מסך 1024x768 לא טוב ל HTPC !!! - דהיינו כל PDP "42

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

הי,
בעקבות השאלה שלי בפורום על יחס תמונה במסכים בעלי רזולוציה 1024x768 ואיך זה מסתדר עם יחס מסך של 16:9, הבנתי שהתשובה נעוצה במבנה הפיקסל - מלבני במקום רבועי בשאר המסכים בעלי הרזולוציות 1368x768, 1980x1080.

מה שבעצם גורם לתמונה המוצגת ע"י ה HTPC (מסך ה Windows, ובעצם לכל האפליקציות המופעלות על ידו), להיות מעוותות - מתיחת תמונה.

בעצם כל מסכי הפלזמה "42 בעלי רזולוציה זו יעוותו את התמונה ולכן חיבור מחשב למסך זה לשם צפייה בתמונות למשל, יגרור עיוות.

האם יש דרך לעוות את התמונה הנשלחת למסך כך שיהיה לה עיוות נגדי ליחס המלבני של הפיקסלים, כך שבהצגה למסך העיוות של המסך יתקזז?

מושיק

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי למה זה מפריע לך ש- "שולחן העבודה" או ה- "וורד" מתוחים כל עוד סרטים רואים בסדר...
HiFiMusic IL

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

א. צפייה בתמונות.
ב. אני כבר לא יודע אם סרטים שאני רואה הם מעוותים או לא (מרוב שאני רואה טלביזיה רגילה על מסך 16:9, אני כבר רגיל לעיוות).

וברמה העקרונית כל עוד מכשיר שהוא לא עובד פרפקט - כמו שצריך, לא יכול להיחשב כקומבינציה מתאימה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

ב. אם אתה כבר לא יודע מה מעוות ומה לא אז אין לך על מה להתלונן :)

ברמה העקרונית, זה עובד פרפקט, בובה, אייזן, אבל צריך לדעת איך להשתמש, לדוגמה להשתמש בתוכנות שלא מסתמכות על הרזולוציה על מנת להגדיר את ה- aspect ratio.
HiFiMusic IL

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

לא הגזמת קצת עם הכותרת? הרי נראה שהשימוש שלך הוא יותר בכיוון מסך מחשב מאשר HTPC.

לגבי תמונות להלן הפתרונות הידועות לי:
- עבודה ברזולוציה 1280x720. אין שום בעיית יחס תמונה במצב הזה, אבל יש ירידה מסוימת באיכות, במיוחד בגלישה/טקסט/עבודה עם מסמכים, היות ואתה לא עובד ברזולוציה טבעית.
- עבודה עם FRONT-END שתומך בפיקסלים מלבניים: אני מכיר MEDIAPORTAL ו SAGETV. בשניהם אתה מגדיר את יחס הפיקסלים והכל מסתדר יופי, כולל תמונות וסרטים.
- ביצוע BATCH RESIZE של כל קבוצת תמונות שעוברת ל HTPC. הכמות הנדרשת זה 75% RESIZE לרוחב בלבד. לאחר מכן כשזה יוצג בפלזמה זה יהיה ביחס הנכון.

לגבי שאר הדברים, גלישה ברשת עבודה עם מסמכים וכו', אז אכן פלזמה כזו לא הכי מתאימה בתור מסך מחשב (למרות שמתרגלים למתיחה). אבל בתור HTPC עם FRONT-END קבוע אין שום בעיה.

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

olie,

תודה על המידע.
איפה בתכנות שהזכרת (SEGTV ו MEDIAPORTAL ) יש אפשרות להגדיר את יחס הפיקסלים?

האם אין איזה תוכנה שתשנה את יחס התצוגה של המחשב, אבל ברמת יחס אורך/רוחב הפיקסל?

וכן ה HTPC משמש בעיקר כמחשב מדיה ולכן לא קניתי סטרימר.

תודה
מושיק

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

חברים, הוא צודק. כל המטרה ב-HTPC היא מינימום של עיבוד תמונה במחשב, ואפס עיבוד תמונה במסך. עם פיקסלים מלבניים המטרה הזאת הולכת לפח.
Silence speaks louder than words

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

זה המטרה ב HTPC? אנשים בונים HTPC לעומת סטרימר/PS3/וכו' כדי לחסוך עיבוד תמונה? אולי המעטים שבנו.

בכל מקרה כשאתה עובד ב 1024x768 אכן יש לך אפס עיבוד תמונה במסך ומינימום עיבוד תמונה במחשב, לא ברור לי איפה זה הולך לפח...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

הא? כשאתה עובד ב-1024x768 יש לך אפס עיבוד תמונה במסך ומינימום עיבוד במחשב? מאיפה זה בא? ???

אתה מציג תוכן של 16x9 ברזולוצית פיקסלים של 4:3, ואתה אומר שיש מינימום עיבוד תמונה? ???

והחסכון בעיבוד תמונה הוא חסכון לגבי כל דבר, בכל מכשיר (פרט למעבדי תמונה מקצועיים). רק המינימום שבמינימום שצריך, באיכות גבוהה של עיבוד. לא מעבר לזה. זה המטרה של "המעטים שבינינו", כולל אותי.

