שדרוג רמקולים (בינתיים רק רמקולים) - ואניגמה
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתמול הייתי באניגמה עם בת הזוג לקראת השדרוג הבא עלינו לטובה
לפני שאתחיל עם הבעיות, רק רציתי לומר - למרות שכולם כבר יודעים - שירות מקצועי ומעולה, יחס חם ואיכות החנות ממש כיפית.
רק להסביר שהגענו מהמרכז (איזור הוד השרון) לאנגימה במיוחד - בזכות האתר כמובן.
בקיצור ולעניין - בקובץ המצ"ב ניתן לראות את הסלון שהפך לחדר הקולנוע שלנו - לא מושלם, אבל זה החדר היחיד בו אפשר לפתוח תמונה גדולה כ"כ - ולשבת רחוק יחסית - כמו גם שיש מקום להרבה אנשים באופן יחסי לשבת בנוחות.
המקרן שלי ד"א EPSON TW700 - ואני מאוד מרוצה ממנו - אפילו שאני עדיין מקרין על הקיר
בכל מקרה, מה שהוצע לי הוא רמקולים של פולק: קדמיים RTI8, סנטר CSI3, אחורייים RTI4 וסאב PSW10
השאלות שלי הן:
1. האם לא כדאי לשדרג את האחוריים ל RTI6 - בשים לב שההבדל הוא של מאות שקלים בודדים.
2. האם הסאב יספיק? אמנם הפולק עצמם מוציאים עוד באסים, אבל הבנתי מהאתר של פולק שזה אחד הסאבים הכי קטנים שלהם. - אני לא מחפש סתם להשקיע - רק שואל אם לדעת המומחים יותר ממני זה יספיק - במיוחד בשים לב שהחדר פתוח בכל מיני כיוונים.
2.2 האם יפריע איכשהו אם הסאב ישב מאחור ולא מלפנים? (קרוב לציוד הכוונה) - אני יודע שלסאב אין כיוון של ממש - אבל שזה לא יהיה קרוב מידי וכו'.
3. האם צריך להרחיק את הרמקולים מהקיר?
4. האם רסיבר עם 70W לערוץ ידחוף את הרמקולים הללו? YAMAHA 596 ליתר דיוק
5. האם כדאי עכשיו לשדרג - כי אני מבין שהרסיברים עם HDMI וכל הפורמטים החדשים ממש אוטוטו מגיעים לארץ - יהיו כאלה בכלל במחיר שפוי (עד 5K?)? תודה - פשוט העיקר מבחינתי זה UPCONVERSION ו UPSCALE - ככה שהכל יצא מה HDMI למקרן
נראה לי שזהו - רק תוספת לאיור - מצד ימין של הספה האחורית - יש חלון ארוך - לא שזה מפריע - הוא סגור רוב הזמן - סתם נתון.
אהה
ואם למישהו יש רעיון מה אני עושה עם הרמקול השמאלי אחורי - אשמח לשמוע - כרגע המחשבה שלי להעביר החוט מתחת לשטיח ואז הוא יעמוד על סטנד.
ד"א - מישהו משתמש ב7.1? או שאין בזה כמעט שימוש?
ושוב תודה לאניגמה
שבת שלום
לפני שאתחיל עם הבעיות, רק רציתי לומר - למרות שכולם כבר יודעים - שירות מקצועי ומעולה, יחס חם ואיכות החנות ממש כיפית.
רק להסביר שהגענו מהמרכז (איזור הוד השרון) לאנגימה במיוחד - בזכות האתר כמובן.
בקיצור ולעניין - בקובץ המצ"ב ניתן לראות את הסלון שהפך לחדר הקולנוע שלנו - לא מושלם, אבל זה החדר היחיד בו אפשר לפתוח תמונה גדולה כ"כ - ולשבת רחוק יחסית - כמו גם שיש מקום להרבה אנשים באופן יחסי לשבת בנוחות.
המקרן שלי ד"א EPSON TW700 - ואני מאוד מרוצה ממנו - אפילו שאני עדיין מקרין על הקיר
בכל מקרה, מה שהוצע לי הוא רמקולים של פולק: קדמיים RTI8, סנטר CSI3, אחורייים RTI4 וסאב PSW10
השאלות שלי הן:
1. האם לא כדאי לשדרג את האחוריים ל RTI6 - בשים לב שההבדל הוא של מאות שקלים בודדים.
2. האם הסאב יספיק? אמנם הפולק עצמם מוציאים עוד באסים, אבל הבנתי מהאתר של פולק שזה אחד הסאבים הכי קטנים שלהם. - אני לא מחפש סתם להשקיע - רק שואל אם לדעת המומחים יותר ממני זה יספיק - במיוחד בשים לב שהחדר פתוח בכל מיני כיוונים.
2.2 האם יפריע איכשהו אם הסאב ישב מאחור ולא מלפנים? (קרוב לציוד הכוונה) - אני יודע שלסאב אין כיוון של ממש - אבל שזה לא יהיה קרוב מידי וכו'.
3. האם צריך להרחיק את הרמקולים מהקיר?
