מחפש ראש עבור הטורנס...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אחרי ששדרתי את עצמי בטורנס TD-145. עכשיו זה הזמן למצוא לו ראש מתאים...
קדם המגבר שלי הוא Creek OBH-8 SE.
יש לי כרגע ראש ומחט של AT שקיבלתי יחד עם הפטיפון ואני די מרוצה אבל נראה לי שהפטיפון והקדם שלי מסוגלים "לסחוב" ראש ברמה גבוהה יותר.

אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על ראשים "מתאימים", האם יש חשיבות למשקל הראש?
כמובן שאי אפשר לבצע מבחן השוואה אז אל תשלחו אותי לחנויות... :lol:
תקציב - 400 ש"ח - מוכן להשקיע יותר אם השיפור יהיה ניכר.
תודה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אתה מעוניין לקנות רק בארץ או אפשרי גם בחו"ל?
אם גם בחו"ל, ניתן להשיג איביי בבמעט פחות מ-100 דולר SHURE m97xe שהוא ראש מצוין, חפש פריט מספר
170138902719
או
170137115373.

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני מקווה שמדובר על ראש חדש.
אמור להיות ב"אדר סוכניות" ראשים של שור, האם יהיה זול משמעותית להזמינו מחו"ל (בהתחשב גם בעלות המשלוח)?
האם לדעתך זהו הראש הכי טוב בתקציב שהצבתי?
יש עוד אלטרנטיבות טובות בתקציב?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שהראש של אודיו טכניקה AT440MLA עושה עבודה מצוינת. קניתי אחד כזה בארה"ב ב-85 דולר במבצע. זה ראש עם מובינג מגנט כפול וסטיילוס מיקרו ליין שנותן ספקטרום שמע חבל"ז. אני לא בטוח שיש את הדגם הספציפי הזה בארץ (הסיומת MLA חשובה). בניתי בעצמי את הפונו אמפליפייר עם רכיבי רעש נמוך ביותר (1.7 ננו-וולט לשורש הרץ) והשילוב בין הראש למגבר הוא פנטסטי.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

שכחתי לצרף את הלינק הטכני http://www.audio-technica.com/cms/cartr ... index.html
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני לא בטוח שיש את הדגם הספציפי הזה בארץ (הסיומת MLA חשובה).
...
תודה, אבדוק אם קיים כזה...
יש לכם אולי המלצה על משהו נגיש יותר? לפי מה שנאמר כאן עד כה, ניתן להסיק ששוק הראשים בארץ לא ממש אטרקטיבי. :roll:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תשובה ל-stereophile:

ככל הידוע לי באדר אין M97XE, וגם לו היה להם הוא היה עולה לפחות כפליים.
אני לא יודע להגיד לך אם הוא הכי טוב בתקציב הנתון, אבל הוא ראש טוב מאד בכל מקרה. זו בעיה שאי אפשר להאזין לראשים שונים לפני הקנייה. מצד שני, גם בימי הפטיפונים לפני 20 שנה ויותר זה לא בדיוק היה אפשרי להאזין בחנויות לראשים שונים על אותו פטיפון, אולי רק במקרים נדירים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ועוד משהו: הראש המדובר ב-ebay הוא בהחלט חדש, וגם המוכר הזה אמין ובעל מוניטין מצוינים. אני קניתי ממנו בעבר, ובמקרה אחד המוצר הגיע פגום והוא החליף אותו במהירות בלי שום טענות ומענות. איש מאד סימפטי ושמח לעזור ולענות על שאלות, גם אם לא קונים ממנו.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

תבדוק ב"פיוז". לפי התמונה באיטרנט יש להם את ה-AT440ML ולא את הMLA. לא יודע מה ההבדל. http://fuse.shopy.co.il/products/51158
חנן,

תחי המחרשה !!!

