תקלה במייבש קונדנסור של קונסטרוקטה
יש לי מייבש קונדנסור של קונסטרוקטה בלי צינור ניקוז. המים הולכים למגירה שצריך לפנות.
המייבש בן שנה וחצי. לאחרונה התחילו בעיות.
כשאני מפעיל תכנית כלשהי המבוססת על חיישני לחות כדי לעצור, המייבש מתחיל לפעול אבל עוצר אחרי כמה דקות למרות שהכביסה עדיין רטובה.
כשאני מפעיל תכנית מבוססת זמן ללא חיישני לחות, המייבש מתחיל לפעול אבל עוצר אחרי כמה דקות ומראה סימן שצריך לרוקן את מיכל המים. יש מעט מאוד מים במיכל. כשאני מפנה אותם ומפעיל שוב, הוא עובד כמה דקות ושוב עוצר עם סימן שצריך לרוקן את הכביסה. אני צריך להפעיל אותו 5-6 פעמים כדי שהכביסה תצא נקיה.
האם זאת תקלה שאני יכול לתקן לבד?
המייבש בן שנה וחצי. לאחרונה התחילו בעיות.
כשאני מפעיל תכנית כלשהי המבוססת על חיישני לחות כדי לעצור, המייבש מתחיל לפעול אבל עוצר אחרי כמה דקות למרות שהכביסה עדיין רטובה.
כשאני מפעיל תכנית מבוססת זמן ללא חיישני לחות, המייבש מתחיל לפעול אבל עוצר אחרי כמה דקות ומראה סימן שצריך לרוקן את מיכל המים. יש מעט מאוד מים במיכל. כשאני מפנה אותם ומפעיל שוב, הוא עובד כמה דקות ושוב עוצר עם סימן שצריך לרוקן את הכביסה. אני צריך להפעיל אותו 5-6 פעמים כדי שהכביסה תצא נקיה.
האם זאת תקלה שאני יכול לתקן לבד?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
האם אתה יודע מה התקלה? האם אתה יודע במה כרוך התיקון שלה? מה צריך להחליף ואיך להחליף? האם יש לך החלפים הנדרשים? האם יש לך יכולת טכנית לעשות את כל הכרוך בתיקון ?
כי זו הדרך היחידה לדעת אם אתה יכול לבד או לא
כי זו הדרך היחידה לדעת אם אתה יכול לבד או לא
החלק שבו יש מוך? כן....
הזמנתי, אבל חשבתי שיש איזה משהו שאני יכול לעשות לבד....
הנציגה גם איימה שאם זה משהו טיפשי אז הם יחייבו אותי ב 150 שח.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אז אולי תתחיל בלקרוא את המדריך למשתמש ותעבור על הוראות האחזקה והתחזוקה למייבש כמו גם טיפול בתקלות נפוצות.....
ביקשתי עזרה מהקהילה. אתה לא עוזר. לכתוב שטויות כמו בתגובה הראשונה שלך, או דברים ברורים מאליו כמו בתגובה הזאת לא נקרא לעזור.03/01/2022 20:19Borderline1 כתב: אז אולי תתחיל בלקרוא את המדריך למשתמש ותעבור על הוראות האחזקה והתחזוקה למייבש כמו גם טיפול בתקלות נפוצות........
אני יודע, ניקיתי....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לי יש בוש והפסקתי לעבוד עם התוכנית שמבוססת על לחות כבר בשבועות הראשונים. גם לי זה הפסיק ללא תלות בלחות. הזמנתי טכנאי. הטכנאי צילצל לפני שבא ושאל מה הבעיה. אחרי שהסברתי לו אז הוא פשוט הסביר לי איך להפעיך פריסטייל לפי זמן ומאז אני עובד רק עם זה. וכך גם נחסך לי כסף שהייתי צריך לשלם לטכנאי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46371
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
dmitrys,
הוא דווקא נתן לך את התגובה הכי הגיונית שיש. קיימים עוד פילטרים חוץ מהתחתון, גם בתוך התוף. במדריך הפעלה יש אזכור לכל הפילטרים שצריך לנקות.
הוא דווקא נתן לך את התגובה הכי הגיונית שיש. קיימים עוד פילטרים חוץ מהתחתון, גם בתוך התוף. במדריך הפעלה יש אזכור לכל הפילטרים שצריך לנקות.