4. האם רסיבר עם 70W לערוץ ידחוף את הרמקולים הללו? YAMAHA 596 ליתר דיוק
5. האם כדאי עכשיו לשדרג - כי אני מבין שהרסיברים עם HDMI וכל הפורמטים החדשים ממש אוטוטו מגיעים לארץ - יהיו כאלה בכלל במחיר שפוי (עד 5K?)? תודה - פשוט העיקר מבחינתי זה UPCONVERSION ו UPSCALE - ככה שהכל יצא מה HDMI למקרן
נראה לי שזהו - רק תוספת לאיור - מצד ימין של הספה האחורית - יש חלון ארוך - לא שזה מפריע - הוא סגור רוב הזמן - סתם נתון.
אהה
ואם למישהו יש רעיון מה אני עושה עם הרמקול השמאלי אחורי - אשמח לשמוע - כרגע המחשבה שלי להעביר החוט מתחת לשטיח ואז הוא יעמוד על סטנד.
ד"א - מישהו משתמש ב7.1? או שאין בזה כמעט שימוש?
ושוב תודה לאניגמה
שבת שלום
-
- תמונת הסלון שלי
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 18/08/2007 23:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קודם כל כיף לקרוא עוד ביקורת טובה על השירות והיחס בחנות אניגמה..
1. לדעתי לא. האחוריים משמשים כידוע רק לאפקטים של הצליל ההיקפי..מרבית הצלילים בקולנוע הביתי מגיעים מהסנטר והקדמיים.
2. לא מכיר את הסאב הזה אבל באופן כללי, לטעמי, במערכת קולנוע ביתי ובכלל בצפייה בסרטים (בעיקר אקשיין מד"ב וכו') סאב איכותי וחזק ככל האפשר תורם מאאאאד לחוויה ולדעתי הוא זה שהופך את החוויה של קולנוע ביתי כל כך קרובה לצפייה באולם קולנוע.
2.2 לדעתי לא אבל אני לא בטוח.
3. כן. ראה הוראות היצרן לגבי מיקום הרמקולים. רוב הרמקולים יתנו צליל משופר ככל שהם יהיו רחוקים מהקירות.
4+5 לא יודע.
אם אתה לא מתכוון לתלות את הרמקולים האחוריים על התיקרה אז אכן האפשרות היחידה של הרמקול האחורי השמאלי היא על סטנד. למען האסטתיקה והצליל תניח את שני האחוריים על סטנדים.
תתחדש ותהנה.
שלמה
1. לדעתי לא. האחוריים משמשים כידוע רק לאפקטים של הצליל ההיקפי..מרבית הצלילים בקולנוע הביתי מגיעים מהסנטר והקדמיים.
2. לא מכיר את הסאב הזה אבל באופן כללי, לטעמי, במערכת קולנוע ביתי ובכלל בצפייה בסרטים (בעיקר אקשיין מד"ב וכו') סאב איכותי וחזק ככל האפשר תורם מאאאאד לחוויה ולדעתי הוא זה שהופך את החוויה של קולנוע ביתי כל כך קרובה לצפייה באולם קולנוע.
2.2 לדעתי לא אבל אני לא בטוח.
3. כן. ראה הוראות היצרן לגבי מיקום הרמקולים. רוב הרמקולים יתנו צליל משופר ככל שהם יהיו רחוקים מהקירות.
4+5 לא יודע.
אם אתה לא מתכוון לתלות את הרמקולים האחוריים על התיקרה אז אכן האפשרות היחידה של הרמקול האחורי השמאלי היא על סטנד. למען האסטתיקה והצליל תניח את שני האחוריים על סטנדים.
תתחדש ותהנה.
שלמה
שלום
תנסה שילוב של הפולק rti6 בתור קידמיים פלוס סאב
ואת הrti4 בתור אחוריים .
בחודשיים האחרונים ניסיתי המון רמקולים והגעתי למסקנה
ששני מדפיים עים סאב נישמעים הרבה יותר טוב מכל ריצפתי יקר ככל שיהיה.
עד היום הייתי רק עים ריצפתיים ותמיד היה חסר משהו בצליל לאחר שבדקתי מדפיים
טובים עים סאב הבנתי מה הפסדתי עד היום.
ובקשר לסאב יותר מ10 אינץ זה מיותר שמעתי את הפולק psw-8 שמונה אינץ
והוא הזיז את את הבטן כמו שצריך.
תנסה את כל השילובים לפני שאתה קונה.
ובקשר לישראל אין כמוהו הרבה ,בחור זהב אני כבר חודשיים משגע אותו ועדיין לא
קניתי.אך גם זה יקרה בקרוב.
עמית
תנסה שילוב של הפולק rti6 בתור קידמיים פלוס סאב
ואת הrti4 בתור אחוריים .
בחודשיים האחרונים ניסיתי המון רמקולים והגעתי למסקנה
עד היום הייתי רק עים ריצפתיים ותמיד היה חסר משהו בצליל לאחר שבדקתי מדפיים
טובים עים סאב הבנתי מה הפסדתי עד היום.
ובקשר לסאב יותר מ10 אינץ זה מיותר שמעתי את הפולק psw-8 שמונה אינץ
והוא הזיז את את הבטן כמו שצריך.
