כבל cat6a

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, שאלות בנוגע לכבל cat6a:
1. בחיפוש זריז בגוגל אני רואה פערי מחיר די גדולים בין הכבלים למרות שההבדלים לא ברורים לי. איך בוחרים כבל?
2. אני רואה שחלק מהכבלים מסוככים. באילו מקרים כדאי/צריך לבחור בכבל מסוכך?
3. יש לי שני מכשירים צמודים זה לזה (טלוויזיה ופלייסטיישן) שאת שניהם ארצה לחבר קווית. התשתית קיימת (כרגע מושחל כבל משיכה). האם אמורה להיות בעיה להעביר שני כבלי cat6a בצינור אחד?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

מה הסיבה שאתה מחפש cat6a? סביר להניח שאתה לא תצטרך יותר מ-cat5e.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

הבחור שכתב מעליי צודק. לדור הנוכחי של ציוד הקצה באמת שאין צורך יותר מ-CAT5e, אבל אם חושבים קדימה, אז CAT6a הוא בסדר גמור (מיועד לקצבים גבוהים יותר).

בקשר לסעיף 3, כן, אתה יכול לשים שני כבלים על אותו צינור ללא חשש מהשראות.

HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

03/10/2021 11:20  
nils3373 כתב:
...
תודה.
קראתי באחד השרשורים ש-6a הוא כיום הבחירה המתאימה לרוב המשתמשים הביתיים.
אציין שלא מדובר על החלפה של כבלים קיימים אלא השחלה מאפס, בבית חדש.
לא עדיף 6?

HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

03/10/2021 11:47  
silverbullet כתב:
הבחור שכתב מעליי צודק. לדור הנוכחי של ציוד הקצה באמת שאין צורך יותר מ-CAT5e, אבל אם חושבים קדימה, אז CAT6a הוא בסדר גמור (מיועד לקצבים גבוהים יותר).

בקשר לסעיף 3, כן, אתה יכול לשים שני כבלים על אותו צינור ללא חשש מהשראות.
...
תודה. לא רק חשש מהשראות אלא גם יכולת פיזית לעבור בצינור השחלה סטנדרטי.
אני לא רוצה לנסות ואז שייתקע לי באמצע ההשחלה ולכן שואל.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

03/10/2021 12:41  
HajiL כתב:
nils3373 כתב:
...
תודה.
קראתי באחד השרשורים ש-6a הוא כיום הבחירה המתאימה לרוב המשתמשים הביתיים.
אציין שלא מדובר על החלפה של כבלים קיימים אלא השחלה מאפס, בבית חדש.
לא עדיף 6?
...
מנסיון שלי אין כל סיבה להשתמש בCAT6 בייחוד שאת הCAT5e ניתן להשחיל ביתר קלות באופן יחסי (רך יותר ודק יותר מ-6).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10918
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #7 

cat5e בשימוש ביתי, טוב גם למהירות 10 גיגה (עד 30 מטר אורך כבל).
בד"כ הכנה לעתיד מסתיימת בזה שאתה עובר בית עד שהעתיד הזה מגיע.
רוב הסיכויים שכרטיס הרשת בטלויזיה הוא 100 מגה, כך שבוודאות גם בעתיד הרחוק לא תצטרך יותר מחיבור 1 גיגה לטלויזיה.

כדאי לקנות cat6 או cat6a כי ההפרש במחיר כבר לא מצדיק לקנות cat5e.
אין בעיה להשחיל 2 כבלים ביחד בצינור, רק צריך לוודא שחיברת אותם טוב לחוט ההשחלה.
אתה מחבר את הכבלים לשקע בקיר?

לא חייבים כבל מסוכך.

אם אתה חושש, אתה יכול תמיד להשחיל רק כבל אחד, ולשים סוויץ' קטן בחדר.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #8 

פתרון של מתג, איפה שצריך, הוא פתרון מצויין ברוב המקרים.
כדאי לזכור שאם אל אותו מתג מחוברים כמה צרכנים כבדים, אז כולם חולקים את אותו רוחב פס שהמתג מחובר איתו אל הנתב, או אל מתג אחר.
ברוב הכמעט מוחלט של המקרים זה לא משנה אבל כדאי לזכור את הנקודה הזאת.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

כן גם אני הייתי חכמולוג, קניתי ונתתי לחשמלאי להשחיל לי מה שענו לי באינטרנט.

