TP-Link Deco עבור מהירות גלישה 100 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dana_B פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
עברתי לא מזמן דירה, התחברתי לתשתית של בזק וספק של בזק בינלאומי.
אני לא מעוניינת לשכור מהם ראוטר ולכן התחלתי לקרא קצת בנושא.
הבניין שלי עדיין לא מחובר לסיב אופטי ולכן עשיתי מנוי למהירות של 100 מגה.
הבנתי שיש לי צורך בראוטר ומודם (או בראוטר משולב עם מודם) כדי להתחבר.
חשבתי שאם כבר קונים אז כדאי לקנות ראוטר שתומך ב-Wifi6. קיבלתי המלצה על הדגם הזה TP-Link Deco X20 - AX1800.
כשהלכתי לחנות לקנות אותו המוכר טען שיכול להיות שהראוטר לא יכול לתמוך במהירות של 100 מגה, משהו שקשור ל-VDSL (אני לא בקיאה בנושא).
האם הראוטר הזה יתאים לי? האם יש המלצות למוצרים אחרים? במידה ואקנה אותו, האם הוא יתאים למהירות הגלישה שסיב אופטי מאפשר (מודעת לכך שאצטרך מתאם אופטי)?

תודה,
דנה

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #2 

לא רק שהוא תומך ב100 מגה הוא תומך גם בפרופילים חדשים יותר של 200 מגה:
https://www.benda.co.il/product/vdsl-wi ... o-x20-dsl/

Dana_B פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התשובה.
בקישור שהוספת כתוב שהגלישה היא עד 200 מגה וב-wifi במהירות של 1800Mbps.
מה ההבדל בינהם?
והאם הראוטר הזה יתאים לגלישה בסיב אופטי?

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

29/01/2022 17:37  
Dana_B כתב:
תודה על התשובה.
בקישור שהוספת כתוב שהגלישה היא עד 200 מגה וב-wifi במהירות של 1800Mbps.
מה ההבדל בינהם?
והאם הראוטר הזה יתאים לגלישה בסיב אופטי?
...
ההבדל הוא שהמהירות 200 מגה היא בצד של הWAN, מול התשתית וספק האינטרנט. את יכולה להירשם (במידה ונתמך באיזורך) לחבילת 200 מגה, והיא תיתמך באופן מלא על ידי הנתב.

המהירות של הWiFi (תיאורטית - 1800Mbps), היא המהירות שהקליינטים (מכשירים) שלך שמחוברים בWiFi יכולים לקבל באופן אלחוטי.
כאמור, אם התקשורת היא לא בין המכשירים עצמם ורק מול האינטרנט, את לא תקבלי יותר מ200 מגה, כי זה מה שנתמך בחיבור שלך.

חשוב לציין ש1800 מגה נבדק בתנאי מעבדה על ידי היצרן, והקליינטים שלך צריכים לתמוך בWiFI 6 ולרוב ב160Mhz.
במקרה שלך זה לא מאוד משנה, כי רוב הסיכויים ש200 מגה אתה תקבלי גם עם תקן WiFi יותר ישן.

דבר אחרון - במהלך השנתיים האחרונות השתמשתי במגוון TP-Link Deco מדגמים שונים ברשת Mesh (שלוש יחידות בכל פעם):
M5, X20, X60 ואני חייב להגיד שהייתי מאוד לא מרוצה. לא קיבלתי מהירות גבוהה יותר מ300-400 מגה, גם בתנאים אופטימיליים שעמדתי ליד הראוטר, ואני רואה את זה בביקורות חוזרות ונשנות.

דעתי האישית (ושוב, מוזמנת לבחור מה שתרצי) היא שTP-Link פחות אמינים ומייצרים ציוד שאני אישית פחות הייתי מרוצה ממנו.
עברתי לראוטרים של ASUS ואני לא מסתכל לאחור. הם גם תומכים בAiMesh, כך שאם את קונה ראוטר אחד והוא לא מספיק לך, את יכולה להוסיף עוד ראוטר של ASUS מדגמים שונים, ולחבר אותם ברשת Mesh. ממליץ מאוד. אני חושב שזו השקעה נכונה לעתיד, בייחוד אם תחוברי לסיבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”