האם כדאי לעבור להוט מבזק+בזב"ל ברעננה?
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום,
אני מנוי כעת אצל בזק בינלאומי עם תשתית בזק בחבילה עד 100 מגה ומקבל כ-80-90 מגה בפועל.
מכיוון שאני בבית פרטי, אין פריסת סיבים אלי באף חברה, ואני מניח שגם לא בשנים הקרובות (ובושה שכך).
השימושים שלי הם בעיקר משחקים, ושירותי הזרמה לטלויזיה. בבזק בינלאומי הפינג במשחקים טובה וה-packet loss מאוד נמוך כך שחוויית המשחק טובה, וזה חלק חשוב. מעבר לכך גם מהירות ההורדה בצורות שונות חשובה (כמו טורנטים לכאורה).
ראיתי שהוט מציעים על תשתית לא סיבים חבילה של 500 מגה גם, אבל יש לי חשש לעבור אליהם כי פעם היה קטע כזה שזה או שהתשתית של בזק טובה או שהתשתית של הוט טובה, יש איזורים כאלה ויש איזורים כאלה (ויש גם וגם כמובן) וזה דיי הימור.
רציתי לדעת איך הוט היום בתשתיות שלהם ברעננה?
האם כדאי להישאר בבזק בינלאומי או שעדיף להחליף להוטנט?
בכלל אשמח לשמוע דעות על הוט לעומת בזק וחברות הבת באופן כללי לשימושים שציינתי למעלה.
תודה
אני מנוי כעת אצל בזק בינלאומי עם תשתית בזק בחבילה עד 100 מגה ומקבל כ-80-90 מגה בפועל.
מכיוון שאני בבית פרטי, אין פריסת סיבים אלי באף חברה, ואני מניח שגם לא בשנים הקרובות (ובושה שכך).
השימושים שלי הם בעיקר משחקים, ושירותי הזרמה לטלויזיה. בבזק בינלאומי הפינג במשחקים טובה וה-packet loss מאוד נמוך כך שחוויית המשחק טובה, וזה חלק חשוב. מעבר לכך גם מהירות ההורדה בצורות שונות חשובה (כמו טורנטים לכאורה).
ראיתי שהוט מציעים על תשתית לא סיבים חבילה של 500 מגה גם, אבל יש לי חשש לעבור אליהם כי פעם היה קטע כזה שזה או שהתשתית של בזק טובה או שהתשתית של הוט טובה, יש איזורים כאלה ויש איזורים כאלה (ויש גם וגם כמובן) וזה דיי הימור.
רציתי לדעת איך הוט היום בתשתיות שלהם ברעננה?
האם כדאי להישאר בבזק בינלאומי או שעדיף להחליף להוטנט?
בכלל אשמח לשמוע דעות על הוט לעומת בזק וחברות הבת באופן כללי לשימושים שציינתי למעלה.
תודה
לפני שעברתי לבניין עם סיבים גרתי ביחידת דיור בבית פרטי והייתי 4 שנים עם הוט (ספק הוטנט) על 100 מגה והחוויה היתה טובה, קיבלתי באזור ה90 (לפעמים יותר). לא יודע לגבי משחקי רשת כי לא יצא לי לשחק, עם סטרימינג וטורנטים לא היתה בעיה אבל נראה לי שזה בכל מקרה תלוי בספקית.
לא מניסיון אישי אבל ראיתי שהרבה אומרים שלמשחקים ברשת בזק בינלאומי הכי מומלצים, אני אישית עם הוט+הוטנט ב500 מגה ולפני זה הוט+019/018 (מה שייך לסלקום) וראיתי ירידה בביצועי רשת במשחקים.
אישית הייתי לוקח אולי תשתית הוט ונשאר עם הספק הנוכחי שלך.
אישית הייתי לוקח אולי תשתית הוט ונשאר עם הספק הנוכחי שלך.
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

