PLEX: מצליח לשמוע רק ב 2 מתוך 5 רמקולים
שלום,
אני מנגן סרט בסטרימר שיואמי, שמחובר ברשת למחשב נייח, ועליו סרט (הארי פוטר, במקרה הזה)
הסטרימר מחובר לרסיבר ימאהה RXV4A עם 5 רמקולים.
הרסיבר במצב Straight, אך אני שומע רק ב 2 הרמקולים (ימין ושמאל)
ניסיתי לשנות את ה passthrough ל HDMI (וגם החזרתי ל Disable, לאחר מכן), אך ללא הואיל...
מה יכולה להיות הבעיה?
אני מנגן סרט בסטרימר שיואמי, שמחובר ברשת למחשב נייח, ועליו סרט (הארי פוטר, במקרה הזה)
הסטרימר מחובר לרסיבר ימאהה RXV4A עם 5 רמקולים.
הרסיבר במצב Straight, אך אני שומע רק ב 2 הרמקולים (ימין ושמאל)
ניסיתי לשנות את ה passthrough ל HDMI (וגם החזרתי ל Disable, לאחר מכן), אך ללא הואיל...
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה:23/10/2021 21:49LeeJunFan כתב: תתחיל בללחוץ על option בשלט ולך ל-Audio signal Information. תבדוק מה כתוב שם ב-Format, Channel In, Channel Out....
Format: PCM
Channel: 2/0/---
Sampling: 48Khz
מה זה אומר?
איפה הבעיה? ברסיבר או בפלקס?
בבקשה. מה זה אומר?24/10/2021 0:57LeeJunFan כתב: בנוסף שווה להסתכל מה plex מוציא...
לך ל-plex במחשב. כשאתה נכנס להגדרות, אז בתפריט בצד יש לך Dashboard. תוך כדי הניגון תבדוק מה מופיע שם (כדאי אפילו שתצלם ותעלה לפה)....
טוב ה-plex משדר DTS-HD ב-direct stream, כלומר זה מה שהוא מוציא לסטרימר. אז הבעיה לא ב-plex.
במה שהעתקת מהרסיבר חסרה לי שורה... אמור להיות גם Channel In וגם Channel Out
אבל בכל מקרה - נראה שהרסיבר לא מקבל DTS-HD מהסטרימר. סביר להניח שהבעיה היא בסטרימר שמקודד את האודיו בעצמו ואז שולח רק 2 ערוצים.
דברים לבדוק:
1. לוודא שוב שה-pass through מופעל. גם בסטרימר וגם ב-Plex.
2. האם הסטרימר מחובר ישירות לרסיבר, או שהוא מחובר לטלוויזיה והטלוויזיה מוציאה אודיו לרסיבר דרך ARC או eARC?
2. האם בסטרימר יש איזושהי הגדרה של פורמטים נתמכים. לפעמים אפשר להגדיר שפורמטי אודיו מסוימים לא נתמכים ע"י הציוד שלך (למשל, יש טלוויזיות שלא תומכות ב-DTS) ואז הסטרימר יודע לקודד את הפורמט הזה, גם אם מוגדר לך pass through. אם קיימת הגדרה כזאת, תוודא שכל הפורמטים מסומנים כנתמכים ע"י הציוד שלך (זה אמור להיות בהגדרות של הסטרימר, לא של ה-plex).
במה שהעתקת מהרסיבר חסרה לי שורה... אמור להיות גם Channel In וגם Channel Out
אבל בכל מקרה - נראה שהרסיבר לא מקבל DTS-HD מהסטרימר. סביר להניח שהבעיה היא בסטרימר שמקודד את האודיו בעצמו ואז שולח רק 2 ערוצים.
דברים לבדוק:
1. לוודא שוב שה-pass through מופעל. גם בסטרימר וגם ב-Plex.
2. האם הסטרימר מחובר ישירות לרסיבר, או שהוא מחובר לטלוויזיה והטלוויזיה מוציאה אודיו לרסיבר דרך ARC או eARC?
