ידי שימוש באלגוריתמים מתקדמים. למרות שפעולה זו לעיתים נעשית בצורה משכנעת למדי, אין היא משתווה לתוכן HD "אמיתי" כפי שקיים בצורת דיסק Blu-ray או HD DVD.
הדרך הפופולרית היום לצפות בתכני HD היא באמצעות HTPC, סטרימר או נגן Blu-ray \ HD DVD ייעודי.
נגן ה DVD שציינת, מסוגל לקחת את דיסק ה DVD ולעשות לו upscale, כלומר לקחת את רזולוציית הסרט (720x576 עבור PAL ו 720x480 עבור NTSC) ולהעלות אותה ל 1920x1080 על ידי שימוש באלגוריתמים מתקדמים. למרות שפעולה זו לעיתים נעשית בצורה משכנעת למדי, אין היא משתווה לתוכן HD "אמיתי" כפי שקיים בצורת דיסק Blu-ray או HD DVD.
הדרך הפופולרית היום לצפות בתכני HD היא באמצעות HTPC, סטרימר או נגן Blu-ray \ HD DVD ייעודי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מכשירי HD DVD ו בלו ריי אינם ברי השוואה ל DV400 שהבאת כדוגמא בהודעה המקורית. מכשיר ה DV 400 הוא נגן DVD פשוט שיש לו יציאה HDMI ודרכה הוא מסוגל לשלוח תוכן ברזולוציה SD (כלומר 576 או 480 שורות) שעבר המרה ל 720 או 1080 שורות.
ההמרה מתבצעת באמצעות רכיב פנימי של נגן ה DVD הפשוט ואינה שונה מהותית מאותה המרה שמבצע המסך כשהוא מקבל תוכן ברזולוציה SD ו"מותח" אותו להתאים למספר הפיקסלים הפיזיים שיש לו. נגני DVD מסוג זה קרויים גם Upscaling DVD Player.
עקב מגבלות של יכולת עיבוד,זיכרון וכונן אופטי (אם כי זה פחות חשוב לצורך העניין) מכשיר DVD פשוט אינו מסוגל לפענח קבצים ברזולוציה HD שקודדו ב VC-1 או AVC (ידוע גם כ H.264) לצורך כך נוצרו מכשירים כדוגמת נגני ה HD DVD והבלו ריי שלהם גם כונן אופטי המסוגל לקרוא דיסקים המכילים מידע רב יותר ממה שאגור בתקליטור DVD רגיל.
מובן שמחשב אישי שהוא בעל יכולת עיבוד טובה יותר וכונן קשיח היכול לאגור מידע רב יותר מסוגל גם הוא לפענח ולהציג קבצים.ברזולוציה HD.
כך שהתשובה המלאה לשאלתך היא שאתה יכול לצרוב קובץ של סרט שהורדת מהאינטרנט על גבי תקליטור DVD אבל אין שום נגן DVD שיהיה מסוגל לקרוא ולהציג אותו.
ההמרה מתבצעת באמצעות רכיב פנימי של נגן ה DVD הפשוט ואינה שונה מהותית מאותה המרה שמבצע המסך כשהוא מקבל תוכן ברזולוציה SD ו"מותח" אותו להתאים למספר הפיקסלים הפיזיים שיש לו. נגני DVD מסוג זה קרויים גם Upscaling DVD Player.
עקב מגבלות של יכולת עיבוד,זיכרון וכונן אופטי (אם כי זה פחות חשוב לצורך העניין) מכשיר DVD פשוט אינו מסוגל לפענח קבצים ברזולוציה HD שקודדו ב VC-1 או AVC (ידוע גם כ H.264) לצורך כך נוצרו מכשירים כדוגמת נגני ה HD DVD והבלו ריי שלהם גם כונן אופטי המסוגל לקרוא דיסקים המכילים מידע רב יותר ממה שאגור בתקליטור DVD רגיל.
מובן שמחשב אישי שהוא בעל יכולת עיבוד טובה יותר וכונן קשיח היכול לאגור מידע רב יותר מסוגל גם הוא לפענח ולהציג קבצים.ברזולוציה HD.