הוא לא דיבר על פילטרים. הוא אמר שאקרא את המדריך, כאילו זה לא ברור מאליו. זילזול באינטליגציה שלי.09/01/2022 8:14ziv_r כתב: dmitrys,
הוא דווקא נתן לך את התגובה הכי הגיונית שיש. קיימים עוד פילטרים חוץ מהתחתון, גם בתוך התוף. במדריך הפעלה יש אזכור לכל הפילטרים שצריך לנקות....
גם אני מנסה. הבעיה שגם זה עוצר אחרי זמן קצר וטוען שצריך לרוקן את מיכל המים. למרות שהוא כמעט ריק....
- Borderline1
- חבר מביא חבר

לו היית טורח ומספר מה עשית? אם עשית ? לא היית מקבל תשובות כאלו ?
תיארת תופעה, בעצם שתיים,
לא איפיינת את מהות התקלה מלבד תיאור המאפיינים ושאלת בשאלה הראשונה שלך אם אתה יכול לתקן אותה לבד...
לאיזו תשובה ציפית?
בהתייחס לתגובה השניה - לא סיפרת מה עשית או לא עשית כדי לפתור או לאבחן או לצמצם האפשרויות לזיהוי התקלה,(מלבד פילטר אחד בתחתית) לא הזכרת שנגעת במדריך למשתמש לא תיארת אלו פעולות נוספות נקטת או לא נקטת ואתה מצפה שהקוראים יניחו שעשית הכל? צר לי - אבל אם הנחת היסוד של כל משיב כאן היא שעשית כל מה שאפשר וצריך - כל התשובות בפורום היו פנה לטכנאי....
במאמר מוסגר ומבלי להכיר לעומק את הלוגיקה של המכונה שלך התופעות שאתה מתאר בשני מצבי הפעלה שונים עלולות להעיד על תקלת במערכת ניהול והבקרה, אלא אם הרגשים בתוף משתתפים בלוגיקת ההפעלה על זמן (מה שלא כלכך מסתדר לי) ומצד שני הרגש שלכאורה מתריע ומפסיק הפעולה בהפעלה על זמן הוא הרגש במיכל המים בעוד שלכאורה הרגש שמפסיק הפעולה בהפעלה על בסיס חיישני לחות הוא רגש אחר זה שאמור להיות בגוף התוף ולא במיכל.
אלא אם יש במכשיר שלך רגש או רגשים שמשתתפים בשתי לוגיקות ההפעלה.
אף אחד לא מזלזל באינטיליגנציה שלך אבל אך אחד לא מניח הנחות לגבי המעשים שלך אם אתה לא מספר עליהם.....
תיארת תופעה, בעצם שתיים,
לא איפיינת את מהות התקלה מלבד תיאור המאפיינים ושאלת בשאלה הראשונה שלך אם אתה יכול לתקן אותה לבד...
לאיזו תשובה ציפית?
בהתייחס לתגובה השניה - לא סיפרת מה עשית או לא עשית כדי לפתור או לאבחן או לצמצם האפשרויות לזיהוי התקלה,(מלבד פילטר אחד בתחתית) לא הזכרת שנגעת במדריך למשתמש לא תיארת אלו פעולות נוספות נקטת או לא נקטת ואתה מצפה שהקוראים יניחו שעשית הכל? צר לי - אבל אם הנחת היסוד של כל משיב כאן היא שעשית כל מה שאפשר וצריך - כל התשובות בפורום היו פנה לטכנאי....
במאמר מוסגר ומבלי להכיר לעומק את הלוגיקה של המכונה שלך התופעות שאתה מתאר בשני מצבי הפעלה שונים עלולות להעיד על תקלת במערכת ניהול והבקרה, אלא אם הרגשים בתוף משתתפים בלוגיקת ההפעלה על זמן (מה שלא כלכך מסתדר לי) ומצד שני הרגש שלכאורה מתריע ומפסיק הפעולה בהפעלה על זמן הוא הרגש במיכל המים בעוד שלכאורה הרגש שמפסיק הפעולה בהפעלה על בסיס חיישני לחות הוא רגש אחר זה שאמור להיות בגוף התוף ולא במיכל.
אלא אם יש במכשיר שלך רגש או רגשים שמשתתפים בשתי לוגיקות ההפעלה.
אף אחד לא מזלזל באינטיליגנציה שלך אבל אך אחד לא מניח הנחות לגבי המעשים שלך אם אתה לא מספר עליהם.....
טוב, היה היום טכנאי והראה לי מה הבעיה.
היות וזה לא מתואר במדריך וגם לא מצאתי סרטון ביוטיוב שמראה מה צריך לעשות, אני אנסה לתאר את זה פה למען הדורות הבאים.
בתחתית המייבש יש תא שבתוכו יש קונדנסר שצריך לנקות כל כמה שבועות. זה מתואר במדריך ואכן היה נקי.
מה שלא מספרים, זה שמתחת לקונדנסר יש אמבטייה. האמבטיה הזאת הייתה סתומה עם מוך. הטכנאי הוציא את המוך ועכשיו הכל עובד.
הגישה לתא האמבטיה היא מתחת לקונדנסר. יש חתיכת פלסטיק שמונחת בתחתית מתחת לקונדנסר שצריך להוציא כדי לגשת. אם לא יודעים שזה שם, אי אפשר לדעת שזה יוצא החוצה.
הטכנאי אמר שאת האמבטיה צריך לנקות כל חצי שנה בערך.
בתמונה כאן צילמתי את תא הקנדנסור. סימנתי את הקליפסים ברצפה שצריך לפתוח כדי להוציא את חתיכת הפלסטיק שהם מחזיקים. אחר כך להכניס את היד מתחת ולהוציא את כל הליכלוך שהצטבר שם.
היות וזה לא מתואר במדריך וגם לא מצאתי סרטון ביוטיוב שמראה מה צריך לעשות, אני אנסה לתאר את זה פה למען הדורות הבאים.
בתחתית המייבש יש תא שבתוכו יש קונדנסר שצריך לנקות כל כמה שבועות. זה מתואר במדריך ואכן היה נקי.
מה שלא מספרים, זה שמתחת לקונדנסר יש אמבטייה. האמבטיה הזאת הייתה סתומה עם מוך. הטכנאי הוציא את המוך ועכשיו הכל עובד.
הגישה לתא האמבטיה היא מתחת לקונדנסר. יש חתיכת פלסטיק שמונחת בתחתית מתחת לקונדנסר שצריך להוציא כדי לגשת. אם לא יודעים שזה שם, אי אפשר לדעת שזה יוצא החוצה.
הטכנאי אמר שאת האמבטיה צריך לנקות כל חצי שנה בערך.
בתמונה כאן צילמתי את תא הקנדנסור. סימנתי את הקליפסים ברצפה שצריך לפתוח כדי להוציא את חתיכת הפלסטיק שהם מחזיקים. אחר כך להכניס את היד מתחת ולהוציא את כל הליכלוך שהצטבר שם.
איזה יופי שלא רכשתי מייבש של סימנס/בוש/קונסטרוקטה... חחח. אז במייבש אלקטרולוקס מסוג משאבת חום) שלי, יש פתח עם סגר מגנטי ומאחוריו נמצאת "ידית פתיחה" שמביאה אותך לגלות את צלעות הקירור של המעבה. שם, כפי שהסביר לי הטכנאי, מצטבר מוך, ואחת לתקופה של כמה חודשים (תלוי במידת השימוש), יש לעבור עם מברשת שיניים (בכיוון הצלעות) ולאסוף את שאריות המוך. אם לא תעשה כך, המייבש ייתקע. וכן. אני מכיר אדם שמתעצל לעשות זאת, ומדי פעם הוא נאלץ להזמין איש שירות שיעשה עבורו את הפעולה...
ואגב... האם נאלצת לשלם עבור קריאת סרק? אני מאד מקווה עבורך, שלא. ותודה על המידע.
ואגב... האם נאלצת לשלם עבור קריאת סרק? אני מאד מקווה עבורך, שלא. ותודה על המידע.
1. כפל או קפל?13/01/2022 21:23UBS1 כתב: אם המייבש שלך מחובר עם צינורית לניקוז, תראה שלא נוצר בו כפל שחוסם את הזרימה....
2. וכידוע, הצינור הזה מתחיל ממיכל כלשהו שנמצא בתחתית המייבש והוא מעביר את המים למגירה שנמצאת למעלה. כלומר: בפתח הצינור יש משאבה, שדוחסת את המים מתחתית המיכל אל המגירה. קיים כמובן סיכוי, שהמשאבה נתקעת, שהפתח סתום או שהצינור עצמו נסתם עם או ללא קפל.
אני מעריך, שאם זה קורה, רק טכנאי יכול לפתור זאת.
3. כדי להקל על עצמי, חיברתי את יציאת הצינור לצינורית ניקוז, שמוציאה את המים החוצה, ואז אין לי צורך להתעסק בריקון חוזר ונשנה של המיכל הנשלף שלמעלה.