HDTV בישראל
-
pinninfarina
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
האם ידוע מתי אמורים להתחיל לשדר HDTV בטלויזיה (יס והוט) ?
תודה
האם ידוע מתי אמורים להתחיל לשדר HDTV בטלויזיה (יס והוט) ?
תודה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
ומה לגבי הוט? מתי הם מתכננים לעלות שדורי HD , והאם ידוע כבר בכמה ערוצים מדובר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הוט משדרים מאז 2005 ב-HDTV במסגרת ניסוי.
זה בעצם מעולם לא התרומם, אבל הם יכולים בקלות רבה להרים את זה. נראה לי שלקראת תחילת Q1 2008 גם להם יהיו תכנים.
זה בעצם מעולם לא התרומם, אבל הם יכולים בקלות רבה להרים את זה. נראה לי שלקראת תחילת Q1 2008 גם להם יהיו תכנים.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כן עופר, שמעתי על שידורי הניסיון האלה.
אבל אם הם כבר מוכנים לכך טכנולוגית, מעניין מדוע הם נותנים ל-YES להקדים אותם.
סביר להניח שאנשים בעלי ציוד מתאים ,יעדיפו לעבור לחברת הלווין כדי להנות מהשידורים האלה.
אולי הם מעריכים שהכמות הזאת תהיה שולית בלבד...
אבל אם הם כבר מוכנים לכך טכנולוגית, מעניין מדוע הם נותנים ל-YES להקדים אותם.
סביר להניח שאנשים בעלי ציוד מתאים ,יעדיפו לעבור לחברת הלווין כדי להנות מהשידורים האלה.
אולי הם מעריכים שהכמות הזאת תהיה שולית בלבד...
- oferlaor
- מנהל

bariko,
ללא שיווק נכון זה באמת יהיה כמות שולית בלבד.
יעד הגיוני לחברות הוא להגיע לחדירה משמעותית תוך שנה שנתיים.
ללא שיווק נכון זה באמת יהיה כמות שולית בלבד.
יעד הגיוני לחברות הוא להגיע לחדירה משמעותית תוך שנה שנתיים.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

עופר,
התקשרתי היום לחברת HOT ,פשוט לא יאמן הבורות שלהם.
זה נראה שחלק מנותני השירות שם, פשוט לא יודעים בכלל מה זה HD
האמת היא שכבר הייתי נחוש בדעתי לשדרג את הפלזמה פיוניר לטלוויזיה FULL HD ,אבל עכשיו כשאני רואה שכל העניין עדיין נמצא "בחיתולים" , קיימת אצלי התלבטות אם לא כדאי לחכות עוד קצת.
העניין הזה עם ה-HTPC נראה לי טרחני ודורש המון השקעה גם של זמן וגם של כסף. מכשירי בלו ריי עדיין יקרים מאוד, ואין מבחר גדול של סרטים (בעיקר כאלה עם כתוביות), ושידורי HDTV עדיין לא נראים באופק, לפחות לא אצל חברות הכבלים (ואני לא מתכוון לעבור ל-YES)
כמו שכתבתי כבר קודם, אני פשוט חושש ממצב שבו ארכוש מכשיר FULL HD יקר שבסוף יעמוד אצלי כמו "פיל לבן" , כשהשימוש היחיד בו יהיה שידורי טלוויזיה רגילים ו-DVD
(ובתחום הזה, הפלזמה M1 של פיוניר עושה "בית ספר" לכל הפלזמות וה-LCD האחרים, כולל אלה החדישים והמשוכללים ביותר!)
התקשרתי היום לחברת HOT ,פשוט לא יאמן הבורות שלהם.
זה נראה שחלק מנותני השירות שם, פשוט לא יודעים בכלל מה זה HD
האמת היא שכבר הייתי נחוש בדעתי לשדרג את הפלזמה פיוניר לטלוויזיה FULL HD ,אבל עכשיו כשאני רואה שכל העניין עדיין נמצא "בחיתולים" , קיימת אצלי התלבטות אם לא כדאי לחכות עוד קצת.
העניין הזה עם ה-HTPC נראה לי טרחני ודורש המון השקעה גם של זמן וגם של כסף. מכשירי בלו ריי עדיין יקרים מאוד, ואין מבחר גדול של סרטים (בעיקר כאלה עם כתוביות), ושידורי HDTV עדיין לא נראים באופק, לפחות לא אצל חברות הכבלים (ואני לא מתכוון לעבור ל-YES)
כמו שכתבתי כבר קודם, אני פשוט חושש ממצב שבו ארכוש מכשיר FULL HD יקר שבסוף יעמוד אצלי כמו "פיל לבן" , כשהשימוש היחיד בו יהיה שידורי טלוויזיה רגילים ו-DVD
(ובתחום הזה, הפלזמה M1 של פיוניר עושה "בית ספר" לכל הפלזמות וה-LCD האחרים, כולל אלה החדישים והמשוכללים ביותר!)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כן כנראה שאין לי הרבה ברירות, למרות שמאוד מפתה אותי כבר לשים אצלי בבית מכשיר FULL HD
אבל כמו שנהוג לומר, כל עקבה לטובה. יתכן שכאשר כבר יבשילו התנאים לבצע את השדרוג, אולי תהיה גם ירידה נוספת במחירים, גם של הטלוויזיות וגם של מכשירי הבלו ריי
אבל כמו שנהוג לומר, כל עקבה לטובה. יתכן שכאשר כבר יבשילו התנאים לבצע את השדרוג, אולי תהיה גם ירידה נוספת במחירים, גם של הטלוויזיות וגם של מכשירי הבלו ריי
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

bariko
בהתייחס לכך שכל עניין ה- HTPC וה- Streamerים הוחא טרחני מדי, לדבריך-
בעניין שדרוג המסך, לדעתי זו טעות לקחת את עניין שידורי ה- HD , ב- Yes/Hot, כמשתנה, מהסיבה הפשוטה שזה לא יכלול ממירים בעלי יכולת הקלטה.
בלי יכולות הקלטה של שידורי HD (תהיה מחוייב לשעות השידור) ובלי אפשרות אחרת להקרין HD- מיותר יהיה מבחינתך להחליף מסך כרגע.
Giliboy
בהתייחס לכך שכל עניין ה- HTPC וה- Streamerים הוחא טרחני מדי, לדבריך-
בעניין שדרוג המסך, לדעתי זו טעות לקחת את עניין שידורי ה- HD , ב- Yes/Hot, כמשתנה, מהסיבה הפשוטה שזה לא יכלול ממירים בעלי יכולת הקלטה.
בלי יכולות הקלטה של שידורי HD (תהיה מחוייב לשעות השידור) ובלי אפשרות אחרת להקרין HD- מיותר יהיה מבחינתך להחליף מסך כרגע.
Giliboy
...
- oferlaor
- מנהל

Giliboy,
בהתחלה לא יהיו ממירים בעלי יכולת הקלטה, אבל לא לשכוח שעד לפני כמה שנים לא היו לאף אחד מאיתנו דרכים להקליט דיגיטלית...
הממיר כנראה שיהיה ביס (אגב, יש גירסאת DVR של זה)
http://www.adbglobal.com/files/5800S_0.pdf
בהתחלה לא יהיו ממירים בעלי יכולת הקלטה, אבל לא לשכוח שעד לפני כמה שנים לא היו לאף אחד מאיתנו דרכים להקליט דיגיטלית...
http://www.adbglobal.com/files/5800S_0.pdf
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, האמת שהקלטה זה לא ממש קריטי עבורי. גם עכשיו אני לא מרבה להשתמש באופציה זו. אין לי DVD מקליט וגם לא ממיר של הוט מג'יק. מדי פעם אני מקליט בווידאו תוכניות שלא יוצא לי לראות במועד שהם מוקרנים.
אני מניח שבשלב מאוחר יותר ארכוש HTPC ,אבל בתור התחלה היה חשוב לי שלפחות יהיו שידורי HD (אפילו במתכונת מצומצמת), כי זה יהיה קצת אבסורד להשתמש בטלוויזיית FULL HD רק בשביל שידורי SD. זה יהיה בערך כמו לקנות מערכת סטריאו יקרה ומשוכללת רק בשביל להאזין דרכה לחדשות "ושירים ושערים"...
אני מניח שבשלב מאוחר יותר ארכוש HTPC ,אבל בתור התחלה היה חשוב לי שלפחות יהיו שידורי HD (אפילו במתכונת מצומצמת), כי זה יהיה קצת אבסורד להשתמש בטלוויזיית FULL HD רק בשביל שידורי SD. זה יהיה בערך כמו לקנות מערכת סטריאו יקרה ומשוכללת רק בשביל להאזין דרכה לחדשות "ושירים ושערים"...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
חוסר אפשרות הקלטה הוא קצת בעייתי עבורי. היס מקס הרגיל אותי לטוב ושחרר אותי לצפות בתוכניות מוקלטות בשעות שמתאימות לי. אם באמת ניתן יהיה להקליט רק דרך היס מקס אז במה יועיל לי ממיר ה HD?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