כך שהתשובה המלאה לשאלתך היא שאתה יכול לצרוב קובץ של סרט שהורדת מהאינטרנט על גבי תקליטור DVD אבל אין שום נגן DVD שיהיה מסוגל לקרוא ולהציג אותו.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה לשניכם, עכשיו זה יותר ברור, רק שלא הבנתי את הסיפא שלך, Catskinner
האם מכשירי HD DVD ו בלו ריי לא יוכלו לקרוא ולהציג בצורה אמיתית תכנים של 1080P שאני מוריד מהרשת וצורב על דיסק?
האם מכשירי HD DVD ו בלו ריי לא יוכלו לקרוא ולהציג בצורה אמיתית תכנים של 1080P שאני מוריד מהרשת וצורב על דיסק?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מתאר לעצמי שזה יהיה תלוי ביצרנים עצמם. למכשירים יש את היכולת אז זה רק עניין של תוכנה. כרגע בטוח שיותר קל לעשות את זה עם מחשב. בטוח שיהיה יותר זול ופשוט לעשות את זה עם דור הסטרימרים החדשים שיגיעו אלינו בחודשים הקרובים.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

רגע, אז מה כרגע עושים כולם? מדיה סנטר HTPC?
האם זה הפתרון הטוב ביותר כדי להציג את תכני ה-HD בצורה הטובה והמלאה ביותר?
האם ה-HTPC דורש כל מיני המרות (בין פורמטים) וכיוונים, או שהתפעול הוא די פשוט?
נקודה זו מאוד חשובה לי, כי ממש אין לי זמן ועצבים להסתבך עם הנושא הזה, ולכן גם הייתה לי העדפה למכשיר DVD שבו רק צריך להכניס את הדיסק, סה טו....
האם זה הפתרון הטוב ביותר כדי להציג את תכני ה-HD בצורה הטובה והמלאה ביותר?
האם ה-HTPC דורש כל מיני המרות (בין פורמטים) וכיוונים, או שהתפעול הוא די פשוט?
נקודה זו מאוד חשובה לי, כי ממש אין לי זמן ועצבים להסתבך עם הנושא הזה, ולכן גם הייתה לי העדפה למכשיר DVD שבו רק צריך להכניס את הדיסק, סה טו....
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אם התעסקות בקודקים והמרות אינה בראש סדר העדיפויות שלך,גש לחנות מתמחה קרובה ותצטייד בנגן BD חדש...
אין שום פתרון ביניים אחר,שכן כל מחשב ידרוש ממך להוריד את התוכן,לבדוק תאימות,במידה ולא מתאים תדרש המרה...וחוזר חלילה.
זה אולי נשמע סיפור ארוך,אבל לאנשים שעושים שימוש יותר משעתיים ביום עם מחשב הדבר אורך כמה דקות.
בהצלחה.
אין שום פתרון ביניים אחר,שכן כל מחשב ידרוש ממך להוריד את התוכן,לבדוק תאימות,במידה ולא מתאים תדרש המרה...וחוזר חלילה.
זה אולי נשמע סיפור ארוך,אבל לאנשים שעושים שימוש יותר משעתיים ביום עם מחשב הדבר אורך כמה דקות.
בהצלחה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תראה, גם כיום הרבה פעמים קורה שאני מוריד סרטים בפורמטים שה-DVD הביתי לא יודע לקרוא, ואז אני נאלץ לבצע המרות ל-AVI
מדי פעם אני מבצע גם הטמעה של כתוביות לצמיתות (ע"י תוכנה מסוג של AVIRECOMP)
אז אם מדובר בפעולות כאלה, זה עוד בסדר. השאלה אם מעבר לזה, נדרשים גם תהליכים אחרים מסובכים יותר, הקשורים גם בתפעול מכשיר HTPC או שברגע ויש לי כבר את הסרט על הכונן של המכשיר, ניתן לצפות בו די בקלות?
מדי פעם אני מבצע גם הטמעה של כתוביות לצמיתות (ע"י תוכנה מסוג של AVIRECOMP)
אז אם מדובר בפעולות כאלה, זה עוד בסדר. השאלה אם מעבר לזה, נדרשים גם תהליכים אחרים מסובכים יותר, הקשורים גם בתפעול מכשיר HTPC או שברגע ויש לי כבר את הסרט על הכונן של המכשיר, ניתן לצפות בו די בקלות?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אז רגע, האם נגן BD יבצע את העבודה בלי לשבור יותר מדי את הראש?
