לאחרונה הגעתי לסיפוק ממש מלא עם הסטאפ שלי אחרי שנה של נדודים ארוכים...Wharfedale EVO 4.1, Sonos Amp, SVS SB1000 Pro.
היות ואני בחדר מדיה קטן, מבנה מוזר אבל טופל אקוסטית בסיסית, הסאונד נשמע כאילו אני באצטדיון, ווהסאב הקטנצ'יק הזה פשוט מופלא. בחדר קטן אין מצב בעולם שצריך יותר מזה, לדייקנים המוגזמים שני קטנים כאלה בחדר קטן זה יהיה פשוט מופלא, אם היה לי מקום עוד הייתי שוקל את זה.
אבל אחרי שסיימתי עם הסטאפ וכל הכיולים ומיקומים והגעתי לתוצאה מספקת, פתאום כחלק מרעיון עיצובי לאזור של החדר מדיה רציתי לדחוף שולחן עד לקיר. עד עכשיו לא עשיתי את זה כי הסאב שם ואני חייב לתת לו "לנשום". החלטתי בכל זאת לנסות ונאלצתי לקרב את הסאב מעט יותר לקיר השני כדי ששני הרגליים של השולחן יעברו מעליו. קירוב הסאב לקיר כמובן עשה לי מעט עוצמתי יותר, מעט בומי יותר, אבל הודות לאפליקצייה של SVS הכל מוגר.
אבל הסיבה האמיתית שפתחתי את הההודעה הזו היא שעכשיו הכסא והשולחן מסתירים את הסאב ואני לא רואה אותו מעמדת ההאזנה והתוצאה פשוט מופלאה. אחד מאותם דברים קטנים שעושים שינוי ענק. פתאום שהסאב נעלם לגמרי מהעין, אין לוקאליזציה כמובן אפילו ב-100HZ כי המוח לא מבין איפה הוא. פתאום הבאס שקוף וכאילו אני עם שני רמקולים FULL RANGE.
אז כן הסאב כרגע לא "נושם" כמו מקודם, אבל אני לא רואה ירידה בבאס, להיפך, קיבלתי קצת חיזוק מהקירוב לקיר שזה מבורך לפעמים.
למי שיש אפשרות לנסות אם איזו דרך יצירתית אני ממליץ בחום...
תחביאו את הסאב!
-
Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- Eliran15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2213
צודק, אצלי שמתי בקצה לא רואים בעין, מטר מהספה שעושה לו חסימה ויש שיפור גדול, כשהיה "חופשי" נבלע בחלל
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
תענוג שאתה מרוצה וכל הכבוד... 
רק אם לא תשים תמונה שנבין על מה מדובר כל אחד יכול להפליג עם הדימיון שלו...

רק אם לא תשים תמונה שנבין על מה מדובר כל אחד יכול להפליג עם הדימיון שלו...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
רק תסדר את הכבלים לפני כן, אם אבי רואה כבלים גלויים הוא מתחרפן קצת29/10/2021 16:51avihuli כתב:
רק אם לא תשים תמונה שנבין על מה מדובר כל אחד יכול להפליג עם הדימיון שלו......
-
Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
אז אולי הכלל הראשון בסאונד בעבורי בהתחשב ברמת ה-OCD שיש לי זה- לא להתלהב מהר מדי.29/10/2021 16:51avihuli כתב: תענוג שאתה מרוצה וכל הכבוד...
רק אם לא תשים תמונה שנבין על מה מדובר כל אחד יכול להפליג עם הדימיון שלו......
בהתחלה אהבתי את הרעיון, לאט לאט הרגשתי שהסאב מזייף, נשמע מרוח ומעוות בתווים מסויימים.
נאלצתי לוותר על התענוג, בצורת פלא דווקא נשכרתי מהעניין. כדי לתת לדרייבר גישה יותר פתוחה ומרווחת לבמה הקדמית הרחקתי אותו מהפינה השמאלית, יותר לכיוון הרמקולים ועכשיו הוא גלוי שוב. אבל הבאס פתאום השתפר כמה דרגות למעלה. אני מודה אני פריק של פינות, ברוב הסאבים שהיו לי אם לא הייתי שם בפינה של החדר מדיה לא הייתי שומע את הסאב, חוץ מאת המריחות אותן שמעתי היטב.
פתאום ה-SVS הקטן והתמים הזה, שעד עכשיו עם כל זה שאני מאוהב בו הבנתי שיש לו את המגבלות שלו, במיקום החדש מנגן הרבה יותר מוזיקלי, אימפקט, צריך טראק מאוד מאוד מאוד מאתגר כדי איכשהו להוציא אותו משיווי משקל. כל החדר מדיה מתמלא אנרגיה נקייה בתדר נמוך בשירים מתאימים (לדוגמא טראנס פרוגרסיבי או היפהופ לסוגיו).
השאלה שנשאלת- האם גם הפעם אני מתלהב מהר מדי? הזמן יגיד. בכל זאת אודה על העובדה שהשתמשתי בצורה כבדה ביותר באפליקציה של SVS ושיניתי הכל- סלופים, low pass, ווליום, room gain compensation, הכל עבר קונפיגורציה מחדש במיקום החדש ופתאום קלע בינגו!
לא מסתדר עם העלאת תמונות, מקווה שבלינק הזה יהיה לכם גישה לתמונה ב-Dropbox. זה המצב כרגע אחרי שהוצאתי אותו מהמחבוא.
https://www.dropbox.com/preview/Photos/ ... e=personal