טרינוב - זה כל הסיפור!
ב-4 שנים האחרונות (בקירוב) היו ברשותי 2 פרוססורים של Lyngdorf הכוללים מערכת כיול מעולה – Room Perfect.
הפרוססור הראשון היה מדגם MP50, מכשיר מיוחד שלאחר קריאה לגביו סקרן אותי מאד.
המכשיר הציע מעבר לתמיכת ערוצים רחבה, תכנת כיול מאד מיוחדת, שלומדת את החלל תוך כדי המדידות. כל מדידה מוסיפה למערכת אחוזי ידע על החלל.
הפילוסופיה של Room Perfect מאד דיברה אלי, יש בה הרבה הגיון. אבל לצד כל הסקרנות והקומפלימנטים שמערכת זו קיבלה, לא הייתי מוכן לרכוש ללא ניסיון בחלל שלי, עם הציוד שלי.
ואכן, אופציה זו התאפשרה ולאחר בחינה במשך מספר ימים החלטתי לרכוש את הפרוססור.
האינטואיטיביות והקלות של מערכת הכיול מדהימים, וכל הדיוט יוכל לתפעל אותה. מרשים.
לאחר כשנתיים החלפתי לדגם החדש יותר MP60, שהציע כמה תכונות נוספות.
אני מניח שרובכם מכירים את התחושה, שלאחר זמן מה, מתחשק לבחון האם ישנה אופציה להתקדם, ואת האמת, לא חשבתי שיש כזו.
הסאונד שהתקבל אצלי מהלינגדורף היה מצוין, אבל סיקרן אותי מאז ומעולם לנסות ולחוות מערכת שלדעת רבים נחשבת לחוד החנית וזו המערכת של טרינוב. תהיתי באם טרינוב מסוגלים להגיע לתוצאה אפילו טובה יותר מהתוצאה אותה חוויתי עם הלינגדורף.
למרות יתרונותיה של מערכת הכיול של לינגדורף, החיסרון המאוד בולט שלה קשור לגמישות, או נכון יותר, חוסר הגמישות של המשתמש הן בכל הקשור למשחק בקרוסים (כל משחק כאמור מחייב כיול ארוך מחדש) והן לעובדה שלינגדורף בוחרת לא להציג שום נתון מספרי או גרפי לאחר הכיול, החלטה אשר בהחלט מאתגרת את המשתמש אשר נותר ללא תשובות באשר לפעולות שביצעה המערכת בפועל והיכן היא התקשתה לדוגמא.
בנוסף, לינגדורף לא מאפשרים לך "למחוק" נקודת כיול מסוימת, ככל שהייתה הפרעה כלשהי במהלך הכיול, לדוגמא רעש לא צפוי וכיוצ"ב ויש להתחיל את התהליך הארוך מהתחלה.
תהיתי אם היכולות הסוניות והגמישות היוצאת דופן של טרינוב יביאו אותי למקום אליו שאפתי להגיע.
התחלתי לקרוא לא מעט על טרינוב ובנוסף התייעצתי עם בעלי המכשיר בפורום בחו"ל וגם עם רן שמכשיר כזה ברשותו כשנתיים.
והתגבשה החלטה שכדאי לבחון אותו, על כך בהמשך.
חברת Trinnov – מה זה?
החברה נוסדה בצרפת בשנת 2003 לאחר מחקר בנושא אקוסטיקה ואודיו שביצעו 3 חבר'ה בשיתוף עם מוסד אקדמי החל משנת 2001.
בתום שנתיים, ובעזרת מענק מהממשל הצרפתי הוקמה החברה באופן רשמי.
שם החברה מורכב למעשה משתי מילים Tri + Innovation, קרי תלת ממד וחדשנות. שהם שני הדברים שמובילים את החברה במחקר והפיתוח.
הרעיון המרכזי של Trinnov הוא שהם מוכרים למעשה טכנולוגיה. המוצר הוא בעצם כלי למימוש של המחקר עליו עבדו ועובדים במשך שנים וחשוב להם שפילוסופיה זו שלהם תעבור לכל אחד.
החברה מייצרת מוצרים לקולנוע ביתי וסטריאו, לקולנוע מסחרי ולשוק המקצועי (אולפני שידור, הפקה).
לקולנוע ביתי החברה מייצרת מספר מגברים רב ערוציים ושני פרוססורים.
הפרוססורים נקראים Altitude.
הם מגיעים בשתי קונפיגורציות-
Altitude32 – מכשיר מודולרי, הניתן לרכישה עם 8, 16, 24, 32 או 48* ערוצים.
*את ה-Altitude32 ניתן לקבל עם עד 48 ערוצים ייעודיים. זה מבוצע בעזרת שימוש במוצר נלווה ייעודי שהוא Extension המוסיף עוד כוח עיבוד ועוד יציאות.
Altitude16 – מכשיר הכולל 16 ערוצים ולא ניתן להרחבה (כמעט*)
מה השוני שמאפשר את הכל?
כל יצרני הרסיברים והפרוססורים עובדים על פלטפורמה מבוססת DSP Chip. זו פלטפורמה שנשענת על יצרן חיצוני שכמעט כל שינוי דורש התערבות שלו, ושל סדר הזמן והיכולות שלו.
DSP Chip הוא "תבנית" שלתוכה ניתן להטמיע את הפורמטים, זו מסגרת מוגדרת שעבורה צריך להתאים קוד שגם אם כתבת אותו טוב, כשזה עובר לשם, הוא כבר מגיע עם פשרות כאלה ואחרות על מנת שיתאימו אליה, מזה Trinnov רצו להימנע.
לכן, הם בחרו פלטפורמה שונה וייחודית – מערכת מבוססת מחשב.
מעבד של אינטל ומערכת הפעלה ייעודית שהם פיתחו ונקראת TrinnovOS מבוססת לינוקס, לצד חומרת אודיו ייעודית.
הבחירה הזו מאפשרת עצמאות וגמישות רבה בהטמעה של כל פורמט ללא צורך בהמתנה ליצרן הצ'יפים. כמו כן לבצע שינויים בקוד לפי צורך. הרחבות כאלה ואחרות, עדכוני קושחה כמעט בלתי מוגבלים.
מעל זה מתאפשר גם כח עיבוד רציני מאד.
לדוגמא, כבר בשנת 2015 Trinnov אפשרה קידוד מלא של 32 ערוצי Discrete עבור Atmos, מה שעד היום כמעט אף אחד לא מאפשר.
7 שנים אחרי.
החברה הטמיעה את ה- DTS X Pro כשנה וחצי לפני כולם.
הפלטפורמה הייחודית הזו הובילה לשיתוף פעולה מול יצרני הפורמטים קרי, Dolby, DTS, Auro אשר בודקים את הפיתוחים שלהם על המכשירים של Trinnov.
