סיום פריסת סיב עבור תשתית בזק פייבר בשיטת עשה זאת בעצמך

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #1 

נראית לי תוצאה טובה עבור סיב באורך 40 מטר.
לצורך השוואה כללית, גם בדקתי עוצמות של סיב עבור תשתית סלקום/ אנלימיטד בבית של ההורים,
אשר נפרס מקומה 6 עד לקומה 10.

סיב עבור תשתית בזק: 17.29-
סיב עבור תשתית סלקום/אנלימיטד: 19.43-

כעת נשאר לחבר את השקע וזהו. אני יודע שיש קצת הנחתה בעוצמה, אבל במקרה הרע אני לא אשתמש במחבר כשקע ואחבר אותו
ישירות לציוד הקצה.

אני רוצה להודות לאדון גוגל על המנטורינג והתמיכה המקצועית :)

Izkov
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אני עדיין לא מבין מה זה עוצמות בגדר הסביר. לי יש ניחות שעל הנייר נשמע מאד משמעותי (-26.5) אבל בפועל אני מקבל את מלוא המהירות ולא קורה מצב שהאינטרט נתקע (אני משתמש דיי כבד)

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

03/01/2022 12:24  
Izkov כתב:
אני עדיין לא מבין מה זה עוצמות בגדר הסביר. לי יש ניחות שעל הנייר נשמע מאד משמעותי (-26.5) אבל בפועל אני מקבל את מלוא המהירות ולא קורה מצב שהאינטרט נתקע (אני משתמש דיי כבד)
...
זה מאוד תלוי באורך הסיב ובעוצמה של מקור האור. אומנם סיב, אבל גם לסיבים יש הנחתות בעוצמה. אין קשר לסוג המשתמש :)
הערכים ביחידת dBm מציינים עוצמת סיגנל !

לפי גוגל:
"Fiber optic sources may vary from -20dBm to +20dBm and receiver power may go as low as -40dBm"

26.5- זה בטווח המקובל. הייתי מתחיל לדאוג במידה והיית מקבל עוצמה של -50 :)

אגב. בבדיקה בסרטון, הסיב היה די מסולסל, לכן זה גם השפיע על הקריאה. בדקתי שנית כאשר הסיב פרוס אופקית בקו ישר
ואני מקבל בממוצע 17.0- שזה די טוב.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

המשפט האחרון שלך קצת מתמיה.....

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

03/01/2022 17:42  
Borderline1 כתב:
המשפט האחרון שלך קצת מתמיה.....
...
LOL
אכן. גם סלסולים של הסיב משפיעים על דיוק המדידה. לכן בדקתי שנית בצורה נכונה יותר.
בכל מקרה, אני יודע כעת מה הטווח של העוצמות.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

זהו... סוף פרויקט על מלא :)

אני חושב שיצא לא רע עם השקע.

אורך סיב: 40 מטר.
עלות: 30 דולר
עוצמה 17.50 - 17.20 -
(DBm)
IMG_20220104_123424.jpg
IMG_20220104_123428.jpg
IMG_20220104_134002.jpg

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

הכיפוף נראה רציני מידי לסיב, לא חושב שהייתי מכופך כך.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

04/01/2022 14:41  
silverbullet כתב:
...
להיפך, בגלל שהוא גם משוריין השתדלתי שלא לכופף את הסיב שנכנס לתוך הקופסה .
הליפוף שאתה רואה בתוך הקופסה, מותר ומחושב על סמך רדיוס כיפוף מותר של סיב.
גם הקופסה עצמה מיועדת להתקנת סיבים. לא המצאתי דבר וכמובן עבדתי by the book.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

04/01/2022 14:41  
silverbullet כתב:
...
במידה ואתה מתכוון לסיב בצבע צהוב.הוא קצת מסולסל ,אבל גם במצב תקין לחלוטין.
זה סיב מסוג PATCH CABLE והוא בכוונה רך וגמיש מאוד.

forum_admin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

נראה מצויין טוב יותר מהתקנות של קבלני סלקום ופרטנר
אצלי אישית טכנאי בזק עשה עבודה מצויינת קדח חור מסודר שם עליו שקע אופטי מסודר , שם סיב לא משוריין מהשקע לנתב עם מחבר LC/APC ובקצה השני בנתב SC/APC
לעומת סלקום אצלי שפשוט שברו חור בתוך השקע VDSL הקיים של בזק והשחילו משם את הסיב המשוריין, ללא שקע מסודר, וגם העבירו אותו על הבניין תלוי ללא אזיקונים או הגנה , התקמצנו שמו אזיקון אחד

TomerBenGigi
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
שם מלא: TomerBenGigi
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

איזה ראוטר, SFP וממיר מדיה אתה משתמש ?
אפשר קישור לקנות?