תנסה את כל השילובים לפני שאתה קונה.
ובקשר לישראל אין כמוהו הרבה ,בחור זהב אני כבר חודשיים משגע אותו ועדיין לא
קניתי.אך גם זה יקרה בקרוב.
עמית
הייתי אומר שקצת נסחפת עם הקביעה הכל כך החלטית והנחרצת הזו.amitbak כתב:שלום
עמית...
אני הייתי מוסיף לפני כזה משפט ואפילו הייתי מדגיש שזה "לעניות דעתי"
דרך אגב, לעניות דעתי, מדפיים + סאב יקרים ככל שיהיו לעולם לא ישמעו בשרניים ומלאים כמו רצפתיים טובים.
רמקול רצפתי טוב נשמע טוב בכל תחום התדרים גם בגבוהים וברמת הפירוט הבימה והאימג'ינג שכל כך מאפיינים מדפיים אבל היתרון של הרצפתיים שהצליל מלא יותר ומאוזן יותר גם בנמוכים.
שלמה
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עוד לא קניתי ומה עם שאלותיי?
אני משער שאני אצטרך לחכות עד מוצ"ש או משהו
ד"א, מי שעזר לי זה אלי, ישראל היה בהתקנה
ד"א, מי שעזר לי זה אלי, ישראל היה בהתקנה
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני בחדר כזה מה שהייתי עושה זה קודם כל מעביר את המסך לקיר הארוך.
אבל אם אי אפשר אז ככה.
א. שים לב שהמרחק בין הרמקולים אלייך הוא עצום.
ב. אם השימוש הוא בעיקרו סרטים אני לא חושב שיש סיבה להוציא 7000 ש"ח על רמקול קדמי בלבד שלא נדבר על מגבר דיי פושטי של ימאהה ודיי ישן.
ג.לגבי האחוריים בסטאפ כזה הייתי משתמש בביפולרי מאחורה. ואז לא תהיה בעיה לתלות את שניהם.
ד.אתה תצטרך סנטר מאוד גדול ודומיננטי.
ה. סאב דווקא הייתי לוקח כמה שיותר קטן וממקם אותו מאחוריי הספה. אם לא תמקם אותו מאחורי הספה בחדר כזה גדול בנקודת הצפיה אתה תקבל את הסאב באיחורים קשים ובעיקר עם הרבה המהומים ובריחה גדולה למטבח הפתוח. אם הוא יהיה מאחורה אז יש סיכוי שאם הוא יחתך מאוד נמוך יחסית אתה תקבל את האפקט שלו.
אני אישית דווקא הייתי הולך על הסטאפ הבא שלא מצריך סאב, ואני יודע מנסיון ש :
א. הוא יעבוד בלי בעיה עם ההספק הזה.
ב. הוא לא מצריך סאב כלל .
ג. נשמע מעולה (לא עשיתי השוואה לפולק.
http://www.audio1.co.il/products/9081
קדמיים.
http://www.audio1.co.il/categories/2242
סנטר+ אחוריים.
בעקרון ככה לא תזדקק לסאב.
אם עדין תרצה יש את זה:
http://www.audio1.co.il/products/9126
מבחינת WAF הרמקולים האלו עברו אישור של כל בחורה שהכרתי.
אבל אם אי אפשר אז ככה.
א. שים לב שהמרחק בין הרמקולים אלייך הוא עצום.
ב. אם השימוש הוא בעיקרו סרטים אני לא חושב שיש סיבה להוציא 7000 ש"ח על רמקול קדמי בלבד שלא נדבר על מגבר דיי פושטי של ימאהה ודיי ישן.
ג.לגבי האחוריים בסטאפ כזה הייתי משתמש בביפולרי מאחורה. ואז לא תהיה בעיה לתלות את שניהם.
ד.אתה תצטרך סנטר מאוד גדול ודומיננטי.
ה. סאב דווקא הייתי לוקח כמה שיותר קטן וממקם אותו מאחוריי הספה. אם לא תמקם אותו מאחורי הספה בחדר כזה גדול בנקודת הצפיה אתה תקבל את הסאב באיחורים קשים ובעיקר עם הרבה המהומים ובריחה גדולה למטבח הפתוח. אם הוא יהיה מאחורה אז יש סיכוי שאם הוא יחתך מאוד נמוך יחסית אתה תקבל את האפקט שלו.
אני אישית דווקא הייתי הולך על הסטאפ הבא שלא מצריך סאב, ואני יודע מנסיון ש :
א. הוא יעבוד בלי בעיה עם ההספק הזה.
ב. הוא לא מצריך סאב כלל .
ג. נשמע מעולה (לא עשיתי השוואה לפולק.
http://www.audio1.co.il/products/9081
קדמיים.
http://www.audio1.co.il/categories/2242
סנטר+ אחוריים.
בעקרון ככה לא תזדקק לסאב.
אם עדין תרצה יש את זה:
http://www.audio1.co.il/products/9126
מבחינת WAF הרמקולים האלו עברו אישור של כל בחורה שהכרתי.