ראוי לציין שאת הפיתוח של הפורמט עצמו DTS: X Pro, חברת DTS ביצעו על פרוססור Altitude, זה מצביע על עוצמת שיתוף הפעולה, ומעבר לזה על רמת האמון במוצרי טרינוב לצורך פיתוח ואימות.
יצרנים אלה שולחים קובץ שנקרא Golden Code המאפשר ל- Trinnov לפרוס אותו ולבצע קסטומיזציה לפי הצורך. להעיר הערות ולהציע שינויים באם רואים בכך צורך.
זה למעשה מצב Win-Win לכל הצדדים.
*עוד לגבי אפשרויות הפלטפורמה הזו, בהמשך הפוסט.
הפרוססורים כוללים את תכנת הכיול, או יותר נכון אופטימיזציה על פי החברה, ומכאן שמה – Optimizer.
עבור תפעול תכנה זו נדרש לרכוש בנפרד מיקרופון כיול.
המיקרופון מורכב מ- 4 קפסולות שחלקן בגובה שונה, קפסולות אלה מאפשרות לקבל מידע תלת ממדי על הרמקולים במרחב.
מידע זה כולל מרחק, גובה ואזימוט של כל רמקול ביחס למיקום הישיבה.
תהליך הכיול מאד קצר, ולא דורש מספר מדידות גבוה. לרוב יספיקו 3.
לאחר הכיול ניתן לתת משקל לכל נקודה כך שכל אחת תשפיע באופן שווה או שונה בהתאם לצורך.
למשל, כאשר אשב ב- MLP ארצה שמרב המשקל יהיה לנקודה זו.
כמובן שזו מערכת כיול מאד מורכבת וזה לא המקום לפרט לגביה, כמובן מי שמעוניין יכול לקרוא את החומר הרב באתר שלהם.
הזכרתי מקודם את 3 חברות הפורמטים - Dolby, DTS, Auro, אם עד לשנים האחרונות הגדרות מיקומי הרמקולים ביניהן היו זהות (עד למערך 7.1), משנוסף הממד הנוסף, הלוא הוא ממד הגובה, פה כבר לכל חברה יש פילוסופיה קצת שונה, וממנה נגזר מיקום הרמקולים בחלל.
היות ולא ניתן לרכוש 3 סטאפים של רמקולים, אחד לכל פורמט, וגם לא להזיז אותם בהתאם לסרט, על המשתמש לבחור אחד מהם ובהתאם למקם את הרמקולים. מה שאומר שבשני הפורמטים האחרים יהיו פשרות.
בנוסף, לפעמים בחלל נתון ישנה בעיה למקם רמקול בדיוק היכן שצריך, למשל יש חלון או דלת שמפריעים ואז אין את הסימטריה הנדרשת.
עבור שני הסעיפים הללו, חברת Trinnov פיתחה מנגנון מאד מתוחכם שנקרא 3D Remapping.
מנגנון זה מאפשר "להזיז" וירטואלית את הרמקול בחלל ולבצע פיצוי של עוצמה, זווית, מרחק ועוד כאילו היו במיקום הנדרש.
נכון להיום רק הם מציעים פתרון כזה.
מעבר ל-תכלס
אני לרוב לא רוכש מכשיר ללא אפשרות לבחון אותו אצלי, בחלל שלי ועם הציוד שלי.
בנוסף ריחפה שאלת מורכבות התפעול של המכשיר, שדורש למידה רבה של מערכת ההפעלה והכיול. או עזרה של בעלי מקצוע.
ולכן הייתי חייב לוודא שאני מסתדר אתו.
החברה יצרה Wizard מאד פשוט, למי שלא רוצה או יודע לנבור בכל התפריטים והאופציות. וזה מבורך. כי זה מאפשר לכל אחד לרכוש היום Trinnov ולהנות מתוצאה מצוינת.
אבל אני רוצה יותר.
פניתי לדור ויונתן מחברת פיוצ'ר על מנת לקבל מכשיר להדגמה. אך נמסר לי כי אין מכשיר זמין להשאלה.
הסברתי שבלי לבחון לא אוכל לשקול רכישה.
לאחר זמן מה, קיבלתי טלפון מדור שיתכן ונקרית בפנינו הזדמנות, לקוח שהוא בעלים של מכשיר כזה שולח אותו לשדרוג לוח, והסכים לפני זה להעביר אותו אלי למספר ימים במידה ואני עדיין מעוניין. ברור שכן...
תיאמנו ויונתן הגיע אלי יחד עם מתקין. המכשיר חובר והוגדר בקלות.
גם אם טועים בחיבורים אין צורך לשנות פיזית את הכבלים, ניתן לשנות בתוכנת המכשיר.
זהו. יצאנו לדרך. זמן הכיול.
בסיום הכיול ישבתי להאזין. וזה היה שונה מאד.
היו דברים שאהבתי והיו שפחות, הסברתי ליונתן מה אני רוצה לשנות. והוא התחיל לשחק עם ההגדרות והעקומות.
זה לא הספיק עבורי, ואז נוצר קשר עם האיש הטכני ב- Trinnov, הוא בקש את המספר הסידורי של המכשיר ומיד התחבר אליו ושיחק עם מה שצריך לדעתו.
היות ובשלב זה הייתי צריך לצאת, אמרתי ליונתן שאמשיך להאזין ואשחק עם המערכת, בתקווה שאצליח להביא אותה למקום שאני רוצה. ואם לא, אז זה גם בסדר כי אני במקום מעולה עם הנוכחי.
באותו ערב שוחחתי עם רן, על הפלוסים והמינוסים והוא הציע להגיע אלי לעבור על מה שנעשה עד עכשיו ולאן הולכים מאותה נקודה. קבענו.
בבוקר למחרת התחלנו בהאזנה, ואז רן הציע שנבצע כיול חדש לפי מה שהוא מכיר ורגיל.
הכיול עצמו לקח דקות בודדות.
הוא גם העלה עקומת מטרה בה משתמש.
הקשבנו לקטעי מוזיקה רבים. עברנו לקולנוע והאזנו כמעט לכל הקטעים שאנחנו מכירים מזה שנים.
ניסינו עוד עקומות מטרה, ועוד הגדרות כאלה ואחרות.
בסיום כבר היה שיפור משמעותי ויותר לכיוון אותו אני מחפש.
תוך כדי רן הסביר לי על המכשיר, על התפעול, ואין כמו מראה עיניים על מנת להבין.
סיכמנו שהדבר הנכון יהיה להשקיע כמה שיותר זמן בהאזנה. ואז ניפגש שוב.
ואכן, את הימים הבאים לקחתי להאזין גם לקטעים שאני מכיר מצוין, אבל לא פחות חשוב מזה, לצפות בסרטים חדשים באורך מלא והרבה מוזיקה על מנת לחוות את המכשיר. מהי מידת ההנאה שלי ממנו.
