המלצה לראוטר פשוט עם אילוץ של מקום.
-
איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
היי,
מנסה לעזור לחבר שצריך לקנות ראוטר פשוט שיוגדר כנקודת גישה ויספק רשת אלחוטית 5GHz כלומר 802.11ac, לא צריך ax, לעליית גג בשטח 20 מ"ר בסה"כ.
יש כבל רשת שמגיע לארון תקשורת קטן שנמצא בעליית הגג.
האילוץ היחידי הוא גודל המכשיר. צריך שייכנס לארון תקשורת קטן וממש לא עמוק. צריך שניתן יהיה לכוון את האנטנות כך שלא יהיו בניצב לראוטר. רק כך יהיה מקום.
יש המלצות?
תודה
מנסה לעזור לחבר שצריך לקנות ראוטר פשוט שיוגדר כנקודת גישה ויספק רשת אלחוטית 5GHz כלומר 802.11ac, לא צריך ax, לעליית גג בשטח 20 מ"ר בסה"כ.
יש כבל רשת שמגיע לארון תקשורת קטן שנמצא בעליית הגג.
האילוץ היחידי הוא גודל המכשיר. צריך שייכנס לארון תקשורת קטן וממש לא עמוק. צריך שניתן יהיה לכוון את האנטנות כך שלא יהיו בניצב לראוטר. רק כך יהיה מקום.
יש המלצות?
תודה
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בלי המידות של המקום בארון קשה להמליץ.
הדגם הזה של אסוס מומלץ מאוד (כשהיה חדש עלה בערך פי 2-2.5).
לאסוס (ולא רק להם) יש דגמים שמוגדרים כ-mesh ויש להם אנטנות פנימיות, שלא בולטות החוצה. את חלקם ניתן לרכוש כיחידה בודדת ולא כסט, כמו זה למשל.
לאסוס (ולא רק להם) יש דגמים שמוגדרים כ-mesh ויש להם אנטנות פנימיות, שלא בולטות החוצה. את חלקם ניתן לרכוש כיחידה בודדת ולא כסט, כמו זה למשל.
-
איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

מדובר בארון תקשורת AT-3628/01/2022 17:08UriM כתב: בלי המידות של המקום בארון קשה להמליץ.
לאסוס (ולא רק להם) יש דגמים שמוגדרים כ-mesh ויש להם אנטנות פנימיות, שלא בולטות החוצה. את חלקם ניתן לרכוש כיחידה בודדת ולא כסט, כמו זה למשל....
https://adaplast.co.il/product/%D7%9C%D ... %99%D7%97/
נכון, הספק גדול, השאלה כמה יותר מספקים של ראוטרים אחרים.
יש לי בבית חדר עם מעט קליטה אז היה לי ראוטר אחד כזה, אמנם פרו ששמתי כרפיטר והוא עם אנטנות מקופלות מאחורי הטלוויזיה והוא מספק לי קליטה טובה מאוד (אפילו יותר מהראוטר הראשי)
יש לי בבית חדר עם מעט קליטה אז היה לי ראוטר אחד כזה, אמנם פרו ששמתי כרפיטר והוא עם אנטנות מקופלות מאחורי הטלוויזיה והוא מספק לי קליטה טובה מאוד (אפילו יותר מהראוטר הראשי)
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בקישור לא מצאתי את המידות, אבל במקום אחר כתוב 54*32*10. אם אלו המידות אז כנראה שני הדגמים שבהודעה בקודמת יכנסו.28/01/2022 19:17איינשטיין כתב: מדובר בארון תקשורת AT-36
https://adaplast.co.il/product/%D7%9C%D ... %99%D7%97/...
הבעיה היא בעיקר העומק של הארון. כיוון שכבל הרשת מתחבר לנתב מאחור ומוסיף לו עוד במימד העומק אני חושב שהדגם השני שקישרתי, ה-Asus ZenWiFi AC CD6, שהצורה שלו ריבועית, יכול יותר להתאים. המידות שלו הן 7*7 אז פשוט לסובב אותו כך שהכבל יצא הצידה ולא אחורה ואז יש מקום.
-
איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

