סלקום סיבים- האם mesh פרטי יהיה חלק מרשת ה LAN?
שלום לחברי הפורום,
יש לי סלקום טריפל, כולל טלפון, על תשתית סיבים שלהם במהירות 300 או 600 מגה (לא כזה חשוב). מכיוון שיש לי מחיר מצוין לתקופה של שנה (עד אוגוסט הבא) שכולל את כל חבילות הספורט אני לא יכול להתנתק ו/או לפצל שירותים. בנוסף לקחתי גם יחידת MESH אחת שלהם בעלות חודשית נוספת כדי לכסות את כל הבית.
לפני כמה חודשים האינטרנט התחיל לגמגם. הגיע טכנאי והחליף את המודם/ראוטר למודל החדש יותר (זה שכולל גם מתאם סיב בתוכו). ואז הסתבר שעם המודם/ראוטר החדש יחידת ה MESH חייבת להיות מחוברת בכבל רשת לרשת הביתית, מה שמבחינה תשתיתית הוא בלתי אפשרי בבית.
סלקום ניסו להתעקש איתי על צורת החיבור הזאת אבל הבהרתי להם שזה לא מקובל עלי ואני מצפה לאותה תצורה כמו שהיתה לי לפני החלפת המודם/ראוטר, לכן הם החליפו לי שוב למודם/ראוטר הישן (+מתאם סיב נפרד) ויחידת ה MESH חזרה להיות אלחוטית לחלוטין, אבל האינטרנט גם חזר לקרטע.
כדי לפתור את הבעיה אני חושב לבקש מסלקום להביא לי שוב את המודם/ראוטר החדש שאותו אני חייב כדי לקבל קו טלפון ביתי, ולוותר על יחידת ה MESH שלהם ולהחליף אותה בשתי יחידות MESH כלשהן שאקנה.
כדי לראות אם האפשרות הזאת ריאלית מבחינתי אשמח אם תוכלו לענות לי על שתי השאלות הבאות:
1) האם יש בעיה כלשהי להשבית את האינטרנט האלחוטי במודם/ראוטר של סלקום ולהחליף אותו באינטרנט אלחוטי "פרטי"?
2) האם מכשירים שיחוברו לרשת החוטית יהיו גם על אותה הרשת האלחוטית, או שבהכרח הם יהיו על שתי רשתות נפרדות? זה חשוב לי לצרכי casting ושיתופי רשת כאלה ואחרים שאני מבצע כיום.
תודה לעונים.
יש לי סלקום טריפל, כולל טלפון, על תשתית סיבים שלהם במהירות 300 או 600 מגה (לא כזה חשוב). מכיוון שיש לי מחיר מצוין לתקופה של שנה (עד אוגוסט הבא) שכולל את כל חבילות הספורט אני לא יכול להתנתק ו/או לפצל שירותים. בנוסף לקחתי גם יחידת MESH אחת שלהם בעלות חודשית נוספת כדי לכסות את כל הבית.
לפני כמה חודשים האינטרנט התחיל לגמגם. הגיע טכנאי והחליף את המודם/ראוטר למודל החדש יותר (זה שכולל גם מתאם סיב בתוכו). ואז הסתבר שעם המודם/ראוטר החדש יחידת ה MESH חייבת להיות מחוברת בכבל רשת לרשת הביתית, מה שמבחינה תשתיתית הוא בלתי אפשרי בבית.
סלקום ניסו להתעקש איתי על צורת החיבור הזאת אבל הבהרתי להם שזה לא מקובל עלי ואני מצפה לאותה תצורה כמו שהיתה לי לפני החלפת המודם/ראוטר, לכן הם החליפו לי שוב למודם/ראוטר הישן (+מתאם סיב נפרד) ויחידת ה MESH חזרה להיות אלחוטית לחלוטין, אבל האינטרנט גם חזר לקרטע.