כבר בערב הראשון ראיתי סרט עם כמה קטעים שהשאירו אותי המום מהאימפקט.
חוויה חדשה לחלוטין!
ביקשתי מכמה חברים טובים שאני סומך על דעתם שיגיעו אלי על מנת לקבל מהם פידבק.
שמעתי מה יש להם להציע ומה הם חושבים.
בין לבין יצרתי קשר עם בחור יוצא דופן מ- Trinnov, איש שירות טכני בשם Antoine על מנת להתייעץ בכל מיני אספקטים.
כן, שמעתי על השירות המיוחד של Trinnov, אבל רמת הזמינות ומידיות התגובות לא מוכרת לי משום מקום אחר, זה משהו מיוחד, אין דברים כאלה. ראוי לציון.
לאחר 3 ימים קבעתי שוב עם רן, הוא הגיע וביצענו כיול נוסף מעט שונה. הגדרות אחרות, קרוסים שונים.
העלאת עקומות אחרות.
פה כבר עירבנו גם את מודול ניהול הבאס ויצרנו High and Low Pass Filters מה שנקרא "דאבל באס", מצב בו יש חפיפת תדרים מסוימת בין הרמקולים הקדמיים לבין הסאבים. שימלאו יחד את החלל בצורה טובה יותר.
זה עשה שינוי מהותי, לשני הסאבים נוספו עוד 4 יחידות וופרים של הרמקולים הקדמיים.
חזרנו שוב להאזין לכל החומרים, יצרנו מספר Presets שונים והשווינו ביניהם.
ככה הלוך וחזור, משנים פה, מגדירים שם עד שמגיעים לנקודה טובה.
פה באה לידי ביטוי הגמישות שהייתה חסרה לי עם המכשיר שלי.
ניתן לבצע שינויים תוך כדי תנועה ולבחון באופן מידי את השפעתם. לשחק עם הכל עד להגעה לנקודה רצויה.
המכשיר גמיש בצורה יוצאת דופן ומאפשר כל העולה על דעתכם, הכל תלוי זמן שרוצים להשקיע.
ישנן יכולות גם לפני כיול וגם אחרי כיול.
אפשר לקבוע למערכת הכיול כמה אתה רוצה לתת לה להתערב, כמה פילטרים אתה מאפשר לה להגדיר. אם ישנם תדרים בהם אתה לא רוצה שהיא תיגע ועוד ועוד.
המערכת מאפשרת לשמור מספר רב של Presets למצבי האזנה שונים, למשל אחד עבור קולנוע והשני עבור מוזיקה.
ליצור עבור כל אחד מהם כמה כאלה, כשבכל אחד ישנה עקומה אחרת והגדרות טיפול שונות.
מודול ניהול הבאס (Bass Management) הוא המתוחכם והגמיש ביותר שיצא לי להכיר.
ניתוב תדרים מסוימים מרמקול אחד לאחר. יצירת גרופים שונים. ועוד המון אפשרויות.
בנקודה זו התוצאה הגיעה למקום בו אני יותר שלם ויכול להתפנות לבחינה מעמיקה וקבלת החלטות כאלה ואחרות.
גם את הימים הנותרים השקעתי בהאזנה מרובה הן למוזיקה והן לסרטים עם הטרינוב.
היות והחלפה בין פרוססורים מורכבת ולוקחת זמן רשמתי על דף נקודות מסוימות שעלו במהלך ההאזנה.
ואז החזרתי את הלינגדורף ובחנתי בו את הנקודות הללו, על מנת שתהיה לי השוואה נכונה ולא משהו מתוך זיכרון מתעתע.
*הזכרתי קודם שארחיב עוד קצת על האפשרויות המגוונות בפלטפורמה של Trinnov.
מעבר להטמעת פורמטי סאונד חדשים וקסטומיזציה שלהם, נוכחנו לדעת שניתן לשנות גם הרבה מעבר, דברים שקשורים גם לחומרה.
בזמן ההמתנה לקבלת המכשיר, החברה הוציאה עדכון תוכנה המאפשר לנצל 2 יציאות דיגיטליות קיימות ולהפוך אותם (ברכישת DAC פשוט של כמה מאות שקלים בודדים) ל- 4 ערוצים נוספים.
כלומר, ה- Altitude16 הוא מעכשיו 20 ערוצים!!
באותו עדכון נוספה יכולת של IMAX Enhanced.
כל זה כמובן מוצע בחינם ללקוחות.
לאורך השנים תוספות הפורמטים ניתנים תמיד ללא עלות ללקוחות.
את כרטיס ה-HDMI ניתן לשדרג כשיוצא תקן חדש, הוא בנוי באופן מודולרי ולרוב בעלות סמלית ביותר.
שני הפרוססורים הנוכחיים קיימים לא מעט שנים, וזו הייתה אחת הבשורות של טרינוב ללקוחות, לא לגרום להם להחליף מכשירים כל שנה/שנתיים אלא לקדם אותם תוך כדי תנועה על ידי עדכוני תכנה שישימו את המכשיר בחזית בכל רגע נתון, או על ידי שדרוג כרטיסים כאלה ואחרים במידת הצורך.
עוד דבר ראוי לציון זה ש-Trinnov לפני שנתיים הגדילו את תקופת האחריות ל-5 שנים ועשו זאת באופן רטרואקטיבי לכל המכשירים.
מכשירים ישנים יותר שמחוץ לתקופת האחריות זכאים לחבילת יישור קו בעלות סמלית שכוללת גם 5 שנות אחריות מלאות.
מה נשתנה?
דינמיות
דבר בולט הוא כמה המכשיר הזה מאד דינמי. היכולת לעבור בין קטע רגוע לשיא האקשן בצורה מיידית זה דבר שמשאיר אותך המום.
המכשיר דרוך תמיד על מנת לספק מה שצריך ולהעביר את התחושה בצורה הנאמנה ביותר.
לוקח זמן להתרגל לדבר הזה. זה לא דומה לשום דבר שחוויתי קודם.
גודל
הסאונד מאד גדול, מאד נוכח, התחושה שהדברים ממש מתרחשים אצלך בחלל ולא בסרט.
זה משהו שצריך לשמוע כדי להבין.
באס
מי שמכיר אותי יודע שאני איש של באס. ועל זה ייפול ויקום דבר.
עומק הבאס והאימפקט מרשימים ביותר, הדוק מאד וללא הדהוד.
מודול ניהול הבאס מאפשר כל כך הרבה כך שניתן להגיע לבאס באמת יוצא דופן.
סראונד
זה גם דבר שבלט מיד. האינפורמציה שיצאה מהם הייתה כל כך מוחשית, כל כך משמעותית, זה עיבוד שונה לגמרי.
הסראונדים פשוט התעוררו לחיים ויצרו סאונד Immersive מאד מרשים.
המעבר בין ארבעת רמקולי הסראונד מאד מהיר, זה שינה את כל הבמה האחורית כך שעכשיו היא חיה ובועטת.
סנטר
דבר נוסף שהיה שיפור משמעותי הוא "הסנטר". למה במרכאות? כי אין לי רמקול סנטר.
לא כל מכשיר יודע לייצר פאנטום סנטר ברמה טובה, זה לא פשוט.
הווקאל שיצא מהטרינוב הרבה יותר קדמי, הרבה יותר מפורט וברור.
גם יותר עקיב למרחב התמונה.
Immersive
הסאונד תלת ממדי, בפירוש. נוצרת בועת סאונד שאתה בתוכה, זה דבר שמאד מערב.
הדברים האלה היוו בפירוש קפיצת מדרגה משמעותית מבחינתי.
סיכום
מה שקיבלתי מהטרינוב היה משהו שלא יכולתי לעמוד בפניו. החלטתי לרכוש אותו.
מכשיר הדמו שהיה אצלי הוא Altitude32 שמטריצת הערוצים שלו שונה, ובעיקרון לא מאפשרת להעביר כיול שבוצע בו ל- Altitude16.
הדבר הזה מבאס כי זה אומר שכאשר אקבל את המכשיר החדש אצטרך לעשות הכל מחדש, ולא אוכל לנצל את התוצאה הטובה שקיבלתי במכשיר הדמו.
שאלתי את אנטואן מה אפשר לעשות והוא הסביר את השוני בין המכשירים אבל הבטיח לבדוק את הנושא ולעשות הכל על מנת שזה יתאפשר.
סיכמנו שאצור אתו קשר כשהמכשיר החדש יגיע וננסה יחד.
הוא דאג לבצע גיבוי של מכשיר הדמו והעביר למערכת אצלם על מנת שיוכל לעבוד על הקבצים בבוא הזמן.
המתנה של כחודש וחצי והמכשיר הגיע.
לאחר חיבור מהיר, פניתי לאנטואן והזכרתי לו את הנ"ל, הוא מיד נענה והתחיל לעבוד על הקבצים.
הפלא ופלא, הוא הצליח להעביר כל מה שהיה במכשיר הדמו למכשיר שלי.
שירות יוצא דופן כבר אמרנו?
אגב, ב-Trinnov מחלקת השירות עובדת סביב השעון - עד 23:00, מה קורה אם צריך תמיכה אחרי שעה זו? שום בעיה, הפניות מטופלות ע״י חברת האחות - Trinnov ארה״ב.
הסאונד המתקבל בחדר מאד עשיר, מאד מפורט ומהנה.
הבאס הטוב שהיה אצלי (כמובן גם בעזרת שני הסאבים הגדולים) השתפר בצורה ניכרת.
Trinnov יצרו מכשיר מיוחד.
תודה רבה לפיוצ'ר על שיתוף הפעולה, הבעת הנכונות והרצון על מנת שזה יקרה.
הפרוססור הראשון היה מדגם MP50, מכשיר מיוחד שלאחר קריאה לגביו סקרן אותי מאד.
המכשיר הציע מעבר לתמיכת ערוצים רחבה, תכנת כיול מאד מיוחדת, שלומדת את החלל תוך כדי המדידות. כל מדידה מוסיפה למערכת אחוזי ידע על החלל.
הפילוסופיה של Room Perfect מאד דיברה אלי, יש בה הרבה הגיון. אבל לצד כל הסקרנות והקומפלימנטים שמערכת זו קיבלה, לא הייתי מוכן לרכוש ללא ניסיון בחלל שלי, עם הציוד שלי.
ואכן, אופציה זו התאפשרה ולאחר בחינה במשך מספר ימים החלטתי לרכוש את הפרוססור.
האינטואיטיביות והקלות של מערכת הכיול מדהימים, וכל הדיוט יוכל לתפעל אותה. מרשים.
לאחר כשנתיים החלפתי לדגם החדש יותר MP60, שהציע כמה תכונות נוספות.
אני מניח שרובכם מכירים את התחושה, שלאחר זמן מה, מתחשק לבחון האם ישנה אופציה להתקדם, ואת האמת, לא חשבתי שיש כזו.
הסאונד שהתקבל אצלי מהלינגדורף היה מצוין, אבל סיקרן אותי מאז ומעולם לנסות ולחוות מערכת שלדעת רבים נחשבת לחוד החנית וזו המערכת של טרינוב. תהיתי באם טרינוב מסוגלים להגיע לתוצאה אפילו טובה יותר מהתוצאה אותה חוויתי עם הלינגדורף.
למרות יתרונותיה של מערכת הכיול של לינגדורף, החיסרון המאוד בולט שלה קשור לגמישות, או נכון יותר, חוסר הגמישות של המשתמש הן בכל הקשור למשחק בקרוסים (כל משחק כאמור מחייב כיול ארוך מחדש) והן לעובדה שלינגדורף בוחרת לא להציג שום נתון מספרי או גרפי לאחר הכיול, החלטה אשר בהחלט מאתגרת את המשתמש אשר נותר ללא תשובות באשר לפעולות שביצעה המערכת בפועל והיכן היא התקשתה לדוגמא.
בנוסף, לינגדורף לא מאפשרים לך "למחוק" נקודת כיול מסוימת, ככל שהייתה הפרעה כלשהי במהלך הכיול, לדוגמא רעש לא צפוי וכיוצ"ב ויש להתחיל את התהליך הארוך מהתחלה.
תהיתי אם היכולות הסוניות והגמישות היוצאת דופן של טרינוב יביאו אותי למקום אליו שאפתי להגיע.
התחלתי לקרוא לא מעט על טרינוב ובנוסף התייעצתי עם בעלי המכשיר בפורום בחו"ל וגם עם רן שמכשיר כזה ברשותו כשנתיים.
והתגבשה החלטה שכדאי לבחון אותו, על כך בהמשך.
חברת Trinnov – מה זה?
החברה נוסדה בצרפת בשנת 2003 לאחר מחקר בנושא אקוסטיקה ואודיו שביצעו 3 חבר'ה בשיתוף עם מוסד אקדמי החל משנת 2001.
בתום שנתיים, ובעזרת מענק מהממשל הצרפתי הוקמה החברה באופן רשמי.
שם החברה מורכב למעשה משתי מילים Tri + Innovation, קרי תלת ממד וחדשנות. שהם שני הדברים שמובילים את החברה במחקר והפיתוח.
הרעיון המרכזי של Trinnov הוא שהם מוכרים למעשה טכנולוגיה. המוצר הוא בעצם כלי למימוש של המחקר עליו עבדו ועובדים במשך שנים וחשוב להם שפילוסופיה זו שלהם תעבור לכל אחד.