barakzac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
קיבל תודות: 0

לגבי ה-at440

שליחה #10 

הקשר בין שני הדגמים שציינת הוא שה-AT440MLa הוא המחליף של ה-AT440ML, ממה שאני יודע הראשים הם מאוד דומים אם לא זהים. גם אני קניתי את הראש הנ"ל ואני מאוד מרוצה. נכון שבפיוז יש תמונה של הראש אבל מבירור שערכתי איתם בזמנו הם לא מיבאים את הדגם הזה לארץ, מה שכן יש חנות בקינג גורג' ששמה רדיו כוכב ולא מזמן הם עידכנו את האתר שלהם באינטרנט ושמו תמונה של הראש אז שווה לבדוק איתם למרות שאני לא מאמין שזה יהיה יותר זול מלקנות בחו"ל, קישור לרדיו כוכב - www.phono.co.il בהצלחה.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

AT440ML

שליחה #11 

היה ברשותי טורנס TD166 MK II בעבר עם הראש הנ"ל (הדגם היוצא)
רכשתי אותו כאן:
http://garage-a-records.com/cart.html
שמתי לב שהוא ניתן לרכישה גם באמזון:
http://www.amazon.com/Audio-Technica-AT ... 223&sr=1-1

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

ממליץ על ה-440 מ-GARAGE (בקישור של ADIX). באמזון לא שולחים לישראל

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ממה שקראתי ברשת, עושה רושם שההבדלים באיכות בין 440ML לבין 440MLa הם די גדולים:
אלו שהשתמשו בשניהם אמרו שה 440MLa הרבה פחות "בהיר" ויותר מאוזן, ראש בהחלט טוב שיכול להיות מורכב בסט-אפים מאוד יקרים.
ה ML הוא הדגם הנמכר ביותר של AT וגם די נפוץ בארץ...

chalmh, האם יצא לך להשתמש בשניהם? או שאולי ב SHURE מקביל במחיר?

yairf, ראיתי ב garage שהם מוכרים את ה cartridge וה stylus בנפרד...
האם זה אומר שהראש מכיל כבר מחט? כי אני לא רוצה להוציא עוד 70$ על מחט...
דרך אגב, אם המחט כזו יקרה אז אולי כדאי להתעסק עם ראשים יקרים שהמחטים שלהם לא ממש יקרים...

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

הודעה מעוסק בתחום

שליחה #14 

אני יודע שזו הודעה בעייתית, מכיון שיש לי אינטרס מסחרי. אי לכך, אם היא תימחק, אין לי בעיה.

אבל, אני כותב אותה מתוך פרספקטיבה קצת יותר רחבה, ואני חושב שראוי לשים לב אליה. ואני מתייחס כרגע למחטים, אבל זה נכון לעוד סוגים של מוצרים.

העניין פשוט מאוד: לקנות בחו"ל זה חכם ונבון אם המוצר ייחודי ובלעדי, או אם המחירים בישראל מופקעים.
העניין הוא שיש מגוון גדול של ראשים בארץ, והמחירים נמוכים יותר מהמחיר ה"רגיל" בחו"ל + משלוח + מע"מ.

במצב זה לא לקנות בארץ אומר להחליש את היבואנים והמפיצים שחיים מהתחום. זה נחמד מאוד שיש אנשים שמייבאים אנאלוג, אפשר להתייעץ איתם, לשאול אותם, לבקש טיפים, לסמוך על זה שאם תהיה בעיה הם יפתרו אותה (בתשלום - אם אין ברירה הרי משלמים) - אבל למה לקנות אצלם ? למה שירויחו? הרי אנחנו ישראלים, אז עדיף שירוויחו חו"לניקים.

אז אם אתם רוצים שכן יהיה ייצוג למוצרים אנאלוגיים בארץ ושישתלם לאנשים להתעסק עם זה, קנו בארץ.