נכון. הבעיה העיקרית היא העומק. בתוך הארון יש גם פלטת עץ שמקטינה עוד יותר את העומק.29/01/2022 11:06UriM כתב: בקישור לא מצאתי את המידות, אבל במקום אחר כתוב 54*32*10. אם אלו המידות אז כנראה שני הדגמים שבהודעה בקודמת יכנסו.
הבעיה היא בעיקר העומק של הארון. כיוון שכבל הרשת מתחבר לנתב מאחור ומוסיף לו עוד במימד העומק אני חושב שהדגם השני שקישרתי, ה-Asus ZenWiFi AC CD6, שהצורה שלו ריבועית, יכול יותר להתאים. המידות שלו הן 7*7 אז פשוט לסובב אותו כך שהכבל יצא הצידה ולא אחורה ואז יש מקום....
הייה לו שם ראוטר קטן של אדימקס שעשה את העבודה (נקודת גישה שסיפקה WiFi 802.11n) אבל עושה בעיות לאחרונה.
-
איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

בסה"כ צריך למצוא משהו במידות דומות לראוטר אדימקס שבתמונה. האדימקס יוצא מהארון.29/01/2022 12:47UriM כתב: נראה מאוד צפוף ומאתגר להכניס לשם משהו.
אם לא מפריע מבחינה אסתטית אז הייתי מושך החוצה (דרך חור קטן) כבל תקשורת ושם נתב/נק' גישה על מדף קטן או מחובר לקיר....
הוא לא רוצה להוציא את הראוטר החוצה כי זה לא אסטטי לטעמו וצריך גם להעביר כבל מתח.
מדובר בשטח כיסוי קטן ולכן ראוטר פשוט בתוך ארון התקשורת יעשה את העבודה.
אני לא בטוח מה הדגם של Edimax שיש לך, ויהיה קל יותר אם תרשום כדי שנדע בדיוק מה המידות.
בכל אופן, אני מאוד מרוצה מהראוטרים של ASUS, ולמרות שאתה לא צריך AX, הדגם הזה (AX56U) יכול להיות אחלה בשבילך לדעתי וסביר שיכסה את השטח.
אם המחיר גבוה לך, אתה יכול ללכת על AC56U, היה עליו מבצע די מטורף בKSP לפני יומיים והוא נמכר ב189 ש"ח, לא יודע אם זה חיסול מלאי כי גם לא מצאתי אותו באייבורי, אבל הוא אמור להיות גם ראוטר מצויין. קח בחשבון שהוא די ישן, ואולי כדאי לקחת משהו שמקבל עדיין עדכונים ותמיכה.
אני ממליץ מאוד על האתר של DonG:
https://dongknows.com/best-wi-fi-6-routers
יש לו ביקורות טובות ומאוד מקצועיות על ציוד שנמכר כיום, עם השוואות מהירות מול קליינטים שונים, פרוטוקולים שונים, ומרחקים שונים בחדרים בגדלים שונים. אולי יעזור לך לבחור.
בכל אופן, אני מאוד מרוצה מהראוטרים של ASUS, ולמרות שאתה לא צריך AX, הדגם הזה (AX56U) יכול להיות אחלה בשבילך לדעתי וסביר שיכסה את השטח.
אם המחיר גבוה לך, אתה יכול ללכת על AC56U, היה עליו מבצע די מטורף בKSP לפני יומיים והוא נמכר ב189 ש"ח, לא יודע אם זה חיסול מלאי כי גם לא מצאתי אותו באייבורי, אבל הוא אמור להיות גם ראוטר מצויין. קח בחשבון שהוא די ישן, ואולי כדאי לקחת משהו שמקבל עדיין עדכונים ותמיכה.
אני ממליץ מאוד על האתר של DonG:
https://dongknows.com/best-wi-fi-6-routers
יש לו ביקורות טובות ומאוד מקצועיות על ציוד שנמכר כיום, עם השוואות מהירות מול קליינטים שונים, פרוטוקולים שונים, ומרחקים שונים בחדרים בגדלים שונים. אולי יעזור לך לבחור.