החברה מייצרת מוצרים לקולנוע ביתי וסטריאו, לקולנוע מסחרי ולשוק המקצועי (אולפני שידור, הפקה).
לקולנוע ביתי החברה מייצרת מספר מגברים רב ערוציים ושני פרוססורים.
הפרוססורים נקראים Altitude.
הם מגיעים בשתי קונפיגורציות-
Altitude32 – מכשיר מודולרי, הניתן לרכישה עם 8, 16, 24, 32 או 48* ערוצים.
*את ה-Altitude32 ניתן לקבל עם עד 48 ערוצים ייעודיים. זה מבוצע בעזרת שימוש במוצר נלווה ייעודי שהוא Extension המוסיף עוד כוח עיבוד ועוד יציאות.
Altitude16 – מכשיר הכולל 16 ערוצים ולא ניתן להרחבה (כמעט*)
מה השוני שמאפשר את הכל?
כל יצרני הרסיברים והפרוססורים עובדים על פלטפורמה מבוססת DSP Chip. זו פלטפורמה שנשענת על יצרן חיצוני שכמעט כל שינוי דורש התערבות שלו, ושל סדר הזמן והיכולות שלו.
DSP Chip הוא "תבנית" שלתוכה ניתן להטמיע את הפורמטים, זו מסגרת מוגדרת שעבורה צריך להתאים קוד שגם אם כתבת אותו טוב, כשזה עובר לשם, הוא כבר מגיע עם פשרות כאלה ואחרות על מנת שיתאימו אליה, מזה Trinnov רצו להימנע.
לכן, הם בחרו פלטפורמה שונה וייחודית – מערכת מבוססת מחשב.
מעבד של אינטל ומערכת הפעלה ייעודית שהם פיתחו ונקראת TrinnovOS מבוססת לינוקס, לצד חומרת אודיו ייעודית.
הבחירה הזו מאפשרת עצמאות וגמישות רבה בהטמעה של כל פורמט ללא צורך בהמתנה ליצרן הצ'יפים. כמו כן לבצע שינויים בקוד לפי צורך. הרחבות כאלה ואחרות, עדכוני קושחה כמעט בלתי מוגבלים.
מעל זה מתאפשר גם כח עיבוד רציני מאד.
לדוגמא, כבר בשנת 2015 Trinnov אפשרה קידוד מלא של 32 ערוצי Discrete עבור Atmos, מה שעד היום כמעט אף אחד לא מאפשר.
7 שנים אחרי.
החברה הטמיעה את ה- DTS X Pro כשנה וחצי לפני כולם.
הפלטפורמה הייחודית הזו הובילה לשיתוף פעולה מול יצרני הפורמטים קרי, Dolby, DTS, Auro אשר בודקים את הפיתוחים שלהם על המכשירים של Trinnov.
ראוי לציין שאת הפיתוח של הפורמט עצמו DTS: X Pro, חברת DTS ביצעו על פרוססור Altitude, זה מצביע על עוצמת שיתוף הפעולה, ומעבר לזה על רמת האמון במוצרי טרינוב לצורך פיתוח ואימות.
יצרנים אלה שולחים קובץ שנקרא Golden Code המאפשר ל- Trinnov לפרוס אותו ולבצע קסטומיזציה לפי הצורך. להעיר הערות ולהציע שינויים באם רואים בכך צורך.
זה למעשה מצב Win-Win לכל הצדדים.
*עוד לגבי אפשרויות הפלטפורמה הזו, בהמשך הפוסט.
הפרוססורים כוללים את תכנת הכיול, או יותר נכון אופטימיזציה על פי החברה, ומכאן שמה – Optimizer.
עבור תפעול תכנה זו נדרש לרכוש בנפרד מיקרופון כיול.
המיקרופון מורכב מ- 4 קפסולות שחלקן בגובה שונה, קפסולות אלה מאפשרות לקבל מידע תלת ממדי על הרמקולים במרחב.
מידע זה כולל מרחק, גובה ואזימוט של כל רמקול ביחס למיקום הישיבה.
תהליך הכיול מאד קצר, ולא דורש מספר מדידות גבוה. לרוב יספיקו 3.
לאחר הכיול ניתן לתת משקל לכל נקודה כך שכל אחת תשפיע באופן שווה או שונה בהתאם לצורך.
למשל, כאשר אשב ב- MLP ארצה שמרב המשקל יהיה לנקודה זו.
כמובן שזו מערכת כיול מאד מורכבת וזה לא המקום לפרט לגביה, כמובן מי שמעוניין יכול לקרוא את החומר הרב באתר שלהם.
הזכרתי מקודם את 3 חברות הפורמטים - Dolby, DTS, Auro, אם עד לשנים האחרונות הגדרות מיקומי הרמקולים ביניהן היו זהות (עד למערך 7.1), משנוסף הממד הנוסף, הלוא הוא ממד הגובה, פה כבר לכל חברה יש פילוסופיה קצת שונה, וממנה נגזר מיקום הרמקולים בחלל.
היות ולא ניתן לרכוש 3 סטאפים של רמקולים, אחד לכל פורמט, וגם לא להזיז אותם בהתאם לסרט, על המשתמש לבחור אחד מהם ובהתאם למקם את הרמקולים. מה שאומר שבשני הפורמטים האחרים יהיו פשרות.
בנוסף, לפעמים בחלל נתון ישנה בעיה למקם רמקול בדיוק היכן שצריך, למשל יש חלון או דלת שמפריעים ואז אין את הסימטריה הנדרשת.
עבור שני הסעיפים הללו, חברת Trinnov פיתחה מנגנון מאד מתוחכם שנקרא 3D Remapping.
מנגנון זה מאפשר "להזיז" וירטואלית את הרמקול בחלל ולבצע פיצוי של עוצמה, זווית, מרחק ועוד כאילו היו במיקום הנדרש.
נכון להיום רק הם מציעים פתרון כזה.
מעבר ל-תכלס
אני לרוב לא רוכש מכשיר ללא אפשרות לבחון אותו אצלי, בחלל שלי ועם הציוד שלי.
בנוסף ריחפה שאלת מורכבות התפעול של המכשיר, שדורש למידה רבה של מערכת ההפעלה והכיול. או עזרה של בעלי מקצוע.
ולכן הייתי חייב לוודא שאני מסתדר אתו.
החברה יצרה Wizard מאד פשוט, למי שלא רוצה או יודע לנבור בכל התפריטים והאופציות. וזה מבורך. כי זה מאפשר לכל אחד לרכוש היום Trinnov ולהנות מתוצאה מצוינת.
אבל אני רוצה יותר.
פניתי לדור ויונתן מחברת פיוצ'ר על מנת לקבל מכשיר להדגמה. אך נמסר לי כי אין מכשיר זמין להשאלה.
