שלום חברים
סילחו לי אם אני שואל שאלה בסיסית,
יש לי כרגע טלווזיה ואינטרנט רגיל של הוט בבית עם חיבורים קואקסיאלים. בית ישן, אין תעלות יעודיות.
קו טלפון של בזק עובר דרך הקירות, הקווים הקואקסיאלים של הוט עד הסלון עוברים בתוך הקיר ולשאר החדרים בתעלות חיצוניות.
מעוניין לשדרג את האינטרנט לסיבים, אבל חושש מהתקנה "לא נקייה" ומכבלים חיצונים שמכערים את הקירות.
במידה ואני משדרג את האינטרנט לאינטרנט סיבים _דרך הוט):
האם יבטלו את הכבלים הקואקסיאלים וגם שידורי הטלוויזה יעברו לשימוש בסיב?
אם כן, האם זה ידרוש העברה של כבלים חדשים לכל החדרים בבית?
האם המתקין יכול "להחליף" את הכבלים הקואקסיאלים שעוברים בחלק מהתוואי בקירות בסיב האופטי, או שידרש בכל מקרה בהעברת הסיב בתוואי חדש, מה שישאיר את הכבלים הקואקסיאלים תקועים בתוך הקירות ללא שימוש לנצח...?
במידה ואני משדרג דרך בזק/ סלקום פרטנר (ומשאיר רק את הטלווזיה של הוט):
איזו אפשרות יש למתקין להעביר את הסיב, חוץ מלחצוב בקירות ולהעביר את הסיב בתעלה חיצונית?
האם יש אפשרות איכשהו לנצל את התעלות שכן קיימות בתוך הקיר (קו הטלפון של בזק), לטובת העבהרת הסיב, מבלי ליצור תעלות חיצוניות?
תודה מראש
האם אפשר להתקין אינטרנט סיבים של הוט ללא תעלות חיצוניות
-
gsk
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
- tzah
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1172
השאיפה היא להתקין דרך תעלות בקיר. אבל במקרים הבאים הוא כן יתקין חיצונית:
1) כאשר אין מקום להשחיל את הסיב בגלל הרבה חוטים (מקרה נדיר).
2) כאשר אין תעלות בקיר (בזק/הוט)
3) התעלות בקיר סתומות.
תשובה: כן, הטכנאי משתמש בתעלות קיימות של בזק/הוט (מלבד תעלות חשמל).
הקוטר של הסיב הוא 3 מ"מ והטכנאי משחיל את הסיב ללא קונקטור אז ברוב המקרים אין בעיה בשחלת הסיב גם בתעלה עם הרבה חוטים/כבלים קיימים.
כל עוד ניתן להשחיל את הסיב בהצלחה, הטכנאי יכול להשתמש בתעלות של הוט או בזק.
הטכנאי לא מנתק קואקסיאליים קיימים. במידה ואתה תמשיך להשתמש בשירות של הוט עם הממיר ה- "ישן" אז תצטרך להשאיר את כבלי הקואקס בתעלות.
במידה ואתה רוכש חבילת באנדל עם ממירי אנדרואיד (IPTV), אז באמת אין צורך בכבלי הקואקס של הוט.
.
1) כאשר אין מקום להשחיל את הסיב בגלל הרבה חוטים (מקרה נדיר).
2) כאשר אין תעלות בקיר (בזק/הוט)
3) התעלות בקיר סתומות.
תשובה: כן, הטכנאי משתמש בתעלות קיימות של בזק/הוט (מלבד תעלות חשמל).
הקוטר של הסיב הוא 3 מ"מ והטכנאי משחיל את הסיב ללא קונקטור אז ברוב המקרים אין בעיה בשחלת הסיב גם בתעלה עם הרבה חוטים/כבלים קיימים.
כל עוד ניתן להשחיל את הסיב בהצלחה, הטכנאי יכול להשתמש בתעלות של הוט או בזק.
הטכנאי לא מנתק קואקסיאליים קיימים. במידה ואתה תמשיך להשתמש בשירות של הוט עם הממיר ה- "ישן" אז תצטרך להשאיר את כבלי הקואקס בתעלות.
במידה ואתה רוכש חבילת באנדל עם ממירי אנדרואיד (IPTV), אז באמת אין צורך בכבלי הקואקס של הוט.
.