רסיבר קולנוע לרמקולים B&W
-
Eran101
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: ערן רותם
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם.
אני מעוניין לרכוש רסיבר קולנוע ומתלבט מה יתאים לרמקולים שלי.
רמקולים B&W 683 ואני מאד מרוצה מהם (יכולים לקבל עד 200W ב 8ohms).
המגבר הנוכחי שלי הוא NAD C372 שלפי נתוני היצרן מספק 150W לערוץ.
שוקל לרכוש רסיבר DENON X2700H , שיש לו 95W לערוץ . האם זו בחירה טובה? האם הרסיבר הזה יזיז את הרמקולים בצורה טובה?
אני שומע מוזיקה בחלל סלון סטנדרטי. מרחק צפייה 3 מטרים.
תקציב לרסיבר סביב 5000 שקלים.
תודה!
אני מעוניין לרכוש רסיבר קולנוע ומתלבט מה יתאים לרמקולים שלי.
רמקולים B&W 683 ואני מאד מרוצה מהם (יכולים לקבל עד 200W ב 8ohms).
המגבר הנוכחי שלי הוא NAD C372 שלפי נתוני היצרן מספק 150W לערוץ.
שוקל לרכוש רסיבר DENON X2700H , שיש לו 95W לערוץ . האם זו בחירה טובה? האם הרסיבר הזה יזיז את הרמקולים בצורה טובה?
אני שומע מוזיקה בחלל סלון סטנדרטי. מרחק צפייה 3 מטרים.
תקציב לרסיבר סביב 5000 שקלים.
תודה!
הנתון של 200w לא יותר מדי רלוונטי ולא מגיעים לזה בד"כ באמת, זה המקסימום שכביכול הרמקול לא אמור להישרף עד אליו, זה לא אומר שהוא יישמע טוב בהספק כזה ולא אומר כמה הוא צריך כדי להגיע לווליום הנדרש עבורך בחדר ומרחק ההאזנה שלך. בהתאם לעצמת ההאזנה ונצילות הרמקול אפשר לחשב בערך כמה הספק אתה צריך (ברוב המקרים זה מקסימום עשרות וואטים אם אתה שומע חזק מאד ב-3 מ', אבל שוב זה תלוי ברמקול שאותו אני לא מכיר).
בהנחה שההספקים נמדדו באותם התנאים (על אותה עכבה, באותם תדרים, ובאותו יחס אות לרעש) ההבדל בין 150w ל-95w לא גדול בכלל, אם היית יכול להגביר עד עצמה מסויימת עם 150w לפני שזה מתחיל להישמע נוראי, אז עם הרסיבר תצטרך לעצור בערך ב-2db פחות לעומת המגבר. בד"כ כן יש הבדל בתנאים שבו נמדדו ההספקים וצריך לבדוק את זה טוב, והכי חשוב לוודא עם מדידות של אתרים שעושים ביקורות רציניות למוצרים כמו ASR, כי בהרבה מקרים הערך המוצהר לא נכון בכלל (לא של ההספק ו/או יחס האות לרעש).
לגבי הרסיבר יש לי כזה בדיוק, החסרון העיקרי (ואולי אפילו היחיד אם לא משתמשים בהגברה חיצונית בכלל) לעומת ה-x3700h זה מערכת הכיול שיחסית מוגבלת ב-x2700h, לעומת ה-x3700h שמגיע עם אותה מערכת כיול שיש בכל הרסיברי דגל של Denon/Marantz, שבטווח המחירים הזה בעקרון אין לה תחרות.
בהנחה שההספקים נמדדו באותם התנאים (על אותה עכבה, באותם תדרים, ובאותו יחס אות לרעש) ההבדל בין 150w ל-95w לא גדול בכלל, אם היית יכול להגביר עד עצמה מסויימת עם 150w לפני שזה מתחיל להישמע נוראי, אז עם הרסיבר תצטרך לעצור בערך ב-2db פחות לעומת המגבר. בד"כ כן יש הבדל בתנאים שבו נמדדו ההספקים וצריך לבדוק את זה טוב, והכי חשוב לוודא עם מדידות של אתרים שעושים ביקורות רציניות למוצרים כמו ASR, כי בהרבה מקרים הערך המוצהר לא נכון בכלל (לא של ההספק ו/או יחס האות לרעש).
לגבי הרסיבר יש לי כזה בדיוק, החסרון העיקרי (ואולי אפילו היחיד אם לא משתמשים בהגברה חיצונית בכלל) לעומת ה-x3700h זה מערכת הכיול שיחסית מוגבלת ב-x2700h, לעומת ה-x3700h שמגיע עם אותה מערכת כיול שיש בכל הרסיברי דגל של Denon/Marantz, שבטווח המחירים הזה בעקרון אין לה תחרות.
בהנחה והם לא מרמים במספרים (או מרמים באותו אופן בשניהם), ההבדל בין ההגברה של x2700h ל-x3700h זניח לגמרי. ה-x3700h נמדד ונמצא בסדר, לגבי ה-x2700h לא מצאתי מדידות.05/02/2022 18:21mescaline כתב: סדרה 2 של דנון חלשים מידי לטעמי לרצפתיים כאלו, לדעתי סדרה 3 ומעלה או אפילו טוב יותר זה ימהה 6A...
לא שאני טוען משהו לגבי הרמקולים, פשוט אם x2700h לא יספיק אז גם x3700h כנראה לא יספיק.
בכל מקרה סוג/סגנון הרמקול לא מספיק בשביל לקבוע אם ההגברה תספק, חשוב הנצילות, מרחק ההאזנה, אקוסטיקה, העצמה שבה רוצים להאזין, ואולי עוד נתונים שיותר קשה להשיג ולכן אי אפשר לקחת בחשבון מראש בלי פשוט לנסות ולראות. לפחות על הנייר לרמקול יש נצילות גבוהה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
תסביר איך בדיוק עושים את זה עם ה- 2700?06/02/2022 8:23reg11 כתב: לדעתי הכי פשוט להשאיר את ה NAD שיגביר את הקדמיים והרסיבר יגביר את שאר הרמקולים.
במצב כזה ההגבר של ה X270H תספיק בהחלט...
- Amir64
-
- גורו

