מדוע חשוב מאוד להשתמש בסיב מחוזק
זה מה שקורה כאשר הקבלן משנה של סלקום לא משתמש בסיב משוריין (מחוזק).
אגב, גם הקבלני משנה של בזק מחפפים ולא משתמשים בסיבים מחוזקים. מדוע הם עושים את זה?
כנראה עניין של עלויות ומלאי. סיב "רגיל" נשבר בקלות!
אגב, גם הקבלני משנה של בזק מחפפים ולא משתמשים בסיבים מחוזקים. מדוע הם עושים את זה?
כנראה עניין של עלויות ומלאי. סיב "רגיל" נשבר בקלות!
נערך לאחרונה על ידי tzah ב 07/01/2022 12:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- shlomiz747
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שאלה קטנה אולי אתה יודע,
התקשרו אלי לפני חצי שעה מבזק והודיעו לי שיש אופציה לחבר אותי לסיבים, עלות ההתקנה 900 ש"ח.
התקשרתי לסלקום והם הציעו לי התקנה בחינם ללא התחייבות.
האם יש קאץ'? האם ההתקנה של סלקום ירודה באיכותה מההתקנה של בזק?
התקשרו אלי לפני חצי שעה מבזק והודיעו לי שיש אופציה לחבר אותי לסיבים, עלות ההתקנה 900 ש"ח.
האם יש קאץ'? האם ההתקנה של סלקום ירודה באיכותה מההתקנה של בזק?
לפי מה שאני הבנתי, בסלקום אתה משלם על דמי ההתקנה 360 ש"ח.06/01/2022 9:51shlomiz747 כתב: שאלה קטנה אולי אתה יודע,
האם יש קאץ'? האם ההתקנה של סלקום ירודה באיכותה מההתקנה של בזק?...
אבל הם כביכול מזכים אותך על זה בחשבון שלהם 10 ש"ח לחודש על כל חודש שאתה נשאר לקוח שלהם.
זה בעצם סוג של "קנס" אם אתה עוזב אותם לפני שעברו 3 שנים ממועד התקנה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא שילמתי דמי התקנה בסלקום בכלל. אין לי התחייבות.
גם ראוטר אין לי שלהם, יש לי מתאם סיב לראוטר שלי.
מה שכן, הסיב מאוד עדין (בניגוד לבזק שיש להם סיב עם ציפוי גומי בעובי פסיכי), אני יכול בקלות לראות איך הוא נשבר בעבודה נורמלית.
מה שכן, הסיב מאוד עדין (בניגוד לבזק שיש להם סיב עם ציפוי גומי בעובי פסיכי), אני יכול בקלות לראות איך הוא נשבר בעבודה נורמלית.
06/01/2022 9:51shlomiz747 כתב: שאלה קטנה אולי אתה יודע,
האם יש קאץ'? האם ההתקנה של סלקום ירודה באיכותה מההתקנה של בזק?...
התשובה שלי היא כזאת:
במידה והקבלן אינו חפיפניק, אז תקבל התקנה סבירה. ממה שאני ראיתי בשכונה שלי לפני כ- 9 חודשים, סלקום עובדים
בצורה סבירה. אני מניח שזה עניין של מזל על איזה קבלן אתה "נופל".
אני כן ממליץ לך לפקח על עבודת הטכנאי, גם מחוץ לבית ולבקש מראש במעמד ההזמנה שהקבלן המבצע ישתמש בסיב מחוזק
או לפחות מחוזק חלקית.
900 ש"ח ? כמדומני זה מחיר עבור פריסה לבית פרטי. אם ההתקנה אכן חינמית, אז אני ממליץ ללכת על זה!
אין קאץ' . ממה שאני משער ומבין, סלקום ובזק כבר מתחשבנים ביניהם. במידה ואתה משלם ישירות לסלקום, הם נותנים לבזק נתח מההכנסות.
זה נקרא שיתוף פעולה עסקי ומועיל
זה הסיב שהשתמשתי להתקנה שלי:06/01/2022 13:55oferlaor כתב: לא שילמתי דמי התקנה בסלקום בכלל. אין לי התחייבות.
מה שכן, הסיב מאוד עדין (בניגוד לבזק שיש להם סיב עם ציפוי גומי בעובי פסיכי), אני יכול בקלות לראות איך הוא נשבר בעבודה נורמלית....
אורך 40 מטר
משולב עם 2 חוטי מתכת לחיזוקים
סוג: Drop Cable
חוזק משיכה מירבי: 40 קילו~
חסרונות: לא מומלץ לכיפוף (לא גמיש). אבל במקרים יוצאי דופן, כמו אצלי בדירה כן ניתן לשימוש.
