בוקר יום ד' הוקדש למציאת רסיבר חדש, יורש ל-yamaha 620 שיושב כבר 3 שנים בסלון ומפנק את חמישיית ה-Quad שלי.
אז לקחתי את ה-620 איתי ואת אבי בתור תגבורת אודיופילית וקפצנו לסטיראו סטאר.
אחר כבוד נלקחנו לחדר האחורי, שהלוואי והסלון שלי היה מספק חצי מהאקוסטיקה שבו.
לאחר חיבור מהיר של ה-Quad למרכזיה שמענו את ה-yamaha 2500 ואת ה-denon 3805. ללא ספק ה-yamaha האפיל על הדנון בצליל עמוק ורווי באס, גם ללא עיבודים (מצב direct כמדומני) וגם עם משחק בבאס וטרבל.
אז אחרי שנבחר המיועד, הייתי חייב לוודא שהוא אכן עולה בכמה רמות (לפחות) על ה-620 שלי. אחרת הוצאה של 8000 ש"ח (בקירוב) לא היתה עולה בחשבון.
שוב כמה חיבורים מהירים (הפעם בחדר המרכזי) ושני ה-yamaha מתחרים. והפלא ופלא, התחרות די צמודה. ברמת הבאס ה-620 מתמודד כמו נמר, ברמת המיד הוא נותן fight לא רע, אבל ה-2500 נותן צליל קצת יותר פתוח, קצת יותר נקי.
אבל בשביל הקצת הזה אני לא מוכן להוציא כ"כ הרבה, בעיקר לנוכח העובדה שבאקוסטיקה הסלונית הלקויה שלי, אני מניח שהקצת הזה יתפוגג ויעלם.
ועכשיו סיפור מצחיק/מעצבן :
דיברתי עם רמי בר לב (המוכר הכי מקצועי בסטיראו סטאר) שאני רוצה שהוא יהיה זה שמדגים לנו את הרסיברים, אבל מסיבות לוגיסטיות לא הצלחנו לתאם, והוא הציע את עוזי (הזכור לי כמקצועי גם כן). מה לעשות, עוזי איחר בבוקר, ונאלצתי להעזר ברמי (יש עוד אחד כזה מסתבר). רמי התברר כחירש מלידה אך עם זאת בעל חוש מסחר מפותח. כל פעם שהוא לחץ במרכזיה על ה-yamaha 2500 הוא טרח לציין עד כמה הצליל נקי/עמוק ושאר מילים מהזרגון המיקצועי. נו, מילא. אח"כ כשביקשתי לשמוע האם כדאי לי להחליף את הסאבwarfdale cube 10 שלי במשהו יותר חזק, הוא הציע מפלצת של paradigm. ולהלן התפתחות הדברים :
רמי : אתה שומע עכשיו את ה-cube שלך. אני מעביר עכשיו ל-paradigm. -קליק-
רמי : (אחרי 10 שניות) נו, אתה שומע איזה באס נקי ?
אני : לא, אתה בטוח שהסאב מחובר ? אני שומע שהבאס מגיע רק מהרמקולים הקדמיים.
רמי : אני בטוח. (הולך לבדוק, ואחרי שניה מסובב ברמקול את כפתור הווליום, שגורם לצליל לבקוע סוף סוף מהרמקול).
אני : או, עכשיו שומעים באס.
אני : (אחרי כמה מעברים בין ה-cube ל-paradigm) נו, אז אין צורך להחליף סאב.
אני לא יודע אם באמת אין צורך בשידרוגים או שחוסר מקצועיותו של רמי (אני מזכיר שוב, זה לא רמי בר לב) גרמו לזה שהרסיבר/הסאב ישמעו סתמיים, אבל מסקנה אחת מתבקשת, בפעם הבאה אני מחכה עד שרמי בר לב יוכל להקדיש לי זמן, אחרת אין טעם לבוא.
איך כמעט קניתי רסיבר חדש
תראה לאחר שקראתי את ההודעה שלך ... ישר עלה לי לראש
"למה הוא צריך מישהו שיהיה מקצועי בהדגמה ? "
עכשיו להסבר :
שאני הולך להקשיב לרמקולים מגברים פטיפונים ומה לא ... אני תמיד מצפה שמי שמציג לי את הרכיבים דע על מה הוא מדבר כמובן . אך זה פחות משנה לי מה הוא אומר או "מציג" בלשונו
הינה אתה ידעת מה אתה רוצה לשמוע הלכת ובדקת כמה דברים שעינינו אותך \
עכשיו אתה בא ומספר שאין הרבה הבדל בגלל זה שהראה לך והגים לך לא ידע על מה הוא מדבר??
