מספר שאלות לגבי פלאזמות של סאמסונג
שלום לכולם,
זהו הפוסט הראשון שלי בפורום, לאחר שבשבועות האחרונים שוטטתי בו לא מעט, והתרשמתי מהרבה חברים רציניים ובעלי ידע.
לגופו של עניין: בכוונתי לרכוש מסך פלאזמה, ולאחר התלבטויות אני נוטה להעדיף את מסך הפלאזמה מסדרת Q91 של סאמסונג על פני פיוניר או פאנסוניק בעיקר מאחר ובעלות דומה למסך 42 " שלהן, ניתן לרכוש מסך 50 " של סאמסונג (אני מודע לכך שכנראה הסאמסונג נחות אולי במעט ברמתו לעומת הפיוניר והפאנסוניק, אולם התרשמתי שאיכותו "מספיק טובה" ויתרון הגודל שלו הוא משמעותי עבורי - מרחק הצפיה יהיה כמעט 5 מטרים).
שאלותי:
1. האם מסכי סאמסונג סובלים מיותר תקלות לעומת פיוניר ופאנסוניק (פיקסלים דפוקים וכד')?
2. מה ידוע לכם על רמת השירות של יבואן סאמסונג? (מקריאת שרשור מקביל הבנתי שרמת השירות של יבואני פיוניר היא לא מי יודע כמה).
3. בעיית הצריבה - קראתי שבעיה זו כבר אינה קיימת כיום הודות למנגנונים חדשים במסכים, וכן שבמידה והיא מופיעה יש לה פתרון (White wash?). האם זה נכון? האם זה תקף לגבי ה Q91 של סאמסונג?
4. קראתי על אנשים שהשיגו את המסך הנ"ל במחיר אטרקטיבי במכרזים (כ 11K) - מישהו יודע אם המכשירים הנמכרים במסגרת המכרזים הם מכשירים "נורמליים" (כלומר לא מתצוגה או מהחזרות של לקוחות)?
תודה,
ג'ימי.
זהו הפוסט הראשון שלי בפורום, לאחר שבשבועות האחרונים שוטטתי בו לא מעט, והתרשמתי מהרבה חברים רציניים ובעלי ידע.
לגופו של עניין: בכוונתי לרכוש מסך פלאזמה, ולאחר התלבטויות אני נוטה להעדיף את מסך הפלאזמה מסדרת Q91 של סאמסונג על פני פיוניר או פאנסוניק בעיקר מאחר ובעלות דומה למסך 42 " שלהן, ניתן לרכוש מסך 50 " של סאמסונג (אני מודע לכך שכנראה הסאמסונג נחות אולי במעט ברמתו לעומת הפיוניר והפאנסוניק, אולם התרשמתי שאיכותו "מספיק טובה" ויתרון הגודל שלו הוא משמעותי עבורי - מרחק הצפיה יהיה כמעט 5 מטרים).
שאלותי:
1. האם מסכי סאמסונג סובלים מיותר תקלות לעומת פיוניר ופאנסוניק (פיקסלים דפוקים וכד')?
2. מה ידוע לכם על רמת השירות של יבואן סאמסונג? (מקריאת שרשור מקביל הבנתי שרמת השירות של יבואני פיוניר היא לא מי יודע כמה).
3. בעיית הצריבה - קראתי שבעיה זו כבר אינה קיימת כיום הודות למנגנונים חדשים במסכים, וכן שבמידה והיא מופיעה יש לה פתרון (White wash?). האם זה נכון? האם זה תקף לגבי ה Q91 של סאמסונג?
4. קראתי על אנשים שהשיגו את המסך הנ"ל במחיר אטרקטיבי במכרזים (כ 11K) - מישהו יודע אם המכשירים הנמכרים במסגרת המכרזים הם מכשירים "נורמליים" (כלומר לא מתצוגה או מהחזרות של לקוחות)?