הסברתי שבלי לבחון לא אוכל לשקול רכישה.
לאחר זמן מה, קיבלתי טלפון מדור שיתכן ונקרית בפנינו הזדמנות, לקוח שהוא בעלים של מכשיר כזה שולח אותו לשדרוג לוח, והסכים לפני זה להעביר אותו אלי למספר ימים במידה ואני עדיין מעוניין. ברור שכן...
תיאמנו ויונתן הגיע אלי יחד עם מתקין. המכשיר חובר והוגדר בקלות.
גם אם טועים בחיבורים אין צורך לשנות פיזית את הכבלים, ניתן לשנות בתוכנת המכשיר.
זהו. יצאנו לדרך. זמן הכיול.
בסיום הכיול ישבתי להאזין. וזה היה שונה מאד.
היו דברים שאהבתי והיו שפחות, הסברתי ליונתן מה אני רוצה לשנות. והוא התחיל לשחק עם ההגדרות והעקומות.
זה לא הספיק עבורי, ואז נוצר קשר עם האיש הטכני ב- Trinnov, הוא בקש את המספר הסידורי של המכשיר ומיד התחבר אליו ושיחק עם מה שצריך לדעתו.
היות ובשלב זה הייתי צריך לצאת, אמרתי ליונתן שאמשיך להאזין ואשחק עם המערכת, בתקווה שאצליח להביא אותה למקום שאני רוצה. ואם לא, אז זה גם בסדר כי אני במקום מעולה עם הנוכחי.
באותו ערב שוחחתי עם רן, על הפלוסים והמינוסים והוא הציע להגיע אלי לעבור על מה שנעשה עד עכשיו ולאן הולכים מאותה נקודה. קבענו.
בבוקר למחרת התחלנו בהאזנה, ואז רן הציע שנבצע כיול חדש לפי מה שהוא מכיר ורגיל.
הכיול עצמו לקח דקות בודדות.
הוא גם העלה עקומת מטרה בה משתמש.
הקשבנו לקטעי מוזיקה רבים. עברנו לקולנוע והאזנו כמעט לכל הקטעים שאנחנו מכירים מזה שנים.
ניסינו עוד עקומות מטרה, ועוד הגדרות כאלה ואחרות.
בסיום כבר היה שיפור משמעותי ויותר לכיוון אותו אני מחפש.
תוך כדי רן הסביר לי על המכשיר, על התפעול, ואין כמו מראה עיניים על מנת להבין.
סיכמנו שהדבר הנכון יהיה להשקיע כמה שיותר זמן בהאזנה. ואז ניפגש שוב.
ואכן, את הימים הבאים לקחתי להאזין גם לקטעים שאני מכיר מצוין, אבל לא פחות חשוב מזה, לצפות בסרטים חדשים באורך מלא והרבה מוזיקה על מנת לחוות את המכשיר. מהי מידת ההנאה שלי ממנו.
כבר בערב הראשון ראיתי סרט עם כמה קטעים שהשאירו אותי המום מהאימפקט.
חוויה חדשה לחלוטין!
ביקשתי מכמה חברים טובים שאני סומך על דעתם שיגיעו אלי על מנת לקבל מהם פידבק.
שמעתי מה יש להם להציע ומה הם חושבים.
בין לבין יצרתי קשר עם בחור יוצא דופן מ- Trinnov, איש שירות טכני בשם Antoine על מנת להתייעץ בכל מיני אספקטים.
כן, שמעתי על השירות המיוחד של Trinnov, אבל רמת הזמינות ומידיות התגובות לא מוכרת לי משום מקום אחר, זה משהו מיוחד, אין דברים כאלה. ראוי לציון.
לאחר 3 ימים קבעתי שוב עם רן, הוא הגיע וביצענו כיול נוסף מעט שונה. הגדרות אחרות, קרוסים שונים.
העלאת עקומות אחרות.
פה כבר עירבנו גם את מודול ניהול הבאס ויצרנו High and Low Pass Filters מה שנקרא "דאבל באס", מצב בו יש חפיפת תדרים מסוימת בין הרמקולים הקדמיים לבין הסאבים. שימלאו יחד את החלל בצורה טובה יותר.
זה עשה שינוי מהותי, לשני הסאבים נוספו עוד 4 יחידות וופרים של הרמקולים הקדמיים.
חזרנו שוב להאזין לכל החומרים, יצרנו מספר Presets שונים והשווינו ביניהם.
ככה הלוך וחזור, משנים פה, מגדירים שם עד שמגיעים לנקודה טובה.
פה באה לידי ביטוי הגמישות שהייתה חסרה לי עם המכשיר שלי.
ניתן לבצע שינויים תוך כדי תנועה ולבחון באופן מידי את השפעתם. לשחק עם הכל עד להגעה לנקודה רצויה.
המכשיר גמיש בצורה יוצאת דופן ומאפשר כל העולה על דעתכם, הכל תלוי זמן שרוצים להשקיע.
ישנן יכולות גם לפני כיול וגם אחרי כיול.
אפשר לקבוע למערכת הכיול כמה אתה רוצה לתת לה להתערב, כמה פילטרים אתה מאפשר לה להגדיר. אם ישנם תדרים בהם אתה לא רוצה שהיא תיגע ועוד ועוד.
המערכת מאפשרת לשמור מספר רב של Presets למצבי האזנה שונים, למשל אחד עבור קולנוע והשני עבור מוזיקה.
ליצור עבור כל אחד מהם כמה כאלה, כשבכל אחד ישנה עקומה אחרת והגדרות טיפול שונות.
מודול ניהול הבאס (Bass Management) הוא המתוחכם והגמיש ביותר שיצא לי להכיר.
ניתוב תדרים מסוימים מרמקול אחד לאחר. יצירת גרופים שונים. ועוד המון אפשרויות.
בנקודה זו התוצאה הגיעה למקום בו אני יותר שלם ויכול להתפנות לבחינה מעמיקה וקבלת החלטות כאלה ואחרות.
גם את הימים הנותרים השקעתי בהאזנה מרובה הן למוזיקה והן לסרטים עם הטרינוב.
היות והחלפה בין פרוססורים מורכבת ולוקחת זמן רשמתי על דף נקודות מסוימות שעלו במהלך ההאזנה.
ואז החזרתי את הלינגדורף ובחנתי בו את הנקודות הללו, על מנת שתהיה לי השוואה נכונה ולא משהו מתוך זיכרון מתעתע.
*הזכרתי קודם שארחיב עוד קצת על האפשרויות המגוונות בפלטפורמה של Trinnov.
מעבר להטמעת פורמטי סאונד חדשים וקסטומיזציה שלהם, נוכחנו לדעת שניתן לשנות גם הרבה מעבר, דברים שקשורים גם לחומרה.
