אני עם VDSL כרגע, מגרד את ה35mb באזיזור שלי...
לאחרונה פרטנר התקינו סיבים בבניין סמוך והבנתי שבקרוב יגיע גם לבניין שלי
השאלות שמעניינות אותי לפני שאני מתחבר הם אלה.
1. אם פרטנר מתקינים סיב בבניין, אבל אני רוצה דווקא להתחבר לסלקום סיבים, זה אפשרי? יש ביניהם שיתוף סיבים?
2. יש לי כרגע מודם-נתב VR600 V2 - האם הוא מתאים לתשתית סיבים?
3. איך הולך החיבור אל הסיב? האם הסיב עצמו מגיע לתוך הבית כמו שיש היום שקע טלפון של בזק?
4. הסיב מתחבר באיזה מתאם קטן - ככה הבנתי שהופך אותו מהצד השני לכבל RJ45 ומשם הוא מתחבר לנתב שלי לחיבור ה-WAN
שזה בעצם אחד מחיבור ה-LAN הפנויים? ואז מה? איפה נמצא המודם שיעשה את ההתקשרות? שהרי כרגע המודם הוא משולב בנתב
אבל הוא מודם VDSL במצב הנוכחי, אז מה עוד אצטרך חוץ ממתאם סיב ונתב?
5. אם התחברתי לסיבים של פרטנר, האם אני יכול לבחור את הספק כמו שאפשר היום או שאוטומטית הספק שלי הוא גם פרטנר?
6. אם מתקינים בבניין שלי לאחד השכנים סיב של בזק, האם אני יכול דרך הסיב הזה להתחבר לפרטנר/סלקום סיבים?
7. האם בסיבים ה-IP משתנה בכל פעם שאני מפעיל את הנתב (כמו שקיים אצלי היום ,אני מחובר לספק בזק בינלאומי וכאמור VDSL של בזק
ובכל פעם שאני מכבה ומפעיל מחדש את הנתב אני מקבל IP חדש דנדש, האם זה כך גם בסיבים?
תודה מראש חברים
צריך עזרה עם כמה שאלות בקשר לסיבים
1. אין שיתוף בסיבים בין פרטנר לאף חברה, סלקום בשת"פ עם בזק.01/02/2022 21:14elad919 כתב: אני עם VDSL כרגע, מגרד את ה35mb באזיזור שלי...
לאחרונה פרטנר התקינו סיבים בבניין סמוך והבנתי שבקרוב יגיע גם לבניין שלי
השאלות שמעניינות אותי לפני שאני מתחבר הם אלה.
1. אם פרטנר מתקינים סיב בבניין, אבל אני רוצה דווקא להתחבר לסלקום סיבים, זה אפשרי? יש ביניהם שיתוף סיבים?
2. יש לי כרגע מודם-נתב VR600 V2 - האם הוא מתאים לתשתית סיבים?
3. איך הולך החיבור אל הסיב? האם הסיב עצמו מגיע לתוך הבית כמו שיש היום שקע טלפון של בזק?
4. הסיב מתחבר באיזה מתאם קטן - ככה הבנתי שהופך אותו מהצד השני לכבל RJ45 ומשם הוא מתחבר לנתב שלי לחיבור ה-WAN
שזה בעצם אחד מחיבור ה-LAN הפנויים? ואז מה? איפה נמצא המודם שיעשה את ההתקשרות? שהרי כרגע המודם הוא משולב בנתב
אבל הוא מודם VDSL במצב הנוכחי, אז מה עוד אצטרך חוץ ממתאם סיב ונתב?
5. אם התחברתי לסיבים של פרטנר, האם אני יכול לבחור את הספק כמו שאפשר היום או שאוטומטית הספק שלי הוא גם פרטנר?
6. אם מתקינים בבניין שלי לאחד השכנים סיב של בזק, האם אני יכול דרך הסיב הזה להתחבר לפרטנר/סלקום סיבים?
7. האם בסיבים ה-IP משתנה בכל פעם שאני מפעיל את הנתב (כמו שקיים אצלי היום ,אני מחובר לספק בזק בינלאומי וכאמור VDSL של בזק
ובכל פעם שאני מכבה ומפעיל מחדש את הנתב אני מקבל IP חדש דנדש, האם זה כך גם בסיבים?
תודה מראש חברים...
2. VR600 מתאים לסיבים, צריך רק לדרוש מפרטנר ממיר-סיב אופטי בחינם שיכנס לכניסת ה-WAN.
3. הסיב מגיע לארון החשמל/תקשורת הקומתי ומשם המתקין צריך להעביר אותו לדירה.
4. לא צריך ראוטר כי הסיב עצמו "מקודד", ה-VR600 ישמש כנתב ולא ראוטר.
5. לא, הספק שלך יהיה פרטנר.
6. לא.
1 - לא נכון. סלקום בשתפ עם הוט. בזק זו תשתית אחרת.01/02/2022 22:26em28 כתב: 1. אין שיתוף בסיבים בין פרטנר לאף חברה, סלקום בשת"פ עם בזק.
2. VR600 מתאים לסיבים, צריך רק לדרוש מפרטנר ממיר-סיב אופטי בחינם שיכנס לכניסת ה-WAN.
3. הסיב מגיע לארון החשמל/תקשורת הקומתי ומשם המתקין צריך להעביר אותו לדירה.
4. לא צריך ראוטר כי הסיב עצמו "מקודד", ה-VR600 ישמש כנתב ולא ראוטר.
5. לא, הספק שלך יהיה פרטנר.
6. לא....
4 - לא נכון. "נתב" זה ראוטר בעברית. זה היינו הך. כוונתך (לדעתי) שה VR600 ישמש כנתב ולא מודם.