נתב פייבר של סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
idonavon1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

היי,
התחברתי לרשת סיבים 1000 מגה דרך סלקום על תשתית של בזק.
רכשתי AX3 וביקשתי מסלקום לחבר מתאם, אחרי 4 שעות של עבודה המתקין ויתר ולא הצליח לגרום למתאם לעבוד, אם הייתי עושה ריסטרט למתאם והמודם לדקה יש לי אינטרנט ואז זה מתנתק, אז הציעו לחבר אותי ללא עלות חודשית דרך הנתב allinone שלהם.
אז זה פתר את הבעיה כרגע יש לי אינטרנט אבל בבדיקת מהירות אני מקבל 100 יציב בהעלאה ובין 100-200 בהורדה...
למה לדעתכם אני מקבל מהירות כל כך נמוכה?
בעיה של סלקום? בזק? ראוטר?
יש אפשרות להשתמש בראוטר של סלקום כברידג'?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #2 

מתאם סיב כרגע לא עובד בסלקום. יש משהו שהם מתארים כתקלה שנמשכת חודשים.
ראוטר של סלקום לא תומך בברידג'.
אני התייאשתי מהם ועברתי לבזק שם (אחרי הרבה תלאות) התחברתי עם מתאם סיב.

idonavon1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

03/02/2022 23:09  
nir11 כתב:
מתאם סיב כרגע לא עובד בסלקום. יש משהו שהם מתארים כתקלה שנמשכת חודשים.
ראוטר של סלקום לא תומך בברידג'.
אני התייאשתי מהם ועברתי לבזק שם (אחרי הרבה תלאות) התחברתי עם מתאם סיב.
...
אבל גם לך הייתה עם סלקום מהירות כזאת נמוכה?
איך המהירות עם בזק? מה אני צריך לעשות כדאי לגרום לבזק לעבוד?
אם סלקום כבר עשו התקנה אני צריך לשלם התקנה לבזק?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

כל היופי שבדבר זה שאם סלקום עשו התקנה לא צריך לשלם לבזק. לי זה חסך 900 שקל!
אני לא רואה הבדל בין בזק לסלקום במהירות, ובדקתי את זה די לעומק.

idonavon1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

04/02/2022 7:52  
nir11 כתב:
כל היופי שבדבר זה שאם סלקום עשו התקנה לא צריך לשלם לבזק. לי זה חסך 900 שקל!
אני לא רואה הבדל בין בזק לסלקום במהירות, ובדקתי את זה די לעומק.
...
איזה ציוד אני צריך כדי להתחבר אל בזק עם נתב משלי?
איפה אפשר לקנות?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אתה צריך:

• לרכוש ממיר מדיה אופטי כמו זה - ממיר מדיה אופטי TP Link Gigabit Ethernet MC220L V4
  • לבקש בהזמנת ההתקנה שהמתקין יגיע עם SFP, עלות חד פעמית של 180 שקל. בבזק יודעים מה זה SFP
  • שבהתקנה יעשו אקטיבציה עם המספר הסיריאלי של הSFP הזה. בבזק אין להם מושג מה זה הדבר הזה. אם הטכנאי מדבר איתם בזמן ההתקנה זה כנראה יילך חלק, אני (ואחסוך פה את הפרטים, זה לא מעניין), עשיתי את זה שבוע אחרי ההתקנה (שבמקור הייתה עם נתב). אף נציג ב 199 לא הבין מה אני רוצה. הגדילה לעשות נצגה שאמרה לי שבזק לא יכולה לעזור לי, כי צריך להגדיר את ה SFP בנתב הפרטי שלי, שבזק לא מכירה. אז לא. ההגדרה היא במערכות של בזק, והדרך היחידה שאני הצלחתי להשיג את זה היא לומר לה שאני לא יורד מהקו עד שהיא לא מעבירה אותי למנהל. אחרי 20 דקות של המתנה עלה מנהל, הבין מיד על מה אני מדבר, אמר על התומכת ש"זה לא תקין" וחיבר אותי תוך שתי דקות. צריך להיות עקשן ולא להתיאש פה. יכול להיות שאני נפלתי על נציגה לא מקצועית.
  • אתה כמובן צריך נתב תומך 1 גיגה. לי יש AX3 שהוא נתב מעולה במחיר מצחיק.

PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 686
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

04/02/2022 19:18  
nir11 כתב:
אתה צריך:

• לרכוש ממיר מדיה אופטי כמו זה - ממיר מדיה אופטי TP Link Gigabit Ethernet MC220L V4
  • לבקש בהזמנת ההתקנה שהמתקין יגיע עם SFP, עלות חד פעמית של 180 שקל. בבזק יודעים מה זה SFP
  • שבהתקנה יעשו אקטיבציה עם המספר הסיריאלי של הSFP הזה. בבזק אין להם מושג מה זה הדבר הזה. אם הטכנאי מדבר איתם בזמן ההתקנה זה כנראה יילך חלק, אני (ואחסוך פה את הפרטים, זה לא מעניין), עשיתי את זה שבוע אחרי ההתקנה (שבמקור הייתה עם נתב). אף נציג ב 199 לא הבין מה אני רוצה. הגדילה לעשות נצגה שאמרה לי שבזק לא יכולה לעזור לי, כי צריך להגדיר את ה SFP בנתב הפרטי שלי, שבזק לא מכירה. אז לא. ההגדרה היא במערכות של בזק, והדרך היחידה שאני הצלחתי להשיג את זה היא לומר לה שאני לא יורד מהקו עד שהיא לא מעבירה אותי למנהל. אחרי 20 דקות של המתנה עלה מנהל, הבין מיד על מה אני מדבר, אמר על התומכת ש"זה לא תקין" וחיבר אותי תוך שתי דקות. צריך להיות עקשן ולא להתיאש פה. יכול להיות שאני נפלתי על נציגה לא מקצועית.
  • אתה כמובן צריך נתב תומך 1 גיגה. לי יש AX3 שהוא נתב מעולה במחיר מצחיק.
...
אם אתה מתחיל בסלקום עם הציוד שלך אתה משלם התקנה של 360 ש"ח.
אם תתחיל אם הממיר שלהם תתחיל במחיר מוזל ל 3 חודשים ולא תשלם התקנה.
אפשר לאחר ההתקנה לעבור לציוד שלך כפי שרשמת אבל אז איך מתקין יבוא שוב עם SFP זאת הבעיה...
ניתן לרכוש ולהתקין לבד?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לא ניתן לעבוד בהתקנה של סלקום עם ציוד שלך, אולי אפשר רק עם ראוטר פרטי שיש לו כניסת WAN של סיב, ואני לא בטוח שגם את זה הם מאפשרים.
אני לאחר ההתקנה עברתי לבזק עם הציוד שלי, וככה לא שילמתי התקנה לאף אחד. לא לבזק ולא לסלקום.

idonavon1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

13/02/2022 20:15  
nir11 כתב:
לא ניתן לעבוד בהתקנה של סלקום עם ציוד שלך, אולי אפשר רק עם ראוטר פרטי שיש לו כניסת WAN של סיב, ואני לא בטוח שגם את זה הם מאפשרים.
אני לאחר ההתקנה עברתי לבזק עם הציוד שלי, וככה לא שילמתי התקנה לאף אחד. לא לבזק ולא לסלקום.
...
כן זה גם מה שאני עשיתי.
באיזה ראוטר אתה משתמש?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

AX3 של וואווי. אין לו חיבור סיב אבל לחייג PPPOE הוא כמובן יכול, וזה מה שאני צריך. יש לי גם ממיר מדיה שמחובר בצד אחד אליו, ובצד שני לסיב באמצעות SFP.

PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

13/02/2022 20:15  
nir11 כתב:
...
מדוע לא ניתן?
תכלס מה האינטרס שלי לא לעבוד עם הציוד שלהם אם הכל עובד כמו שצריך?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לא ניתן בגלל ש
  • הראוטר שלהם מגיע עם חיבור סיב ישיר, ללא SFP.
  • אם אתה רוצה לעבוד עם ראוטר שלך תצטרך SFP שלך, החיובר לאינטרנט מוצמד למספר הסידרתי של ה SFP והם לא מאפשרים לרשום SFP אחר.
לשימוש בראוטר פרטי יש יתרונות וחסרונות. החיסרון הבולט הוא שאם יש לך תקלה הם לא יוכלו לעזור לך כי הם לא מכירים ולא אמורים להכיר את הראוטר שלך. גם אם תהיה תקלת תשתית הם תמיד יוכלו "להאשים" את הראוטר שלך.

יתרונות בראוטר פרטי:

• לא משלמים דמי שכירות שהם לזכרוני 20 שקל לחודש.
  • לא מוגבלים בקונפיגורציה של הראוטר של סלקום. כך למשל, לא ניתן להפוך אותו לברידג'.
  • בהמשך לקודם, יש מערכות MESH כמו למשל ה AX3 שנפוץ מאוד במקומותנו שיכולות לעבוד רק במוד של ראוטר, ומכיוון שAX3 לא יכול לשמש כראוטר ראשי בסלקום (כי לא ניתן להעביר את זה של סלקום למצב בריד'ג, לא ניתן להשתמש ב Mesh הזה.
  • אם אתה משתמש בראוטר פרטי, המעבר בין ספקים הרבה יותר קל. לא צריך התקנה, לא צריך ציוד, רק לשנות הגדרות שם משתמש וססמא בPPPOE של הראוטר שלך, פלוס רישום של ה SFP שלך אצל הספק (למיטב ידיעתי רק בזק ופרטנר כיום מאפשרים את זה, הוט לא וסלקום לא.)

PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

14/02/2022 11:24  
nir11 כתב:
לא ניתן בגלל ש
  • הראוטר שלהם מגיע עם חיבור סיב ישיר, ללא SFP.
  • אם אתה רוצה לעבוד עם ראוטר שלך תצטרך SFP שלך, החיובר לאינטרנט מוצמד למספר הסידרתי של ה SFP והם לא מאפשרים לרשום SFP אחר.
לשימוש בראוטר פרטי יש יתרונות וחסרונות. החיסרון הבולט הוא שאם יש לך תקלה הם לא יוכלו לעזור לך כי הם לא מכירים ולא אמורים להכיר את הראוטר שלך. גם אם תהיה תקלת תשתית הם תמיד יוכלו "להאשים" את הראוטר שלך.

יתרונות בראוטר פרטי:

• לא משלמים דמי שכירות שהם לזכרוני 20 שקל לחודש.
  • לא מוגבלים בקונפיגורציה של הראוטר של סלקום. כך למשל, לא ניתן להפוך אותו לברידג'.
  • בהמשך לקודם, יש מערכות MESH כמו למשל ה AX3 שנפוץ מאוד במקומותנו שיכולות לעבוד רק במוד של ראוטר, ומכיוון שAX3 לא יכול לשמש כראוטר ראשי בסלקום (כי לא ניתן להעביר את זה של סלקום למצב בריד'ג, לא ניתן להשתמש ב Mesh הזה.
  • אם אתה משתמש בראוטר פרטי, המעבר בין ספקים הרבה יותר קל. לא צריך התקנה, לא צריך ציוד, רק לשנות הגדרות שם משתמש וססמא בPPPOE של הראוטר שלך, פלוס רישום של ה SFP שלך אצל הספק (למיטב ידיעתי רק בזק ופרטנר כיום מאפשרים את זה, הוט לא וסלקום לא.)
...
אין לי כרגע פרטנר באיזור ורוב הסיכויים שיקח זמן כי בזק/סלקום כבר פה וזה בניין מגורים קטן מאוד (6 דירות 2 קומות).
האופציות שלי כרגע זה סלקום או בזק שזה אותו סיב. אז המעבר יכול להיות לבזק כי ההתקנה נחסכת לאחר שאני מתחיל בסלקום.
יש לי שני מפלסים בבית וכרגע הראוטר (לא סיב) לא מגיע למפלס התחתון אז יש לי מגבר אלחוטי שמתחבר לשקע רשת בקומה התחתונה.
אני מתכוון שזה יעבוד ככה גם לאחר המעבר לסיב. צריך באמת לבדוק שהוא יכול לתת רשת אלחוטית במהירות של 1000.
כמה גרוע הציוד של סלקום או בזק ? יש סיכוי שבציוד שלהם הרשת האלחוטית תגיע לקומה התחתונה.
בעיקרון אלחוטי אצלי זה רק לטלפונים הניידים כי כל השאר (סטרימרים ומחשבים) מחוברים לשקעי רשת עם CAT 6.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קודם כל, סלקום ובזק זה לא אותו סיב. זו תשתית שונה. שני סיבים שונים שמגיעים אליך הביתה.
אין לי דרך לדעת אם האלחוטי של בזק או סלקום יתנו קליטה טובה יותר. יכול לומר לך ששניהם תומכים ב WIFI6. ממפלס למפלס להערכתי לא יתן לך קליטה.
מבחינת ביצועים, אני לא הבחנתי בהבדל בין בזק לסלקום.
מכיוון שיש לך שקע רשת בקומה התחתונה, לדעתי הפיתרון הכי טוב עבורך:
  • התקנת בזק
  • רכישה מראש של ממיר מדיה בעלות של כ 100 שקל
  • בקשה מבזק במועד ההתקנה להגיע עם SFP עבורך - עלות חד פעמית של 180 שקל.
  • לרכוש שתי יחידות של וואווי AX3, אפשר גם את הגירסה הרגילה, או את הפרו. רגילה עולה כ 160 שקל כולל משלוח
  • שימוש באחת מהיחדות כראוטר ראשי. אתה לא לוקח מבזק ראוטר וחוסך 20 שקל לחודש
  • שימוש ביחידה השניה, בקומה התחתונה, כMESH, מה שייתן לך קליטה מעולה בשתי הקומות שלך.
לדעתי זה הפתרון הטוב ביותר, זה מה שאני עשיתי.

PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

14/02/2022 13:33  
nir11 כתב:
קודם כל, סלקום ובזק זה לא אותו סיב. זו תשתית שונה. שני סיבים שונים שמגיעים אליך הביתה.
אין לי דרך לדעת אם האלחוטי של בזק או סלקום יתנו קליטה טובה יותר. יכול לומר לך ששניהם תומכים ב WIFI6. ממפלס למפלס להערכתי לא יתן לך קליטה.
מבחינת ביצועים, אני לא הבחנתי בהבדל בין בזק לסלקום.
מכיוון שיש לך שקע רשת בקומה התחתונה, לדעתי הפיתרון הכי טוב עבורך:
  • התקנת בזק
  • רכישה מראש של ממיר מדיה בעלות של כ 100 שקל
  • בקשה מבזק במועד ההתקנה להגיע עם SFP עבורך - עלות חד פעמית של 180 שקל.
  • לרכוש שתי יחידות של וואווי AX3, אפשר גם את הגירסה הרגילה, או את הפרו. רגילה עולה כ 160 שקל כולל משלוח
  • שימוש באחת מהיחדות כראוטר ראשי. אתה לא לוקח מבזק ראוטר וחוסך 20 שקל לחודש
  • שימוש ביחידה השניה, בקומה התחתונה, כMESH, מה שייתן לך קליטה מעולה בשתי הקומות שלך.
לדעתי זה הפתרון הטוב ביותר, זה מה שאני עשיתי.
...
בבזק מבקשים התקנה 450 ש"ח שזה כאילו 50% הנחה מחיר מלא של 900.
בסלקום לא מבקשים התקנה למעט עם אתה מתחבר עם ציוד שלך ואז זה 360 או משהו כזה.
חשבתי להתחיל עם סלקום וכך לחסוך את ההתקנה. אם הכל עובד תקין סבבה אם יש בעיות או סתם בא לע לעבור לציוד שלי
אז לעבור לבזק ללא התקנה כי כבר הייתה התקנה של סלקום הסיב בדיקה.
במקום ה Mesh יש לי מגדיל טווח שמתחבר לשקע רשת זה ל אותו הדבר?

בסוף אנחנו מדברים באופציה שלך על שני ראוטרים עלות של כ 600 שקל (KSP) ועוד 180 על SPF ועוד 100 על ממיר
סה"כ כ 900 ש"ח שזאת העלות של רכשית הראוטר מאחת החברות ב 36 תשלומים וכולל תמיכה והכרה של הנתב.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

• אני אכן התחברתי לסלקום עם ציוד שלהם, ואז עברתי לבזק וחסכתי את ההתקנה.
  • את הראוטר אתה יכול לקנות בKSP ב 320 שקל לשתי יחידות. בKSP המחיר הזוי. אם אתה רוצה יש לי יחידת AX3 אחת שאני יכול למכור.
  • מגדיל טווח לא נותן אותה חוויה כמו Mesh. במש יש רשת אחת והמעבר בין יחידות הוא בלתי מורגש.
  • תבדיל בין עלות חד פעמית לעלות קבועה.

idonavon1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

14/02/2022 14:40  
nir11 כתב:
  • אני אכן התחברתי לסלקום עם ציוד שלהם, ואז עברתי לבזק וחסכתי את ההתקנה.
  • את הראוטר אתה יכול לקנות בKSP ב 320 שקל לשתי יחידות. בKSP המחיר הזוי. אם אתה רוצה יש לי יחידת AX3 אחת שאני יכול למכור.
  • מגדיל טווח לא נותן אותה חוויה כמו Mesh. במש יש רשת אחת והמעבר בין יחידות הוא בלתי מורגש.
  • תבדיל בין עלות חד פעמית לעלות קבועה.
...
עשיתי את אותו התהליך... לצערי אני מאוד מאוכזב מהראוטר(AX3) הטווח של ה5G בקושי מחזיק חדר.
אני מקבל מקסימום של 210 מגה במרחק 3 מטרים מהראוטר.
אין לי הרבה ניסיון אז אני לא יודע אם אני אשקיע בראוטר יותר יקר אם ההבדל יהיה משמעותי

RomaPek
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

הנתב של סלקום פשוט זוועה, עזבו שהוא לא תומך בברידג', הוא גם לא תומך ב1GBit הורדה באופן יציב 😄
מצאתי את עצמי משרשר ראוטר נוסף עם תמיכה בQoS כדי לקבל 970/100MBit בזמן שבחיבור ישיר רק לנתב של סלקום מהירות ההורדה יוצאת באופן לא יציב בין 400 ל800 גג.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”