מצב ה-cgNAT בספקיות שונות
בשנה או שתיים האחרונות ספקיות התחילו לעשות יותר ויותר בעיות לתת IP חיצוני (ללא cgNAT).
ספרו מה נסיונכם.
רקע
cgNAT הוא NAT מצד ספק האינטרנט, מה שלא מאפשר לפתוח פורטים נכנסים. זאת בניגוד ל-NAT בראוטר פרטי.
זה רלוונטי רק ל-IPv4, לא ל-IPv6.
לפעמים חברות תקשורת (או נציגים שלא מבינים) מקשרות בין האפשרות לקבל IP חיצוני באינטרנט (=ללא cgNAT) לבין IP סטטי שעליו הן דורשות תוספת תשלום, אבל אין קשר מהותי. אפשר להיות בלי cgNAT גם עם IP דינמי. גם אין קשר לאופן החיבור, עם "חייגן" (PPPoE או L2TP) או בלי (DHCP).
----
אקספון 018
עד לסוף 2021/תחילת 2022 היה אפשר לבקש IP חיצוני בחיבור L2TP. עכשיו טוענים שאפשר רק בשילוב IP קבוע, בעלות של 15₪ לחודש.
בזק בינלאומי 014
ללא NAT - ידוע ספציפית על תשתית הוט, ובזק (פייבר?), נכון ל-8/2022.
בזק פייבר (ספק עצמי?)
עם NAT.
הוטנט / הוט
11/2024: תשתית נחושת - עדיין IP חיצוני.
5/2023: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית נחושת, כנראה (?).
8/2022: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית הוט נחושת, ופייבר.
2022: צריך לדבר עם תמיכה טכנית. חלק מהנציגים טוענים שכדי לעשות זאת צריך לדבר עם "מחלקת הנדסה" שפועלת רק עד 16:00.
נציגים אחרים יודעים לעשות זאת בעצמם.
2021-2022: היתה תקופה בה הם סירבו לבטל NAT, אלא רק עם IP קבוע בתוספת תשלום.
טלזר 019
ב-DSL משתמע שיש NAT, אם מישהו יכול לאשר?
לא תומכים בתשתית הוט.
סלקום / נטויז'ן
בסדר, לפחות בתשתית פייבר (12/2024, 7/2023).
פרטנר
בסדר, בפייבר (12/2024).
CCC
(3/2023) ב-DSL, עם NAT. מישהו יכול לאשר?
לפי האתר שלהם, תחת "פרטים נוספים" כתוב: "החבילה כוללת כתובת IP ציבורית (NAT), לכתובת קבועה יש צורך בשדרוג המנוי."
ספרו מה נסיונכם.
רקע
cgNAT הוא NAT מצד ספק האינטרנט, מה שלא מאפשר לפתוח פורטים נכנסים. זאת בניגוד ל-NAT בראוטר פרטי.
זה רלוונטי רק ל-IPv4, לא ל-IPv6.
לפעמים חברות תקשורת (או נציגים שלא מבינים) מקשרות בין האפשרות לקבל IP חיצוני באינטרנט (=ללא cgNAT) לבין IP סטטי שעליו הן דורשות תוספת תשלום, אבל אין קשר מהותי. אפשר להיות בלי cgNAT גם עם IP דינמי. גם אין קשר לאופן החיבור, עם "חייגן" (PPPoE או L2TP) או בלי (DHCP).
----
אקספון 018
עד לסוף 2021/תחילת 2022 היה אפשר לבקש IP חיצוני בחיבור L2TP. עכשיו טוענים שאפשר רק בשילוב IP קבוע, בעלות של 15₪ לחודש.
בזק בינלאומי 014
ללא NAT - ידוע ספציפית על תשתית הוט, ובזק (פייבר?), נכון ל-8/2022.
בזק פייבר (ספק עצמי?)
עם NAT.
הוטנט / הוט
11/2024: תשתית נחושת - עדיין IP חיצוני.
5/2023: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית נחושת, כנראה (?).
8/2022: אפשר לצאת מה-NAT. תשתית הוט נחושת, ופייבר.
2022: צריך לדבר עם תמיכה טכנית. חלק מהנציגים טוענים שכדי לעשות זאת צריך לדבר עם "מחלקת הנדסה" שפועלת רק עד 16:00.
נציגים אחרים יודעים לעשות זאת בעצמם.
2021-2022: היתה תקופה בה הם סירבו לבטל NAT, אלא רק עם IP קבוע בתוספת תשלום.
טלזר 019
ב-DSL משתמע שיש NAT, אם מישהו יכול לאשר?
לא תומכים בתשתית הוט.
סלקום / נטויז'ן
בסדר, לפחות בתשתית פייבר (12/2024, 7/2023).
פרטנר
בסדר, בפייבר (12/2024).
CCC
(3/2023) ב-DSL, עם NAT. מישהו יכול לאשר?
לפי האתר שלהם, תחת "פרטים נוספים" כתוב: "החבילה כוללת כתובת IP ציבורית (NAT), לכתובת קבועה יש צורך בשדרוג המנוי."
