מאוכזב משידור הHOT בטלויזיית Samsung 32r81b
קיבלתי את הטלויזיה הנ"ל לפני מספר ימים, חיברתי למחשב והקרנתי סרטוני HD וממש התלהבתי מהתמונה...
אחרי זה חיברתי את הממיר לטלויזיה בעזרת כבל scart to composit והתאכזבתי ממש =\
בהרבה ערוצים לא רואים משהו בכלל, התמונה לא חדה, ויש מריחות בסצינות מהירות.
החלטתי לקנות כבל scart to S-Video וקניתי אחד של מונסטר כבל שהבנתי שהוא בין האיכותיים.
ולא ממש חשתי בהבדל =[
השאלה שלי היא האם יש עוד איזה משהו שאני יכול לעשות בשביל לראות יותר טוב? להגדיר משהו בטלויזיה? בממיר? בממיר שמתי על S-Video ובTV-Format על 16:9
הצעות? בבקשה..?
אחרי זה חיברתי את הממיר לטלויזיה בעזרת כבל scart to composit והתאכזבתי ממש =\
בהרבה ערוצים לא רואים משהו בכלל, התמונה לא חדה, ויש מריחות בסצינות מהירות.
החלטתי לקנות כבל scart to S-Video וקניתי אחד של מונסטר כבל שהבנתי שהוא בין האיכותיים.
ולא ממש חשתי בהבדל =[
השאלה שלי היא האם יש עוד איזה משהו שאני יכול לעשות בשביל לראות יותר טוב? להגדיר משהו בטלויזיה? בממיר? בממיר שמתי על S-Video ובTV-Format על 16:9
הצעות? בבקשה..?
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קודם כל בממיר תשנה את ההגדרה ל WIDE SCREEN OFF, או 4:3. ובטלויזיה תגדיר על AUTO FORMAT.
דבר שני תשחק עם ההגדרות של הטלויזיה, תוריד את החדות sharpness ל 3 מתוך 10.
אין סיבה שיראו לא טוב.
אין סיבה שיראו לא טוב.
\almog12345 כתב:קודם כל בממיר תשנה את ההגדרה ל WIDE SCREEN OFF, או 4:3. ובטלויזיה תגדיר על AUTO FORMAT.
אין סיבה שיראו לא טוב....
אין לי את האפשרות wide Screen Off
יש לי:
1. Letterbox
2. Pan and Scan
3. 16:9
לאיזה מהן אתה מתכוון? תודה רבה.
עריכה: גם בטלויזיה לא מצאתי את האפשרות auto format אתה יכול להנחות אותי בבקשה?
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

לא מכיר ספציפית את הטלויזיה שלך, תשאל מישהו שיש לו טלויזיה כזו איפה בדיוק נמצאת הפונקציה, אבל אין לי ספק שיש אותה.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
איך אתה מגדיר אכזבה? גם לי את המסך ואני עוד מחובר אנאלוגית דרך כרטיס לכידה
אגב, אם לא ראית שיפור בתמונה לאחר החלפת כבל זה מאד מוזר...
אגב, אם לא ראית שיפור בתמונה לאחר החלפת כבל זה מאד מוזר...
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
באילו ערוצים יש לך את הבעיה ומה היה המסך הקודם שלך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מה זה "כיילת" :S? זה קשור איכשהו לכבלים לא?
ואני רואה ממש גרוע בערוץ ביפ, סדרות כמו חברים, סיינפלד.. בעצם כמעט הכל בביפ נראה רע.
משחק כדורגל בערוץ 10 ראו זוועה...
גם בערוצי הסרטים של הוט לא רואים משהו.. =\ והאמת היא שלא נראה לי שאני מפונק בקטע הזה...
ואני כבר חצי שנה בלי טלויזיה בחדר והאחרונה שהיתה לי היתה grundig 21 כך שאני לא באמת מורגל לאיכות טובה Q:
ואני רואה ממש גרוע בערוץ ביפ, סדרות כמו חברים, סיינפלד.. בעצם כמעט הכל בביפ נראה רע.
משחק כדורגל בערוץ 10 ראו זוועה...
גם בערוצי הסרטים של הוט לא רואים משהו.. =\ והאמת היא שלא נראה לי שאני מפונק בקטע הזה...
ואני כבר חצי שנה בלי טלויזיה בחדר והאחרונה שהיתה לי היתה grundig 21 כך שאני לא באמת מורגל לאיכות טובה Q:
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
מי שמצפה לראות טלוויזיה "רגילה" באיכות טובה בארץ - תמיד יתאכזב. גם אצלי רואים שידורים שמועברים מהמחשב באיכות נפלאה אבל שידורי הוט ברוב המיקרים רואים זוועה. עצם העובדה שמהמחשב רואים מדהים מוכיחה שהבעייה לא בטלוויזיה אלא באיכות השידור בארץ. ברגע שיס יעברו ל HDTV - אני מייד קופץ על העגלה הזו.
- daniel2468
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 45
אני שמתי לב שסמסונג לא מצטיינים בשידור כבלים. התמונה מאוד מרוחה ואפילו מפוקסלת...
אין לי חתימה...
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
Huber כתב:מי שמצפה לראות טלוויזיה "רגילה" באיכות טובה בארץ - תמיד יתאכזב. גם אצלי רואים שידורים שמועברים מהמחשב באיכות נפלאה אבל שידורי הוט ברוב המיקרים רואים זוועה. עצם העובדה שמהמחשב רואים מדהים מוכיחה שהבעייה לא בטלוויזיה אלא באיכות השידור בארץ. ברגע שיס יעברו ל HDTV - אני מייד קופץ על העגלה הזו....