זה משהו שחשבתי לעשות בעצמי, בזב"ל + הוט כי בסופו של דבר ספק האינטרנט הוא זה שמשפיע על הביצועים בעיקר להבנתי. בעבר הייתי עם 018 + בזק והיו לי packet loss ושמתי לב לזה במשחקים, ובמעבר לבזב"ל הבעיה נפתרה.08/10/2021 15:54Haimbin כתב: לא מניסיון אישי אבל ראיתי שהרבה אומרים שלמשחקים ברשת בזק בינלאומי הכי מומלצים, אני אישית עם הוט+הוטנט ב500 מגה ולפני זה הוט+019/018 (מה שייך לסלקום) וראיתי ירידה בביצועי רשת במשחקים.
אישית הייתי לוקח אולי תשתית הוט ונשאר עם הספק הנוכחי שלך....
בעצם מעבר לתשתית שונה יאפשר לי להגיע למהירות גבוהה יותר עם ביצועים טובים אני מניח, לא?
אשמח לשמוע גם לגבי ההוטבוקס 4 וה-5, האם שווה להוסיף 20 שקל בחודש ל-5? או שאפשר לקנות ראוטר בעצמי (כמו ASUS RT-AX55) ולהשתמש בו במקום ההוט בוקס?
ובמידה ואני שם במיקום מרכזי בבית את ההוטבוקס, ומשם ל-switch שהולכים לחדרים השונים בבית עם חיבור קווי, האם יש צורך להחליף נתבים שנמצאים למשל בקומה למעלה כדי שיתמכו או שאין בעיה מהבחינה הזו?
לי יש רק הוטבוקס 4 ולא התנסתי עם 5, אצלי הוא מאד יציב ואין איתו בעיות ( לעומת ה2 שהיה נוראי) וחיברתי אליו עוד ראוטר כAP בקומה למעלה וגם סוויץ כי הייתי צריך יותר שקעי אינטרנט ממה שיש לו.
הWifi שלו נחמד והוא גם יודע לשדר על תדר 5Ghz שזה מעולה והקליטה סבירה+, הייתי מתחיל מהאופציה הזאת ובהמשך לפי הצורך קונה ראוטר.
הWifi שלו נחמד והוא גם יודע לשדר על תדר 5Ghz שזה מעולה והקליטה סבירה+, הייתי מתחיל מהאופציה הזאת ובהמשך לפי הצורך קונה ראוטר.
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי תודה, אז אני אתחיל עם ה-4 שיתפקד כמו מה שיש היום, ממנו לסוויץ' לשאר הבית.08/10/2021 16:30Haimbin כתב: לי יש רק הוטבוקס 4 ולא התנסתי עם 5, אצלי הוא מאד יציב ואין איתו בעיות ( לעומת ה2 שהיה נוראי) וחיברתי אליו עוד ראוטר כAP בקומה למעלה וגם סוויץ כי הייתי צריך יותר שקעי אינטרנט ממה שיש לו.
הWifi שלו נחמד והוא גם יודע לשדר על תדר 5Ghz שזה מעולה והקליטה סבירה+, הייתי מתחיל מהאופציה הזאת ובהמשך לפי הצורך קונה ראוטר....
תודה רבה
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

האם אפשר להשתמש במודם-ראוטר פרטי במקום ההוטבוקס או שחובה להשתמש בהוטבוקס ולכל היותר לשים אותו על מצב ברידג'?08/10/2021 16:30Haimbin כתב: לי יש רק הוטבוקס 4 ולא התנסתי עם 5, אצלי הוא מאד יציב ואין איתו בעיות ( לעומת ה2 שהיה נוראי) וחיברתי אליו עוד ראוטר כAP בקומה למעלה וגם סוויץ כי הייתי צריך יותר שקעי אינטרנט ממה שיש לו.
הWifi שלו נחמד והוא גם יודע לשדר על תדר 5Ghz שזה מעולה והקליטה סבירה+, הייתי מתחיל מהאופציה הזאת ובהמשך לפי הצורך קונה ראוטר....
אתה חייב להשתמש בהוטבוקס11/10/2021 9:31ArielElia95 כתב:האם אפשר להשתמש במודם-ראוטר פרטי במקום ההוטבוקס או שחובה להשתמש בהוטבוקס ולכל היותר לשים אותו על מצב ברידג'?08/10/2021 16:30Haimbin כתב: לי יש רק הוטבוקס 4 ולא התנסתי עם 5, אצלי הוא מאד יציב ואין איתו בעיות ( לעומת ה2 שהיה נוראי) וחיברתי אליו עוד ראוטר כAP בקומה למעלה וגם סוויץ כי הייתי צריך יותר שקעי אינטרנט ממה שיש לו.
הWifi שלו נחמד והוא גם יודע לשדר על תדר 5Ghz שזה מעולה והקליטה סבירה+, הייתי מתחיל מהאופציה הזאת ובהמשך לפי הצורך קונה ראוטר.......
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