עושה רושם שאין מאמץ גדול מדי לגרום להמוני בית ישראל, להסתער על חנויות למוצרי חשמל ולהצטייד במכשירים המתאימים לטכנולוגיית HD
באחד המאמרים הנהדרים של עופר שהתפרסם בעיתון, הוא טוען שמהפכת השידורים בחדות גבוהה תהיה אפילו גדולה יותר מהמהפכה של השחור לבן לצבע.
אני חושב שהמצב אז היה די דומה, ואפילו גרוע יותר, כי הייתה כאן חסימה מכוונת של שידורי הצבע! ( מה שגרם להמצאת כל מיני פטנטים כגון האנטי-מחיקון)
בסופו של דבר אנשים החלו לרכוש את הטלוויזיות הצבעוניות בצורה המונית, רק שהחלו להבין מה הם בעצם מפסידים.
באחד המאמרים הנהדרים של עופר שהתפרסם בעיתון, הוא טוען שמהפכת השידורים בחדות גבוהה תהיה אפילו גדולה יותר מהמהפכה של השחור לבן לצבע.
אני חושב שהמצב אז היה די דומה, ואפילו גרוע יותר, כי הייתה כאן חסימה מכוונת של שידורי הצבע! ( מה שגרם להמצאת כל מיני פטנטים כגון האנטי-מחיקון)
בסופו של דבר אנשים החלו לרכוש את הטלוויזיות הצבעוניות בצורה המונית, רק שהחלו להבין מה הם בעצם מפסידים.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

עופרoferlaor כתב:Giliboy,
http://www.adbglobal.com/files/5800S_0.pdf...
גרסת ה- DVR של הממיר הזה כוללת דיסק של 250 גיגה בלבד. למה בדיוק זה אמור להספיק...?
אם ב- Yes רוצים לחדור עם מוצר/שירות כזה- חייבים להגדיל את הנפחים.
אני אישית מתכוון לגלות סבלנות ולמהתין לגרסת ה- DVR, לא ארוץ לרכוש ממיר HD ללא הקלטה. אם הנפחים לא יספקו אותי, קרוב לוודאי שלפחות ארוויח את ירידת המחיר של אותו ממיר HD נטול אפשרויות הקלטה.
Giliboy
...
- oferlaor
- מנהל

Giliboy,
יש בעיה חוקית כלל עולמית לגבי גודל דיסקים ב-PVR. מסתבר שהחוזים עם בעלי הזכויות מגבילים את גודל הדיסק לכ-300ג'. מעבר לזה, בעלי הזכויות דורשים שה-PVR יקבע זמן מקסימום לשמירת כל התכנים
אני אישית מעדיף PVR עם דיסק קטן מאשר לחכות שנה בשביל PVR עם דיסק גדול יותר.
יש בעיה חוקית כלל עולמית לגבי גודל דיסקים ב-PVR. מסתבר שהחוזים עם בעלי הזכויות מגבילים את גודל הדיסק לכ-300ג'. מעבר לזה, בעלי הזכויות דורשים שה-PVR יקבע זמן מקסימום לשמירת כל התכנים
אני אישית מעדיף PVR עם דיסק קטן מאשר לחכות שנה בשביל PVR עם דיסק גדול יותר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

וכיצד אני אמור לעשות זאת אם אני, מכל סיבה שהיא, לא יכול לצפות בתוכנית כשהיא משודרת אלא רק בהקלטה שלה? אני בטוח שהמצב הזה מוכר לך היות ואמרת פעם שאתה מצליח להתיישב לראות טלוויזיה רק בסביבת השעה 22:00.oferlaor כתב:Catskinner,
למשל לראות תכני HDTV?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא רוצה להישמע כמו אחד מזקני צפת אבל יש לך כאן טעות. עם ישראל התחיל לרכוש טלוויזיות צבעוניות בצורה המונית רק כשארידור, שר האוצר דאז, הוריד את המיסוי. מהלך שסונכרן באופן מפתיע עם שנת בחירות.bariko כתב:עושה רושם שאין מאמץ גדול מדי לגרום להמוני בית ישראל, להסתער על חנויות למוצרי חשמל ולהצטייד במכשירים המתאימים לטכנולוגיית HD
בסופו של דבר אנשים החלו לרכוש את הטלוויזיות הצבעוניות בצורה המונית, רק שהחלו להבין מה הם בעצם מפסידים....
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

עופרoferlaor כתב:Giliboy,
אני אישית מעדיף PVR עם דיסק קטן מאשר לחכות שנה בשביל PVR עם דיסק גדול יותר....
ועוד אחרי זה הם (בעלי הזכויות) באים בטענות על פיראטיות..
זה מתחיל בהגבלה על צפייה בתכנים מוקלטים, אלא אם אתה עוד פתוח לאותו ערוץ. ניחא..
ממשיך בהגבלת גודל הדיסקים, ועכשיו גם בהגבלת הזמנים לשמירת התוכן.
מה השלב הבא..?
בעיה כלל עולמית, אמרת, ובכל זאת:
"כוס אומו המדינה הזו.."
Giliboy
...