סוף סוף אחרי שנים של פינטוז חדר החלומות התגשם.
הסיפור התחיל בתאריך 17.03.20 כשהבאתי את הרמקולים הקדמיים, הסנטר והסאב מפיוטצר.
אחרי עבודה של כמה שעות והרכבה התחלתי להריץ כמה סרטי קטעי הדגמה לכיול והתחלתי להינות, מהר מאוד ההנאה ירדה לאכזבה כי מה ששמעתי בחדר ההדגמה לא היה קרוב למה שקיבלתי בסלון שלי, כמובן שהיה תלונות מהשכן שמקביל אליי וגם מהאישה והילדות להנמיך, כול ההתלהבות וההייפ שהיה לי ירד לי.
עברו כמה חודשים וכול הזמן הזה צפו לי מחשבות בראש על מה אני יכול לעשות על מנת להינות מההשקעה שעשיתי והתחביב שלי מילדות.
כמה שלא חשבתי ידעתי שאין לי הרבה מה לעשות עם הסלון, הייתה מגבלה של גודל ובעיית בידוד של רעש לא היה לי איך לפתור.
אז התחלתי לחשוב על מעבר לדירה אחרת, אני אקצר ואגיד שהתהליך היה לא פשוט אבל בסופו של דבר זה קרה והנה עכשיו אני בדירה חדשה גדולה יותר עם חדר ייעודי לקולנוע/גיימינג/וכו'.
גודל החדר לצערי קטן 2.76 X 2.92 אבל עדיף על הכלום שהיה לי עד עכשיו (היה לי אפשרות לקחת את הממד שהוא 2.76 X 4.17 מ' אבל לא יכולתי להגיד לבת שלי לא).
ציוד שהיה לי:
2 קדמיים – SVS ULTRA BOOKSHELF
סנטר – SVS ULTRA
סאב – SB3000
מגבר – MARANTZ SR5013
ציוד שהוספתי:
אחוריים – SVS PRIME SATELLITE
2 עליוניים – SVS PRIME ELEVATION
אקוסטיקה:
דבר ראשון שעשיתי זה טיפול אקוסטי, אחרי מחקר לא קטן שעשיתי ברשת פניתי לאודיו לאב שם טיפל בי ברמת שירות מקצועית ומעולה עם המון סבלנות אורן, נתן לי ייעוץ ומענה למה שהייתי צריך.
פיזרתי על הקירות/תקרה סה"כ – 12 פנלים מיצרן GIK ACOUSTICS, גם דקורטיבים ואיכותיים בגימור שלהם.
מסך:
אין הרבה מה להרחיב, את האולד 55 C8 שעברה לחדר שינה החלפתי לאולד 65C1 פשוט תענוג!!!
מרחק הישיבה שלי מהמסך היא בערך 2.6 מ שזה בול מתאים לי ל 65 אינץ.
אני פשוט לא יכול להחליף את איכות האולד למשהו אחר.
לא ביצעתי לה כיול, אני רואה בכיול היצרן יש מהקופסא וזה סבבה לגמרי.
ישיבה:
אחרי חיפוש ארוך מצאתי כורסאות טלויזיה שגם לא גדולות לי מידי לחדר (סה"כ 74 ס"מ רוחב) ושגם יהיו נוחות אחרי ישיבה ממושכת (עברתי את כיפור ללא תלונות
).כשהולכים ויושבים בחנות קשה לדעת איך זה יהיה אחרי כמה שעות של ישיבה רצופה, מאוד רציתי משהו שיותר "קולנועי" אם מתקן לכוס, חשמלי אבל הגודל פשוט לא התאים לי לחדר שעוד הדלת גונבת לי מהרוחב.
כורסאות ניקנו ברילקסון סניף צומת בילו – דגם כורסא W.
כיול:
חשבתי רבות על איך לעשות את זה, כמעט קניתי MINI DSP HD אבל הבנתי שהוא שימושי למי שמתשמש ביותר מסאב אחד אז וויתרתי עליו.
כיול עשיתי כרגע עם המיקרופון של המגבר, יש ברשותי מיקרופון UMIK-1 והזמנתי סטנד בישבילו ואני מתכוון לעשות כיול מחדש כשיהיה לי את המתקן שלו.
אחרי הכיול האחוריים נשמעו לי מאוד נמוך וגם הסנטר, בעזרתו של מאי מפיוטצר עשיתי כמה כיוונים והכול השתפר לטובה.
הזרמת מדיה
כרגע אני רואה סרטים ותכנים ישירות מהמחשב, לא ראיתי הבדל בין המחשב לבין נודיה שילד שחיברתי במגביל הן באיכות התמונה ובסאונד.
אני משתדל להשתמש בפורמטים שהם REMUX ולא RIP.
התחלתי להשתמש ב VLC אבל אחרי מחקר עברתי להריץ סרטים ב POWER DVD וזה רץ הרבה יותר טוב.
הזרמת מדיה מנטפליקס הייתה פשוט זוועה באיכות הסאונד שהיה חלש ולא מורגש באטמוס ו 5.1.
אני אמשיך לנסות, אולי לא עשיתי משהו טוב, אעדכן בהמשך לגבי זה.
סיכום:
החוויה היא פשוט וואו אחד גדול, סוף סוף אין תלונות מהשכנים ולא משאר בני הבית, רק האישה מפחדת שאני לא אצא לה משם.
עדיין יש לי עוד לאן לשאוף ברמת הכיול ולהשתפר.
מבחינת הסאב הוא מרביץ כאילו אין מחר אבל אני לא מומחה גדול אם כמו שהוא מכוייל לי עכשיו ככה הוא צריך להישמע, אני כן מחפש להרגיש אותו כאילו אני חוטף את המכה.
אני כן מרגיש בלא מעט קטעים שהוא ממש בומי, בקטע בסרט bohemian rhapsody במופע הסופי היה ממש בומים חזקים בלתי נסבלים שהייתי חייב לעצור את הסרט.
אשמח לעזרה מה יכול להיות הבעיה?
את ה ELEVATION עדיין לא ממש הרגשתי וקיבלתי את אפקט הוואו, שמתי סרט דמו הדגמה וזה באמת היה מדהים אבל כפי שזה נראה זה מאוד תלוי באיכות האטמוס שיש לסרט.
לשדרוג עתידי שיהיה אולי עוד לפחות 3 שנים אני חושב על החלפת המגבר למשהו יותר מקצועי אבל לא יודע עם העלות שווה את זה (אם ארגיש איכות שונה יותר בסאונד לעומת מה שיש לי).
גם את האחוריים לא כול כך הרגשתי בהתחלה, כן יצא לי לשמוע כבר כמה סרטים שרק 3 רמקולים הקדמיים עובדים עד שהחלפתי את רצועת השמע בסרט ואז כול הרמקולים עובדים כמו שצריך.
עדיין יש לי קצת עוד עבודה על סידור יותר יפה של הכבלים, נגיע לזה אחרי שההתלהבות תרד
.תודה ענקית גם למאי מפיוטצר על התמיכה והעזרה בכול מה שהייתי צריך, רמת שירות ותמיכה באיכות גלקטית. (לא יודע אם יש במדינה אחרת אחד כמוהו
).אשמח לארח/לעזור למי שרוצה להתרשם מחלק מהציוד לפני רכישה, להלוות מה שאני יכול לבדיקה.
כיף לעזור ולהיעזר באנשים שאוהבים את התחום הזה.