ספק פרטנר על תשתית נחושת של בזק - פינגים גבוהים ואינטרנט זוחל בערב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ToRub פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
אני קצת מתוסכל מפרטנר.

לצערי אני עדיין עם נחושת עד 100mb בתכלס 60mb, עם ספק של פרטנר שהיה סך הכל סביר. אבל לאחרונה בשעות הערב האינטרנט התחיל ממש לזחול ברמה שאתרים בארץ נפתחים לי כמו בימי ה-56k. שלא לדבר שאין לי יכולת בכלל לצפות בנטפליקס. אני חייב לציין שחברים שלי עם פרטנר ואצלהם הכל אחלה.

בכל אופן, ביררתי בהתחלה מול פרטנר אמור לי לברר מול בזק, ביררתי מול בזק והכל תקין, הרצתי גם traceroute בגן נעול של 1@1 של בזק והכל היה ממש מצויין, פינגים של 57ms לאירופה.
אבל ברגע שאני חוזר להתחבר לפרטנר ומריץ traceroute, שמתי לב שהאייפי הראשון של פרטנר עם פינגים הזויים של 70-80 בשעות עומס, שלא לדבר אחרי זה מה קורה בהמשך הדרך באירופה.
זה ה-IP הראשון שאני מגיע אליו לאחר היציאה מהראוטר:
82.102.129.98

כאשר אני גולש בשעות העומס, לאתרים בארץ יש לי פינגים של 100ms (בדרך כלל 5-10ms).
הורדות אני מוריד בקצב של 20kb.
לחול אני מגיע לפעמים ל-800-500ms (בדרך כלל 70-80ms בבקרים/צהריים).
אפילו ל-dns של 1.1.1.1 שנמצא בתל אביב אני עם 70ms בשעות העומס כשבדרך כלל בבוקר/צהריים אני עם 10-8ms.

דיברתי עם התמיכה בפרטנר, אין להם מושג מה לעשות עם זה, מפליצים לי להוריד את השימוש ב-IPv6, עשו לי איפוס לראוטר וכל השטויות שהם תמיד עושים (כאלה useless).
אמרתי להם כל פעם בבקשה תסדרו לי את הניתוב, כנראה אני בניתוב גרוע, אמרו לי שאני יכול לרכוש תוכנית גיימר בשביל ניתוב יותר טוב, אני לא מוכן לשלם על זה, אני כולה מבקש לגלוש לאתרים בארץ ובחול במהירות סבירה, אני לא צריך לשלם על גיימר בשביל זה.
יש לכם מושג מה כדאי לעשות? או שכנראה אין ברירה אלא לעזוב ולעבור לספק אחר? יש הצעות? מישהו שמע על הספק BEST?
ורק לא בזק בינלאומי בבקשה, הם גם נוראיים לאחרונה...

תודה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
הצטרף: דצמבר 2012
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

נסה ספק אחר. אם הבעיות ממשיכות, אולי זה יצביע על בעיית חומרה או תשתית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”