מורידים סרט מהרשת (לא משנה באיזה פורמט) צורבים אותו באמצעות צורב BD (שאין לי כרגע), ואז מכניסים אותו לנגן, והוא אמור לקרוא אותו ללא כל בעיות?
אגב, בקשר ל HTPC, האם בנוסף להמרות בין פורמטים צריך גם לכוון את הטלוויזיה?
אם זכור לי נכון, מרטין כתב פעם מאמר בנושא של חיבור המחשב לטלוויזיה, וזה נראה לי תהליך די מייגע, ולגמרי לא פשוט (לפחות עבור אנשים לא מיומנים כמוני
)...
מורידים סרט מהרשת (לא משנה באיזה פורמט) צורבים אותו באמצעות צורב BD (שאין לי כרגע), ואז מכניסים אותו לנגן, והוא אמור לקרוא אותו ללא כל בעיות?
אגב, בקשר ל HTPC, האם בנוסף להמרות בין פורמטים צריך גם לכוון את הטלוויזיה?
אם זכור לי נכון, מרטין כתב פעם מאמר בנושא של חיבור המחשב לטלוויזיה, וזה נראה לי תהליך די מייגע, ולגמרי לא פשוט (לפחות עבור אנשים לא מיומנים כמוני
- Catskinner
- חבר במועדון HT

bariko הבעיה היא שכל נושא נגני ה HD DVD והבלו ריי די חדש והנגנים הקיימים מתמקדים בעיקר בניגון תקליטורים HD מקוריים ככה שאי אפשר להגיד לך אם אתה עתיד לשבור את הראש או לא.
מה שן כדאי לך לחשוב עליו הוא שלא רק הקידוד והמדיה חשובים, גם אריזת התוכן קובעת. הרבה סרטים ארוזים היום בקבצי MKV ואת זה אף נגן מלבד מחשב HTPC (ובעתיד גם סטרימרים) יודע לנגן.
מה שן כדאי לך לחשוב עליו הוא שלא רק הקידוד והמדיה חשובים, גם אריזת התוכן קובעת. הרבה סרטים ארוזים היום בקבצי MKV ואת זה אף נגן מלבד מחשב HTPC (ובעתיד גם סטרימרים) יודע לנגן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
Catskinner,
חומר קריאה קל לאחר הצהריים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=36088
חלק מהסטרימרים כבר יודעים לקרוא MKV.
חומר קריאה קל לאחר הצהריים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=36088
חלק מהסטרימרים כבר יודעים לקרוא MKV.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

קראתי כבר. התרשמתי שנכון לשבוע שעבר העסק עדיין לא עובד מי יודע מה חלק כך שלא הייתי מציע את זה כפתרון לאחד שלא רוצה לשבור את הראש. בגלל זה הסתייגתי פעמיים מסטרימרים והצעתי אותם כפתרון פשוט אבל עתידי. אני מאוד מצטער אם בינתיים חלו שינוים והמידע שברשותי אינו מעודכן ואשמח לשמוע על הנסיון שלך בניגון קבצי MKV.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, אם כך אני מבין שהאופציה הריאלית עבורי כרגע היא רק HTPC
לכן אני חוזר על השאל ששאלתי קודם- האם HTPC מצריך את התהליך המייגע של כיוון הטלוויזיה ,לפי המאמר של מרטין?
אגב, האם תוכלו להמליץ על מערכת HTPC מוכנה שתריץ סרטי 1080 ללא בעיות, במחיר סביר?
לכן אני חוזר על השאל ששאלתי קודם- האם HTPC מצריך את התהליך המייגע של כיוון הטלוויזיה ,לפי המאמר של מרטין?
אגב, האם תוכלו להמליץ על מערכת HTPC מוכנה שתריץ סרטי 1080 ללא בעיות, במחיר סביר?
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
bariko,
ברגע שאמרת HTPC אמרת מקודדים...אמרת מקודדים אמרת עשרות רבות כאלו.
