מפצל hdmi
-
Ozrx
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
- שם מלא: Oz
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם
אני מחפש מפצל hdmi איכותי בכדי לחבר את הסטרימר שיאומי לטלויזיה וגם למגבר באמצעות hdmi
המגבר לא תומך 4k
האם אני צריך מפצל רגיל ואז חיבור לרסיבר או שצריך מחלץ אודיו
אשמח להמלצות
תודה
אני מחפש מפצל hdmi איכותי בכדי לחבר את הסטרימר שיאומי לטלויזיה וגם למגבר באמצעות hdmi
המגבר לא תומך 4k
האם אני צריך מפצל רגיל ואז חיבור לרסיבר או שצריך מחלץ אודיו
אשמח להמלצות
תודה
לפחות בגרסאות קודמות (לא מעודכן אם זה גם במכשירים שמוכרים עכשיו) היתה לMIBOX יציאה אופטית.
כך שאם אתה לא חייב את פורמטי האודיו המתקדמים אתה יכול לנסות להשתמש בחיבור אופטי לרסיבר ובHDMI לטלוויזיה.
אחרת מפצל גם יכול להיות כיוון לפיתרון.
הייתה לי בעיה דומה - פיצול HDMI מSHIELD לרסיבר וטלויזיה (שניהם FHD) תוך שמירה על פורמטי אודיו (במקרה שלי הרסיבר פשוט הפסיק להעביר וידאו באופן תקין ולא היה שווה לתקן).
רוב המפצלים שמצאתי היו או זולים ולא תומכים באודיו רב ערוצי או מעל 100$.
אחרי לא מעט חיפושים נתקלתי במפצל הזה.
לי הוא פתר את הבעיה. אני משתמש בEDID של הרסיבר כדי לקבל את כל פורמטי האודיו והטלויזיה מקבלת 1080P כי הרסיבר והטלויזיה תומכים (כשהם תקינים...) באותן אפשרויות וידאו.
לפי תיאור המוצר כנראה תוכל להשתמש בEDID המובנה שלו 4K5.1 או 4K7.1 (תלוי מה הרסיבר תומך) ולהגדיר DOWNSCALE ליציאת הרסיבר.
שים לב שלפי המפרט יש שילובים של פורמטים שלא נתמכים עם DOWNSCALE. כדאי שתוודא שכל הפורמטים שאתה רוצה לראות/לשמוע נתמכים.
יש גם הרבה מידע בשאלות/תשובות ובביקורות בדף המוצר - שווה לעבור עליהם (לי הם עזרו).
כך שאם אתה לא חייב את פורמטי האודיו המתקדמים אתה יכול לנסות להשתמש בחיבור אופטי לרסיבר ובHDMI לטלוויזיה.
אחרת מפצל גם יכול להיות כיוון לפיתרון.
הייתה לי בעיה דומה - פיצול HDMI מSHIELD לרסיבר וטלויזיה (שניהם FHD) תוך שמירה על פורמטי אודיו (במקרה שלי הרסיבר פשוט הפסיק להעביר וידאו באופן תקין ולא היה שווה לתקן).
רוב המפצלים שמצאתי היו או זולים ולא תומכים באודיו רב ערוצי או מעל 100$.
אחרי לא מעט חיפושים נתקלתי במפצל הזה.
לי הוא פתר את הבעיה. אני משתמש בEDID של הרסיבר כדי לקבל את כל פורמטי האודיו והטלויזיה מקבלת 1080P כי הרסיבר והטלויזיה תומכים (כשהם תקינים...) באותן אפשרויות וידאו.
לפי תיאור המוצר כנראה תוכל להשתמש בEDID המובנה שלו 4K5.1 או 4K7.1 (תלוי מה הרסיבר תומך) ולהגדיר DOWNSCALE ליציאת הרסיבר.
שים לב שלפי המפרט יש שילובים של פורמטים שלא נתמכים עם DOWNSCALE. כדאי שתוודא שכל הפורמטים שאתה רוצה לראות/לשמוע נתמכים.
יש גם הרבה מידע בשאלות/תשובות ובביקורות בדף המוצר - שווה לעבור עליהם (לי הם עזרו).
ההבדל זה שבאופטי לא ניתן להעביר פורמטי אודיו לא דחוסים. נראה לי שהמקסימום זה אטמוס דחוס על גבי dolby digital+, שזה גם ככה הכי טוב שאפשר להשיג בנטפליקס.
אם אתה מנגן סרטים באיכות גבוהה יותר (לא מסטרימינג) אז לא תוכל להעביר את האודיו על גבי כבל אופטי.
אם אתה מנגן סרטים באיכות גבוהה יותר (לא מסטרימינג) אז לא תוכל להעביר את האודיו על גבי כבל אופטי.
אופטי תומך רק בDTS וDD, אולי DD+
עוד חסרון של אופטי זה שהוא לא מעביר פקודות, כלומר לא תוכל לשלוט על הווליום של הרסיבר עם השלט של הטלויזיה/סטרימר.. אם זה בעיקר נטפליקס אז אתה לא תרגיש שום הבדל. גם סרטים באיכות גבוהה שמגיעים עם פורמטים מתקדמים יכולים בחלקם "לתמוך לאחר", לדוגמא - DTS-MA זו שכבת DTS עם שכבה נוספת אז במקרה שלך רק שכבת DTS רגילה תפעל.
עוד חסרון של אופטי זה שהוא לא מעביר פקודות, כלומר לא תוכל לשלוט על הווליום של הרסיבר עם השלט של הטלויזיה/סטרימר.. אם זה בעיקר נטפליקס אז אתה לא תרגיש שום הבדל. גם סרטים באיכות גבוהה שמגיעים עם פורמטים מתקדמים יכולים בחלקם "לתמוך לאחר", לדוגמא - DTS-MA זו שכבת DTS עם שכבה נוספת אז במקרה שלך רק שכבת DTS רגילה תפעל.
-
Ozrx
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 103
- שם מלא: Oz
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי
אני חושב לקנות את הפצל הזה ROFAVEZCO שהומלץ לי פה
האם יש המלצות אחרות?
הזהhttps://www.amazon.com/gp/product/B07VP37KMB/re ... UTF8&psc=1
אני חושב לקנות את הפצל הזה ROFAVEZCO שהומלץ לי פה
האם יש המלצות אחרות?
הזהhttps://www.amazon.com/gp/product/B07VP37KMB/re ... UTF8&psc=1
בשביל 5.1 בנטפליקס הייתי נשאר עם האופטי. (אם הייתה לSHIELD יציאה אופטית לא מאמין שהייתי קונה מפצל למרות שאני רואה גם Bluray לפעמים).
אם השיקול הוא בגלל מה ש@Haimbin כתב:
אם השיקול הוא בגלל מה ש@Haimbin כתב:
תצטרך לברר אם המפצל אכן תומך בזה. במכשירים שלי אין תמיכה בזה כך שלא התעניינתי ואני לא יכול לבדוק.עוד חסרון של אופטי זה שהוא לא מעביר פקודות, כלומר לא תוכל לשלוט על הווליום של הרסיבר עם השלט של הטלויזיה/סטרימר.....