- oferlaor
- מנהל

לא הבנתי מאיפה התובנה שהשתמשו בסיס "לא משוריין"
אגב ההתקנה בתמונה הינה חובבנית, הסיס אינו לתנאי חוץ, יכול לגרום להשפעה על שאר המחוברים לרכזת
אין מה להמליץ על התקנה כזו פה גם מהסיבה שזה סיב שמצריך "מלחם" שיש רק לבעלי מקצוע אז מה בעצם הקורא הפשוט מהפורום יעשה עם המידע הזה.
אפילו אין את הסיב הזה לרכישה עבור הצרכן.
אגב ההתקנה בתמונה הינה חובבנית, הסיס אינו לתנאי חוץ, יכול לגרום להשפעה על שאר המחוברים לרכזת
אין מה להמליץ על התקנה כזו פה גם מהסיבה שזה סיב שמצריך "מלחם" שיש רק לבעלי מקצוע אז מה בעצם הקורא הפשוט מהפורום יעשה עם המידע הזה.
אפילו אין את הסיב הזה לרכישה עבור הצרכן.
07/01/2022 11:35mescaline כתב: לא הבנתי מאיפה התובנה שהשתמשו בסיס "לא משוריין"
אפילו אין את הסיב הזה לרכישה עבור הצרכן....
"אגב ההתקנה בתמונה הינה חובבנית"
תשובה: לדעתי היא דווקא מעולה. חברות אחרות לא היו מסוגלות לעשות עבודה יותר טובה ממה שאני עשיתי
בהינתן התנאים וסוג הבניין.
" הסיס אינו לתנאי חוץ"
תשובה: בדקתי וחקרתי את הנושא. הסיב מיועד ספציפית לשימוש Outdoors . האם נראה לך שסיב עם יכולת עמידות בפני קריעה (מתיחה/משיכה) של עד 40 קילו אינו מתאים לשימוש Outdoors ???
"אין מה להמליץ על התקנה כזו פה גם מהסיבה שזה סיב שמצריך "מלחם"..
תשובה: לא חייבים להשתמש בהלחמה. עובדה שחברת בזק / סלקום אינן משתמשות בהלחמה בחיבור לארון השירות שלהם.
הארונות תקשורת כן מולחמים. אבל החיבור לצד של הלקוח לא דורש שום הלחמה אלא חיבור עם מחברים!
"אפילו אין את הסיב הזה לרכישה עבור הצרכן"
תשובה: טעות, אני צרכן פרטי ומצאתי מה שצריך.
מאיפה התובנה שהשתמשו בסיס "לא משוריין"
תשובה: בדקתי בשכונה אצלי וכמו כן אני עוקב לא מעט ורואה תמונות של התקנות בזק פייבר באתר ILFiber
לוקח לי בסביבות 10 שניות לזהות כבל (סיב) לא משוריין. אגב, זה קל מאוד לזהות!
דוגמאות נוספות:
לא משוריין: https://bit.ly/3t6BjY2
לא משוריין: https://bit.ly/3zxKZf8
משוריין חלקית: https://bit.ly/3zxtZ93
לא משוריין: https://bit.ly/3t6BjY2
לא משוריין: https://bit.ly/3zxKZf8
משוריין חלקית: https://bit.ly/3zxtZ93
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
לאף לקוח קצה לא אמור לעניין באיזה סוג של כבל הספק משתמש. כל תפקיד המשתמש הוא לשלם כסף ותפקיד הספק הוא לספק את השירות - לא שום דבר מעבר.
אם משהו לא עובד, תפקיד הספק לטפל בזה, לא תפקיד המשתמש לפרוץ ארונות של ספקי תשתית ולפרוס בעצמו תשתית.
אם משהו לא עובד, תפקיד הספק לטפל בזה, לא תפקיד המשתמש לפרוץ ארונות של ספקי תשתית ולפרוס בעצמו תשתית.
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
Re:
הוא לא פרץ.07/01/2022 17:03ziv_r כתב: לאף לקוח קצה לא אמור לעניין באיזה סוג של כבל הספק משתמש. כל תפקיד המשתמש הוא לשלם כסף ותפקיד הספק הוא לספק את השירות - לא שום דבר מעבר.
אם משהו לא עובד, תפקיד הספק לטפל בזה, לא תפקיד המשתמש לפרוץ ארונות של ספקי תשתית ולפרוס בעצמו תשתית....
הוא פרס עד לארון.