2. האם בסטרימר יש איזושהי הגדרה של פורמטים נתמכים. לפעמים אפשר להגדיר שפורמטי אודיו מסוימים לא נתמכים ע"י הציוד שלך (למשל, יש טלוויזיות שלא תומכות ב-DTS) ואז הסטרימר יודע לקודד את הפורמט הזה, גם אם מוגדר לך pass through. אם קיימת הגדרה כזאת, תוודא שכל הפורמטים מסומנים כנתמכים ע"י הציוד שלך (זה אמור להיות בהגדרות של הסטרימר, לא של ה-plex).
1. הפעלתי ב PLEX את ה Pass through (ההדרה הנכונה, הינה דרך HDMI, נכון?).
בסטרימר (של שיואמי) מצאתי תפריט Sound. בתוכו, היה מקונפג PCM. שיניתי את זה ל:
Audio: Use this formats that your device reports supporting (recommended).
האם זו האפשרות הנכונה?
2. הסטרימר מחובר ישירות לרסיבר (דרך HDMI)
3. הנה הצילום מסך של הגדרות הסטרימר...
איך עוד ניתן לדבג את מקור הבעיה?
בסטרימר (של שיואמי) מצאתי תפריט Sound. בתוכו, היה מקונפג PCM. שיניתי את זה ל:
Audio: Use this formats that your device reports supporting (recommended).
האם זו האפשרות הנכונה?
2. הסטרימר מחובר ישירות לרסיבר (דרך HDMI)
3. הנה הצילום מסך של הגדרות הסטרימר...
איך עוד ניתן לדבג את מקור הבעיה?
האמת שמתחילים להיגמר לי הרעיונות...
קודם כול, תעתיק לפה (או עדיף תצלם) שוב את ה-output של audio information ברסיבר תוך כדי שהסרט מתנגן.
דבר שני, אני ממליץ לנסות סרט אחר. אני רואה שבסטרימר שלך לא מופיעה תמיכה ב-DTS-HD (כעיקרון במקרה כזה אמור להיות fallback ל-DTS רגיל, אבל לך תדע), אז אני מציע להוריד סרט עם פורמט סאונד יותר "פשוט" (DTS או AC3) ולראות מה קורה.
קודם כול, תעתיק לפה (או עדיף תצלם) שוב את ה-output של audio information ברסיבר תוך כדי שהסרט מתנגן.
דבר שני, אני ממליץ לנסות סרט אחר. אני רואה שבסטרימר שלך לא מופיעה תמיכה ב-DTS-HD (כעיקרון במקרה כזה אמור להיות fallback ל-DTS רגיל, אבל לך תדע), אז אני מציע להוריד סרט עם פורמט סאונד יותר "פשוט" (DTS או AC3) ולראות מה קורה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
בעבר, לפני שעברתי לפלקס באפליקציה לטלוויזיות, הזרמתי דרך מיבוקס.
הדרך היחידה שקיבלתי העברה של 5 ערוצים זה ע"י התקנה של קודי והוספה של תוסף פלקס שבו אפשר היה לשחק עם ההגדרות כדי לקבל PASSTHROUGH.
לא זוכר את שם התוסף, אבל זה לא היה אפליקצית הפלקס של האנדרואיד TV.
הדרך היחידה שקיבלתי העברה של 5 ערוצים זה ע"י התקנה של קודי והוספה של תוסף פלקס שבו אפשר היה לשחק עם ההגדרות כדי לקבל PASSTHROUGH.
לא זוכר את שם התוסף, אבל זה לא היה אפליקצית הפלקס של האנדרואיד TV.
הערה: משהו מוזר עם ה PLEX: אני לא מצליח להתחבר. הוא נותן הודעת שגיאה שהוא לא מצליח להתחבר לסרבר. מצד שני, הוא מראה את רשימת הסרטים שיש לי בסרבר, אז זה סימן שיש קשר בינהם, לא? מוזר... אני צריך לחקור את זה מעט.27/10/2021 10:43LeeJunFan כתב: האמת שמתחילים להיגמר לי הרעיונות...
דבר שני, אני ממליץ לנסות סרט אחר. אני רואה שבסטרימר שלך לא מופיעה תמיכה ב-DTS-HD (כעיקרון במקרה כזה אמור להיות fallback ל-DTS רגיל, אבל לך תדע), אז אני מציע להוריד סרט עם פורמט סאונד יותר "פשוט" (DTS או AC3) ולראות מה קורה....
