אני מתכוון לרכוש מערכת סטריאו. אני אוהב מוסיקה, אך לא מתמצא כלל בצד הטכני, בציוד, ולפני שאני מתחיל לבקר בחנויות, הייתי שמח לשמוע מאנשים שמתמצאים ושמטרתם אינה למכור לי ככל יכולתם, מה בעצם אני צריך ואיזה תקציב להקציב לעצמי. (ראיתי מקריאה בכל מיני מקומות שכל פעם שמישהו מבקש המלצה על ציוד, הדבר הראשון שדורשים ממנו הוא שיגדיר את התקציב). לי עוד לא ברור מה אני צריך, ולכן אין לי אפילו מושג לגבי סדר הגודל של העלות.
אני מחפש מערכת סטריאו להאזנה למוסיקה קלאסית. לא מעניין אותי קולנוע ביתי, אין לי צורך בריבוי ערוצים, יש לי אוסף דיסקים די גדול (שעד עכשיו הקשבתי לו במערכת משולבת זולה שהגיע הזמן לעבור למשהו מוצלח ממנה, ובאוזניות בינוניות). אני מעוניין בהאזנה בחדר קטן ומקרוב, כך שעוצמה רבה היא דבר מיותר.
אני מתאר לעצמי שהרכיבים שאני צריך הם נגן CD טוב, מגבר טוב, זוג רמקולים מדפיים תנועים אך בכל זאת טובים. הייתי שמח אם המערכת היתה כוללת גם רדיו, אבל זה לא מאוד חשוב. ראיתי שיש גם מכשירים משולבים (למשל נגן CD, מגבר ורדיו בקופסה אחת של מרנץ). אולי אני צריך מכשיר כזה?
האם אלה באמת הרכיבים שאני צריך? כמה כסף, בגדול, אני צריך להתכונן להוציא על ציוד סביר, כלומר, לא יקר ככל האפשר, אבל שיהיה טוב (סדר גודל: 2000 שקל, 4000?)
אודה לכם על כל סיוע והכוונה ראשוניים. המלצות על רכיבים ספציפיים או על חנויות אמינות באזור המרכז גם יתקבלו בברכה ובתודה.