רציתי ש- @reg11 יסביר איך עושים מה שהוא הציע.06/02/2022 12:48GalZohar כתב: אין אפשרות לחבר הגברה חיצונית עם ה-x2700h. בדנון אפשר רק מ-x3700h ומעלה.
אם תקנה רסיבר שמאפשר הגברה חיצונית תוכל להשוות בעצמך באופן מעשי....
אולי אז יבין שלא יפה להמליץ לעשות משהו בלתי אפשרי עם המוצר שהוא ממליץ עליו.
מישהו יכול לבצע רכישה על סמך עצתו, ולצאת מאוכזב מאוד.
ובגלל זה עדיף להצביע ישירות על הטעות במקום להתחכם, כדי למנוע בדיוק את המצב שאתה מתאר.06/02/2022 13:02Amir64 כתב: רציתי ש- @reg11 יסביר איך עושים מה שהוא הציע.
אולי אז יבין שלא יפה להמליץ לעשות משהו בלתי אפשרי עם המוצר שהוא ממליץ עליו.
מישהו יכול לבצע רכישה על סמך עצתו, ולצאת מאוכזב מאוד....
- Amir64
-
- גורו

אין קשר בין גודל הרמקול וחוזק ההגברה.05/02/2022 18:21mescaline כתב: סדרה 2 של דנון חלשים מידי לטעמי לרצפתיים כאלו, לדעתי סדרה 3 ומעלה או אפילו טוב יותר זה ימהה 6A...
יש רמקולים לוויניים שדורשים יותר הספק מאשר הרמקולים האלו (עם עכבה נמוכה וגם נצילות נמוכה).
30W RMS זה כבר הספק מספיק גבוה כדי להניע את הרמקולים האלו בצורה טובה מאוד.
חוזק ההגברה הוא נתון די חסר משמעות ברוב הרמקולים.
מה שבאמת חשוב יותר בהגברה זה הזרם, ולא ההספק וזה נתון שלא מסופק ע"י היצרנים.
שאר הרכיבים קובעים יותר איך הרמקול יישמע.
- Amir64
-
- גורו

לא ראוי לתגובה.06/02/2022 21:19mescaline כתב: אם כך שיקנה מגבר 10W0X2 ב17$ מעלי אקספרס שיירים את הרמקולים...
ובעצם למי שיש רמקול נציל בגודל מקרר אמנה אין שום סיבה לרכוש מגברי פאוור כי הרי אין משמעות לעוצמה, שירכשו רסיברים קטנים ואיכותיים עם כיול טוב...
ניסיתי עם כיול, בלי כיול, היו יתרונות וחסרונות, בסוף הגדרתי את הכיול רק לתדרים הנמוכים וקיבלתי את היתרונות בלי החסרונות, לפחות במקרה שלי. וזה עוד כיול מעפן יחסית Audyssey XT ב-x2700h.07/02/2022 12:01עופרפולק כתב: למדתם מילה ...... כיול . וכולם פה המבינים הכי גדולים .אז בואו נחדש לכם ... כבה את הכיול במגבר ותראה איך שומעים ....
נערך לאחרונה על ידי GalZohar ב 07/02/2022 19:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא ברור לי למה בדיוק אתה מתכוון. אבל עם כיולים עוד יותר מעפנים מ-XT יש מצב שבאמת עדיף בלי כיול, צריך לבדוק טוב טוב את התוצאה. מ-XT כבר אפשר להגיע למצב שהכיול משפר אחרי קצת משחקים, ומ-XT32 ומעלה למערכות כיול יוקרתיות יותר אין סיבה שאחרי משחק מינימאלי לכל היותר לא תגיע למצב שבו הכיול משפר את התוצאה....
מערכת הכיול בדנון לא אלוהית, אבל אם יש לך לפחות XT32 אז כנראה שתצטרך להוסיף הרבה כסף בשביל לקבל משהו שאולי קצת יותר טוב, והרבה מאד מאד כסף בשביל לקבל משהו באמת טוב משמעותית. אפילו אם יש לך רק XT, בתקציב דומה לא בטוח שתוכל לקבל משהו יותר טוב. אולי ימאהה ברסיברים החדשים אבל גם לא בטוח, במיוחד אם משווים רסיברים באותו מחיר.20/02/2022 12:18mescaline כתב: בדיוק מה שאני אומר, מחיפוש המלצות על רסיבר בפורום תמיד תתקל בתגובה ש DENON זה הכי טוב כי יש לו מערכת כיול "אלוהית"
ומה אני יגיד לך, רסיברים אחרים מהקופסא, בלי כיול, נשמעים יותר טוב מדנון אחרי 700 שעות כיול...