בזק בעצמם אומרים שאם אתה או איש מקצוע יודעים את העבודה אז מבחינתם זה בסדר ואתה לא תשלם עלות התקנה.
Re:
07/01/2022 17:03ziv_r כתב: לאף לקוח קצה לא אמור לעניין באיזה סוג של כבל הספק משתמש. כל תפקיד המשתמש הוא לשלם כסף ותפקיד הספק הוא לספק את השירות - לא שום דבר מעבר.
אם משהו לא עובד, תפקיד הספק לטפל בזה, לא תפקיד המשתמש לפרוץ ארונות של ספקי תשתית ולפרוס בעצמו תשתית....
יש לי ראש "גדול" יותר ואותי כן מעניין איך העבודה מתבצעת. אם חברת תקשורת פורסת כלשהי פורסת בצורה לא נכונה לדירה שלי או לדירות אחרות, מותר לי כאזרח לרשום שהביצוע גרוע (מדינה דמוקרטית). אתה תעשה מה שבראש שלך ואני אעשה מה שאני חושב לנכון מבחינתי.
בנוסף לכך, גם קיבלתי פידבקים מאנשי בזק. אני בכל זאת לא איזה אינסטלטור מהרחוב (מבלי להעליב אינסטלטורים).
- oferlaor
- מנהל

הבעיה זה לא השריון - לא מאמין שמישהו יטפס וישבור את זה (אלא אם כן זה חתול רחוב).
הבעיה שזה לא נראה לי מותאם למזג האוויר. שמש חזקה, לאורך זמן, גשם וכו׳. במינימום היה כדאי שזה יחיה בתוך צינור.
הבעיה שזה לא נראה לי מותאם למזג האוויר. שמש חזקה, לאורך זמן, גשם וכו׳. במינימום היה כדאי שזה יחיה בתוך צינור.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

1. אתה קורא לזה ראש גדול, חברי הפורום קראו לזה בשמות אחרים. את המקצועיות שלך אתה הדגמת בשרשור הזה שאומר הכל:08/01/2022 0:31tzah כתב: יש לי ראש "גדול" יותר ואותי כן מעניין איך העבודה מתבצעת. אם חברת תקשורת פורסת כלשהי פורסת בצורה לא נכונה לדירה שלי או לדירות אחרות, מותר לי כאזרח לרשום שהביצוע גרוע (מדינה דמוקרטית). אתה תעשה מה שבראש שלך ואני אעשה מה שאני חושב לנכון מבחינתי.
בנוסף לכך, גם קיבלתי פידבקים מאנשי בזק. אני בכל זאת לא איזה אינסטלטור מהרחוב (מבלי להעליב אינסטלטורים)....
viewtopic.php?f=14&t=364709
2. כמובן שמותר לך לפרוס בבית הפרטי שלך איזה ציוד שאתה רוצה, זה הרכוש הפרטי שלך, מצד שני, אתה משקיע הרבה מאמץ, זמן וכסף כאשר התוצאה הסופית זהה לחלוטין לשאר החברים שלא עשו דבר ממה שאתה עושה.
3. אתה יורד ללא הפסקה על אנשי התשתית שהם לא יודעים לעשות את העבודה שלהם ואתה יודע טוב יותר מהם, אבל כאשר אתה מקבל לדבריך פידבק חיובי מאותם אנשים שאתה כל כך מזלזל בהם, פתאום זה לזכותך?
4. בוא ניקח את הדברים בפרופורוציה, אתה בסך הכל מותח כבל מעל הטיח, לא משהו שצריך אפילו לראות סרטון ביוטיוב על מנת לעשות אותו.
1) הכבלים בצבע שחור הם בד"כ מתאימים לשימוש חיצוני, אבל הם לא משוריינים במובן של חוזק מתיחה גדול/משמעותי.08/01/2022 9:28oferlaor כתב: הבעיה זה לא השריון - לא מאמין שמישהו יטפס וישבור את זה (אלא אם כן זה חתול רחוב).
הבעיה שזה לא נראה לי מותאם למזג האוויר. שמש חזקה, לאורך זמן, גשם וכו׳. במינימום היה כדאי שזה יחיה בתוך צינור....
2) כבל (סיב) לשימוש פנימי בתוך הבית בנוי בצורה שונה מכבל לשימוש חיצוני. כל המבנה שלו שונה לחלוטין! לסיבים הלא מחוזקים יש שרוול שעשוי
בד"כ מ- PVC. חומר יחסית גמיש ולכן אידיאלי לכיפופים יחסית קטנים במקרים בהם יש פינות חדות ( קירות). אז יש מצב שהוא אכן יתייבש ויתפורר בשימוש מחוץ לבית ויעבור סוג של תהליך Ageing מואץ.
