מה שאני מתכוון לעשות עם המחשב הזה הוא להתקין עליו ויסטה ולעשות ממנו pvr מקליט תוכניות אני לא רוצה להתקין רק את מערכת המדיה סנטר אני רוצה את כל הויסטה הנה המפרט
אני קונה מksp
כרטיס טלויזיה כבר יש לי aver media 077
כרטיס מסך אני מתלבט אם לקחת מובנה אבל לא נראה שזה יהיה מספיק חזק לויסטה
את הראם אני לא יודע אם לקחת 1gb או להישאר אם ה512
והדיסק הקשיח אולי אני יקח 250gb
וזה גם לא כולל את השלט הזה של המדיה סנטר
המפרט של מאד מינימלי וחסר בו הרבה פרטים
ראשית לפי כמות הזיכרון והמעבד, המחשב יסחוב בקושי ויסטה
אתה חייב לפחות 1 גיגה כאשר 2 גיגה זה מועדף
כרטיס מסף אתה חייב כרטיס PCIE כמו 8500 ומעלה של NVIDIA בשביל FUTURE PROOF
דיסק קשיח מינימום 250GB
בקיצור, אתה צריך להשקיע במחשב מינימום 2500-3000 שקל בלי בכלל שדיברנו על מארז...
יש כמה וכמה דברים שאני ההיתי משנה, בראש הרשימה נמצא המעבד והלוח.
אם אתה רוצה ויסטה, אז אתה צריך מינימום 2GB של זכרון כדי שלא יהיה לך כאב ראש אח"כ.
המארז והספק שלו גרועים - אבל כמובן הם זולים.
אם אתה מתכנן לעשות הרבה הקלטות ולשמור אותן, דיסק של 80GB יתמלא מאד מהר, זה סה"כ אולי 20 שעות הקלטה.
ביאסתם אותי עכשיו אבל נראה לי שאני יחליף רק מעבד יש לי בבית מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.4ghz ו 1gb ראם והויסטה עובדת חלק גם ההקלטות הכל בקיצור נחליף רק מעבד ותסתכלו על ההצעה השנייה היא הרבה יותר טובה
ומישהו יכול להסביר לי מה רע במארז למה אני צריך ספק כח חזק??
והאם המחשב יעשה הרבה רעש ואם כן איך למנוע את זה
ונגיד שקניתי מעבד core 2dou במהירות 1.8
הוא לא יהיה יותר איטי ממה שאני רוצה לקנות
נראה לי בסוף אני יקנה amd רק תגידו איך המעבד הזה
Athlon 64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore
כן, עדיף CORE 2 DUO במהירות 1.8 על PENTIUM D ב2.6 (יש סיבה שמהר מאוד הוציאו את הCORE 2 DUO).
לדעתי הAMD מצויין - המהירות שעון שלו נמוכה מINTEL, אבל זה בגלל שAMD עובדים בשיטה שונה, ובעצם מהירים יותר במהירות שעון נמוכה - אני אישית מעדיף AMD...
נגיד החלפתי מעבד המחשב טוב הוא יתאים כי אמרתי לכם הוא עבד חלק עם גיגה ראם והארד דיסק כזה יספיק לי כי יש לי בבית 2 מחשבים ורשת בייתי
ואני צריך עוד שני המלצות מארז שיהיה יפה עד 300 שקל
וכרטיס מסך זול שיתאים לויסטה ול42 אינט
תראה, המחשב שהעלית פה בקושי יסחב לך win3.1 (כמובן שהגזמתי)
אבל אין מה לדבר על ויסטה בכלל.... לידיעתך ויסטה צורכת 750MB מהראם שלך עוד לפני שהפעלת תוכנה כלשהי, ככה שאם תשים רק 1G לא תוכל להשתולל עם תוכנות יותר מדי. דרישות המינימום הן 1G אבל מי כמונו יודע שהמינימום אף פעם לא מספיק טוב.
אתה רוצה כאן מחשב שמקליט תוכניות וזה לא עסק קליל למחשב, אמנם לא צריך מפלצת בשביל זה אבל שני המפרטים שהעלית כאן ממש לא יחזיקו לך את זה ולא יחזיקו לך יותר משנה, שלא לדבר על שלא יחזיקו את הויסטה כמו שצריך.
- אתה צריך לשפר את כרטיס המסך שלך ולא לקנות מובנה, לפחות NVIDIA 7800GT או ATI X1950GT
- להוסיף עוד זיכרון (שיהיה לך 2GB) ושלא יהיו פחות ממהירות 667 מגה הרץ (יש לך פה 533 שכבר לא קונים כאלה)
- לקחת כונן קשיח 80GB זאת בדיחה גרועה אם אתה מתכוון להשתמש בויסטה ועוד להקליט תוכניות, קח לפחות 350GB! רצוי של western digital או של maxtor.
- ממליץ לך לקחת את אחד מלוחות האם הללו - asus p5b deluxe או p5w dh deluxe ועליהם יש כבר כרטיס קול מובנה 5.1 ערוצים עם דולבי דיגיטל (לא תומכים ב- DTS אז תשקול את זה לחיוב או שלילה, ואם לא, תמיד תוכל לקחת כרטיס קול "אקסטרימיוזיק" של חברת קריאייטיב).
- מעבד תיקח intel core 2 duo e6300 או e6400 (תלוי בתקציב, כמובן שיש יותר טובים, אני פשוט לא רוצה להעמיס יותר מדי)
תראה, החלקים שהמלצתי לך עליהם כאן הם טובים מאוד אמנם לא הצעקה האחרונה אבל הכל תלוי בתקציב. הם איכותיים ויקפיצו את המחיר של המחשב שלך פי 3 לפחות.
אז מה שאני ממליץ, אם כרגע אין לך את הכסף להשלים למחשב כזה עדיף שתחכה ולא תקנה בכלל עד שתחסוך קצת כי זה ישתלם לך, חבל שתקנה מחשב שתתבאס עליו מהיום הראשון....
מה זה המפרט הזה? זה מחשב לגיימרים לדעתי ג'יגה ראם יספיק מצאתי מארז הרבה יותר טוב
Point of View M-Station HTPC Media Center
זה סתם מפרט שעשיתי אני בטוח שאני יגיע לשם הם יתנו לי הצעה יותר רצינית אני רוצה לקנות מחשב ב גג 2500 שקל
הנה עוד הצעה של AMD מה שחסר זה רק השלט או המקלדת כרטיס טלויזיה כבר יש לי
לVISTA תצטרך 2G מינימום - תלמד מנסיון (אבל תמיד תוכל להוסיף שתתאכזב מביצועים)
מעבד הייתי ממליץ על 4800+ בהספק של 65W.
לא מכיר את המארז - ממליץ על ה ANTEC NSK2400