התייעצות- התקנת רשת ביתית
שלום לכולם!
אני והמשפחה עוברים בקרוב לדירה חדשה.
מדובר בדירה ישנה עם נקודת רשת אחת בחדר בקצה הבית (משמש חדר עבודה/משרד). סמוך לחדר יש שני חדרי שינה, ובקצה השני של הדירה- סלון ויחידת הורים.
הדירה משופצת עם ריצוף חדש- ובכל זאת אין בה תשתית או נקודות רשת וטלפון בחדרים אחרים.
השאיפה שלי היא להתקין בדירה רשת קווית- נקודות רשת בכל הדירה (כ-5 בסה"כ).
בפועל אני מסיק שזה קצת מסובך - כי אני לא רוצה להחליף ריצוף, ולהעביר באמצעות תעלות/פאנלים לא נמצא על הפרק.
אז השאלה היא-
1) האם יש פתרון אחר לרשת חוטית? (נגיד, לחצוב בקירות)
2) במידה ולא, מהי האלטרנטיבה שתתן את האיכות הקרובה ביותר?
השימושים הם לצרכי עבודה ופנאי- עבודה מהבית, צפייה בנטפליקס וכאלה, חיבור טלוויזיות חכמות/סטרימרים, הורדות, אולי אולי בעתיד הרחוק גם קונסולות משחק (תלוי בילדים...).
תודה רבה מראש
אני והמשפחה עוברים בקרוב לדירה חדשה.
מדובר בדירה ישנה עם נקודת רשת אחת בחדר בקצה הבית (משמש חדר עבודה/משרד). סמוך לחדר יש שני חדרי שינה, ובקצה השני של הדירה- סלון ויחידת הורים.
הדירה משופצת עם ריצוף חדש- ובכל זאת אין בה תשתית או נקודות רשת וטלפון בחדרים אחרים.
השאיפה שלי היא להתקין בדירה רשת קווית- נקודות רשת בכל הדירה (כ-5 בסה"כ).
בפועל אני מסיק שזה קצת מסובך - כי אני לא רוצה להחליף ריצוף, ולהעביר באמצעות תעלות/פאנלים לא נמצא על הפרק.
אז השאלה היא-
1) האם יש פתרון אחר לרשת חוטית? (נגיד, לחצוב בקירות)
2) במידה ולא, מהי האלטרנטיבה שתתן את האיכות הקרובה ביותר?
השימושים הם לצרכי עבודה ופנאי- עבודה מהבית, צפייה בנטפליקס וכאלה, חיבור טלוויזיות חכמות/סטרימרים, הורדות, אולי אולי בעתיד הרחוק גם קונסולות משחק (תלוי בילדים...).
תודה רבה מראש
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לחצוב בקירות ולהעביר רשת קווית - תיאורטית אפשר. מעשית לא בטוח. המון לכלוך, וצריך לוודא מראש שכל התוואי פנוי ולא חוצים קווי חשמל או צינורות מים. תצטרך גם לקדוח דרך קירות כדי להיכנס לחדרים.
האם יש הנמכת תקרה (גבס)? אולי אפשר להעביר כבל רשת מעל הגבס.
האם בחדרים יש נקודת טלוויזיה? אם כן, זו אפשרות שמומלץ לבדוק - להשתמש בצנרת הטלוויזיה ולהעביר במקומה כבל אתרנט.
האם בחדרים יש נקודת טלוויזיה? אם כן, זו אפשרות שמומלץ לבדוק - להשתמש בצנרת הטלוויזיה ולהעביר במקומה כבל אתרנט.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
הלכלוך לא מטריד אותי- הדירה הרי תהיה ריקה ולא מאוכלסת, וממילא אני עושה צבע ונקיון.24/12/2021 16:46איינשטיין כתב: לחצוב בקירות ולהעביר רשת קווית - תיאורטית אפשר. מעשית לא בטוח. המון לכלוך, וצריך לוודא מראש שכל התוואי פנוי ולא חוצים קווי חשמל או צינורות מים. תצטרך גם לקדוח דרך קירות כדי להיכנס לחדרים.
האם בחדרים יש נקודת טלוויזיה? אם כן, זו אפשרות שמומלץ לבדוק - להשתמש בצנרת הטלוויזיה ולהעביר במקומה כבל אתרנט....
תשתית לטלוויזיה אין לי חוץ מנקודה בסלון- מה שבאמת גורם לי לתהות- מה הוט/יס יעשו אם ירצו להוסיף? יעבירו חי כבל בבית?