אגב, זו לא רק בעיה ישראלית. קראתי לפני שנה מכתב לעיתון של יבואן אוסטרי, שאינו קשור לפטיפונים או לאנאלוג, שאף אחד לא קונה ממנו, כי בגרמניה מעבר לגבול אפשר לקנות מהאינטרנט מוצרים שהוא מייבא טיפה יותר בזול (משלוח מגרמניה לאוסטריה די זול). מה התוצאה? הוא ייאלץ להפסיק לייבא ולשרת מוצרים מסוג זה, וכל החבר'ה שיכלו לשמוע אצלו, להתייעץ איתו, לקבל שירות / כוון / תיקון וכ"ו יישארו עם האינטרנט בתור המקור היחיד שלהם.
איל פור

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אייל,
אני מראש לא פוסל קניה בארץ אלא להיפך (אם תשים לב, אפילו ביקשתי הפניות לראשים הנמכרים בארץ).
כאשר קונים בארץ וזה כרגע לא משנה מה הפריט, יש לך יכולת להתייעץ, להשוות והכי חשוב לראות במו עינייך מה אתה קונה.

אך אם נסתכל על התגובות (למשל בשרשור זה, אבל לא רק...), רוב התגובות הפנו אותי לקנייה בחו"ל (אפילו שלא שקלתי זאת מלכתחילה).
אם חושבים על כך יותר לעומק, אין זה פלא, ברגע שמדובר במוצר "מדף" (כגון ראש בקופסה סגורה), שמתומחר משמעותית גבוה יותר בארץ, הצרכנים מחפשים את ההצעה הזולה ביותר ואם היא נמצאת בחו"ל אז זה גם בא בחשבון.

אני איתך לגמרי בנוגע לעניין של ייצוג תחום האנלוג בארץ, אבל מצאתי את עצמי מתקשה לבצע השוואות בין פטיפונים ובטח בין ראשים ומחטים אצל סוחרים כך שייצוג בארץ חשוב אבל גם חשוב שהוא יהיה כזה שמאפשר לצרכן להבין/לשמוע מה הוא קונה.

אין לי מושג מה המדיניות שלך לגבי דברים כאלו, אבל אם אצלך המצב הוא שונה, אז אשמח לקנות בארץ...
(Y)
אשמח אם תוכל להציג בפניי (במסר אישי או מעל דפי הפורום) את הראשים שקיימים אצלך בטווח המחירים של בערך 100$.
אחרוג כלפי מעלה בתקציב אם השיפור יהיה ממש כדאי (אבל לצערי לא ניתן לדעת זאת עד ששומעים אותו עם הפטיפון וזה כבר לאחר הקנייה...).

יום טוב,
יובל.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

תשובות

שליחה #16 

כפי שציינתי, ראשים ואביזרים דומים נמכרים בארץ במחירים כמעט זהים לחו"ל. לפעמים גם זול יותר, בחישוב משלוח ומע"מ.

ראשים אין אפשרות להשוות לא בארץ, לא בעולם וודאי שלא באינטרנט (שם המצב בעייתי עוד יותר - אם תחליט שהראש לא מתאים / מוצלח, אף אחד כמובן לא יסתכל לכוון שלך).

הנקודה שרציתי להעלות היא פשוטה: אם בשביל 10 או 20 ש"ח תרוצו תמיד לקנות בחו"ל, בסוף לא יהיה בארץ כלום - לא אופציות נוחות, מבחר, לא שירות ולא ייעוץ.
איל פור

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אייל,
מסכים איתך לגמרי, הקנייה בארץ טובה יותר, וודאית יותר, מוחשית יותר וכו'... כם
לא כדאי, גם לדעתי ללכת לקנות בחו"ל ראש שמחירו זהה פחות או יותר בארץ.

