תשתית אינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
new2014 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 785
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני בונה בית ומטלבט איזה תשתית אינטרנט לפזר בבית cat6 cat 7 או cat8?

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #2 

CAT6a וגם CAT7 מספיק טובים. גם תלוי מה המחיר למטר.
שניהם טובים

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

CAT6 יספיק ל15+ השנה הקרובים, ויכול לתמוך ב10Gbps כל עוד הכבל לא עובר את ה37 מטר ( מה שלרוב לא קורה), CAT6a קצת יותר חסין לעתיד אבל הוא יותר עבה ופחות גמיש אז תעשה בשבילו תעלות קצת יותר רחבות והכי חשוב עם כמה שפחות כיפופים וגם אז שיהיו עדינים יחסית

new2014 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

cat7 או cat8 אז למה הם טובים?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #5 

03/01/2022 8:33  
new2014 כתב:
cat7 או cat8 אז למה הם טובים?
...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #6 

כי מעבר לשימושים ביתיים יש גם תעשייה ובמקומות האלו צריכים ומוכנים להשקיע כספים בתקנים מתקדמים יותר, כל אחד למטרותיו, מעבר לזה שלCat7 ומעלה לרוב יש חיבור שהוא לא חיבור אינטרנט רגיל (נקרא גם Rj-45) וצריך להתעסק עם קונקטורים.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

תשחיל CAT6A וזהו. תאמין לי שלא צריך יותר.

אם הייתי עכשיו מתכנן רשת שהתשתית שלה היא לא CAT6A הייתי כבר מבצע סלילה של סיבים אופטיים וכאן כבר זה סיפור אחר.

לא הייתי נכנס ל-CAT7 ומעלה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20179
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אפשר להעביר גם סיבים על הדרך, כדי שתהיה הכנה לעתיד הרחוק. הסיב הוא דקיק ואפשר להשחיל אותו ביחד עם כבל הרשת. (אם ממש בא לך להיות future-proof)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #9 

03/01/2022 11:10  
Haimbin כתב:
כי מעבר לשימושים ביתיים יש גם תעשייה ובמקומות האלו צריכים ומוכנים להשקיע כספים בתקנים מתקדמים יותר, כל אחד למטרותיו, מעבר לזה שלCat7 ומעלה לרוב יש חיבור שהוא לא חיבור אינטרנט רגיל (נקרא גם Rj-45) וצריך להתעסק עם קונקטורים.
...
לא הרבה יודעים...
כל כבלי Ethernet הוגדרו ע"י גוף תקינה שנקרא TIA - Telecommunications Industry Association
זה גוף שמוסמך ע"י ANSI - American National Standards Institute, להגדיר תקנים בנושאי תקשורת, לפי תקנות וקווים מנחים של ANSI.

למעט CAT 7 שהוא בכלל מוגדר ע"י גוף תקינה אחר ISO/IEC, עם מטרות קצת שונות, ולכן גם הקונקטור שלו שונה.

CAT6a למעשה הוא תקן חדש יותר מ- CAT 7.

ל- CAT 7 לא היתה הצלחה גדולה, והשימוש בו מצומצם למדי.

https://www.cablematters.com/blog/Netwo ... -t-need-it
https://www.flukenetworks.com/blog/cabl ... category-7

new2014 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

03/01/2022 12:08  
TheCoolest כתב:
אפשר להעביר גם סיבים על הדרך, כדי שתהיה הכנה לעתיד הרחוק. הסיב הוא דקיק ואפשר להשחיל אותו ביחד עם כבל הרשת. (אם ממש בא לך להיות future-proof)
...
מעניין כבר כמעט החלטתי ללכת על ה CAT6A וזרקת את עניין הסיבים. זה מסובך? מי עושה זאת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20179
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אפשר לקנות גליל סיבים באלי אקפסרס. אבל לא חקרתי את העניין הזה לעומק (בנוגע לאיזה סוג סיב מומלץ לקחת)
לא הייתי מתעסק בתשתית סיבים לבית היום, אבל אם הייתי מחווט היום דירה, הייתי שוקל להוסיף סיבים בנוסף לכבל רשת כהכנה לעתיד הרחוק כי זה לא מוסיף הרבה למחיר ותאורטית יפחית בהרבה את הסיבוכיות בעתיד.

new2014 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

04/01/2022 15:50  
TheCoolest כתב:
אפשר לקנות גליל סיבים באלי אקפסרס. אבל לא חקרתי את העניין הזה לעומק (בנוגע לאיזה סוג סיב מומלץ לקחת)
לא הייתי מתעסק בתשתית סיבים לבית היום, אבל אם הייתי מחווט היום דירה, הייתי שוקל להוסיף סיבים בנוסף לכבל רשת כהכנה לעתיד הרחוק כי זה לא מוסיף הרבה למחיר ותאורטית יפחית בהרבה את הסיבוכיות בעתיד.
...
חברות הכבלים בזק,פרטנר,סלקום הן עושות חיווט בבית או רק עד הבית? הגם נניח ורכשתי גליל סיבים , איך אני מחבר את הכבלים לשקעים או לנתב או סוויצ'

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

צריך לבצע את ההבדלה בין סיבים שמתפקדים כתשתית, וסיבים שמתפקדים כמגשר.

סיבים שמתפקדים כתשתית מגיעים ללא קונקטורים בדיוק כמו גליל של כבל נחושת שאותו אתה יכול לחתוך לפי המידות והצרכים שלך. כדי להשמיש את הסיבים, אתה צריך להלחים את קצה הסיב לקונקטור LC/SC או מדגם אחר (היום המחבר הפופולרי הוא LC, כל השאר ישנים מידי). ברגע שיש לך קונקטור בשקע הגביס, אתה מחבר מגשר שהוא סיב אופטי אל ציוד הקצה/מתג.

כרגע לפרוס תשתית סיבים בכל הבית זה קצת OVERKILL וזה גם מיותר כי למעט מחשב שאתה יכול לרכוש עבורות כרטיס רשת שיכול לקבל סיב, אין עוד ציוד קצה שיכול לקבל סיב (לא מדבר על נתבים/מתגים, אלא ממש ציוד קצה, טלוויזיות, קונסולות ועוד).

לחילופין, אם הצנרת בבית מספיק רחבה, ניתן לרכוש מגשר ארוך שהוא סיב אופטי ופשוט להשחיל אותו בתוך הצנרת עם הקונקטורים שלו. לחבר אותו לקונקטור נקבה/נקבה בשקע הגביס ואז לחבר מגשר לציוד הקצה.

דבר כזה הייתי עושה למשל, אם היה לי מתג שיכול לקבל סיב ומתג בקצה אחר בבית שגם יכול לקבל סיב ואז החיבור בינהם היה על ידי סיבים.

אני למשל הולך לבצע את זה. אני הולך לחבר מתג שיכול לקבל סיב והמתג יישב בארון התקשורת בכניסה לבית. אל הארון תקשורת הזו מגיעים כל הצנרות תשתית של החדרים. הריכוז תקשורת הראשי שלי שבו יש נתב,FW ומודם נמצא בממ"ד. אני הולך לקשר את הממ"ד לארון תקשורת בכניסה לבית על ידי מגשר סיבי ואז את שאר החדרים לאותו ארון תקשורת בנחושת.

במידה וסוף סוף יחברו אותנו לסיבים האופטיים של בזק/כל חברה אחרת, אז את הכניסה של הסיב אחבר לאותו המתג בארון תקשורת בכניסה לבית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”