אין הנמכת גבס.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
זה לא רק עניין של לכלוך, לחצוב בקירות ותקרה זה המון עבודה שתצריך תיקונים רבים, עבודה זהירה כדי למנוע נזק לריצוף ובסופו של דבר זה עולה לא מעט כסף.
אם אין שום תשתית מה שיציעו לך זה חיבור על בסיס אינטרנט אלחוטי.
לדעתי השיקול הוא כמה שנים אתה מתכנן לגור בדירה ? אם הדירה ישנה, ריצוף חדש עלול להסתיר בעיות בצנרת (טריק ידוע של מוכרי דירות הוא שיפוץ זול) ואז אולי כבר שווה להרים ריצוף ולהחליף צנרת.
אתה גם יכול להחליט לנסות לעבוד עם מערכת מאש אלחוטית ולראות איך זה.
לדעתי השיקול הוא כמה שנים אתה מתכנן לגור בדירה ? אם הדירה ישנה, ריצוף חדש עלול להסתיר בעיות בצנרת (טריק ידוע של מוכרי דירות הוא שיפוץ זול) ואז אולי כבר שווה להרים ריצוף ולהחליף צנרת.
אתה גם יכול להחליט לנסות לעבוד עם מערכת מאש אלחוטית ולראות איך זה.
אתה מדבר כאן על לכלוך אפשרי מחציבה ומחיר לא זול, אבל מצד שני מציע להרים ריצוף...
בטוח שאתה יודע מה עולה יותר?
אני בעד החציבה (בקירות ולא בתקרה)
נכון, צריך להיזהר לא לפגוע בתשתית קיימת - אני מניח שבעל מקצוע כמו חשמלאי יוכל לעזור לך יותר בנושא.
אתה יכול גם לקנות פטישון ולהתחיל לפלס את הדרך שלך, אבל השאלה אם אתה יודע מה לעשות.
נכון, צריך להיזהר לא לפגוע בתשתית קיימת - אני מניח שבעל מקצוע כמו חשמלאי יוכל לעזור לך יותר בנושא.
אתה יכול גם לקנות פטישון ולהתחיל לפלס את הדרך שלך, אבל השאלה אם אתה יודע מה לעשות.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
דווקא ChinggisKhan צודק כאן לדעתי. זו לא שאלה של מה יותר יקר. זו הסתכלות ארוכת טווח. לא סתם מחליפים ריצוף, ובד"כ אם עושים זאת אז מטפלים בצנרת אם צריך. אבל, לא בטוח שאנו יודעים את השיקולים של מוכר הדירה בהחלפת הריצוף ומה בדיוק עשה או לא עשה. אם באמת יש בעיות בצנרת (שרוב הסיכויים נמצאת מתחת לריצוף שהוחלף) ויש כוונה לגור בדירה לטווח ארוך - אז בהחלט מומלץ לטפל בזה עכשיו, כשהדירה פנוייה ועל הדרך לטפל בנושא תשתית האתרנט. זו גם הזדמנות להחליף את הריצוף למשהו מתאים יותר לטעם של הרוכש, אם יש צורך בכך.25/12/2021 7:36yaniv51 כתב: אתה מדבר כאן על לכלוך אפשרי מחציבה ומחיר לא זול, אבל מצד שני מציע להרים ריצוף...
אתה יכול גם לקנות פטישון ולהתחיל לפלס את הדרך שלך, אבל השאלה אם אתה יודע מה לעשות....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
ברור שאני יודע מה עולה יותר. תתפלא לשמוע גן מה העלויות היום של פועל פשוט לעבודה כמו חציבה (500-600 ליום) ולתיקונים ברמה גבוהה (600 למי שיודע לעשות פיניש כמו שצריך). מדגיש שוב שלחצוב תעלות בתקרה זה סיוט במקרה הטוב.25/12/2021 7:36yaniv51 כתב: אתה מדבר כאן על לכלוך אפשרי מחציבה ומחיר לא זול, אבל מצד שני מציע להרים ריצוף...
אתה יכול גם לקנות פטישון ולהתחיל לפלס את הדרך שלך, אבל השאלה אם אתה יודע מה לעשות....
עמדתי באותה התלבטות שלך עם דירה של שתי קומות ללא חיווט רשת.
הלכתי על פיתרון אלחוטי + מוקה 2.5 של יס לקומה השניה:
- הנתב (וואוי AX3) יושב בסלון, מחובר חוטית לממיר אופטי שחל פרטנר.
- טלויזיות, מחשבים סמארטפונים וסלולרים מחוברים לנתב אלחוטית ישירות.
- מוקה אחת מחוברת קווית לנתב, שניה לנקודת הטלוויזיה בקומה השניה.