עם זאת, הקנייה בחו"ל לדעתי מוצדקת במקרים ש:

1. אין ראש מסויים בארץ כגון ה AT440ML שהבנתי שאין אותו... (לא בדקתי זאת עדיין בחנויות).
2. מדובר על ראש/פריט מאוד יקר ומיוחד שחפצים ספציפית בו ואינו קיים בשוק היד השניה בארץ.
3. ההבדל בעלות הוא ניכר ברמה של עשרות אחוזים (עם זאת צריך לקחת בחשבון את נושא האחריות למשל, מה שיכול להטות את הכף לקנייה בארץ למרות ההבדל במחיר).

לסיכום, כל מקרה לגופו.
אולי אפשר לקבל המלצות נוספות על ראשים טובים ולא יקרים בטווח המחירים של 100 דולר?
תודה למגיבים...
יובל.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

בחירת ראש לפטיפון - שאלה לאיל פור

שליחה #18 

איל שלום,
העלת נושא מעניין וחשוב שמן הסתם כבר נדון לא פעם ולא פעמיים.
הייתי רוצה לתקוף את הנושא מזוית מאוד ספציפית.
אני עומד לפני רכישה של ראש לפטיפון שלי (Roksan Radios 5)
תקציב הנו כ 300 דולר עם אפשרות לחריגה כלפי מעלה.
רכישה של ראש לפטיפון היא עניין מורכב ובעייתי מכיוון שברוב המקרים (אם לא כולם) לא ניתן לשמוע את הראש העל הפטיפון שלך עם הסטאפ הספציפי שלך.
ההמלצות הסטנדרטיות הן לקרא מאמרים בפורומים בחו"ל ללכת ולשמוע ראשים אצל חברים על גבי סטאפים שונים כמובן להזמין ראש ולקוות לטוב.
במקרה הספציפי הזה, איפה מעורבות היבואן?
תקן אותי אם אני טועה, אבל לא ניתן לקבל מיבואן ראש לבדיקה ואז לקבל החלטה.
לחלופין, אשמח לשמוע כי אתה מוכן להגיע לביתי עם מספר ראשים (ואולי גם פונו) לנסות אותם על גבי הפטיפון שלי ואז במידה ומי מהם ישמע לאוזני ארכוש אותו.

יום נעים

עדי

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

כמובן שזה בלתי אפשרי.

שליחה #19 

אתה כן יכול להגיע אלי ולאחרים ולשמוע אצלי או אצלם סט-אפים שונים, אבל גם הפטיפונים לא יהיו אותו דבר בדיוק.

אבל אם היית קונה ראש בארץ מיבואן רציני - ואחרי הקניה היתה לך בעיה עם הצליל, הכוון, ה - TACKING, היה לך למי לפנות.

באתר אינטרנט - אתה תקוע עם מה שיש ואפילו כוון של המחט לא יוכלו לעשות לך (שלא לדבר על בעיות קשות יותר).

ומעבר לזה, די נוח שיהיו אנשים בארץ שכן יוכלו לפתור לך בעיות מתי שהוא בסט האנאלוגי, לא? תאר לעצמך שיום אחד יש לך איזה בעיה באנאלוג, ואין אף אחד בארץ שיכול לפתור לך אותה - אפילו בתשלום. תאר לך נגיד שיש לך פתאום בעיית TRACKING מוזרה, ופשוט אין עם מי לדבר, כי כל מי שהתעסק עם פטיפונים עבר להתעסק עם סרוורים ומולטי רום.
איל פור

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

אם כך אותי הנושא לא מקדם אותי

שליחה #20 

איל,
אם כך המסקנה היא שנותר לי לבחור ראש בשיטה הישנה ולקוות לטוב ולהכיר בכך שהתרומה של היבואן לנושא היא שירות במידת הצורך (בתשלום או לא, לא רלוונטי כרגע)

זה עדיין לא אומר שאם אמצא ראש מתאים ביבוא בארץ לא ארכוש אותו כאן.
(דרך אגב, אני עוסק ביבוא בתחום אחר לחלוטין ומודע לכל ההשלכות של יבוא מקביל/אישי, שירות, תמיכה, עלויות שווק וכו')
:D

יום נעים.

עדי

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”