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

יש עוד שאלה שצריכה להישאל:

הרי מחשב המסך מבצע איזה שהוא תיקון לתמונה שהוא מקבל(לא דרך ה HTPC) על מנת להציג אותה ביחס של 16:9, (אחרת סרט וידאו בפורמט 16:9 היה מופיע ביחס של 4:3).

למה בכניסת ה VGA הוא לא מבצע את אותו תיקון?
האם התיקון כן יתבצע בחיבור HDMI?

תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

ניסית תוכנות שנותנות לך לשנות את יחס התמונה?
משהו כמו POWER STRIP ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

MetalliJoe כתב:הא? כשאתה עובד ב-1024x768 יש לך אפס עיבוד תמונה במסך ומינימום עיבוד במחשב? מאיפה זה בא? ???

אתה מציג תוכן של 16x9 ברזולוצית פיקסלים של 4:3, ואתה אומר שיש מינימום עיבוד תמונה? ???

והחסכון בעיבוד תמונה הוא חסכון לגבי כל דבר, בכל מכשיר (פרט למעבדי תמונה מקצועיים). רק המינימום שבמינימום שצריך, באיכות גבוהה של עיבוד. לא מעבר לזה. זה המטרה של "המעטים שבינינו", כולל אותי.
...
בהינתן מסך פלזמה 1024x768, הגדרת המחשב ל 1024x768 תיתן לך אפס עיבוד תמונה במסך ומינימום במחשב, זאת היתה הכוונה שלי. ברור שבמסך עם רזולוציה יותר קרובה לזה של המקור יהיה פחות עיבוד תמונה.

אל תשכח ששידורי טלויזיה ו DVD (שקיימים אצל הרבה ב HTPC) הם בעצמם בפורמט של פיקסלים מלבניים (720x576), ופה כן יש לך מינימום עיבוד תמונה בפלזמה לעומת כל המסכים עם פיקסלים ריבועיים. הכל תלוי במקור.

moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

היי מרטין,

כן ניסיתי את PowerStrip, ללא הצלחה מהטעם הפשוט, שהתכנה משנה את יחס כלל הפיקסלים בתמונה (במילים פשוטות, נותנת הרבה יותר אפשרויות לבחירת יחסי אורך-רוחב פיקסלי מסך), אבל לא מתייחסת ליחס אורך/רוחב של הפיקסל עצמו, שפה יש את הבעיה ברזולוציה הזו.

ועדיין, למה מחשב המסך לא מתקן את תמונת המחשב (מכניסת ה VGA), כמו שהוא מתקן אות Video מכניסת הקומפוננט או ה Scart?
והאם אני מחבר את ה HTPC דרך HDMI יפתור את הבעיה?

תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

אבל זה בדיוק הרעיון !
כלומר, תן יחס מתקן והמסך יעשה DOWNSCALING....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

olie,

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם תגדיר במחשב רזולוציה 1024x768, ולא יהיה שום עיבוד תמונה במסך, אתה תשדר תמונה של 4:3 אבל תראה במסך תמונה רחבה ומרוחה (תופעת האנשים השמנים). חייב להיות עיבוד במסך שיפצה על זה.

אז במילים אחרות, כדי לראות תוכן של 16x9, אני מגדיר במחשב רזולוצית 16x9. המחשב משדר אותה לפלאזמה, שמעבדת אותה ל-1024x768. נכון, או שאני טועה?

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

זאת אפשרות אחת, להגדיר במחשב למשל 1280x720 והפלזמה כבר תדע מה לעשות עם זה.

אבל אם אני מגדיר במחשב 1024x768 ומנגן סרט 16:9 למשל 1280x720, אז בהנחה שהגדרתי את ה ASPECT בתוכנת הניגון כמו שצריך כרטיס המסך ימיר את זה ל 1024x768 מה שיתן במסך "רגיל" את תופעת האנשים הרזים דווקה, ובפלזמה תיתן את התמונה כמו שהיא צריכה להיראות. לכאורה זה נראה המרה "מעוותת" אבל זוהי למעשה ההמרה הכי יעילה במסך כזה.

זה כמו שתראה סרט DVD 16:9 במסך 1366x768. כרטיס המסך ימיר את זה מ 720x576 ל 1366x768. זוהי המרה שלא שומרת על ה ASPECT מבחינת פיקסלים, אבל התוכנה יודעת שזה אמור להיות 16:9 ולא 1.25 ולכן דואגת שהכרטיס המסך יעשה את העיבוד המתאים ע"מ לקבל בסוף את ה ASPECT המתאים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לא מדויק, אם הסרט הוא 4:3 (או 1:2.35) והמסך שלי הוא כמובן 16x9 המחשב מציג את התמונה במלואה, עם פסים שחורים אופקיים/אנכיים. שוב, מינימום של עיבוד, למעט upscaling ל-768 שורות (כמו במסך).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”