הגדלת טווח קליטת אינטרנט בבית
בדירתי יש ראוטר איכותי בסלון ובגלל בעיית קליטה בחדרים האחרונים חיברתי עוד ראוטר באיזור החדרים שמחובר לראוטר הראשון בעזרת כבל רשת.
שמתי אותם על אותה שם רשת וסיסמה כך שהמכשירים יכולים לנדוד בינהם באופן אוטומטי.
הבעיה היא שאם אני הולך עם הסלולרי לאחד החדרים אז הוא מתחבר לרואטר שבחדרים ואז כשאני חוזר לסלון הוא לא מתחבר חזרה לסלון באופן אוטומטי כל הזמן. ואז לפעמים הוא תקוע על הראוטר של החדרים עם קליטה חלשה ואני צריך ידינית להעביר אותו לראוטר של הסלון.
איך נמנעים מהבעיה הזו??
אני מעוניין להגדיל טווח לעוד חדר שעדיין יש לו קליטה נמוכה ויש שם נקודת רשת קווית, האם יש מגדיל טווח שאפשר לחבר לו כבל רשת ולא תהיה לי את הבעיה שאני מדבר עליה או שאני צריך רק רשת MESH??
הבעיה היא שאם אני הולך עם הסלולרי לאחד החדרים אז הוא מתחבר לרואטר שבחדרים ואז כשאני חוזר לסלון הוא לא מתחבר חזרה לסלון באופן אוטומטי כל הזמן. ואז לפעמים הוא תקוע על הראוטר של החדרים עם קליטה חלשה ואני צריך ידינית להעביר אותו לראוטר של הסלון.
איך נמנעים מהבעיה הזו??
אני מעוניין להגדיל טווח לעוד חדר שעדיין יש לו קליטה נמוכה ויש שם נקודת רשת קווית, האם יש מגדיל טווח שאפשר לחבר לו כבל רשת ולא תהיה לי את הבעיה שאני מדבר עליה או שאני צריך רק רשת MESH??
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
צריך MESH.
זה בדיוק מה שמאפשר את ה- ROAMING מ- AP אחד לשני, כשאתה נע בבית ממקום למקום.
אכן, ללא MESH, רק ניתוק מנקודת הרשת החלשה יגרום לזיהוי הנקודה החזקה יותר, וחיבור אליה.
זה בדיוק מה שמאפשר את ה- ROAMING מ- AP אחד לשני, כשאתה נע בבית ממקום למקום.
אכן, ללא MESH, רק ניתוק מנקודת הרשת החלשה יגרום לזיהוי הנקודה החזקה יותר, וחיבור אליה.
זה לא באמת קשור ל- Mesh (שכפשוטו מטפל רק בתקשורת בין נקודות הגישה עצמן), אם כי כמובן שציוד Mesh עשוי לתמוך גם בתקנים הרלוונטיים (או לממש איזה פרוטוקול יעודי חצי-אפוי).04/02/2022 19:30amirba כתב: האם יש מגדיל טווח שאפשר לחבר לו כבל רשת ולא תהיה לי את הבעיה שאני מדבר עליה או שאני צריך רק רשת MESH??...
עד כמה שאני יודע (אסייג שעוד לא יצא לי לנסות בעצמי) - זה אפשרי בהחלט (ועדיף, כמובן) גם עם חיבור קווי בין בין תחנות הגישה, כל עוד תחנות הגישה תומכות ב- Fast roaming (התקנים הרלוונטיים הם 802.11r וכדאי גם 802.11k/v), וכמובן שאפשרויות הרלוונטיות צריכות להיות מופעלות עבור ה- SSID הספציפי.
ב- Market Segmentation של חברות הציוד האלחוטי, נראה שזה בדרך כלל נחשב פיצ'ר לנקודות גישה מקצועיות יותר (לשוק העסקי). בפועל, נראה ברוב הדגמים המודרנים של UniFi יש את זה וכנ"ל כנראה גם ב- openwrt (לפחות הצד התוכנתי קיים), מניח שיש עוד נקודות גישה, אבל צריך לבדוק נקודתית, כי זה לא ממש סטנדרט ברמת הכניסה עד כמה שאני רואה
- Amir64
-
- גורו

זה לא אמור לעבוד כך עם AP רגיל.04/02/2022 21:18Haimbin כתב: תיאורטית זה אמור לעבוד ככה גם בAP רגיל ולא רק בMESH אבל גם המניסיון שלי זה לא עובד הכי טוב.. מעבר לזה אולי יעזור לשחק עם ההגדרות בסלולר עצמו אולי זה יעזור...
הם לא תומכים בתקנים הדרושים למימוש ROAMING, ולכן דרוש ניתוק כדי שהמכשיר יחפש מחדש מהו ה- AP הקרוב\מספק עוצמה גבוהה יותר במקום בו נמצא המכשיר.
כל עוד אין ניתוק, המכשיר לא יודע לחפש קליטה טובה יותר, ונשאר עם ה- AP המרוחק, כל עוד יש קליטה ממנו.
יש ציוד עסקי בעל תקנים תומכים ב- ROAMING, אבל לא חושב שקיים בדגמים העממיים של ראוטרים ו- AP המשווקים לשוק הביתי.
- Amir64
-
- גורו

MESH מיועד להיות הפתרון הביתי לבעיית הנדידה בין AP, בלי לרכוש ציוד עסקי.
וול, זה כבר Mesh כמכבסת שיווק05/02/2022 1:44Amir64 כתב: MESH מיועד להיות הפתרון הביתי לבעיית הנדידה בין AP, בלי לרכוש ציוד עסקי....
יש לא מעט נתבי Mesh שלא תומכים בשום סוג של roaming
אלו שכן תומכים ב- roaming (בטח אם דרך תמיכה ב- 802.11r/k/v כמו נגיד deco, אבל כנראה גם כאלו שמממשים פרוטוקול לא סטנדרטי כמו huawei) יעשו את זה כנראה בין אם הם מחוברים ב- mesh או דרך כבל
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בנתבים של אסוס יש אפשרות להגדיר פרמטר שנקרא roaming assistant. מה שהפרמטר הזה מאפשר להגדיר זה את הערך של עוצמת הקליטה (ב-dbm) שבה המכשיר שמחובר עובר לנק' הבאה.04/02/2022 19:30amirba כתב: בדירתי יש ראוטר איכותי בסלון ובגלל בעיית קליטה בחדרים האחרונים חיברתי עוד ראוטר באיזור החדרים שמחובר לראוטר הראשון בעזרת כבל רשת.
איך נמנעים מהבעיה הזו??
...
יכול להיות שגם אצלך יש משהו דומה.