- המוקה השניה מחוברת למגדיל טווח אלחוטי (AC1200 של שיאומי).
- בקומה השניה הטלויזיה מחוברת קווית למוקה, כל שאר הצרכנים מחוברים אלחוטית למגדיל הטווח.
- באמצע הדרך לחדר מרוחק בקומה הראשונה (במטבח) יושב עוד מגדיל טווח שמעביר רשת לקצוות.
המהירות במקומות הרחוקים לא דומה לסלון (50-100 לעומת 400-500), אבל יש להם אינטרנט !
- בקומה השניה הטלויזיה מחוברת קווית למוקה, כל שאר הצרכנים מחוברים אלחוטית למגדיל הטווח.
- באמצע הדרך לחדר מרוחק בקומה הראשונה (במטבח) יושב עוד מגדיל טווח שמעביר רשת לקצוות.
המהירות במקומות הרחוקים לא דומה לסלון (50-100 לעומת 400-500), אבל יש להם אינטרנט !
24/12/2021 21:44ChinggisKhan כתב: זה לא רק עניין של לכלוך, לחצוב בקירות ותקרה זה המון עבודה שתצריך תיקונים רבים, עבודה זהירה כדי למנוע נזק לריצוף ובסופו של דבר זה עולה לא מעט כסף.
אתה גם יכול להחליט לנסות לעבוד עם מערכת מאש אלחוטית ולראות איך זה....
העניין הזה של הריצוף שנועד אולי להסתיר פגמים בצנרת- זה פחות מדאיג אותי. הבניין בן 40, אבל הדירה עברה שיפוץ מקיף שכלל גם החלפת צנרת ותשתית חשמל (אבל לצערי ללא התייחסות לעניין האינטרנט)- וגם ריצוף. ככה שחבל לי להפוך את הריצוף כשאין לי את החשד הזה.25/12/2021 7:53איינשטיין כתב: דווקא ChinggisKhan צודק כאן לדעתי. זו לא שאלה של מה יותר יקר. זו הסתכלות ארוכת טווח. לא סתם מחליפים ריצוף, ובד"כ אם עושים זאת אז מטפלים בצנרת אם צריך. אבל, לא בטוח שאנו יודעים את השיקולים של מוכר הדירה בהחלפת הריצוף ומה בדיוק עשה או לא עשה. אם באמת יש בעיות בצנרת (שרוב הסיכויים נמצאת מתחת לריצוף שהוחלף) ויש כוונה לגור בדירה לטווח ארוך - אז בהחלט מומלץ לטפל בזה עכשיו, כשהדירה פנוייה ועל הדרך לטפל בנושא תשתית האתרנט. זו גם הזדמנות להחליף את הריצוף למשהו מתאים יותר לטעם של הרוכש, אם יש צורך בכך....
כל מוקה היא בעצם צמודה לטלוויזה, לא?25/12/2021 9:12em28 כתב: עמדתי באותה התלבטות שלך עם דירה של שתי קומות ללא חיווט רשת.
המהירות במקומות הרחוקים לא דומה לסלון (50-100 לעומת 400-500), אבל יש להם אינטרנט !...
אני שואל את עצמי אם הפתרון הזה מתאים גם לי- בהתחשב בכך שאצלי נקודת הרשת ממוקמת בקצה הבית בחדר העבודה ורחוקה מהסלון (ויש כמה קירות בדרך). זה טוב מבחינתי לחדר העבודה, אבל הסלון הולך לרכז באופן די קבוע את השימוש ברשת (נטפליקס, לפטופ, סלולריים, אולי קונסולות בעתיד).
אם יש נקודת טלוויזיה בסלון אפשר להשחיל את האינטרנט מבחוץ אליה ישירות במקום לחדר המרוחק. בין אם זה כבל קואקס או סיב אופטי. בהנחה שהשירות טלוויזיה הוא אינטרנטי (וכולם היום כאלה חוץ מהוט) לא צריך כבל קואקס נפרד לטלוויזיה. ואז הנתב יושב במרכז הבית. נתב חזק אמור לתת פריסה מספיק טובה, ואם צריך תשקיע ב-MESH להשלמת כיסוי. לגבי החדר עבודה, האם הוא עובר דרך הנקודה של הטלוויזיה בסלון? או יוצא ישר החוצה לארון תקשורת של הקומה? אם הוא עובר דרך הנקודה בסלון אפשר להוסיף סוויצ' בסלון ואז יש לנו עוד נקודת רשת בבית (מקום טוב לשים נקודת MESH להשלמת הפריסה האלחוטית). אם לא, אולי אפשר לשים סוויצ' בארון של הקומה.