מהDVD והמחשב התמונה מהממת, אין לי ספק שהבעיה היא לא בTV אלא בממיר המעאפן
פתרון חלקי לפחות לבעיית המריחות
אני קניתי לפני זמן קצר טלויזיה דגם S81 של SAMSUNG.
נתקלתי פחות או יותר באותן תופעות שתיארת. (מריחות בתנועה מהירה).
ניסיתי לחבר את הממיר בעזרת transcoder SCART RGB to component.
התמונה באופן כללי השתפרה מעט מאוד, אולם בעית המריחות בתנועה מהירה השתפרה באופן משמעותי מאוד. ניתן לראות את ההבדל בעיקר בשידורי ספורט (כדורגל בפרט). קודם היה בלתי ניתן לצפייה וכעת סביר בהחלט ממרחק צפייה של 2.5 מטר ומעלה.
אני מציע לנסות להשיג transcoder לניסיון ולבדוק האם זה עוזר לך.
נתקלתי פחות או יותר באותן תופעות שתיארת. (מריחות בתנועה מהירה).
ניסיתי לחבר את הממיר בעזרת transcoder SCART RGB to component.
התמונה באופן כללי השתפרה מעט מאוד, אולם בעית המריחות בתנועה מהירה השתפרה באופן משמעותי מאוד. ניתן לראות את ההבדל בעיקר בשידורי ספורט (כדורגל בפרט). קודם היה בלתי ניתן לצפייה וכעת סביר בהחלט ממרחק צפייה של 2.5 מטר ומעלה.
אני מציע לנסות להשיג transcoder לניסיון ולבדוק האם זה עוזר לך.
כן אני מתכנן בשלב כלשהו לעבור לTranscoder אבל לפני שקניתי את הכבל Scart to S-Video
בדקתי עם עצמי מה התקציב שלי כרגע..
ולא ממש היה לי 1000 שקל להוציא על הTranscoder + כבלים...
אז אמרתי שאני אקנה כבל Scart to S-Video וישדרג עוד כמה זמן =\.
תודה בכל זאת D:
בדקתי עם עצמי מה התקציב שלי כרגע..
ולא ממש היה לי 1000 שקל להוציא על הTranscoder + כבלים...
אז אמרתי שאני אקנה כבל Scart to S-Video וישדרג עוד כמה זמן =\.
תודה בכל זאת D:
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

אומנם אין לי סמסונג, אלא פיליפס 7332, אבל אני מוכן להישבע שערוץ 10, וערוץ 2 רואים באיכות DVD. שאר הערוצים רואים טוב מאוד במרחק 3.5 מטר ומעלה.
הפעולות שביצעתי לשיפור האיכות (חוץ מאיכות הטלויזיה): החלפת ממיר לממיר ADB7200 (מה שנקרא בשפת העם ממיר דוקסיס, נראה בדיוק כמו הממיר של הוט מג'יק, עלות החלפה 99 ש"ח, על ידי איומים וצעקות אפשר לנסות לקבל בחינם), בהוט כמובן.
חיבור על ידי כבלים איכותיים SCART TO SCART (פחות ממטר).
כיול הטלויזיה ומשחק עם הגדרות שונות, הורדה והוספה של מעבדים שונים בהגדרות הטלויזיה עד לקבלת תמונה מושלמת.
בהצלחה.
הפעולות שביצעתי לשיפור האיכות (חוץ מאיכות הטלויזיה): החלפת ממיר לממיר ADB7200 (מה שנקרא בשפת העם ממיר דוקסיס, נראה בדיוק כמו הממיר של הוט מג'יק, עלות החלפה 99 ש"ח, על ידי איומים וצעקות אפשר לנסות לקבל בחינם), בהוט כמובן.
חיבור על ידי כבלים איכותיים SCART TO SCART (פחות ממטר).
כיול הטלויזיה ומשחק עם הגדרות שונות, הורדה והוספה של מעבדים שונים בהגדרות הטלויזיה עד לקבלת תמונה מושלמת.
בהצלחה.
WTF?! הרגע היה אצלי טכנאי של הוט שתכלס לא עשה כלום ואמר שכדאי שנזמין בכיר כי יש בעיות מסתוריות בבית |:
אבל הוא זרק משהו על ממיר שתומך בHD ונראה לי שיפטרו אותו על זה...
התקשרתי למרכז לקוחות ושאלתי אותם על העניין הזה, היא נתנה לי לחכות הרבה יותר מדי זמן ואז חזרה אלי והסבירה שזה ממיר שהם מחלקים רק ליבואני טלויזיות ולאולמות תצוגה...
אמרתי לה שהטכנאי אמר שזה פשוט עולה הרבה כסף.. היא נתנה לי שוב לחכות הרבה זמן ואמרה שהיא תעביר את זה לבדיקה ויחזרו אלי יותר מאוחר.
נראה לי יתעקש על זה..
מישהו שמע על ממיר מהסוג הזה?! יתנסה?
תודה רבה D:
אבל הוא זרק משהו על ממיר שתומך בHD ונראה לי שיפטרו אותו על זה...
התקשרתי למרכז לקוחות ושאלתי אותם על העניין הזה, היא נתנה לי לחכות הרבה יותר מדי זמן ואז חזרה אלי והסבירה שזה ממיר שהם מחלקים רק ליבואני טלויזיות ולאולמות תצוגה...
אמרתי לה שהטכנאי אמר שזה פשוט עולה הרבה כסף.. היא נתנה לי שוב לחכות הרבה זמן ואמרה שהיא תעביר את זה לבדיקה ויחזרו אלי יותר מאוחר.
נראה לי יתעקש על זה..
מישהו שמע על ממיר מהסוג הזה?! יתנסה?
תודה רבה D: