התלבטות בין מספר רמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tomermax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה החלטתי לפנק את עצמי ברמקולים קדמיים חדשים למערכת 5.1 הדיי בסיסית אך עם זאת מספקת :D שלי.
המטרה היא לאפשר לי לנגן מוזיקה וממש להנות ממנה ולא רק לשמוע בגוגל נסט....
הסלון הוא סלון ישראלי טיפוסי, חלל גדול למטבח, הרבה חלונות ותקרה גבוהה יחסית (3 מ').

התחלתי לקרוא ולראות כל מיני ביקורות ברחבי ברשת, והחלטתי שכנראה סדרת ה-3000 של Q acoustics תעשה את העבודה, וזה גם הסתדר לי מבחנה תקציבית.
אז הלכתי לשמוע.... ה3050i הרגיש לי שהוא פוגע בול בפוני. שמעו נהדר, הוא נראה טוב, רק קצת גדול מדי.
במהלך הביקור התעוררה "בעיה" כי המארח היה חברמני, מקצועי ונחמד בצורה לא רגילה, שהיתי שם כמה שעות ועברתי על רמקולים עם מחירים שלא צפיתי שאגיע אליהם.
אז נפלתי על הJBL HDI 1600 והולי שיט!!! וואו!!! הרמקול גורם לך להרגיש כאילו אתה בהופעה חיה, יוצר במה ענקית והם פשוט נעלמו, כאילו המוזיקה לא מגיעה מהם. ובקולנוע ביתי הסצינות מרגישות הרבה יותר מעניינות וחיות.
אבל המחיר או המחיר - פי שלושה ממה שתכננתי....
שבועיים אני חושב מה לעשות, כאילו אני יודע מה צריך לקנות ומצד שני אני יודע מה אני רוצה לקנות.
בכל מקרה, החלטתי שאם הרמקול גורם לי להרגיש ככה כלפי מוזיקה וזה מוצר שיחזיק הרבה שנים, אז אני מוכן להוציא את הסכום הזה.
לקחתי אותו לבדיקה בבית, וההרגשה הייתה דומה. מילא את החלל בצורה טובה, הבמה גדולה ומפורטת, כיף כיף. עד שמנמיכים את הווליום ואז כל הטוב הזה פשוט נעלם. הוא חייב לנגן בווליום שלא תמיד או אפילו שברוב הזמן אני ארצה לנגן בו.
שמתי על HOLD.
הלכתי לשמוע את הוורפדייל LINTON וסדרת הEVO שלהם.
רמקולים שונים בתכלית וטובים לכשעצמם. הלינטון מאוד מעניין בצורה שהוא מנגן, מרגיש שהוא יותר מדוייק מצד אחד ופחות כיפי מהJBL.
הEVO פשוט טוב אבל מרגיש במה קטנה ואני לא יודע כמה הוא יוכל למלא את החלל שלי בצורה טובה.

כרגע מכל מה ששמעתי אלו השלושה שאני מתלבט ביניהם כאשר הJBL עדין מוביל רק בגלל שב10% מהזמן אני אשמע מוזיקה בווליום שבו הוא פשוט נהדר.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם?
האם יש עוד משהו ששווה לבדוק?
האם מישהו יצא לו לשמוע את הדגמים הללו ויכול לחוות דעה נוספת?

תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

אני בטוח שה- HDI-1600 לא נשמעים טוב דווקא בגלל בגלל ההגברה שלך.
עם איזה מגבר שמעת אותם בחנות, ועם איזה מגבר בבית?
לא כתבת מה משמש כמגבר לרמקולים, אבל הרמקולים האלו צריכים הגברה חזקה ובריאה.
דווקא בווליום נמוך תרגיש את ההבדל לעומת המגבר שלך.

מציע שתחזור לחנות, ותבדוק איך שומעים עם הגברות שונות בווליום הרצוי לך.
אפילו אם זה רק לאשש או להפריך את ההשערה, ואתה לא מתכוון להחליף הגברה.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #3 

יש לי EVO 4.1 כבר חודשיים ואני אוהד מושבע של וורפדייל עם עוד שני זוגות בבויידם שלא מצליח להיפרד מהם.
אני מאזין בחדר מדיה קטן, לא חלל פתוח, והסאונד פשוט מאלף. יש לציין שגם SVS-SB1000 Pro מצטרף לחגיגה ובלי ספק הוא האקס פקטור בסטאפ.
אני לא יודע אם הקשבת ל-4.1 או 4.2, אבל אם הקשבת ל-4.1 והרגשת שהוא לא יצליח למלא את החלל שלך תנסה 4.2, וופר גדול יותר, דרייבר מיד ייעודי, רמקול גדול מימדים למדפי.
אני בחיים לא נהנתי מרמקול כמו ה-EVO 4.1. כל שינוי קטן שתעשה הוא יראה לך צד אחר שלו. מובן שכל ציוד מתנהג אחרת במיקומים שונים, אבל עם EVO 4.1 אני מרגיש כמו לונפארק למכורי סאונד שיש להם OCD לשפר את הבמה עוד קצת ועוד קצת בלי סוף...
אני יושב כ-1.9-2.0 מטר מהרמקולים והם מופרדים בערך 2.3-2.4, הבמה סופר רחבה, ובטראקים מתאימים היא גבוה בצורה מפחידה, אני יושב 2.2 מטר ממסך 77" ולפעמים הבמה מכסה את כל שטח המסך.
כן אציין אבל שאני אישית עושה EQ לרמקולים שלי תמיד, הן אם ברמת החומרה או רמת התוכנה. רק לאחר התאמות EQ הסאונד של ה-EVO 4.1 נהיה פשוט מדהים ובשילוב נכון עם הסאב, לפני הוא היה רק סבבה.

tomermax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

30/10/2021 21:48  
Amir64 כתב:
אני בטוח שה- HDI-1600 לא נשמעים טוב דווקא בגלל בגלל ההגברה שלך.
עם איזה מגבר שמעת אותם בחנות, ועם איזה מגבר בבית?
לא כתבת מה משמש כמגבר לרמקולים, אבל הרמקולים האלו צריכים הגברה חזקה ובריאה.
דווקא בווליום נמוך תרגיש את ההבדל לעומת המגבר שלך.

מציע שתחזור לחנות, ותבדוק איך שומעים עם הגברות שונות בווליום הרצוי לך.
אפילו אם זה רק לאשש או להפריך את ההשערה, ואתה לא מתכוון להחליף הגברה.
...
אני מודע לזה שהרמקולים דרושים מגבר חזק, ווידאתי שאני בחנות שומע עם מגבר ימהה (אומנם אחר).
לפני שלקחתי אותם לבדיקה הבאתי את המגבר שלי לוודא שהוא יכול להזיז אותם אבל באמת שמעתי בווליום גבוה ולא בווליום שאני אשמע בו רוב הזמן....
המגבר שלי אומנם ישן, אבל עושה עבודה לא רעה
yamaha rxv 800.
הוא מאפשר בקלות להגיע לווליום רציני אבל בווליום הנמוך זה קצת מבאס.
אני לא מתכוון להחליף הגברה.
נערך לאחרונה על ידי tomermax ב 31/10/2021 0:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomermax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

30/10/2021 21:56  
Yuvalfrr כתב:
יש לי EVO 4.1 כבר חודשיים ואני אוהד מושבע של וורפדייל עם עוד שני זוגות בבויידם שלא מצליח להיפרד מהם.
אני מאזין בחדר מדיה קטן, לא חלל פתוח, והסאונד פשוט מאלף. יש לציין שגם SVS-SB1000 Pro מצטרף לחגיגה ובלי ספק הוא האקס פקטור בסטאפ.
אני לא יודע אם הקשבת ל-4.1 או 4.2, אבל אם הקשבת ל-4.1 והרגשת שהוא לא יצליח למלא את החלל שלך תנסה 4.2, וופר גדול יותר, דרייבר מיד ייעודי, רמקול גדול מימדים למדפי.
אני בחיים לא נהנתי מרמקול כמו ה-EVO 4.1. כל שינוי קטן שתעשה הוא יראה לך צד אחר שלו. מובן שכל ציוד מתנהג אחרת במיקומים שונים, אבל עם EVO 4.1 אני מרגיש כמו לונפארק למכורי סאונד שיש להם OCD לשפר את הבמה עוד קצת ועוד קצת בלי סוף...
אני יושב כ-1.9-2.0 מטר מהרמקולים והם מופרדים בערך 2.3-2.4, הבמה סופר רחבה, ובטראקים מתאימים היא גבוה בצורה מפחידה, אני יושב 2.2 מטר ממסך 77" ולפעמים הבמה מכסה את כל שטח המסך.
כן אציין אבל שאני אישית עושה EQ לרמקולים שלי תמיד, הן אם ברמת החומרה או רמת התוכנה. רק לאחר התאמות EQ הסאונד של ה-EVO 4.1 נהיה פשוט מדהים ובשילוב נכון עם הסאב, לפני הוא היה רק סבבה.
...
עקבתי אחרי הפוסטים שלך לאחרונה ואין ספק שאתה אחת הסיבות שהלכתי לשמוע את הוורפדייל.
שמעתי את ה4.2 ואת ה4.4.
ה4.2 נשמעו יותר טוב רק בגלל שהבאס ב4.4 היה מפזור ועמום, אבל אני מניח שזה בגלל החדר שהם ישבו בו.
אני מניח שאצלי בחלל יהיו בסדר גמור.

יש לי סאב PDR -12 של PARADIGM שגם הוא עושה עבודה לא רעה.

Gent_gv
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה #6 

בחיפושים אחר מערכת יצא לי גם לשמוע את ה JBL המדובר, אהבתי נורא הכל חוץ מהמחיר שלא התאים לי.
שמעתי גם מספר דגמים של הוורפדיל ובהחלט מדובר ברמקולים מעולים.
אישית אהבתי נורא את ה Q דווקא ושמעתי אותם במספר תצורות, בסוף דווקא השילוב של ה 3030i עם סאב קנה אותי, אהבתי את הסאונד יותר מאשר ה 3050i והלכתי עליהם, לא מצטער לשנייה על הבחירה.
דרך אגב בסיבוב שאני עשיתי היה גם את ELAC כאופציה והם נשמעים מעולה! בנוסף בחנות המפעל של מורל התחילו לייבא את מגנט (חברה גרמנית) דיי דומים בסאונד שלהם ל ELAC אבל נותנים במה קצת יותר רחבה, אם תהיה לך אופציה ממליץ להקשיב גם להם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”