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 04/12/2024 23:45, נערך 27 פעמים בסך הכל.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
אני בבזק סיבים
היה CGNAT מהרגע הראשון, בינתיים קניתי IP קבוע ב-14.90 אבל זה קטע מעצבן
המחירים של התשתית שלהם גם ככה יקרים, אז להוסיף לזה סתם עוד 15 שקל...
אעבור לבזק בינלאומי או לסלקום בקרוב
היה CGNAT מהרגע הראשון, בינתיים קניתי IP קבוע ב-14.90 אבל זה קטע מעצבן
המחירים של התשתית שלהם גם ככה יקרים, אז להוסיף לזה סתם עוד 15 שקל...
אעבור לבזק בינלאומי או לסלקום בקרוב
כן,...
אבל כרגע אני בסיטואציה (מפגרת) אחרת איתם,
לפני שבועיים דיברתי איתם שעוד שבוע אני עובר דירה, כבר הרבה זמן שהם מנסים לבצע את התהליך של מעבר דירה והנציג תמיד נתקע בשלב האחרון של לשלוח את הטופס המקוון הלאה, לפי מה שהבנתי מאותו נציג שקיימת תקלה פנימית והם מנסים לסדר, מפה לשם אני כבר שבוע וקצת בבית החדש עם חצי בית על נקודה חמה בטלפונים וחצי נטסטיקים שהשאלתי מחברים
בקיצור,,,,, "תענוג"
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הוטנט אפשר לצאת מ-NAT ללא תוספת תשלום גם בתשתית סיבים.
- hasday
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 857
- שם מלא: אבי חסדאי
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
בזק שינו לי חבילה וניתקו אותי מבזק בינלאומי והעבירו אותי אליהם,
שמו אותי מאחרי NAT ואמרו לי שרק עם IP פרטי אני יוכל לצאת וככה הם עובדים.
לא הייתי מוכן לשלם, עברתי לחברה אחרת
לא הייתי מוכן לשלם, עברתי לחברה אחרת
- elad919
- חבר פעיל מאוד

תוכל קצת להרחיב?17/11/2022 12:56hasday כתב: בזק שינו לי חבילה וניתקו אותי מבזק בינלאומי והעבירו אותי אליהם,
לא הייתי מוכן לשלם, עברתי לחברה אחרת...
מה זה בזק העבירו אותך מבזק בינלאומי אליהם?
איך זה בדיוק קרה אם אתה לקוח של בזק בינלאומי בשוק סיטונאי?
בזק גם העבירו את פרטי כרטיס האשראי שלך מבזק בינלאומי אליהם?
אני יודע שלפי החלטת משרד התקשורת בזק עדיין לא יכולה להעביר לקוחות מבזק בינלאומי אליה
אז בתור לקוח של בזק בינלאומי בסיבים, אשמח לדעת מה המשמעות ואיך זה קרה בפועל
תודה
קרה לי אותו דבר התסיים לי המבצע התקשרתי לבזק לשנות מחירים וכו ואמרו המחירים כוללים ספק ותשתית ובסוף השיחה אמרה לי לבטל את המנוי בבזק בינלאומי שלא יהיה חיוב כפול09/12/2022 12:08elad919 כתב: תוכל קצת להרחיב?
מה זה בזק העבירו אותך מבזק בינלאומי אליהם?
איך זה בדיוק קרה אם אתה לקוח של בזק בינלאומי בשוק סיטונאי?
בזק גם העבירו את פרטי כרטיס האשראי שלך מבזק בינלאומי אליהם?
אני יודע שלפי החלטת משרד התקשורת בזק עדיין לא יכולה להעביר לקוחות מבזק בינלאומי אליה
אז בתור לקוח של בזק בינלאומי בסיבים, אשמח לדעת מה המשמעות ואיך זה קרה בפועל
תודה...
הייתי משלם בנפרד לבזק וגם לבזק בינלאומי09/12/2022 16:09elad919 כתב: לא הבנתי
כתבת שהסתיים לך מבצע והתקשרת לבזק, למה התקשרת לבזק אם אתה לקוח של בזק בינלאומי?
לא היית אמור להתקשר לבזק בינלאומי לבקש לחדש את המבצע?...
- elad919
- חבר פעיל מאוד

זה משהו אחר לגמרי
כראה שהיית במצב של לפני הרפורמה שמבטלת את החלוקה לספק אינטרנט וספק תשתית
או שפשוט היית בבנדל הפוך של בזק עם בזק בינלאומי כשהתשלום החודשי שלך הוא מול בזק בלבד.
כשהתקשרת לבזק לחדש מבצע, אמרו לך שאין כבר חלוקה כזאת ואם תרצה להמשיך תצטרך להצטרף אליהם יחד עם הספק שלהם (בזק)
במקום בזק בינלאומי, וכדאי לך להתקשר לבזק בינלאומי כדי שלא יהיה לך חיוב כפול.
באותה מידה יכולת להתקשר לבזק בינלאומי ולהפוך אותם לספק שלך בשוק הסיטונאי, כשהתשלום הכולל שלך ייגבה על ידי בזק בינלאומי
הספק יהיה בזק בינלאומי והתשתית תהיה של בזק.