תודה,
ג'ימי.
אם המרחק שלך הוא 5 מטר אל תקנה 42 רק 50.
עכשיו בקשר לשאלות:
1. לא ידוע לי על שום בעיה שיש לסמסונג שאין לפיוניר או לכל חברה אחרת
2. עד עכשיו סם-ליין בעניי היא יבואן טוב שלא עושה בעיות.
3. לסמסונג יש תוכנות מיוחדות למניעת צריבה ואחת מהם תזוזה של פיקסל אחד לכל צד למניעת צריבה, חוץ מזה בעיית הצריבה לא נעלמה ולא נראה לי שתיעלם בזמן הקרוב אבל אין לך מה לדאוג מזה, במסכים טובים ומעלה (סמסונג ומעלה) קשה למסך להיצרב, אבל זה גם בתנאי שתשמור עליו ולא תצפה הרבה בפסים שחורים ולא תשים תמונה סטטית או לוגו להרבה זמן, חוץ מזה אם יש צריבה במסך אפשר להעלים את זה כמו שאמרת אבל רק בתנאי שהצריבה לא רצינית ולא שמת תמונה או לוגו או פסים שחורים הרבה הרבה הרבה זמן, זתומרת עד 3 שעות של תמונה סטטית קבועה אני מאמין שאפשר להעלים את הצריבה למרות שזה לא בריא למסך, מעל 3 שעות לא יודע אולי אפשר אולי לא (לא ניסיתי
ח)
4. אני חושב שאפשר להשיג את ה42 אינצ ביותר זול מ11 אבל בשבילך לא הייתי לוקח 42 רק 50.
נ.ב- זה שסמסונג קצת קצת פחות טובים מהפיוניר למשל לא אומר שיש להם בעיות או דברים מיוחדים שתרגיש שהטלויזיה יחסית מעפנה או פחות טובה מפיוניר, ההרגשה היחידה שיכולה להיות לדעתי זה בתמונה וגם זה בקושי.
עכשיו בקשר לשאלות:
1. לא ידוע לי על שום בעיה שיש לסמסונג שאין לפיוניר או לכל חברה אחרת
2. עד עכשיו סם-ליין בעניי היא יבואן טוב שלא עושה בעיות.
3. לסמסונג יש תוכנות מיוחדות למניעת צריבה ואחת מהם תזוזה של פיקסל אחד לכל צד למניעת צריבה, חוץ מזה בעיית הצריבה לא נעלמה ולא נראה לי שתיעלם בזמן הקרוב אבל אין לך מה לדאוג מזה, במסכים טובים ומעלה (סמסונג ומעלה) קשה למסך להיצרב, אבל זה גם בתנאי שתשמור עליו ולא תצפה הרבה בפסים שחורים ולא תשים תמונה סטטית או לוגו להרבה זמן, חוץ מזה אם יש צריבה במסך אפשר להעלים את זה כמו שאמרת אבל רק בתנאי שהצריבה לא רצינית ולא שמת תמונה או לוגו או פסים שחורים הרבה הרבה הרבה זמן, זתומרת עד 3 שעות של תמונה סטטית קבועה אני מאמין שאפשר להעלים את הצריבה למרות שזה לא בריא למסך, מעל 3 שעות לא יודע אולי אפשר אולי לא (לא ניסיתי
4. אני חושב שאפשר להשיג את ה42 אינצ ביותר זול מ11 אבל בשבילך לא הייתי לוקח 42 רק 50.
נ.ב- זה שסמסונג קצת קצת פחות טובים מהפיוניר למשל לא אומר שיש להם בעיות או דברים מיוחדים שתרגיש שהטלויזיה יחסית מעפנה או פחות טובה מפיוניר, ההרגשה היחידה שיכולה להיות לדעתי זה בתמונה וגם זה בקושי.
uknowmy,
רוב תודות על תשובותיך!