בכל מקרה, התייאשתי מה PLEX וניסיתי את נטפליקס (איך לא חשבתי על זה מקודם): אז ניסיתי את הסרט Blacklist, ונראה שפעם ראשונה שאני שומע את הסאונד מופרד (איזו התרגשות!): הדיבור מהרמקול המרכזי, האפקטים מהרמקולים הצדדיים...
והנה צילום המסך מתוך הרסיבר, בזמן שהסרט מופעל. עדין אין Channel in / Channel out. מה זה אומר?
ההנחה שלי שצריך לקנפג משהו בPLEX, נכון? אם כן, מה עוד צריך לקנפג, פרט ל Passthrough?
חשבתי על עוד רעיון לדיבוג הבעיה: יש לי NUC, עם יציאת HDMI. להתקין עליו PLEX, ולחבר אותו לרסיבר, כדי להבין אם הבעיה בסטרימר או ב PLEX.
עוד רעיונות?
זה אומר שבדרך הזו, ניתן לנקן סרטים דרך הפלקס, שמותקן על הקודי?27/10/2021 13:10integral כתב: בעבר, לפני שעברתי לפלקס באפליקציה לטלוויזיות, הזרמתי דרך מיבוקס.
לא זוכר את שם התוסף, אבל זה לא היה אפליקצית הפלקס של האנדרואיד TV....
יש לי קודי מותקן על הסטרימר, אבל התייאשתי ממנו, כי בכל פעם מחדש לא הצלחתי לצפות בתכנים שהיו מותקנים על המחשב הביתי, אז הרמתי ידיים, ועברתי לאפליקציית PLEX המותקנת ישירות על הסטרימר, בלי הקודי.
בכל מקרה - אחפש איך מתקינים תוסף פלקס כזה על הקוי
התוסף נקרא פשוט plex. אני משתמש בו והוא מעולה. ממשק קצת פחות נוח, אבל מעבר לזה אין תלונות (אני משתמש בו כי הוא עובד טוב עם תרגום בעברית, בניגוד ל-plex הרגיל שהופך את סימני הפיסוק).27/10/2021 13:10integral כתב: בעבר, לפני שעברתי לפלקס באפליקציה לטלוויזיות, הזרמתי דרך מיבוקס.
לא זוכר את שם התוסף, אבל זה לא היה אפליקצית הפלקס של האנדרואיד TV....
כנראה שלא אמור להופיע... לי זה מופיע ככה ב-V6A, כנראה שב-V4A הם לא הוסיפו את זה משום מה.27/10/2021 21:23urielp כתב: והנה צילום המסך מתוך הרסיבר, בזמן שהסרט מופעל. עדין אין Channel in / Channel out. מה זה אומר?...
בהחלט עשוי לעבוד.27/10/2021 21:23urielp כתב: חשבתי על עוד רעיון לדיבוג הבעיה: יש לי NUC, עם יציאת HDMI. להתקין עליו PLEX, ולחבר אותו לרסיבר, כדי להבין אם הבעיה בסטרימר או ב PLEX....
הייתי בכל זאת מנסה להוריד סרט אחר, עם פורמט אודיו יותר פשוט (AC3 או DTS) ולראות אם הסטרימר מעביר אותו....
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
כן. רק תפעיל את התוסף ולא את הפלקס הרגיל שגם אותו תראה בקודי אם לא תסיר אותו....
כמובן שגם צריך לשנות את הגדרות האודיו בקודי.
הם ניצלו איזו פירצה במיבוקס כדי כן להפעיל PASSTHROUGH. מקווה שלא תוקנה.
עדכונים (אין חדש, אבל לפחות ניסיתי):
1. התקנתי תוסף PLEX על קודי. ניסיתי את הארי פוטר. עדין שומעים רק ב 2 רמקולים
2. נכנסתי להגדרות של PLEX בתוסף של הקודי: מצאתי רק הגדרות VIDEO (וכתוביות, סרברים וכו': רצ"ב תמונה). האם אין הגדרות Passthrough בתוסף PLEX של קודי? אם יש: איפה זה נמצא?
3. נכנסתי להגדרות של קודי: שם היה רשום שמוגדרים אצלי 2 רמקולים. שיניתי ל 5 רמקולים. חזרתי ל PLEX: אין שינוי...