גם אם אני באינטרנט שהוא לא סיבים?11/10/2021 9:58dread כתב:אתה חייב להשתמש בהוטבוקס11/10/2021 9:31ArielElia95 כתב:
האם אפשר להשתמש במודם-ראוטר פרטי במקום ההוטבוקס או שחובה להשתמש בהוטבוקס ולכל היותר לשים אותו על מצב ברידג'?......
באינטרנט כבלים שהוא לא סיבים ההוטבוקס משמש כמודם DOCSIS, לכן חייב להשתמש בו....
אפשר להוסיף ראוטר משלך, בהרבה מקרים גם רצוי.
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

אה הבנתי תודה.11/10/2021 10:21djsavta כתב:באינטרנט כבלים שהוא לא סיבים ההוטבוקס משמש כמודם DOCSIS, לכן חייב להשתמש בו....
אפשר להוסיף ראוטר משלך, בהרבה מקרים גם רצוי....
האם באופן כללי התשתית (שאינה סיבים) של הוט איכותית יותר/טובה יותר טכנולוגית מאשר זו של בזק?
מבחינה טכנולוגית לא אמור להיות הבדל מהותי, למעט העובדה שהוט מציעים גם 500 מגהביט הורדה ובזק לא.11/10/2021 14:27ArielElia95 כתב:אה הבנתי תודה.11/10/2021 10:21djsavta כתב:
באינטרנט כבלים שהוא לא סיבים ההוטבוקס משמש כמודם DOCSIS, לכן חייב להשתמש בו.
אפשר להוסיף ראוטר משלך, בהרבה מקרים גם רצוי....
האם באופן כללי התשתית (שאינה סיבים) של הוט איכותית יותר/טובה יותר טכנולוגית מאשר זו של בזק?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה בדיוק כמו לשאול האם הכבישים טובים יותר בתל אביב או רמת גן?
התשובה היא שזה תלוי באיזור שבו אתה גר.
התשובה היא שזה תלוי באיזור שבו אתה גר.
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

השאלה היא יותר על הטכנולוגיה המוצהרת, העברה על גבי RF של הוט או על גבי מה שזה לא יהיה של בזק.11/10/2021 16:10TheCoolest כתב: זה בדיוק כמו לשאול האם הכבישים טובים יותר בתל אביב או רמת גן?
התשובה היא שזה תלוי באיזור שבו אתה גר....
דרך אגב, אם החובה להשתמש בממיר הוטבוקס היא בגלל כבל ה-coax, למה שלא אקנה מודם שתומך ב-coax (וגם ב-ethernet) ואשתמש בו? או שיש משהו מעבר?
התקשורת מוצפנת ולכן אתה צריך "מפתח", זה למה יש בממירי הטלויזי הכרטיסים (הישנים יותר לפחות) היום זה כבר דיגיטלי, לכן אתה מחוייב אצל הוט בתשתית רגילה לקחת את המודם שלהם. אין על זה תוספת תשלום(אלא אם כן אתה לוקח את ה5, ואין באמת צורך בו).
מבחינת תשתית, קשה להגיד איזה מהם יותר טוב אלא אם כן אישית פרסתם אותם, לא הייתי שובר את הראש, תעשה את מעבר ותבדוק, אם לא טוב תמיד תוכל לחזור למה שהיה.
מבחינת תשתית, קשה להגיד איזה מהם יותר טוב אלא אם כן אישית פרסתם אותם, לא הייתי שובר את הראש, תעשה את מעבר ותבדוק, אם לא טוב תמיד תוכל לחזור למה שהיה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@ArielElia95
אלה שתי טכנולוגיות שונות, שמתחרות על אותו נתח שוק.
לכל אחת יתרונות וחסרונות. למשל התשתית של הוט היא משותפת לבניין\רחוב\שכונה. בבזק אתה מקבל קו עד המרכזת.
לא הבנתי את השאלה השניה. אבל הוט לא מאפשרים לחבר ציוד פרטי לקו שלהם. אתה חייב את הוטבוקס שימש כמודם ו\או ראוטר.
אלה שתי טכנולוגיות שונות, שמתחרות על אותו נתח שוק.
לכל אחת יתרונות וחסרונות. למשל התשתית של הוט היא משותפת לבניין\רחוב\שכונה. בבזק אתה מקבל קו עד המרכזת.
לא הבנתי את השאלה השניה. אבל הוט לא מאפשרים לחבר ציוד פרטי לקו שלהם. אתה חייב את הוטבוקס שימש כמודם ו\או ראוטר.
-
ArielElia95
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי תודה לכולם.
אבדוק את האיכות שלהם
אבדוק את האיכות שלהם