או שפשוט היית בבנדל הפוך של בזק עם בזק בינלאומי כשהתשלום החודשי שלך הוא מול בזק בלבד.
כשהתקשרת לבזק לחדש מבצע, אמרו לך שאין כבר חלוקה כזאת ואם תרצה להמשיך תצטרך להצטרף אליהם יחד עם הספק שלהם (בזק)
באותה מידה יכולת להתקשר לבזק בינלאומי ולהפוך אותם לספק שלך בשוק הסיטונאי, כשהתשלום הכולל שלך ייגבה על ידי בזק בינלאומי
הספק יהיה בזק בינלאומי והתשתית תהיה של בזק.
בדיוק ואני מתחרט על זה אני משלם לבזק על ip קבוע09/12/2022 17:35elad919 כתב: זה משהו אחר לגמרי
הספק יהיה בזק בינלאומי והתשתית תהיה של בזק....
- elad919
- חבר פעיל מאוד

ניסית אולי לנייד לבזק בינלאומי בתור שוק סיטונאי (במידה וזה עדיין אפשרי?)
אני הספקתי להצטרף אליהם לפני שלושה חודשים, ניידתי מסיבים בזק אל בזק בינלאומי
מקווה שבזק לא יעבירו אותי אליהם מתישהו
מקווה שבזק לא יעבירו אותי אליהם מתישהו
לא אפשרי09/12/2022 21:49elad919 כתב: ניסית אולי לנייד לבזק בינלאומי בתור שוק סיטונאי (במידה וזה עדיין אפשרי?)
מקווה שבזק לא יעבירו אותי אליהם מתישהו...
לפי הידוע לי, בסלקום, פרטנר ובזק בינלאומי אין cgnat ב-ipv4, לא משנה צורת החיבור שלכם לספק, ומאחר ושלושתן ספקיות וותיקות, והן מסתמכות על מאגר כתובות ה-ipv4 שהוקצה לחברות עוד בשנות ה-90, עוד בטרם המיזוגים בין חברות. מטבע הדברים, סלקום משתמשת במקבצים שהוקצו לנטוויז'ן ולברק 013, ופרטנר במקבצים שהוקצו לאינטרנט זהב ו-012.
אם הנושא של cgnat של ipv4 חשוב לכם כל-כך, על אף ipv6 שקיים היום, שם לפי דעתי אין cgnat, תוכלו להעלות את הנושא לגורמים המתאימים, ספקיות האינטרנט או איגוד האינטרנט הישראלי. אפשר למשל לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות.
אם הנושא של cgnat של ipv4 חשוב לכם כל-כך, על אף ipv6 שקיים היום, שם לפי דעתי אין cgnat, תוכלו להעלות את הנושא לגורמים המתאימים, ספקיות האינטרנט או איגוד האינטרנט הישראלי. אפשר למשל לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אין NAT בכלל ב-IPv6, אפילו לכל מחשב ברשת הביתית שלך יש IPv6 חיצוני משלו.10/12/2022 14:09vivia כתב: לפי הידוע לי, בסלקום, פרטנר ובזק בינלאומי אין cgnat ב-ipv4, לא משנה צורת החיבור שלכם לספק, ומאחר ושלושתן ספקיות וותיקות, והן מסתמכות על מאגר כתובות ה-ipv4 שהוקצה לחברות עוד בשנות ה-90, עוד בטרם המיזוגים בין חברות. מטבע הדברים, סלקום משתמשת במקבצים שהוקצו לנטוויז'ן ולברק 013, ופרטנר במקבצים שהוקצו לאינטרנט זהב ו-012.
אם הנושא של cgnat של ipv4 חשוב לכם כל-כך, על אף ipv6 שקיים היום, שם לפי דעתי אין cgnat, תוכלו להעלות את הנושא לגורמים המתאימים, ספקיות האינטרנט או איגוד האינטרנט הישראלי. אפשר למשל לברר כמה כתובות ipv4 הספקיות הוותיקות, שכאמור שם אין cgnat, באמת צריכות, ובמידת הצורך לעודד אותן להעביר ipv4 לספקיות האחרות....
ובכל זאת, יש סיבות לא להסתמך על זה -
* אם אתה משתמש ב-Remote Access ולא ממקום קבוע, אתה לא יכול לסמוך שתמיד יהיה לך IPv6 זמין. יש עדיין ספקיות קטנות שעושות בעיות ואם אתה משתמש ב-WiFi בכל מיני מקומות אז בהרבה מקרים הראוטר המקומי לא תומך.
* אם אתה משתמש בביטורנט או P2P אחר, אתה לא יכול להסתמך על זה שלכל Peer אחר יהיה גם IPv6, כי יש מדינות שהמצב בהן הרבה יותר בעייתי מאשר בישראל, וככל שמדובר בטורנטים נדירים יחסית פורט נכנס פתוח יכול להיות ההבדל בין להוריד (לאט) לבין לא להוריד בכלל.