איכות תמונה ירודה בקולנוע

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

טוב אז יצא לי לראות בתקופה האחרונה שני סרטים בקולנוע

ג'יימס בונד החדש, ראינו ב VIP זכרון יעקוב, התמונה הייתה מטושטשת ומאוד מאכזבת, כאילו רואים סרט באיכות של 720p ופיקסלים צבעוניים פה ושם.
עזבו שזה פשוט לא שווה את המחיר המטורף, תמיד לא אהבתי את האולמות של ה VIP, במיוחד בחיפה ששמה המסכים נורא קטנים, הסאונד פחות טוב ואנשים מדברים יותר אבל האולם בזכרון יותר גדול וגם המסך יותר גדול.

Dune, ראיתי ביס פלאנט חיפה באולם 1 (האולם הכי גדול שמה נראה לי), איכות תמונה ממש ירודה, ניגודיוץ מממממממש נמוכה בשחורים, כל הסרט אפשר היה לראות פיקסלים צבעוניים קבועים כאילו הם מחזירי את האור של המקרן והכי גרוע היו מין גלים כאלה על כל החצי הימני של המסך.
הצטערתי שלא ראיתי את הסרט בבית ב OLED, אולי זאת הבעיה? התרגלתי לאיכות טובה מדי בבית?

מאוד מאכזב לראות ככה סרטים וגורע מאוד מהחוויה וההנאה מהסרט, הוריד לי את כל החשק של ללכת לקולנוע והגעתי למסקנה שאני לא הולך יותר לקולנוע בשביל לראות סרט באולם רגיל.
אנשי הצפון נדפקו בלי אולם קולנוע טוב, אין IMAX אין onyx וכו', בשביל אולם טוב אני צריך לנסוע עד ראשון לציון? :/

יום שלישי אני נכנס לאולם onyx בגלילות, מקווה שהוא טוב כמו imax

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

אוניקס בגלילות מעולה מבחינת איכות התמונה (לא ממש חוכמה בהתחשב בעובדה שזה בעצם מסך OLED ענקי ב-4K,
ולא מקרנה שמקרינה על מסך לבן באיכות של 2K, שאלו בעצם כל המקרנות בארץ).
הבעיה היחידה פה היא קצת פסיכולוגית, כי המסך הוא בגודל בינוני אז אין לו את האימפקט של הגודל כמו שבאיימקס.

האוניקס בהחלט שווה נסיעה לגלילות, ולסרטים ספציפיים (כמו "חולית" למשל) הייתי משקיע נסיעה עד לאיימקס בראשל"צ

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

כבר מזמן הפסקתי להנות בקולנוע - בעיקר בגלל איכות תמונה ירודה. יש לי מקרן בסיסי בבית והאיכות שם הרבה יותר טובה.

תוסיף לזה את כל ההפרעות שיש באולם - טלפונים, אורות וכו - לא רואה שום סיבה לראות סרט באולם אם יש לך מקרן + מערכת סבירה בבית.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #4 

30/10/2021 23:23  
Adigaforever כתב:
Dune, ראיתי ביס פלאנט חיפה באולם 1 (האולם הכי גדול שמה נראה לי), איכות תמונה ממש ירודה, ניגודיוץ מממממממש נמוכה בשחורים, כל הסרט אפשר היה לראות פיקסלים צבעוניים קבועים כאילו הם מחזירי את האור של המקרן והכי גרוע היו מין גלים כאלה על כל החצי הימני של המסך.
הצטערתי שלא ראיתי את הסרט בבית ב OLED, אולי זאת הבעיה? התרגלתי לאיכות טובה מדי בבית?
...
ייתכן שזה בגלל המסך הגדול במיוחד ואולי ישבת יחסית קרוב? לפי איך שאתה מתאר זה נשמע שהקרינו בטעות הורדה באיכות HDCAM :-)
העיקר חירטטו שאת הסרט הספציפי הזה חייבים אבל חייבים לראות רק בקולנוע .

עד לפני הקורונה, היס פלנט בלב המפרץ (אם זה מה שהכוונת בחיפה) היה בעדיפות בגלל שהוא היה חדיש יחסית מבחינת הכל ובמיוחד מבחינת הישיבה לעומת מה שהיה בגלובוס מקס לשעבר בקריון. מאז שהפכו להוט סינמה כנראה שיפצו גם שם וזה מורגש גם בישיבה. לא שמתי לב לבעיות איכות תמונה, אבל הייתי בעיקר באולמות בינוניים\קטנים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73396
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #5 

בצפון אין קולנוע איכותי אמיתי, וליסוע עד המרכז לצפות בסרט זה פשוט הזוי.

הדבר היחיד שסביר בצפון זה אולם 9 בהוט סינמה - מה שהיה בעבר IMAX. רגע נשאר המסך הענק וזה הכי קרוב לחוויה קולנועית סבירה שיש פה בצפון. במיוחד עכשיו אחרי ששדרגו את הכיסאות. הבעיה היא שלא מקרינים שם הרבה סרטים שמשוועים למסך כזה _חולית למשל לא הוקרן שם - אז צפיתי בבית במקרן).

Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

01/11/2021 15:52  
Huber כתב:
בצפון אין קולנוע איכותי אמיתי, וליסוע עד המרכז לצפות בסרט זה פשוט הזוי.

הדבר היחיד שסביר בצפון זה אולם 9 בהוט סינמה - מה שהיה בעבר IMAX. רגע נשאר המסך הענק וזה הכי קרוב לחוויה קולנועית סבירה שיש פה בצפון. במיוחד עכשיו אחרי ששדרגו את הכיסאות. הבעיה היא שלא מקרינים שם הרבה סרטים שמשוועים למסך כזה _חולית למשל לא הוקרן שם - אז צפיתי בבית במקרן).
...
שמע זה מדכא, פניתי ליס פלאנט בנושא ושאלתי האם הם מתכננים לפתוח אולם IMAX בצפון, ענו שלא כרגע ושהעבירו את הפנייה לגורמים הרלוונטים.
לנסוע עד לראשון לציון זה סיוט, שעתיים לכיוון בשביל לראות סרט זה הזוי (עד מאוד).
אני בטוח שאולם כזה בלב המפרץ יהיה יותר כדאי מאשר האולם בירושלים ואפילו בבאר שבע.
אני מנסה לגרום למעגל החברים הקרוב אלי להפציץ בבקשות את יס פלאנט לפתוח אולם כזה, ואני מזמין אותכם גם לשלוח בקשה ליס פלאנט לפתוח אולם כזה בצפון, שיהיו מודעים שיש ביקוש ושהקהל בצפון גם רוצה קולנוע איכותי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

Adigaforever - תגיד לי למי הפנת את הבקשה ואשלח גם אני...

Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני שלחתי להם דרך האתר:

https://www.yesplanet.co.il/contact

Adigaforever פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

רשמים מאולם ה onyx בגלילות:
איכות תמונה טובה מאוד, הסאונד היה מעולה החיסרון היחיד והמשמעותי הוא שהמסך היה too damn high, צריך להסתכל למעלה וזה מעצבן

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

ראיתי את חולית באיימקס ביס פלאנט בראשון לציון. אין תלונות אבל זה לא שזה איזה חווית צפיה מטורפת. רואים טוב, לא ציפיתי לפחות.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #11 

אני שמח שהנושא עולה, כי התפרצתם לדלת פתוחה.

הלכתי לצפות בסרט dune בסופ"ש בהוט סינמה (גלובוס לשעבר) בקניון אושילנד בכ"ס,

שנחשב לאחד מבתי הקולנוע החדישים בארץ, וכולל סאונד דולבי אדמוס.

אז הסאונד לא אכזב כמצופה.

אבל, וזה אבל ענק, התמונה היתה פשוט מחפירה !!

זה שהסרט מצולם בחשיפה נמוכה יחסית והתמונה מעט חשוכה, לא מפתיע בהתחשב בתפיסה האומנותית של הבמאי (כל הסרטים שלו מעט חשוכים מהרגיל)

אבל במקרה הזה, המקרן הציג סצנות שלמות בכמעט חשכה מוחלטת, וזאת לא היתה כוונת הבמאי בוודאות, כי השוותי את התמונה מיד אחרי שחזרתי הביתה לגרסה שהורדתי במקביל לשרת סרטים שלי, ובדקתי על מסך סמסונג QLED שלי.

למרות שמאוד נהניתי מהסרט, מאוד ביאס לי את החוויה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

03/11/2021 10:14  
Adigaforever כתב:
אני שלחתי להם דרך האתר:

https://www.yesplanet.co.il/contact
...
אני די בטוח שפניות משם מופנות ישירות לסל המחיזור של התיבה :lol:

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #13 

03/11/2021 12:32  
avioren כתב:
הלכתי לצפות בסרט dune בסופ"ש בהוט סינמה (גלובוס לשעבר) בקניון אושילנד בכ"ס,
המקרן הציג סצנות שלמות בכמעט חשכה מוחלטת
...

חח אני ראיתי את הסרט ברב-חן בקרית אונו

המקרן הציג את כל הסצינות המוחשכות בגוון אפור בהיר דהוי כזה עם טישטוש, כאילו זו שעת אחרה"צ מאוחרת.
בכל מקרה זה לא נראה טוב ואפילו דיי מאכזב , יתכן שזו בעיית כיול או אולי המנורה כבר עייפה .

תוסיף לכך את שלטי EXIT בוהקים ממש מול הפרצוף
תאורה כחולה זוהרת שמסמנת את המדרגות
ועוד כמה אנשים ששיחקו עם הפלאפון

ותבין איזו חווית צפייה הייתה לי :roll:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #14 

התאורה הכחלחלה של המדרגות זו אכן בעיה גדולה. אני תמיד מנסה לשבת בכסא הראשון שצמוד למדרגות (יותר מקום לרגלים), וזה ממש מפריע.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”