4. נכנסתי להגדרות של הסטרימר > אודיו > העברתי ל PCM ובדקתי בנטפליקס. שומעים רק ב 2 רמקולים. החזרתי למצב הקודם (Auto: Use the formats that your device reports supporting (recommended)). בדקתי בנטפליקס: חזרתי לשמוע ב 5 רמקולים. משמע: הקינפוג בסטרימר היה נכון (וגם משמיע ישירות על מספר הרמקולים המתנגנים)
5. הורדתי סרט עם DTS. מנגן ב PLEX (ע"ג קודי): שומעים רק ב 2 רמקולים.
6. בדקתי בסלקום שלי (מותקן ע"ג הסטרימר): שומעים את הסרטים רק ב 2 רמקולים.
לסיכום: ע"ג הסטרימר מותקנים סלקום, נטפליקס, קודי, PLEX. רק בנטפליקס הצלחתי לשמוע ב 5 רמקולים. השאר - רק ב 2 רמקולים. האם הבעיה בסטרימר?
השלבים הבאים, מבחינתי:
1. לנגן את הסרטים ישירות דרך הקודי (הסרטים נמצאים במחשב הנייח, והקודי ע"ג הסטרימר מקונפג לנגן אותם מרחוק)
2. לחבר את ה NUC לטלויזיה, ולנגן סרט דרך ה PLEX (או דרך VLC). כדי לדבג: אולי יש בעיה בגירסת האנדרואיד, ולא בגירסת חלונות.
רעיונות נוספים?
רצ"ב
1. צילומי קינפוג ה PLEX מתוסף הקודי (לאן נעלמו הגדרות האודיו...)
2. צילומי הקינפוג שלי בקודי (5 רמקולים. מקודם היה רשום 2...)
3. צילום הקינפוג בסטרימר. כאשר היה PCM, אז גם נטפליקס ניגן ב 2 רמקולים בלבד. עכשו, החזרתי למצב המומלץ.
1. התקנתי תוסף PLEX על קודי. ניסיתי את הארי פוטר. עדין שומעים רק ב 2 רמקולים
2. נכנסתי להגדרות של PLEX בתוסף של הקודי: מצאתי רק הגדרות VIDEO (וכתוביות, סרברים וכו': רצ"ב תמונה). האם אין הגדרות Passthrough בתוסף PLEX של קודי? אם יש: איפה זה נמצא?
3. נכנסתי להגדרות של קודי: שם היה רשום שמוגדרים אצלי 2 רמקולים. שיניתי ל 5 רמקולים. חזרתי ל PLEX: אין שינוי...
4. נכנסתי להגדרות של הסטרימר > אודיו > העברתי ל PCM ובדקתי בנטפליקס. שומעים רק ב 2 רמקולים. החזרתי למצב הקודם (Auto: Use the formats that your device reports supporting (recommended)). בדקתי בנטפליקס: חזרתי לשמוע ב 5 רמקולים. משמע: הקינפוג בסטרימר היה נכון (וגם משמיע ישירות על מספר הרמקולים המתנגנים)
5. הורדתי סרט עם DTS. מנגן ב PLEX (ע"ג קודי): שומעים רק ב 2 רמקולים.
6. בדקתי בסלקום שלי (מותקן ע"ג הסטרימר): שומעים את הסרטים רק ב 2 רמקולים.
לסיכום: ע"ג הסטרימר מותקנים סלקום, נטפליקס, קודי, PLEX. רק בנטפליקס הצלחתי לשמוע ב 5 רמקולים. השאר - רק ב 2 רמקולים. האם הבעיה בסטרימר?
השלבים הבאים, מבחינתי:
1. לנגן את הסרטים ישירות דרך הקודי (הסרטים נמצאים במחשב הנייח, והקודי ע"ג הסטרימר מקונפג לנגן אותם מרחוק)
2. לחבר את ה NUC לטלויזיה, ולנגן סרט דרך ה PLEX (או דרך VLC). כדי לדבג: אולי יש בעיה בגירסת האנדרואיד, ולא בגירסת חלונות.
רעיונות נוספים?
רצ"ב
1. צילומי קינפוג ה PLEX מתוסף הקודי (לאן נעלמו הגדרות האודיו...)