הערה ושאלה נוספת:
- ה 11K מתייחס ל 50" ולא ל42". אני די נעול על ה 50"
- האם ידוע לך על השקה צפויה בקרוב של סדרת פלאזמות חדשה (של סאמסונג או של אחד המתחרים האחרים) אשר תביא לירידת מחירים נוספת? (אני מתכוון בטווח של עד חודש-חודש וחצי).
תודה.
רוב תודות על תשובותיך!
הערה ושאלה נוספת:
- ה 11K מתייחס ל 50" ולא ל42". אני די נעול על ה 50"
- האם ידוע לך על השקה צפויה בקרוב של סדרת פלאזמות חדשה (של סאמסונג או של אחד המתחרים האחרים) אשר תביא לירידת מחירים נוספת? (אני מתכוון בטווח של עד חודש-חודש וחצי).
תודה.
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
רק 50"
למרחק שלך אל תחשוב פעמיים,
שנית לא ברור לי על איזה שירות של ט.ר קראת ביקורות רעות?
כולם בסוף מרוצים ,תקרא שוב.
לתקציבך לך על הסמסונג.
לתקציבך לך על הסמסונג.
תמיד תקנה פלזמה גדולה יותר מזו של השכן..
(ועדיף KURO)
(ועדיף KURO)
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
1. למרחק כזה הייתי חושב אפילו על 58 אם יש כיס מספיק עמוק.
2. לכל יצרן פלזמה שמכבד את עצמו יש היום כבר מנגנונים למניעת צריבות כך שזה לא משהו שהוא ייחודי ליצרן כזה או אחר. הם אמנם קוראים לזה בשמות שונים והטכניקה קצת אחרת אבל זה בהחלט שיפור משמעותי מדורות קודמים. כמובן שזאת לא תרופת פלא אם אתה מתעלל במסך אבל יכול לעזור אם במקרה שכחת את המסך דלוק עם פסים שחורים למשל.
3. גם פיוניר בדרך עם סדרות חדשות שאמנם קצת גדולות עליך במחיר אבל יוזילו את הדגמים הקודמים שלהם. לנועם כחובב פיוניר מושבע בטח יש יותר פרטים על המבחר הצפוי.
2. לכל יצרן פלזמה שמכבד את עצמו יש היום כבר מנגנונים למניעת צריבות כך שזה לא משהו שהוא ייחודי ליצרן כזה או אחר. הם אמנם קוראים לזה בשמות שונים והטכניקה קצת אחרת אבל זה בהחלט שיפור משמעותי מדורות קודמים. כמובן שזאת לא תרופת פלא אם אתה מתעלל במסך אבל יכול לעזור אם במקרה שכחת את המסך דלוק עם פסים שחורים למשל.
3. גם פיוניר בדרך עם סדרות חדשות שאמנם קצת גדולות עליך במחיר אבל יוזילו את הדגמים הקודמים שלהם. לנועם כחובב פיוניר מושבע בטח יש יותר פרטים על המבחר הצפוי.
מה חדש? זו ה- 42Q9 בגירסה האנגלית שלה....
לעניין המקורי של השירשור- במחיר שלה ה- 50Q9 היא תמורה פנומנלית לדעתי. לגבי צריבות - כמו שאמרו לפני חייבים להיזהר. אם אתה בנוי לזה אז תקבל מסך מעולה במחיר מעולה. אם לא לך על LCD ותתפשר (הרבה) באיכות התמונה.
כבר יצאו לפני כמה חודשים - נקראת 50P9 אם אינני טועה. היה על זה שירשור בעבר. כרגע לא נראה שמביאים אותה לארץ. לדעתי האישית ההבדל ברזולוציה לא מורגש ממרחק צפיה סביר (נניח 3.75 מ' ומעלה ל- "50), וחבל על הכסף.
