מה משמעות ה Frequency response באוזניות ?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ראיתי מספר תכונות באוזניות כגון :

Frequency response: 5Hz - 25kHz
Sensitivity: 106dB
Impedance: 16ohm

מה המשמעות שלהם ? ועד כמה התכונות הללו מעידות שהאוזניה טובה למכשיר כגון ה PSP ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

Frequency response זה תחום התדרים שהאוזניה יכולה לנגן , ברוב הפעמים זה נתון תיאורטי לחלוטין . אתה לא שומע יותר מ16KHZ-18KHZ כך שנתון של 25 הוא לא רלבנטי , וגם נתון של 5HZ הוא לא רלבנטי (זה אומר שהם יכולים לתת באס עמוק וחזק יותר מסאבוופר הכי טוב ), ברור שזה לא אמיתי
הSensitivity היא הרגישות של האוזניה , כלומר כמה מתח הנגן/מקור צריך לספק ע"מ שתוכל לשמוע טוב וחזק
האימפדנס זה למעשה התנגדות , עד כמה ההתנגדות של האוזניה נמוכה . אם היא נמוכה אתה לא תצטרך לקנות מגבר לאוזניות ,אם היא גבוהה אתה תצטרך מגבר לאזניה
ולגבי איכות שמע אין שום קשר ישיר בין הנתונים האלו לאיכות השמע של האוזניה . אתה צריך לשמוע אותה ולראות איך היא נשמעת לך

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בגדול truejoker צודק.
אם כי, נעשו מחקרים שהמוח האנושי מגיב (שימו לב, המוח הגיב ע"י מדידת גלים במוח) לתדרים גם של 60KHZ.
האם זה משפיע על התפיסה הסונורית שלנו? זה אני לא יודע להגיד.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

אני קראתי לפני זמן רב מאמר שהסביר על בדיקה כלשהי שנעשה שבה השמיעו אותו הקטע בדיוק רק שפעם אחת חתכו את כל המידע מעל 20 קילו ופעם אחרת השאירו אותו. הרוב המוחלט בחר בקטע עם המידע מעל ה-20קילו בתור הקטע "האיכותי" יותר.

לצערי אני לא זוכר כבר איפה קראתי את זה אז אני לא יכול לתת קישור.

האם זה רלוונטי לנו במוזיקה? אני לא חושב. התדרים האלה אינם מופיעים על תקליטורי מוזיקה. עם תדר דגימה של 44.1קילו הם מגיעים לתדר מקסימלי של 22.05קילו בלבד. זה מבלי לציין שהתוכן המעשי בתדרים האילו בדר"כ כמעט ולא קיים, ולא לציין שבחלק מההקלטות עושים קיצוץ של המידע הזה בכוונה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

נכון מאוד.
כל הנתונים הללו לגבי מגברים/רמקולים הוא פשוט לא רלוונטי בשמיעת CD מוסיקה רגיל כי אין מידע כבר במקור (מדיה).
ב-SACD, זה שונה.
About.me

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

מסכים איתך לגמרי בנוגע למגבלות של ה-CD. לצערי, לא יצא לי לשמוע הרבה SACD טובים. למעשה, רובם נשמעו לי פחות טוב מגרסאות ה-CD של אותו האלבום. חבל מאוד, מבחינת המגבלה של התוכן ה-CD הוא מאוד מסורס (במיוחד בימינו עם קצבי דגימה גבוהים במיוחד ופורמטים חדשים).

אני מניח שמה שאני מנסה להגיד בעצם זה שהנתונים לא משנים כלום. ה-A900 שהיו לי בהתחלה הוגדרו כ-5-40000הרץ. ה-K340 שהיו לי אחריהן היו מוגבלות הרבה יותר אבל היו הרבה יותר טובות, וגם הצליחו לשחזר תדרים גבוהים יותר כמו שצריך. בתאכלס, כל אוזנייה סבירה ומעלה תדע להגיע לתדרים מספיק גבוהים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

נכון.
הרמקולים שיש לי במשרד על הנייר הם משהו כמו 50-18K ועדיין אי אוהב אותם יותר מהרבה רמקולים של הנייר עדיפים בהרבה...
About.me

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #8 

anatoli15 כתב:אני קראתי לפני זמן רב מאמר שהסביר על בדיקה כלשהי שנעשה שבה השמיעו אותו הקטע בדיוק רק שפעם אחת חתכו את כל המידע מעל 20 קילו ופעם אחרת השאירו אותו. הרוב המוחלט בחר בקטע עם המידע מעל ה-20קילו בתור הקטע "האיכותי" יותר.

האם זה רלוונטי לנו במוזיקה? אני לא חושב. התדרים האלה אינם מופיעים על תקליטורי מוזיקה. עם תדר דגימה של 44.1קילו הם מגיעים לתדר מקסימלי של 22.05קילו בלבד. זה מבלי לציין שהתוכן המעשי בתדרים האילו בדר"כ כמעט ולא קיים, ולא לציין שבחלק מההקלטות עושים קיצוץ של המידע הזה בכוונה.
...
רלוונטי מאד כי פה מתחיל ההבדל בין הצליל הדיגיטלי לאנלוגי !!!
לו הייתי רוטשילד ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

nirses,

לא הבנתי.
תוכל להסביר למה אתה מתכון?
מה זה "צליל דיגיטלי" ומה זה "צליל אנלוגי"?
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

anatoli15 כתב:אני קראתי לפני זמן רב מאמר שהסביר על בדיקה כלשהי שנעשה שבה השמיעו אותו הקטע בדיוק רק שפעם אחת חתכו את כל המידע מעל 20 קילו ופעם אחרת השאירו אותו. הרוב המוחלט בחר בקטע עם המידע מעל ה-20קילו בתור הקטע "האיכותי" יותר.

...
כול מה שאתה ומרטין אומרים זה נכון אולי בתאוריה , למעשה אין טוויטרים שיכולים לתת את התחום הזה בלי עליה גבוהה בעיוות (מה שנקרא אנרגיה עצורה אם הבנתי נכון ), ו/או שאין להם ירידה רצינית מעל 20KHZ-22KHZ . כך שאין סיכוי שתוכל לשמוע את זה בציוד הקיים

ולNIRES אני לא חושב שתוכל לשמוע תדרים כאלו . ההבדל היחיד האמתי בין צליל דיגיטלי לצליל אנלוגי הוא בכך שצליל דיגיטלי הוא דגימה עוקבת על צליל אנלוגי , והיות וכך בין דגימה לדגימה יש פער , שבאופן תיאורטי היה אמור ל"התכסות" ע"י "מילוי " בשיטות חשבוניאיות אלו ואחרות . למרבה הצער הדגימה האנלוגית מכילה עוד מידע (מחוץ למוסיקה עצמה אם ניתן לקרוא לזה כך ) שנותן לאוזן את המיקום של הכלים במרחב , את החלק הזה שום CDP לא הצליח לשחזר באופן אותנטי .
את רמת שיחזור המוסיקה יש הבדלים בין הנגנים , אבל הם תלויים גם ברמת הקלטת המקור , ורוב התקליטורים לוקחים כמובן מאיליו את הגבולות של הפורמאט ואת גבולות הציוד שישמש , את הצרכנים ולכן אינם מנסים ליצור הקלטות שיוכלו לנסות להתקרב לתת פייט רציני לתקליטים שהיום מעובדים ברמה גבוהה מאוד . ולכן יש את ההבדל , אבל זה לא בגלל מרחב תדרים

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”