לאחרונה החלטתי לפנק את עצמי ברמקולים קדמיים חדשים למערכת 5.1 הדיי בסיסית אך עם זאת מספקת
המטרה היא לאפשר לי לנגן מוזיקה וממש להנות ממנה ולא רק לשמוע בגוגל נסט....
הסלון הוא סלון ישראלי טיפוסי, חלל גדול למטבח, הרבה חלונות ותקרה גבוהה יחסית (3 מ').
התחלתי לקרוא ולראות כל מיני ביקורות ברחבי ברשת, והחלטתי שכנראה סדרת ה-3000 של Q acoustics תעשה את העבודה, וזה גם הסתדר לי מבחנה תקציבית.
אז הלכתי לשמוע.... ה3050i הרגיש לי שהוא פוגע בול בפוני. שמעו נהדר, הוא נראה טוב, רק קצת גדול מדי.
במהלך הביקור התעוררה "בעיה" כי המארח היה חברמני, מקצועי ונחמד בצורה לא רגילה, שהיתי שם כמה שעות ועברתי על רמקולים עם מחירים שלא צפיתי שאגיע אליהם.
אז נפלתי על הJBL HDI 1600 והולי שיט!!! וואו!!! הרמקול גורם לך להרגיש כאילו אתה בהופעה חיה, יוצר במה ענקית והם פשוט נעלמו, כאילו המוזיקה לא מגיעה מהם. ובקולנוע ביתי הסצינות מרגישות הרבה יותר מעניינות וחיות.
אבל המחיר או המחיר - פי שלושה ממה שתכננתי....
שבועיים אני חושב מה לעשות, כאילו אני יודע מה צריך לקנות ומצד שני אני יודע מה אני רוצה לקנות.
בכל מקרה, החלטתי שאם הרמקול גורם לי להרגיש ככה כלפי מוזיקה וזה מוצר שיחזיק הרבה שנים, אז אני מוכן להוציא את הסכום הזה.
לקחתי אותו לבדיקה בבית, וההרגשה הייתה דומה. מילא את החלל בצורה טובה, הבמה גדולה ומפורטת, כיף כיף. עד שמנמיכים את הווליום ואז כל הטוב הזה פשוט נעלם. הוא חייב לנגן בווליום שלא תמיד או אפילו שברוב הזמן אני ארצה לנגן בו.
שמתי על HOLD.
הלכתי לשמוע את הוורפדייל LINTON וסדרת הEVO שלהם.
רמקולים שונים בתכלית וטובים לכשעצמם. הלינטון מאוד מעניין בצורה שהוא מנגן, מרגיש שהוא יותר מדוייק מצד אחד ופחות כיפי מהJBL.
הEVO פשוט טוב אבל מרגיש במה קטנה ואני לא יודע כמה הוא יוכל למלא את החלל שלי בצורה טובה.
כרגע מכל מה ששמעתי אלו השלושה שאני מתלבט ביניהם כאשר הJBL עדין מוביל רק בגלל שב10% מהזמן אני אשמע מוזיקה בווליום שבו הוא פשוט נהדר.
הייתי שמח לשמוע את דעתכם?
האם יש עוד משהו ששווה לבדוק?
האם מישהו יצא לו לשמוע את הדגמים הללו ויכול לחוות דעה נוספת?
תודה