כדי לפתור את הבעיה אני חושב לבקש מסלקום להביא לי שוב את המודם/ראוטר החדש שאותו אני חייב כדי לקבל קו טלפון ביתי, ולוותר על יחידת ה MESH שלהם ולהחליף אותה בשתי יחידות MESH כלשהן שאקנה.
כדי לראות אם האפשרות הזאת ריאלית מבחינתי אשמח אם תוכלו לענות לי על שתי השאלות הבאות:
1) האם יש בעיה כלשהי להשבית את האינטרנט האלחוטי במודם/ראוטר של סלקום ולהחליף אותו באינטרנט אלחוטי "פרטי"?
2) האם מכשירים שיחוברו לרשת החוטית יהיו גם על אותה הרשת האלחוטית, או שבהכרח הם יהיו על שתי רשתות נפרדות? זה חשוב לי לצרכי casting ושיתופי רשת כאלה ואחרים שאני מבצע כיום.
תודה לעונים.
אם תוכל להרחיב על הפעולות שצריך לעשות כדי שה MESH של טנדה יחליף את האלחוטי של סלקום- אשמח...
וגם: האם מכשיר שמחובר אלחוטית (טלפון כלשהו) יכול לזהות מכשיר שמחובר חוטית (טלוויזיה נניח)?
אני לא יכול להחליף את הראוטר של סלקום בגלל קו הטלפון23/12/2021 9:20nir11 כתב: פשוט תקנה שתי יחידות AX3, תקבל כיסוי טוב כולל mesh. בלי הראוטר של סלקום, רק המתאם רשת....
וגם: יחידת ה MESH השניה שלי צריכה להיות קומפקטית כי אני מדביק אותה (עם דבק דו צדדי, לא כמטאפורה) לתקרה במסדרון של הבית. ה AX3 לא יעזור לי במקרה הזה
אם יגיד לי מי שיגיד שאפשר להשתמש ב AX3 כשהאנטנות מקופלות לגמרי (מקבילות לגוף) אז יש לי עסק עם פלטה מרובעת ולא גדולה מדי שניתן בהחלט להדביק לתקרה כשהיא הפוכה והאנטנות המקופלות הן בחלק התחתון. אם המכשיר לא עובד בצורה כזאת אז לא....
מכיוון ששמתי עין על המוצר הזה- https://www.aliexpress.com/item/4000282 ... a9b71MCOV- חיפשתי עליו ביקורות ברשת ואז מצאתי את הביקורת הזו:23/12/2021 8:47Haimbin כתב: לא מכיר את הציוד של סלקום, אבל לגבי שאלה 2 זו לא בעיה, כי רשת Mesh פועלת כמו AP ותוכל לעשות Cast לכל מכשיר בבית בין אם הוא מחובר אלחוטית או קווית...
https://www.amazon.co.uk/gp/customer-re ... B08G4LLWKQ
מה שאומר כנראה שאני צריך למצוא מוצר MESH שיודע לעבוד מתחת לרשת הביתית. האם המוצר הזה של Tenda- https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... ainSearch- יעבוד כמו שאני מצפה?One problem - cannot be set up to broadcast on the same ip subnet as your home router...
For many this won't matter as Web access is Web access. But for wanting to transfer files between a wired network and a wireless network, they don't work. Bridging in Windows didn't work either....
ביטלתי את האלחוט של סלקום, יחידה אחת של המש מחוברת אליו קווית והיא הראשית מוגדרת כברידג', מאסטר בוקס סלקום מחובר קווית, יחידה נוספת מחוברת קווית ואליה מחובר קווית מחשב. ונק' שלישית מחוברת אלחוטית.23/12/2021 8:42oren29at כתב: אם תוכל להרחיב על הפעולות שצריך לעשות כדי שה MESH של טנדה יחליף את האלחוטי של סלקום- אשמח
וגם: האם מכשיר שמחובר אלחוטית (טלפון כלשהו) יכול לזהות מכשיר שמחובר חוטית (טלוויזיה נניח)?...
הכל עובד על אותה רשת.
אני גר בקומה 8 ויש לי קליטת wifi מהרחוב למטה
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD