למישהו יש נתב של סלקום פייבר מוגדר כBRIDGE\מודם?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Cytix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי חברים

כרגע יש לי מודם\נתב (הם קוראים לזה ALL IN ONE) של סלקום פייבר, שייך לחברת Sagemco (אני לא מכיר), ואני רוצה להגדיר אותו כמודם בלבד כדי לחבר את הנתב ASUS שלי, אך אני לא מוצא את האופציה, מישהו יכול לסייע?

הסיפור ללמה אני פשוט לא לוקח מהם מודם הוא כזה (למי שמתעניין):
הייתה לי פה הודעה לפני כחודשיים ועזרתם להכין אותי להתקנה של סלקום פייבר (תודה על זה)
ביקשתי חיבור מודם בלבד ואמרו לי אין בעיה, כמובן שכאשר הגיעו, הביאו נתב, ואמרו לי שבגלל תקלה, לא ניתן לתת לי מודם בלבד.
חיכיתי חודש והגיע טכנאי חדש שהסביר לי שיש תקלת "IPC" (אני חושב שזה מה שהוא אמר) ולא יהיה ניתן לרשום את הקו שלי על מודם בלבד, רק על הALL-IN-ONE שלהם, ולנסות עוד שבועיים. הטכנאי המליץ לעבור לשתית בזק ואמר ששם לא תהיה את הבעיה הזו.
הייתי שמח לדעת אם יש פה מישהו שמבין ויכול להגיד לי אם יש אמת במה שאמרו לי ולהרחיב על זה, או שסתם מורחים אותי.

חשוב לי לציין שיש לי פה תשתית של 1GB של בזק, פרטנר, וסלקום פייבר. האם למיטב ידיעתכם בבזק (למשל דרך בזב"ל) או בפטרנר אפשר בקלות לבקש מודם בלבד בצורה אמינה בלי בלבולי שכל? כי אם כן אני פשוט אעבור לחברה שמאפשרת את זה.

תודה מראש חברים.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #2 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Cytix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

סלקום למיטב הבנתי היא התשתית פה, ואני משתמש ב012 כספק.
אם שאלת אותי אם "זה שיש סלקום פייבר מותקן אומר שבזק פייבר עובד עם אותו סיב" - אני בכנות לא יודע את התשובה, אבל הטכנאי שהיה אמר שאוכל באותו חיבור (זה לא אומר שזה נכון בהכרח, כמובן)

בארון שבבניין יש קופסה שרשום עליה "סלקום" וגם אחד שרשום עליה "בזק" אבל רק מהקופסה של סלקום יוצא סיב לבית שלי.
אני יודע בוודאות שלשכנים בבניין יש פרטנר פייבר.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #4 

28/10/2021 20:25  
Cytix כתב:
היי חברים

כרגע יש לי מודם\נתב (הם קוראים לזה ALL IN ONE) של סלקום פייבר, שייך לחברת Sagemco (אני לא מכיר), ואני רוצה להגדיר אותו כמודם בלבד כדי לחבר את הנתב ASUS שלי, אך אני לא מוצא את האופציה, מישהו יכול לסייע?

הסיפור ללמה אני פשוט לא לוקח מהם מודם הוא כזה (למי שמתעניין):
הייתה לי פה הודעה לפני כחודשיים ועזרתם להכין אותי להתקנה של סלקום פייבר (תודה על זה)
ביקשתי חיבור מודם בלבד ואמרו לי אין בעיה, כמובן שכאשר הגיעו, הביאו נתב, ואמרו לי שבגלל תקלה, לא ניתן לתת לי מודם בלבד.
חיכיתי חודש והגיע טכנאי חדש שהסביר לי שיש תקלת "IPC" (אני חושב שזה מה שהוא אמר) ולא יהיה ניתן לרשום את הקו שלי על מודם בלבד, רק על הALL-IN-ONE שלהם, ולנסות עוד שבועיים. הטכנאי המליץ לעבור לשתית בזק ואמר ששם לא תהיה את הבעיה הזו.
הייתי שמח לדעת אם יש פה מישהו שמבין ויכול להגיד לי אם יש אמת במה שאמרו לי ולהרחיב על זה, או שסתם מורחים אותי.

חשוב לי לציין שיש לי פה תשתית של 1GB של בזק, פרטנר, וסלקום פייבר. האם למיטב ידיעתכם בבזק (למשל דרך בזב"ל) או בפטרנר אפשר בקלות לבקש מודם בלבד בצורה אמינה בלי בלבולי שכל? כי אם כן אני פשוט אעבור לחברה שמאפשרת את זה.

תודה מראש חברים.
...
כשיש לך את כל הסיבים של הספקיות אני ממליץ לך על פרטנר,
פטרנר משתמשים ב P2P ואתה לא מתחלק אם רוחב פס לא שזה משנה
כי כמה כבר אנשים בו זמנית יקרעו ג'יגה הורדה כולם ביחד.
היתי בסלקום שנה היה לי את המודם נוקיה שלהם מחובר לאסוס שלי
שלוש פעמים הלך הנוקיה פשוט איבד את הסנכרון שלחו לי טכנאי
הגיע טכנאי נחמד ישב אצלי 4 שעות כמעט עשינו שבת ביחד כי המתאמים
של נוקיה 5 מהם פשוט לא הסתנכרנו אם המערכות של סלקום רק במתאם השישי
הצליחו איכשהו לחבר אותי חזרה הטכנאי המסכן כבר בחוסא עונים ומבט של באימא
שלך קח ראוטר מודם ותעזוב אותי בשקט.

התחברתי לפרטנר לפני שלוש חודשים בערך שני ממירים ו 300 על 30 הגיע טכנאי
שעה וצי עבודה חיבר אותי אם מתאם דלינק הכל עובד.
ועוד הטכנאי היה סחבק הביא לי ג'יביק נוסף שאהיה לי.
הזמנתי מאלי גם זוג מתאמי SFP ל RJ45 ב 60 שח וואלה עובד פכז אם ג'יגביק של פרטנר.
יש לי עכשיו סהכ 3 מתאמים ו 2 ג'יביקים אם משהו מהם נשרף אני מכוסה ולא צריך להמתין
שבוע לטכנאי.

Cytix פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

29/10/2021 11:51  
MrYair כתב:
כשיש לך את כל הסיבים של הספקיות אני ממליץ לך על פרטנר,
פטרנר משתמשים ב P2P ואתה לא מתחלק אם רוחב פס לא שזה משנה
כי כמה כבר אנשים בו זמנית יקרעו ג'יגה הורדה כולם ביחד.
היתי בסלקום שנה היה לי את המודם נוקיה שלהם מחובר לאסוס שלי
שלוש פעמים הלך הנוקיה פשוט איבד את הסנכרון שלחו לי טכנאי
הגיע טכנאי נחמד ישב אצלי 4 שעות כמעט עשינו שבת ביחד כי המתאמים
של נוקיה 5 מהם פשוט לא הסתנכרנו אם המערכות של סלקום רק במתאם השישי
הצליחו איכשהו לחבר אותי חזרה הטכנאי המסכן כבר בחוסא עונים ומבט של באימא
שלך קח ראוטר מודם ותעזוב אותי בשקט.

התחברתי לפרטנר לפני שלוש חודשים בערך שני ממירים ו 300 על 30 הגיע טכנאי
שעה וצי עבודה חיבר אותי אם מתאם דלינק הכל עובד.
ועוד הטכנאי היה סחבק הביא לי ג'יביק נוסף שאהיה לי.
הזמנתי מאלי גם זוג מתאמי SFP ל RJ45 ב 60 שח וואלה עובד פכז אם ג'יגביק של פרטנר.
יש לי עכשיו סהכ 3 מתאמים ו 2 ג'יביקים אם משהו מהם נשרף אני מכוסה ולא צריך להמתין
שבוע לטכנאי.
...
היי
המלצה טובה - אני מניח שאני אכתוב על זה POST מלא בשלב מסויים אבל בקצרה, השארתי אתמול בלילה (2-3 בבוקר) הודעה של "תחזרו אלי" לפרטנר כי הבנתי שהרצון שלי להיות לקוח טוב ונאמן לא מקבל יחס בחזרה מסלקום פייבר (יש לי פנית תלונות ציבור מלפני 3 שבועות שאף אחד לא חזר וגם לא אחרי ה"פניה למנכ"ל" מהאתר שלהם שביקשתי שיתייחסו לפני)

חזר אלי נציג מכירות שמיד ידע על מה אני מדבר מבחינת נתב פרטי "אה אוקי מגניב, יש לך נתב פרטי שתומך AX או AC?" כמה שאלות ענייניות, אמר לי 120 ללא עלויות התקנה ולא שום דבר, אנחנו מספקים את הMEDIA CONVERTER, הטכנאי יגדיר לך גם את הנתב הפרטי כולל WIFI (אם תרצה)"

זהו.
אז הם יגיעו ביום שני ואני אדווח על ההתרחשויות, אבל אם סלקום ככה מתייחסים, ברגע שאראה שהחיבור עם אורנג' תקין אני מתנתק מהם.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #6 

29/10/2021 20:26  
Cytix כתב:
היי
המלצה טובה - אני מניח שאני אכתוב על זה POST מלא בשלב מסויים אבל בקצרה, השארתי אתמול בלילה (2-3 בבוקר) הודעה של "תחזרו אלי" לפרטנר כי הבנתי שהרצון שלי להיות לקוח טוב ונאמן לא מקבל יחס בחזרה מסלקום פייבר (יש לי פנית תלונות ציבור מלפני 3 שבועות שאף אחד לא חזר וגם לא אחרי ה"פניה למנכ"ל" מהאתר שלהם שביקשתי שיתייחסו לפני)

חזר אלי נציג מכירות שמיד ידע על מה אני מדבר מבחינת נתב פרטי "אה אוקי מגניב, יש לך נתב פרטי שתומך AX או AC?" כמה שאלות ענייניות, אמר לי 120 ללא עלויות התקנה ולא שום דבר, אנחנו מספקים את הMEDIA CONVERTER, הטכנאי יגדיר לך גם את הנתב הפרטי כולל WIFI (אם תרצה)"

זהו.
אז הם יגיעו ביום שני ואני אדווח על ההתרחשויות, אבל אם סלקום ככה מתייחסים, ברגע שאראה שהחיבור עם אורנג' תקין אני מתנתק מהם.
...
כן פרטנר נורא גמישים בקטע של ציוד
אין בעיה לקבל מתאם מסיב לרשת,הם גם מוכרים ראוטר של אסוס AX89 נראה לי,אם קלוב SFP מחבר את הסיב ישירות
לראוטר אבל זה ראוטר לא זול 2700 שח.הבנתי שיש לו כיסוי רשת אלחוטית משהו מפגר טוב למשיש בית גדול.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”