אבל כשעבר שלב החיווט שחשבתי שחסכתי בו כסף הגיע שלב ההתקנה שהתברר שהכל היה טעות, פשוט היה מגוכח לשים קיסטונים\פאץ פאנל בארון תקשורת דירתי ושקעי הקיסטון העמידים שרציתי שיהיה לי בנקודות קצה לא מתאימות לכבלי CAT5\6 (שקעים של CAT5 הם מעפנים...)
וכל הכבילה הוחלפה ובאותה הזדמנות גם עברה מקום ע'י האיש תקשורת (שבכלל הגיע בשביל מצלמות אבטחה) וגם אחרכך הרחבתי את ההתקנה לאודיו כי פשוט כמה שנהיה תחקירנים חובבנים באינטרנט לא נגיע לרמה של איש מקצוע

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

03/10/2021 22:09  
mescaline כתב:

אבל כשעבר שלב החיווט שחשבתי שחסכתי בו כסף הגיע שלב ההתקנה שהתברר שהכל היה טעות, פשוט היה מגוכח לשים קיסטונים\פאץ פאנל בארון תקשורת דירתי ושקעי הקיסטון העמידים שרציתי שיהיה לי בנקודות קצה לא מתאימות לכבלי CAT5\6 (שקעים של CAT5 הם מעפנים...)
וכל הכבילה הוחלפה ובאותה הזדמנות גם עברה מקום ע'י האיש תקשורת (שבכלל הגיע בשביל מצלמות אבטחה) וגם אחרכך הרחבתי את ההתקנה לאודיו כי פשוט כמה שנהיה תחקירנים חובבנים באינטרנט לא נגיע לרמה של איש מקצוע
...
קצת יומרני מצידך להשוות את הפורום הזה לעוד אתר אינטרנט עם שלל דעות... יש כאן חברים שעוזרים לאחרים על בסיס הנסיון העשיר שלהם ולא סתם (ברוב המוחלט של המקרים) זורקים תשובות. אגב CAT5 (מיושן התומך עד 100Mbps) שונה לחלוטין מ-CAT5e (עד 1Gbps המתאים ל-99 אחוז מהבתים)...

mzcs
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
שם מלא: Mr. Z.
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

לתשתית מתועלת, לדעתי בהחלט עדיפים כבלים במפרט Cat6A: ההפרש במחיר לעומת Cat5e - זניח, וההפרש ברוחב-הפס - גדול ( פי 5 - 100 מה"צ לעומת 500 מה"צ : ר' כאן ; מתאים גם לקישור בקצב 10Gb/s שכנראה יהיה די נפוץ הרבה לפני שיוחלף אותו הכבל - ר' כאן ) .
כבל שכזה גם לא מוכרח להיות מאתגר במיוחד להתקנה - אלו זמינים בתצורת S/FTP (מוליכים רב-גידיים בחתך "AWG26") בקוטר 6 מ"מ בלבד ( ר' כאן ).

Amir64
גורו
גורו

שליחה #12 

09/10/2021 20:09  
mzcs כתב:
לתשתית מתועלת, לדעתי בהחלט עדיפים כבלים במפרט Cat6A: ההפרש במחיר לעומת Cat5e - זניח, וההפרש ברוחב-הפס - גדול ( פי 5 - 100 מה"צ לעומת 500 מה"צ : ר' כאן ; מתאים גם לקישור בקצב 10Gb/s שכנראה יהיה די נפוץ הרבה לפני שיוחלף אותו הכבל - ר' כאן ) .
כבל שכזה גם לא מוכרח להיות מאתגר במיוחד להתקנה - אלו זמינים בתצורת S/STP (מוליכים רב-גידיים בחתך "AWG26") בקוטר 6 מ"מ בלבד ( ר' כאן ).
...
cat5e מאפשר תעבורה של 10gbps בכבל עד 30 מטר לערך.
נדיר שיש צורך בכבילה ארוכה מזה בבית מגורים, ולכן גם כשתהיה תקשורת נפוצה וזולה במהירות 10 גיגה, עדיין cat5e יהיה רלוונטי.

mzcs
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אין כיום סיבה מעשית להיתקע עם כבל במפרט Cat5e ( לכבל במפרט Cat5e אין די רוחב-פס לתמיכה בקישור בקצב 10Gb/s - אלא באורך קצר : כמה קצר ? מי שאין ברשותו ציוד-מעבדה מתאים (ויקר למדי), יוכל בעיקר לנסות ולקוות לטוב ; ר' המידע שבקישורים בהודעתי למעלה ) .

חוצמזה, לצטט את ההודעה שמעל הודעתך סתם גודש את התכתובת במידע כפול - וגם לא מאפשר עריכה של העותק (ככל שזו נחוצה).
נערך לאחרונה על ידי mzcs ב 12/10/2021 15:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #14 

09/10/2021 20:41  
mzcs כתב:
אין כיום סיבה מעשית להיתקע עם כבל במפרט Cat5e ( לכבל במפרט Cat5e אין די רוחב-פס לתמיכה בקישור בקצב 10Gb/s - בשום אורך - לא באופן יציב, בכל מקרה ; ר' המידע שבקישורים בהודעתי למעלה ) .
...
מאיפה אתה יודע?
ניסית? או שאתה סתם מצטט אתרים?
גם אני יכול לצטט אתרים...
https://www.universalnetworks.co.uk/10g ... 0%20metres.
אבל, אולי בניגוד אליך, אני כבר לפני 15 שנה עשיתי חיבור 10 גיגה בעבודה, באורך 30 מטר (בגלל זה נקבתי במספר הזה, ולא יותר, אם כי כנראה שאפשר גם יותר ארוך).
לא רק שעובד... עובד יציב, ללא בעיות, וזה בסביבה הרבה יותר רועשת מסביבה ביתית.
09/10/2021 20:41  
mzcs כתב:
חוצמזה, לצטט את ההודעה שמעל הודעתך סתם גודש את התכתובת במידע כפול - וגם לא מאפשר עריכה של העותק (ככל שזו נחוצה).
...
עכשיו אתה גם דואג לבסיס הנתונים של האתר?
אני יכול לצטט מה שאני רוצה, גם אם זה ציטוט להודעה האחרונה.
4 הודעות באתר וכבר רוצה לחנך? קצת צניעות.
וכמו שאתה רואה, אפשר לבצע עריכה של הציטוט, ולבחור לצטט רק מה שאתה רוצה...

mzcs
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

לעצם העניין: המידע המבוסס (התקינה השייכת-לעניין - ו-ויקיפדיה שמתייחסת אליה) - מדבר בעד עצמו. באמת שלא נחוץ פה נסיון אישי, או הפניה לנסיון אישי של אחרים ( לגבי נסיונך האישי, אגב, כבל שנמכר כתואם למפרט מסויים פשוט אומר שזה מה שהיצרן מתחייב לגביו - הא, ותו לא ; מקטע אקראי מסויים עשוי להיות טוב יותר, ואחר פחות... ולא ברור גם מה ערכו של אותו נסיון מלפני כ-15 שנים כיום ).

ולגבי ציטוטים במסגרת התכתובת כאן, קצת נימוס-רשת מעולם לא הזיק לאיש.
נערך לאחרונה על ידי mzcs ב 09/10/2021 22:34, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #16 

כן, ממש לא ברור מה ערכו של ניסיון מלפני 15 שנים.
תעבורה של 10gbps על כבל אתרנט לפני 15 שנים שונה לגמרי מתעבורה של 10gbps על אותו כבל כיום.

הנה, ניסיון של מישהו אחר, יותר עדכני מהניסיון שלי:
https://archimago.blogspot.com/2018/04/ ... -home.html

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #17 

nils3373 כתב:
...
לא מבין איך אתם אומרים את זה, כיום כשחברות התקשורת מספרות חבילת אינטרנט של 2.5 ו-3 ג'יגה זה כבר מעבר ליכולות של כבר Cat5e

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

03/10/2021 23:14  
nils3373 כתב:
03/10/2021 22:09  
mescaline כתב:

...
קצת יומרני מצידך להשוות את הפורום הזה לעוד אתר אינטרנט עם שלל דעות... יש כאן חברים שעוזרים לאחרים על בסיס הנסיון העשיר שלהם ולא סתם (ברוב המוחלט של המקרים) זורקים תשובות. אגב CAT5 (מיושן התומך עד 100Mbps) שונה לחלוטין מ-CAT5e (עד 1Gbps המתאים ל-99 אחוז מהבתים)...
...
הכונה שלי ל CAT5E..

יומרני או לא אין לי בעיה עם זה אבל כמה שהפורום לא יהיה מלא ב"מומחים" עדיין לא יהיה להם ידע וניסיון של בעל מקצוע מנוסה וטוב,
חוויתי את זה על בשרי ואני עדיין רואה תגובות "מומחים" שגויות אז עם כל הכבוד להם - שמישהו מכין תשתית לבית לא הייתי מסתמך על תגובות מאנשים באינטרנט
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 10/10/2021 22:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #19 

אני מניח שהכל מה שכתבת חל גם על התגובה והעיצה שלך....
עד עכשיו לא כתבת או הסברת מה הייתה הבעיה בכבלים שהשחלת שהצריך החלפתם לגרסתך

פרט לרכישת מתאמים ו/או שקעים לא מתאימים לכבל שהושחל, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהשחלת כבל שמורכב מגידים שכך אחד מהם מורכב מחוטים שזורים ולא ממוליך מוצק בודד. האחרון הוא זה שמומלץ להשחלה ולחיבור לקיסטונים ושקעים, הסוג הראשון ללחיצה לתקעים ולכבלים קצרים בין שקעים....

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

הבעיה היתה שלא היה ניתן להתקין שקעים נורמאלים כפי שהבנת וגם בארון תקשורת הדירתי הכל היה צפוף ומקומבן, למרות שהיה מסודר זה היה מאורגן בצורה כזו שהכל מורכב אחד על השני וכדי להזיז משהו צריך לפרק חצי ארון ואזיקונים.
לדוגמא כדי להוסיף אינג'קטור POE למצלמה או ל AP לא היה ניתן לעשות זאת, וגם להחליף לסויטש POE קטן זה עדיין לא איפשר מקום לספק כח 48V שלו שהוא ענק.

הבית הוא דיי מורכב עם אודיו, חשמל חכם ומערכת בקרה וכשהיה צריך להוסיף נקודת רשת במקום סויטש קצה לא היה ניתן כי לא נכנס בארון סויטש של יותר מ8 ובטח שלא פאץ פאנל של 12...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”