מולטיזון - האם חוקי? למי ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עופר לפי מה שאמרת על הדיסקים, אז יכול להיות מצב שדיסק של ארה"ב לא יעבוד בDVD שבאירופה?
אז ז"א שהכי כדאי לקנות DVD שהוא MULTIZONE?
ומי שקובע את הZONE זה הDVD עצמו?(כאילו הפורמט צריבה שלו)
ועוד שאלה קטנה, לDVD צריך דיסקי מיוחדים?(כאילו לDVD מקליט, כדי שיקליט עליו)
סורי על כל השאלות, אני פשוט לא מבין בכלל בנושא, ואני מתכוון לקנות בעז"ה DVD מקליט, אז אני רוצה לדעת בנושא כמה שיותר,
תודה רבה.
אז ז"א שהכי כדאי לקנות DVD שהוא MULTIZONE?
ומי שקובע את הZONE זה הDVD עצמו?(כאילו הפורמט צריבה שלו)
ועוד שאלה קטנה, לDVD צריך דיסקי מיוחדים?(כאילו לDVD מקליט, כדי שיקליט עליו)
סורי על כל השאלות, אני פשוט לא מבין בכלל בנושא, ואני מתכוון לקנות בעז"ה DVD מקליט, אז אני רוצה לדעת בנושא כמה שיותר,
תודה רבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
moco כתב:ומכשירים שנמכרים כמולטיזון, זה של יצרנים שלא חתומים על ההסכם?...
לא בהכרח. למען האמת הרב דווקא כן חתומים.
שים לב שהמכשירים יוצאים מהמפעל כשהם מקובעים על זון מסויים.
זה היבואן או הדילר שבד"כ פותח אותם.
שים לב שההוראות לפתיחת המולטיזון שמקבלים למשל בסקאל זה איזה דף מצולם בלי לוגו בלי כלום, כי הוא פשוט "נפל" ליצרן.....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
moco, פיצלתי את ההודעות מכיון שלדעתי זה נושא שונה וחשוב דיו לעמוד בפני עצמו.
הרעיון המקורי שלשמו עשו את ה-ZONEים השונים היה, כדי לשלוט על זמני שיחרור של סרטים ל-DVD ומניעת שבירת שוק.
כלומר, אם בטריטוריה מסויימת הסרט סיים את ההקרנה בבתי הקולנוע ובטריטוריה אחרת לא, אפשר היה להוציא את הסרט ל-DVD באחד ובשני לעקב.
בנוסף, אם במזרח סרט DVD יעלה דולרים בודדים ובאירופה כ-25-30$, הרעיון היה למנוע שבירת שוק.
זה התחיל בצורה של צ'יפים, כלומר החסימה היתה בחומרה אך כמו ב-PS2 שבו ניתן להחליף צ'יפ, גם כאן עשו את זה וזה עלה לא מעט בזמנו, אח"כ היצרנים עצמם כבר הכינו את זה בצורה של קוד בשלט או קומבינציה של לחיצות (אם משיקולי עלות של פיתוח או פשוט כי ראו בעצמם שכך יהיה להם יתרון ובעתיד מי שלא ניתן לפרוץ אותו בעזרת קוד פשוט , אז המכשיר יהיה "נחות" יותר).
בעידן ה"כפר הגלובלי" והרכישות באינטרנט, אכן המטרה לא מושגת לדעתי, כי כיום אנשים קונים מולטיזון כברירת מחדל ומזמינים דיסקים מכל העולם באינטרנט.
הרעיון המקורי שלשמו עשו את ה-ZONEים השונים היה, כדי לשלוט על זמני שיחרור של סרטים ל-DVD ומניעת שבירת שוק.
כלומר, אם בטריטוריה מסויימת הסרט סיים את ההקרנה בבתי הקולנוע ובטריטוריה אחרת לא, אפשר היה להוציא את הסרט ל-DVD באחד ובשני לעקב.
בנוסף, אם במזרח סרט DVD יעלה דולרים בודדים ובאירופה כ-25-30$, הרעיון היה למנוע שבירת שוק.
זה התחיל בצורה של צ'יפים, כלומר החסימה היתה בחומרה אך כמו ב-PS2 שבו ניתן להחליף צ'יפ, גם כאן עשו את זה וזה עלה לא מעט בזמנו, אח"כ היצרנים עצמם כבר הכינו את זה בצורה של קוד בשלט או קומבינציה של לחיצות (אם משיקולי עלות של פיתוח או פשוט כי ראו בעצמם שכך יהיה להם יתרון ובעתיד מי שלא ניתן לפרוץ אותו בעזרת קוד פשוט , אז המכשיר יהיה "נחות" יותר).
בעידן ה"כפר הגלובלי" והרכישות באינטרנט, אכן המטרה לא מושגת לדעתי, כי כיום אנשים קונים מולטיזון כברירת מחדל ומזמינים דיסקים מכל העולם באינטרנט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
moco,
השקרים בעיקר רלוונטים לארה"ב - שם די פאנטים בנושא.
חשוב לציין שיש חברות (ע"ע סוני) שלוקחות את העניין בשיא הרצינות. מרבית החברות מנסות להיות רציניות כל עוד הם לא מפסידות לחלוטין אל כל השוק לטובת התחרות.
השקרים בעיקר רלוונטים לארה"ב - שם די פאנטים בנושא.
חשוב לציין שיש חברות (ע"ע סוני) שלוקחות את העניין בשיא הרצינות. מרבית החברות מנסות להיות רציניות כל עוד הם לא מפסידות לחלוטין אל כל השוק לטובת התחרות.