בזמן ההמתנה לקבלת המכשיר, החברה הוציאה עדכון תוכנה המאפשר לנצל 2 יציאות דיגיטליות קיימות ולהפוך אותם (ברכישת DAC פשוט של כמה מאות שקלים בודדים) ל- 4 ערוצים נוספים.
כלומר, ה- Altitude16 הוא מעכשיו 20 ערוצים!!
באותו עדכון נוספה יכולת של IMAX Enhanced.
כל זה כמובן מוצע בחינם ללקוחות.
לאורך השנים תוספות הפורמטים ניתנים תמיד ללא עלות ללקוחות.
את כרטיס ה-HDMI ניתן לשדרג כשיוצא תקן חדש, הוא בנוי באופן מודולרי ולרוב בעלות סמלית ביותר.
שני הפרוססורים הנוכחיים קיימים לא מעט שנים, וזו הייתה אחת הבשורות של טרינוב ללקוחות, לא לגרום להם להחליף מכשירים כל שנה/שנתיים אלא לקדם אותם תוך כדי תנועה על ידי עדכוני תכנה שישימו את המכשיר בחזית בכל רגע נתון, או על ידי שדרוג כרטיסים כאלה ואחרים במידת הצורך.
עוד דבר ראוי לציון זה ש-Trinnov לפני שנתיים הגדילו את תקופת האחריות ל-5 שנים ועשו זאת באופן רטרואקטיבי לכל המכשירים.
מכשירים ישנים יותר שמחוץ לתקופת האחריות זכאים לחבילת יישור קו בעלות סמלית שכוללת גם 5 שנות אחריות מלאות.
מה נשתנה?
דינמיות
דבר בולט הוא כמה המכשיר הזה מאד דינמי. היכולת לעבור בין קטע רגוע לשיא האקשן בצורה מיידית זה דבר שמשאיר אותך המום.
המכשיר דרוך תמיד על מנת לספק מה שצריך ולהעביר את התחושה בצורה הנאמנה ביותר.
לוקח זמן להתרגל לדבר הזה. זה לא דומה לשום דבר שחוויתי קודם.
גודל
הסאונד מאד גדול, מאד נוכח, התחושה שהדברים ממש מתרחשים אצלך בחלל ולא בסרט.
זה משהו שצריך לשמוע כדי להבין.
באס
מי שמכיר אותי יודע שאני איש של באס. ועל זה ייפול ויקום דבר.
עומק הבאס והאימפקט מרשימים ביותר, הדוק מאד וללא הדהוד.
מודול ניהול הבאס מאפשר כל כך הרבה כך שניתן להגיע לבאס באמת יוצא דופן.
סראונד
זה גם דבר שבלט מיד. האינפורמציה שיצאה מהם הייתה כל כך מוחשית, כל כך משמעותית, זה עיבוד שונה לגמרי.
הסראונדים פשוט התעוררו לחיים ויצרו סאונד Immersive מאד מרשים.
המעבר בין ארבעת רמקולי הסראונד מאד מהיר, זה שינה את כל הבמה האחורית כך שעכשיו היא חיה ובועטת.
סנטר
דבר נוסף שהיה שיפור משמעותי הוא "הסנטר". למה במרכאות? כי אין לי רמקול סנטר.
לא כל מכשיר יודע לייצר פאנטום סנטר ברמה טובה, זה לא פשוט.
הווקאל שיצא מהטרינוב הרבה יותר קדמי, הרבה יותר מפורט וברור.
גם יותר עקיב למרחב התמונה.
Immersive
הסאונד תלת ממדי, בפירוש. נוצרת בועת סאונד שאתה בתוכה, זה דבר שמאד מערב.
הדברים האלה היוו בפירוש קפיצת מדרגה משמעותית מבחינתי.
סיכום
מה שקיבלתי מהטרינוב היה משהו שלא יכולתי לעמוד בפניו. החלטתי לרכוש אותו.
מכשיר הדמו שהיה אצלי הוא Altitude32 שמטריצת הערוצים שלו שונה, ובעיקרון לא מאפשרת להעביר כיול שבוצע בו ל- Altitude16.
הדבר הזה מבאס כי זה אומר שכאשר אקבל את המכשיר החדש אצטרך לעשות הכל מחדש, ולא אוכל לנצל את התוצאה הטובה שקיבלתי במכשיר הדמו.
שאלתי את אנטואן מה אפשר לעשות והוא הסביר את השוני בין המכשירים אבל הבטיח לבדוק את הנושא ולעשות הכל על מנת שזה יתאפשר.
סיכמנו שאצור אתו קשר כשהמכשיר החדש יגיע וננסה יחד.
הוא דאג לבצע גיבוי של מכשיר הדמו והעביר למערכת אצלם על מנת שיוכל לעבוד על הקבצים בבוא הזמן.
המתנה של כחודש וחצי והמכשיר הגיע.
לאחר חיבור מהיר, פניתי לאנטואן והזכרתי לו את הנ"ל, הוא מיד נענה והתחיל לעבוד על הקבצים.
הפלא ופלא, הוא הצליח להעביר כל מה שהיה במכשיר הדמו למכשיר שלי.
שירות יוצא דופן כבר אמרנו?
אגב, ב-Trinnov מחלקת השירות עובדת סביב השעון - עד 23:00, מה קורה אם צריך תמיכה אחרי שעה זו? שום בעיה, הפניות מטופלות ע״י חברת האחות - Trinnov ארה״ב.
הסאונד המתקבל בחדר מאד עשיר, מאד מפורט ומהנה.
הבאס הטוב שהיה אצלי (כמובן גם בעזרת שני הסאבים הגדולים) השתפר בצורה ניכרת.
Trinnov יצרו מכשיר מיוחד.
תודה רבה לפיוצ'ר על שיתוף הפעולה, הבעת הנכונות והרצון על מנת שזה יקרה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
בני חבר יקר
כשותף להתלבטויות לפני הרכישה ואחריה נשאר רק לאחל לך שעות רבות של הנאה מהפרוססור .
שמעתי את ה 32 אצלך ובהשוואה ללינגדורף ללא ספק מדובר בסאונד אחר לחלוטין .
תתחדש ותהנה
כשותף להתלבטויות לפני הרכישה ואחריה נשאר רק לאחל לך שעות רבות של הנאה מהפרוססור .
שמעתי את ה 32 אצלך ובהשוואה ללינגדורף ללא ספק מדובר בסאונד אחר לחלוטין .
תתחדש ותהנה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9055
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
בני - כתבת מרתק !!
איזה יופי, תתחדש ותהנה מכל השדרוגים "לקצה" שעשית בתקופה האחרונה.
שאפו גם לרן שברגע שאומרים "טרינוב" הוא מתייצב לדגל...
איזה יופי, תתחדש ותהנה מכל השדרוגים "לקצה" שעשית בתקופה האחרונה.