אם אתה אומר שאתה רוצה מחשב אז קח מפרט בסיסי פלוס בעלות של 3K ומעלה ואתה מקבל תמורה הולמת.
ולא הבנתי בדיוק את הקטע של כיוון המסך? לאיזה כיוון אתה מתיחס? רזולוציה? צבעים...?
ברגע שאמרת HTPC אמרת מקודדים...אמרת מקודדים אמרת עשרות רבות כאלו.
אם אתה אומר שאתה רוצה מחשב אז קח מפרט בסיסי פלוס בעלות של 3K ומעלה ואתה מקבל תמורה הולמת.
ולא הבנתי בדיוק את הקטע של כיוון המסך? לאיזה כיוון אתה מתיחס? רזולוציה? צבעים...?
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני זוכר שמרטין כתב פעם מאמר שבו הוא מדריך כיצד צריך לחבר את המחשב לטלוויזיה.
אבל יכול להיות שזה נעשה עבור אנשים שרוצים להשתמש במסך הפלזמה או LCD במקום מסך המחשב...
אני רוצה להסביר, את החששות שלי. גם כרגע אני מוריד הרבה תכנים (רגילים) מהרשת, מבצע המרות בין פורמטים (אם צריך, במידה ומדובר בפורמט שמכשיר ה-DVD שלי לא יודע לקרוא) ואז צורב על דיסק.
אם בהתעסקות ב-HTPC כוללת את הפעולות האלה, אז דיינו. אבל אם מדובר בכל מיני פעולות מעבר לכך (כמו נניח החבר'ה מהפורום של צלחות לווין שמנסים לפצח שם כל מיני קודים, ומדברים בשפה שנשמעת לי סינית) אז יש כאן אלמנט שמרתיע אותי, כי החיים האישיים שלי מלאים בכל מיני בעיות ודאגות, וממש אין לי פנאי "לשבור את הראש" כדי לצפות בתכני HD
צריך גם להבין שעדיין לא קניתי טלוויזיה HD , ואם תוסיף לכך את ה-3K עבור HTPC
אני עלול להגיע למצב שבו הוצאתי המון כסף עבור "פיל לבן" שמשמש רק עבור צפייה בשידורי הטלוויזיה.
ואם זה מה שצפוי לי, אז אולי באמת עדיף שאשאר בינתיים עם פלזמת ה-EDTV שלי ואמתין עד שחברת HOT יתחילו לשדר HD כשבמקביל תתכן גם ירידה במחירים של מסכי ה- FULL HD ונגני הבלו ריי....
אבל יכול להיות שזה נעשה עבור אנשים שרוצים להשתמש במסך הפלזמה או LCD במקום מסך המחשב...
אני רוצה להסביר, את החששות שלי. גם כרגע אני מוריד הרבה תכנים (רגילים) מהרשת, מבצע המרות בין פורמטים (אם צריך, במידה ומדובר בפורמט שמכשיר ה-DVD שלי לא יודע לקרוא) ואז צורב על דיסק.
אם בהתעסקות ב-HTPC כוללת את הפעולות האלה, אז דיינו. אבל אם מדובר בכל מיני פעולות מעבר לכך (כמו נניח החבר'ה מהפורום של צלחות לווין שמנסים לפצח שם כל מיני קודים, ומדברים בשפה שנשמעת לי סינית) אז יש כאן אלמנט שמרתיע אותי, כי החיים האישיים שלי מלאים בכל מיני בעיות ודאגות, וממש אין לי פנאי "לשבור את הראש" כדי לצפות בתכני HD
צריך גם להבין שעדיין לא קניתי טלוויזיה HD , ואם תוסיף לכך את ה-3K עבור HTPC
אני עלול להגיע למצב שבו הוצאתי המון כסף עבור "פיל לבן" שמשמש רק עבור צפייה בשידורי הטלוויזיה.
ואם זה מה שצפוי לי, אז אולי באמת עדיף שאשאר בינתיים עם פלזמת ה-EDTV שלי ואמתין עד שחברת HOT יתחילו לשדר HD כשבמקביל תתכן גם ירידה במחירים של מסכי ה- FULL HD ונגני הבלו ריי....