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

08/01/2022 10:48  
TomerBenGigi כתב:
איזה ראוטר, SFP וממיר מדיה אתה משתמש ?
אפשר קישור לקנות?
...
עוד לא התחברתי סופית לבזק.
אתה חייב לרכוש מודל אופטי (SFP) ,מבזק בגלל שהם עושים לו אקטיבציה. ממה שהבנתי שווה להמתין בגלל שהם עומדים להוזיל את העלויות.

ממיר מדיה (Media Converter)
https://lite.al/ADn-z

לגבי ראוטרים, יש לי במלאי הדגמים הבאים:
HUAWEI AX3 PRO
Xiaomi AX6000
Xiaomi AX3600
Xiaomi AX1800

נכון להיום, משתמש ב- Xiaomi AX3000 לחיבור של פרטנר (בבית של ההורים). עובד יפה מאוד וגם אקונומי מבחינת גודל
לכן ממליץ עליו. נדמה לי עולה בסביבות 185 ש"ח בעלי אקספרס. מספיק טוב לדירה בגודל 100 מ"ר+.

Xiaomi AX3000:
https://lite.bz/8i3WyR

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

07/01/2022 18:50  
forum_admin כתב:
נראה מצויין טוב יותר מהתקנות של קבלני סלקום ופרטנר
אצלי אישית טכנאי בזק עשה עבודה מצויינת קדח חור מסודר שם עליו שקע אופטי מסודר , שם סיב לא משוריין מהשקע לנתב עם מחבר LC/APC ובקצה השני בנתב SC/APC
לעומת סלקום אצלי שפשוט שברו חור בתוך השקע VDSL הקיים של בזק והשחילו משם את הסיב המשוריין, ללא שקע מסודר, וגם העבירו אותו על הבניין תלוי ללא אזיקונים או הגנה , התקמצנו שמו אזיקון אחד
...
תודה. השקעתי קצת מחשבה לפני הפריסה.

לגבי סלקום:
בדירה של ההורים שלי סלקום פרסו באותה שיטה שציינת. בניין עם תשתיות מסודרות. הטכנאי השחיל את הסיב דרך תעלת התקשורת עד לחדר ממ"ד
וגם לא הוסיף שקע..כלום. אז שיניתי את זה והוספתי מכסה עם קונקטור מתאים + מחבר עבור קו טלפון של בזק (ראה תמונה מצורפת) .
כמובן מדובר על שקע פנימי ולא חיצוני.

לגבי בזק:
אין בעיה להשתמש בסיב לא מחוזק בתוך הבית עצמו. מבחוץ זה כבר סיפור אחר לחלוטין. הסיב חשוף לתנאי מזג אויר ולכן הרבה יותר פגיע.
לדעתי גם לסלקום יש אותה בעיה. כנראה מחסור של סיבים מתאימים במלאי, או הם סתם מנסים לקזז בעלויות פריסה על חשבון איכות ההתקנה.
המתקינים לא סתם משאירים עודף סיב של 10-20 מטר לכל קצה סיב חחחח. הסיבים שהם משתמשים יכולים להיקרע/ להישבר בקלי קלות. זה גם מאוד תלוי באורך הסיב / מרחק שהם פורסים. במידה והם אם פרסו מעל הבניין עם סיב רגיל סטנדרטי, זה מתכון לצרות צרורות וטעות מצידם. מספיק שמשהו מהגג יעוף על הסיב והוא ישבר.

Dorel90
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #14 

זה בדיוק מה שפרטנר עשות לי בהתקנה על תשתית בזק,אני לא מבין גדול אבל לפי מה שאתה מתאר השתמשו אצלי בכבל סיב לא איכותי ועמיד(ופרסו אותו על הגג עד לתיבה) סך הכל מהתיבה עד הנקודה בבית בערך 120 מטר

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

15/01/2022 21:55  
Dorel90 כתב:
זה בדיוק מה שפרטנר עשות לי בהתקנה על תשתית בזק,אני לא מבין גדול אבל לפי מה שאתה מתאר השתמשו אצלי בכבל סיב לא איכותי ועמיד(ופרסו אותו על הגג עד לתיבה) סך הכל מהתיבה עד הנקודה בבית בערך 120 מטר
...
הם לא סתם מגלגלים עודף סיב של 5-20 מטר בשני קצוות הסיב שהם פורסים לכל מנוי. הם מודעים היטב לכך שהם משתמשים בסיב לא עמיד, אשר לחלוטין אינו מתאים לשימוש חיצוני! זה טמטום כפול להשתמש בו גם על גגות בתים. אם משהו יעוף על הגג ויפגע בסיב, הוא ישבר יחסית בקלות. חברות התקשורת סתם מייצרים לעצמם עבודה כפולה. מחפפים וגם חוסכים כסף "על הדרך".