לא הייתי משתמש בסיב לא מחוזק לפריסה על גגות של בניינים או אפילו לפריסות סיבים בבתים ישנים ללא תשתיות ביישובים / ערים בדרום הארץ, אבל ישנם מקרים יוצאי דופן! ניתן להשתמש בו בשימוש פנימי בבניין עם תשתיות מסודרות, בתוך תעלות תקשורת. בהנחה שלא יקרע כאשר אתה מושך
אותו עם סטלבנד.
אני אספר לך סוד!
חברות התקשורת לא סתם משאירות עודף סיב של 10-20 מ' לכל צד/קצה (ארון שירות וגם מתחת לחלון של הלקוח). הם יודעים טוב מאוד שהסיבים שהם משתמשים אינם מתאימים לשימוש חיצוני והם מאוד מאוד פגיעים. די חכם מצידם וגם טיפשי מבחינתם לנסות לחסוך כסף. זה גם מכער את הבניין עם כל עודפי הסיבים שהם מסלסלים בכמויות לא נורמליות
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
Re:
אתה יכול להגיד את זה על כל תחום, ואז יגיע בעל המקצוע ויתקין לך קיר גבס מלוחות זולים ללא תקנים, ישים לך במקרה הטוב צמר בידוד מעפאן סיני וכו... זה באמת ככה דרך אגב, בארץ הלקוחות ללא שמץ של מושג מה דוחפים להם ואז יוצא שמשלמים ביוקר ומקבלים את הכי זול.07/01/2022 17:03ziv_r כתב: לאף לקוח קצה לא אמור לעניין באיזה סוג של כבל הספק משתמש. כל תפקיד המשתמש הוא לשלם כסף ותפקיד הספק הוא לספק את השירות - לא שום דבר מעבר.
זה לא ככה בכל מקום בעולם רק שתדע
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אנחנו לא מדברים על כל תחום, אלא על תחום אחד ספציפי נושא שרשור זה, בו לא משנה כמה תתעמק, התוצאה הסופית המדידה תהיה זהה לאחד שלא השקיע כלום בתחום.
Re:
1) ברור שיש לי ראש גדול. אם היית עקבי ובאמת צופה בכל הסרטון שלי היית גם לומד פה ושם דברים חדשים.08/01/2022 11:26ziv_r כתב: 1. אתה קורא לזה ראש גדול, חברי הפורום קראו לזה בשמות אחרים. את המקצועיות שלך אתה הדגמת בשרשור הזה שאומר הכל:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=364709
2. כמובן שמותר לך לפרוס בבית הפרטי שלך איזה ציוד שאתה רוצה, זה הרכוש הפרטי שלך, מצד שני, אתה משקיע הרבה מאמץ, זמן וכסף כאשר התוצאה הסופית זהה לחלוטין לשאר החברים שלא עשו דבר ממה שאתה עושה.
3. אתה יורד ללא הפסקה על אנשי התשתית שהם לא יודעים לעשות את העבודה שלהם ואתה יודע טוב יותר מהם, אבל כאשר אתה מקבל לדבריך פידבק חיובי מאותם אנשים שאתה כל כך מזלזל בהם, פתאום זה לזכותך?
4. בוא ניקח את הדברים בפרופורוציה, אתה בסך הכל מותח כבל מעל הטיח, לא משהו שצריך אפילו לראות סרטון ביוטיוב על מנת לעשות אותו....
2) לגבי הרבה כסף - האם 32 דולר זה כ"כ יקר מבחינתך?
3) נכון. אני מזלזל בהתקנות גרועות. בעיקר כשזה מוצדק. אז אם אתה עובד מטעם אחת חברות התקשורת ונעלבת קצת, אז זו זכותך.
4) לגבי סיב על טיח. אם זה היה כ"כ פשוט ברמת ביצוע אז כולם היו עושים את זה. אצלי בבניין יחסית ישן יש תנאים יותר אופטימליים, זה הכל.
אני לא מחדש פה משהו ולא המצאתי את הסיב אופטי. הייתי מאושר יותר אם היו תעלות בתוך הקיר.
בינתיים כל מה שקבעת לגבי מגובה בשטויות. הבנתי מדבריך שאתה מאוד תבניתי מבחינת חשיבה (אבחנה אישית שלי).
לפחות תגבה את הנתונים שלך במידע נכון.