כשאתה אומר תתפשר תדייק אתה מתכוון לשידורים רגילים, ב- HD ה- LCD 1080P אוכלת לארוחת בוקר וצהרים כל פלזמהisraeli2k כתב:מה חדש? זו ה- 42Q9 בגירסה האנגלית שלה....
לעניין המקורי של השירשור- במחיר שלה ה- 50Q9 היא תמורה פנומנלית לדעתי. לגבי צריבות - כמו שאמרו לפני חייבים להיזהר. אם אתה בנוי לזה אז תקבל מסך מעולה במחיר מעולה. אם לא לך על LCD ותתפשר (הרבה) באיכות התמונה....
ולכן זוהי שאלה של הרגלי צפייה (תוכן רגיל/HD)
בעוד שנה אנשים לא יזכרו מה זה בכלל HD READY הכל יהיה FHD
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קודם כל, לא הייתי נסחף בקביעה ש-FHD LCD אוכלת כל פלזמה, ויש כאן מספיק אנשים שיעידו על כך מניסיון אישי.zaviv כתב:כשאתה אומר תתפשר תדייק אתה מתכוון לשידורים רגילים, ב- HD ה- LCD 1080P אוכלת לארוחת בוקר וצהרים כל פלזמה
בעוד שנה אנשים לא יזכרו מה זה בכלל HD READY הכל יהיה FHD...
יותר מאשר הרגלי צפייה, השאלה היא איך אתה מגדיר תמונה יותר טובה או פחות טובה, ומה בדיוק אתה מצפה לראות על המסך שלך.
לצערנו הקונה הממוצע מעדיף את הדשא שלו ירוק זרחני ואת האנשים שלו בצבע אדום-חמרה עם נטייה לגזר, שלא לדבר על החדות המוגזת שהופכת כל mosquito noise ללוח דמקה.
אם זה מה שאתה מחפש אולי אתה צודק אבל אם תעמיד מסך מול מסך, תזרים לתוכם את אותו הסיגנל (והוא לא חייב להיות FHD כדי שתראה את ההבדל) ותעשה השוואה הוגנת אחרי כיוונון קצרצר (ובאמת שלא צריך להיות מומחה גדול בצבעים או במסכים בשביל לקחת מסך מה-factory settings לרמה סבירה), תראה שיש הרבה מאוד מצבים בהם לפלזמה יש יתרון ברור, ולא מעט מצבים בהם התחרות שקולה למדי.
רן לוי מרייטינג בחן את הסמסונג.
פגשתי אותו בי-ם ושאלתי אותו על המסך הנ"ל.
הוא לא אוהב במיוחד את הסמסונג,רק לאחר כיול שלו הוא הגיע לתוצאה די טובה.
שאלתי אותו איך הוא משווה את הסמסונג לפיוניר - הוא צחק.
המסך שווה את המחיר. נקודה.
איפו הוא ואיפו ה 5080 .
הבדל ע נ ק
איפו הוא ואיפו ה 5080 .
Re: רק 50"
הי בני,benny_1234 כתב:למרחק שלך אל תחשוב פעמיים,
לתקציבך לך על הסמסונג....
תודה על תגובתך. נראה לי שאני אכן הולך על הסאמסונג (בכל מקרה ה 507 של פיוניר היא מעל לתקציב שלי).
בנוגע לשירות של פיוניר - אין לי נסיון איתם, אך קראתי את השרשור הבא:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
ועליו התבססתי.
ברור לי שאצל כל יבואן ניתן למצוא לקוחות לא מרוצים, אבל זה נראה לי קצת מוגזם.
נועם אני מבין שאתה מתכוון לפלזמה של סמסונג מסכים איתך כנראה שאין מה להשוות אבל בא נהיה מציאותיים במחיר של פיוניר 5080 אפשר לקנות כמעט 3 פלזמות של סמססונג 50 ' כך שכפי שנכתב כאן ודובר בעת האחרונה על סידרה 8 כנראה שאין מה להשוות אבל בא לא נשכח את העלות מול תועלת עדין המחיר שפיוניר ידרשו על 5080 הוא בשמים.נועם1 כתב:רן לוי מרייטינג בחן את הסמסונג.