2. צילומי הקינפוג שלי בקודי (5 רמקולים. מקודם היה רשום 2...)
3. צילום הקינפוג בסטרימר. כאשר היה PCM, אז גם נטפליקס ניגן ב 2 רמקולים בלבד. עכשו, החזרתי למצב המומלץ.
ממשיך לעדכן:
קודי דרך השיואמי: גם לא מצליח לנגן 5 ערוצים (רק 2 ערוצים).
התקנתי PLEX על מחשב NUC: בתחילה שמעו רק 2 ערוצים. קינפגתי את הסאונד (רצ"ב תמונה), ופתאום: בום! נפתח הסאונד...
התקנתי את ממיר הסלקום לרסיבר: שומעים רק 2 ערוצים.
האם סלקום לא תומכים ב 5 ערוצים?
יש עוד משהו לעשות? האלטרנטיבה הינה להעיף את הסטרימר, ולהתקין מחשב NUC עם PLEX וקודי.
קודי דרך השיואמי: גם לא מצליח לנגן 5 ערוצים (רק 2 ערוצים).
התקנתי PLEX על מחשב NUC: בתחילה שמעו רק 2 ערוצים. קינפגתי את הסאונד (רצ"ב תמונה), ופתאום: בום! נפתח הסאונד...
התקנתי את ממיר הסלקום לרסיבר: שומעים רק 2 ערוצים.
האם סלקום לא תומכים ב 5 ערוצים?
יש עוד משהו לעשות? האלטרנטיבה הינה להעיף את הסטרימר, ולהתקין מחשב NUC עם PLEX וקודי.
אני לא אופתע אם סלקום לא תומכים ב-5 ערוצים.
לגבי קודי - יש אפשרות בקודי להגדיר passthrough ופורמטים נתמכים.
זה נמצא במסך שצילמת (audio), יותר למטה.
ואני מציע את כל הניסיונות על הסטרימר לעשות עם DTS או DD, כי ממה שמוצג בממשק אני לא לגמרי בטוח ש הסטרימר שלך תומך ב-passthrough ל-DTSHD או ל-TRUEHD (למרות שזה לא כ"כ הגיוני, כי זה אמור להיות סטרימר די חדש, אבל כדאי לבודד כמה שיותר משתנים).
לגבי קודי - יש אפשרות בקודי להגדיר passthrough ופורמטים נתמכים.
זה נמצא במסך שצילמת (audio), יותר למטה.
ואני מציע את כל הניסיונות על הסטרימר לעשות עם DTS או DD, כי ממה שמוצג בממשק אני לא לגמרי בטוח ש הסטרימר שלך תומך ב-passthrough ל-DTSHD או ל-TRUEHD (למרות שזה לא כ"כ הגיוני, כי זה אמור להיות סטרימר די חדש, אבל כדאי לבודד כמה שיותר משתנים).
טוב: עדכון משמח. הצלחתי לפתור את הבעיה ב PLEX וקודי:
בסטרימר שיואמי, יש לקנפג את האודיו באופן ידני, ולאפשר DTS100%. רצ"ב צילום מסך מהסטרימר, בתחתית המסך). אגב, לא ברור לי מה למה יש מנעד ל DTS. למה שמישהו יחליט שהוא רוצה 70% DTS...
תודה לכולם: עזרתם לי לפתוח את הסראונד, סוף סוף!
אה, משהו קטן: בעתניסיון ניגון סרט בפורמט 7.1 ב PLEX, אני מקבל הודעת שגיאה. אני מצליח לנגן רק כאשר אני מבטל את ה Passthrough ב PLEX.
בסטרימר שיואמי, יש לקנפג את האודיו באופן ידני, ולאפשר DTS100%. רצ"ב צילום מסך מהסטרימר, בתחתית המסך). אגב, לא ברור לי מה למה יש מנעד ל DTS. למה שמישהו יחליט שהוא רוצה 70% DTS...
תודה לכולם: עזרתם לי לפתוח את הסראונד, סוף סוף!
אה, משהו קטן: בעתניסיון ניגון סרט בפורמט 7.1 ב PLEX, אני מקבל הודעת שגיאה. אני מצליח לנגן רק כאשר אני מבטל את ה Passthrough ב PLEX.