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #16 

השארת הסיב לא חוסכת כסף. התוספת שאתה מתלונן עליה לא נפרסת במיוחד, זה חלק מהסיב שכבר קיים בתשתית. עדיף עודף סיב שלא גורם לשום בעיה גם אם יהיה זנב של מאות מטרים מאשר חוסר בסיב.
הדבר האחרון שהמתקינים עושים זה התקנה לקויה עבור קריאה חוזרת, כי הם מקבלים כסף עבור כל קריאת שירות וקריאה חוזרת אליה הם מחוייבים לענות, לא מתגמלת אותם כספית.

אם כל מתקיני התשתיות עובדים ככה ורק אתה אומר ההפך, אולי זה אומר משהו.

Dorel90
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #17 

שאלה:
כרגע עברתי לבזק+בזק בינלאומי
יכול לבקש מהם החלפת כבל סיב ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

כמובן שאתה יכול לבקש, אבל סביר להניח שתקבל תשובה שלילית. הסברתי למה בהודעה הקודמת.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

16/01/2022 13:31  
ziv_r כתב:
השארת הסיב לא חוסכת כסף. התוספת שאתה מתלונן עליה לא נפרסת במיוחד, זה חלק מהסיב שכבר קיים בתשתית. עדיף עודף סיב שלא גורם לשום בעיה גם אם יהיה זנב של מאות מטרים מאשר חוסר בסיב.
הדבר האחרון שהמתקינים עושים זה התקנה לקויה עבור קריאה חוזרת, כי הם מקבלים כסף עבור כל קריאת שירות וקריאה חוזרת אליה הם מחוייבים לענות, לא מתגמלת אותם כספית.

אם כל מתקיני התשתיות עובדים ככה ורק אתה אומר ההפך, אולי זה אומר משהו.
...
- אתה אפילו לא עוקב אחרי מה שאני רושם כמו שצריך. רשמתי שהם מוזילים עלויות ולא בהקשר לתוספת לסיב.

- אגב, אם כבר הזכרת את הנושא התוספות של עודף סיב באורך של 10-20 מ' לכל צד. זה בהחלט מעלה את המחיר של הסיב עצמו מכיוון
שהתמחור של סיב כמו כבל נחושת הוא לפי אורך במטרים. בכל זאתM לא מדובר על לקוח בודד אלא התקנות לאלפי לקוחות מידי חודש. אז כן,
זה עולה לא מעט כסף.

- טעות! ככל שהאורך של הסיב ארוך יותר כך יש יותר הפחתה בעוצמה. אומנם היא קטנה, אבל גם לסיב אופטי יש הנחתות. אז במידה ואתה משאיר עודף של 40 מ' לכל פריסת סיב, זה בהחלט משפיע על העוצמה!

- מה לעשות, חפרתי בנושא ואני אפילו עוקב אחרי התקנות גם בעולם האמיתי ברחוב שלי וגם מידי פעם קורא פוסטים של לקוחות.

- אגב , גם שכחתי להעניק לך קרדיט על התקנת הסיב שלי :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #20 

כמובן שכל מטר סיב עולה $, אבל זה בטל בשישים לעומת עלות קריאת שירות. ההנחייה לכל המתקינים היא להשאיר כבל עודף בדיוק בגלל הסיבה שרשמתי מוקדם יותר.

כמובן שככל שהסיב ארוך יותר, יש הנחתה מסוימת, אבל היא כל כך שולית כאשר אנחנו מדברים על פריסה בבניין, שעוד 100 מטר או פחות 100 מטר, אין לזה השפעה ריאלית. לראייה, כל ההתקנות בארץ והתוצאות המדידות שלהן.

זה טוב שאתה עוקב אחרי התקנות, אבל שים לב שאף אחד מאנשי המקצוע לא עוקב אחרי ההמלצות שלך שאתם רושם פה בפורום, זה אומר משהו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”