איפו הוא ואיפו ה 5080 .הבדל ע נ ק
...
אני התכוונתי בת
צודק לא כל LCD אני התכוונתי לשלושת היצרנים המובילים סוני סמסונג ושארפ.dragonflyXXL כתב:קודם כל, לא הייתי נסחף בקביעה ש-FHD LCD אוכלת כל פלזמה, ויש כאן מספיק אנשים שיעידו על כך מניסיון אישי.zaviv כתב:כשאתה אומר תתפשר תדייק אתה מתכוון לשידורים רגילים, ב- HD ה- LCD 1080P אוכלת לארוחת בוקר וצהרים כל פלזמה
בעוד שנה אנשים לא יזכרו מה זה בכלל HD READY הכל יהיה FHD...
יותר מאשר הרגלי צפייה, השאלה היא איך אתה מגדיר תמונה יותר טובה או פחות טובה, ומה בדיוק אתה מצפה לראות על המסך שלך.
לצערנו הקונה הממוצע מעדיף את הדשא שלו ירוק זרחני ואת האנשים שלו בצבע אדום-חמרה עם נטייה לגזר, שלא לדבר על החדות המוגזת שהופכת כל mosquito noise ללוח דמקה.
אם זה מה שאתה מחפש אולי אתה צודק אבל אם תעמיד מסך מול מסך, תזרים לתוכם את אותו הסיגנל (והוא לא חייב להיות FHD כדי שתראה את ההבדל) ותעשה השוואה הוגנת אחרי כיוונון קצרצר (ובאמת שלא צריך להיות מומחה גדול בצבעים או במסכים בשביל לקחת מסך מה-factory settings לרמה סבירה), תראה שיש הרבה מאוד מצבים בהם לפלזמה יש יתרון ברור, ולא מעט מצבים בהם התחרות שקולה למדי....
אני באופן אישי התלהבתי מאד מהסמסונג M81 46
ממאמרים(בארץ ובחו"ל) וגלישה בפורומים התגובות שהתפרסמו לגביה היו מאד חיוביים
היתה לי שיחה בשבוע שעבר עם רן לוי שבחן אותה וכייל אותה למעט הבעיתיות בשידורים רגילים (את מי שזה עדין מעניין) הוא אמר שהיא פשוט מעולה במיוחד בשידורי HD ושהשחור שלה הוא כמו בפלזמה.
נראה מתי עופר יקח אותה לידיו לבדיקה ואז אוכל לקבל את ההכרעה הסופית
למיטב הבנתי כיום הסמסונג נחשבת מבחינה טכנולוגית ל-LCD המתקדמת ביותר בארץ כמובן (דרך אגב בקוריאה כבר יש לה מחליפה שתגיע מן הסתם ביוני שנה הבאה).
רן לוי מעולם לא אמר לי מעולה על LCD של סאמסונג.
הוא דיי אהב את הסדרה החדשה של שארפ.
רן לוי לא אוהב מסכי LCD.תאמין לי שאני משוחח איתו דיי הרבה.
בביקורות תמיד אומרים/רומזים כי רק מי שמחפש מסכי LCD , אז הוא ממליץ על הסאמסונג.
זה לא יעזור לכם... התמונה במסכי הפלזמה הטובים עולה על כל LCD.
הוא דיי אהב את הסדרה החדשה של שארפ.
רן לוי לא אוהב מסכי LCD.תאמין לי שאני משוחח איתו דיי הרבה.
בביקורות תמיד אומרים/רומזים כי רק מי שמחפש מסכי LCD , אז הוא ממליץ על הסאמסונג.
זה לא יעזור לכם... התמונה במסכי הפלזמה הטובים עולה על כל LCD.