שאפו גם לרן שברגע שאומרים "טרינוב" הוא מתייצב לדגל...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
אני כרגע עובד בתצורה של 6.2.2....
הרמקולים הקדמיים הם Wilson Audio WP System 6
הסאבים הם Alcons CRMS LFE18 מונעים על ידי המגבר שלהם - Sentinel10
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
תתחדש ותהנה נהנתי לקרוא את הפוסט.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
תתחדש ,כתבת יפה מאוד ,וכיף לשמוע על שרות כזה
תודה רבה לכולם
מערכת אופטימיזציה וכיול של החדר מאד משמעותית, אמנם זה חדר ייעודי אבל לא רציתי להעמיס המון אקוסטיקה פאסיבית.
יש אצלי טיפול אקוסטי פאסיבי מסוים. בכל זאת, השילוב בין השניים לטעמי הוא הדרך הנכונה.
ראשית, היה לי חשוב לבודד את החדר מהדירה מתחת ככל האפשר ולצורך זה במהלך הבניה ניתן מענה מסוים בהיבט הזה.
יש לי קולטי באסים בפינות החדר ושטיח. יתכן ואוסיף בהמשך טיפול בהחזרים ראשוניים.
ובכל זאת, מערכת RC יודעת ומסוגלת לטפל בצורה מיידית וקלה יותר מאשר טיפול פאסיבי. בעיקר לעשות דברים שטיפול פאסיבי לא ממש מסוגל.
בשנים האחרונות נוכחתי לדעת איך כל טיפוס באיכות ה- RC אכן נותן מענה טוב יותר ויותר.
האופטמייזר של טרינוב לוקח את זה למקום אחר, משמעותי יותר. וככל שאתה מנקה יותר את "הלכלוך" והבעיות, כך השאר יוצא החוצה בצורה נכונה יותר.
כל מערכת כיול מנסה להוציא את המיטב מהחדר והציוד, כך גם טרינוב.
האופטימייזר שונה בהיבט משמעותי אחד, הוא מאפשר למשתמש כלים רבים מאד על מנת להגיע ליעד, כלים שאין כמעט לאף מערכת אחרת.
מערכת אופטימיזציה וכיול של החדר מאד משמעותית, אמנם זה חדר ייעודי אבל לא רציתי להעמיס המון אקוסטיקה פאסיבית.
יש אצלי טיפול אקוסטי פאסיבי מסוים. בכל זאת, השילוב בין השניים לטעמי הוא הדרך הנכונה.
ראשית, היה לי חשוב לבודד את החדר מהדירה מתחת ככל האפשר ולצורך זה במהלך הבניה ניתן מענה מסוים בהיבט הזה.
יש לי קולטי באסים בפינות החדר ושטיח. יתכן ואוסיף בהמשך טיפול בהחזרים ראשוניים.
ובכל זאת, מערכת RC יודעת ומסוגלת לטפל בצורה מיידית וקלה יותר מאשר טיפול פאסיבי. בעיקר לעשות דברים שטיפול פאסיבי לא ממש מסוגל.
בשנים האחרונות נוכחתי לדעת איך כל טיפוס באיכות ה- RC אכן נותן מענה טוב יותר ויותר.
האופטמייזר של טרינוב לוקח את זה למקום אחר, משמעותי יותר. וככל שאתה מנקה יותר את "הלכלוך" והבעיות, כך השאר יוצא החוצה בצורה נכונה יותר.
כל מערכת כיול מנסה להוציא את המיטב מהחדר והציוד, כך גם טרינוב.
האופטימייזר שונה בהיבט משמעותי אחד, הוא מאפשר למשתמש כלים רבים מאד על מנת להגיע ליעד, כלים שאין כמעט לאף מערכת אחרת.
תתחדש בני!
אכן צעד מבורך בעיני, מכשיר בהחלט יוצא דופן באיכויות הסוניות שלו, הגמישות שלו ובעיקר החדשנות שהם מציגים כל פעם מחדש.
במהלך השנה, טרינוב הולכת להציג מספר דברים מאוד מעניינים, לרבות חשיבה חדשה על האופן בו המערכות הללו מתמודדות עם בעיות אקוסטיות והדרך לפתרונן.
המכשיר אכן דורש מהמשתמש השקעה ולמידה, אבל כשחושבים על זה, כל תחום האודיו, ככל ורוצים להתמקצע בו, לשפר את המצב הקיים ולהבין את הדברים לעומק, ידרשו השקעה והתמקצעות.
מאחל לך שעות רבות של הנאה.
רן
אכן צעד מבורך בעיני, מכשיר בהחלט יוצא דופן באיכויות הסוניות שלו, הגמישות שלו ובעיקר החדשנות שהם מציגים כל פעם מחדש.
במהלך השנה, טרינוב הולכת להציג מספר דברים מאוד מעניינים, לרבות חשיבה חדשה על האופן בו המערכות הללו מתמודדות עם בעיות אקוסטיות והדרך לפתרונן.
המכשיר אכן דורש מהמשתמש השקעה ולמידה, אבל כשחושבים על זה, כל תחום האודיו, ככל ורוצים להתמקצע בו, לשפר את המצב הקיים ולהבין את הדברים לעומק, ידרשו השקעה והתמקצעות.
מאחל לך שעות רבות של הנאה.
רן
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
במה הטרינוב שונה מפרוססורים כגון לינגדורף או STORM-AUDIO?
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
בגדול לכולם אותה מטרה, כל אחד ניגש לטיפול לפי הפילוסופיה שלו. איך הוא חושב שנכון לטפל בדברים. ואיזה כלים הוא מאפשר למשתמש....
אני ציינתי בפוסט מהו ההבדל הגדול למול לינגדורף, שווה לקרוא את זה.
עם סטורם אודיו אין לי ניסיון מעשי רב, הם משתמשים במערכת RC של דיראק, שהיא מערכת מאד מתוחכמת ומאד גמישה.
אפשר לקרוא White Paper של כל אחד מהם ולהבין את ההבדלים ואת הגישות.
להבנתי טרינוב מתכוונים להוציא עדכון השנה שיכלול שינוי באלגוריתם של האופטימייזר. זה מאד מסקרן אותי.
היכולת לשנות טונאליות לפי מספר מדידות, או לפי עקומות שונות, פותחת המון אופציות לשנות גם את הקיים וזה מדהים בעיניי.
אמור לצאת גם עדכון שיאפשר AoIP שלשם צועדת התעשיה. זה מאד נוח.
היכולת לשנות טונאליות לפי מספר מדידות, או לפי עקומות שונות, פותחת המון אופציות לשנות גם את הקיים וזה מדהים בעיניי.
אמור לצאת גם עדכון שיאפשר AoIP שלשם צועדת התעשיה. זה מאד נוח.