אני תמיד חשבתי שההשוואות וההבדלים צריכים להשמע באוזניך ולא בלשונו ובמילותיו של המדגים .
שאני בא להדגמה או לשמוע דברים אני אוהב שמשאירים אותי לבד ונותנים לי "להנות" ולבחום את הדברים בעצמי
לא מעניין אותי מה המוכר יודע שומע מרגיש או חושב .
אני מאמין לאוזניים שלי ולחשיבה שלי בלבד .
מקווה שתבחר את השידרוגים שלך בתבונה .
בהצלחה חבר
"למה הוא צריך מישהו שיהיה מקצועי בהדגמה ? "
עכשיו להסבר :
שאני הולך להקשיב לרמקולים מגברים פטיפונים ומה לא ... אני תמיד מצפה שמי שמציג לי את הרכיבים דע על מה הוא מדבר כמובן . אך זה פחות משנה לי מה הוא אומר או "מציג" בלשונו
הינה אתה ידעת מה אתה רוצה לשמוע הלכת ובדקת כמה דברים שעינינו אותך \
עכשיו אתה בא ומספר שאין הרבה הבדל בגלל זה שהראה לך והגים לך לא ידע על מה הוא מדבר??
אני תמיד חשבתי שההשוואות וההבדלים צריכים להשמע באוזניך ולא בלשונו ובמילותיו של המדגים .
שאני בא להדגמה או לשמוע דברים אני אוהב שמשאירים אותי לבד ונותנים לי "להנות" ולבחום את הדברים בעצמי
לא מעניין אותי מה המוכר יודע שומע מרגיש או חושב .
אני מאמין לאוזניים שלי ולחשיבה שלי בלבד .
מקווה שתבחר את השידרוגים שלך בתבונה .
בהצלחה חבר
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
קודם כל, החלק החשוב בהודעה הוא העובדה שה-620 לא נופל בהרבה מה-2500.
אבל אם כבר התייחסת דווקא לחלק השני אז הנה הסבר :
כשאני בא להדגמה אני מצפה לכמה דברים :
1. שהמוכר ידע לקנפג את הרכיב בצורה המיטבית בעזרת חוש השמיעה שלו ובעזרת הנחיות שלי. למשל להגיד "אתה שומע את הבאס הנקי" כאשר הסאב כבוי, לא נחשב אצלי לשיא המקצועיות.
2. שהמוכר לא יטחן לי במוח כמה רכיב X הוא נהדר. זה סתם מעצבן ולא תורם בתהליך.
3. שהמוכר לא יספר לי איזה רכיב אני שומע, אלא יתן לי להחליט לבד מה אני אוהב יותר ורק לאחר הבחירה יגיד לי מה בחרתי, כדי שהבחירה לא תהיה מוטה חס וחלילה בגלל מדבקת שם היצרן.
בהדגמה האחרונה אף אחד מהתנאים לא התקיים אע"פ שביקשתי. ומכאן התרעומת.
אבל אם כבר התייחסת דווקא לחלק השני אז הנה הסבר :
כשאני בא להדגמה אני מצפה לכמה דברים :
1. שהמוכר ידע לקנפג את הרכיב בצורה המיטבית בעזרת חוש השמיעה שלו ובעזרת הנחיות שלי. למשל להגיד "אתה שומע את הבאס הנקי" כאשר הסאב כבוי, לא נחשב אצלי לשיא המקצועיות.
2. שהמוכר לא יטחן לי במוח כמה רכיב X הוא נהדר. זה סתם מעצבן ולא תורם בתהליך.
3. שהמוכר לא יספר לי איזה רכיב אני שומע, אלא יתן לי להחליט לבד מה אני אוהב יותר ורק לאחר הבחירה יגיד לי מה בחרתי, כדי שהבחירה לא תהיה מוטה חס וחלילה בגלל מדבקת שם היצרן.
בהדגמה האחרונה אף אחד מהתנאים לא התקיים אע"פ שביקשתי. ומכאן התרעומת.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי guygush,
סיפור משעשע אך עם זאת מאוד טיפוסי בנוף החנויות.
תראה, למי שלא מבין, השיטות הללו עובדות.
זה קורה בכל תחום, לא רק סטראיו. אני מסכים לדרישות שלך ושל אביעד.
זה שלא היו הבדלים תהומיים בין ה-620 ל-2500 כלל ל מפתיע אותי, אגב.
סיפור משעשע אך עם זאת מאוד טיפוסי בנוף החנויות.
תראה, למי שלא מבין, השיטות הללו עובדות.
זה קורה בכל תחום, לא רק סטראיו. אני מסכים לדרישות שלך ושל אביעד.
זה שלא היו הבדלים תהומיים בין ה-620 ל-2500 כלל ל מפתיע אותי, אגב.