Lelit Anna חדשה מוציאה קפה בלי גוף ואנמי
שלום לכולם,
לפני מספר ימים הוחלפה מכונת הקפה שלי לליט אנה ללא PID באותה מכונה בדיוק, אבל חדשה מהקופסא.
הקפה במכונה החדשה הרבה יותר חלש בטעם וגם חסר גוף לעומת האנה הקודמת. אני מכין את הקפה עם אותם פרמטרים בדיוק (עובי טחינה, משקל קפה, זמני ויחס חליטה). גם משחק בעובי טחינה, משקל קפה וכו' לא עזר בסקטים אחרים (דאבל ודאבל פלוס) גם לא שינו הרבה, אני משתמש באותם פולים ומטחנה בדיוק כמו במכונה הקודמת (נגרו ויוניקו).
כמוכן, המכונה חולטת את הקפה על 9 בר, ניסיתי מספר בסקטים (כפול וגם פלוס).
למישהו יש רעיון?
לפני מספר ימים הוחלפה מכונת הקפה שלי לליט אנה ללא PID באותה מכונה בדיוק, אבל חדשה מהקופסא.
הקפה במכונה החדשה הרבה יותר חלש בטעם וגם חסר גוף לעומת האנה הקודמת. אני מכין את הקפה עם אותם פרמטרים בדיוק (עובי טחינה, משקל קפה, זמני ויחס חליטה). גם משחק בעובי טחינה, משקל קפה וכו' לא עזר בסקטים אחרים (דאבל ודאבל פלוס) גם לא שינו הרבה, אני משתמש באותם פולים ומטחנה בדיוק כמו במכונה הקודמת (נגרו ויוניקו).
כמוכן, המכונה חולטת את הקפה על 9 בר, ניסיתי מספר בסקטים (כפול וגם פלוס).
למישהו יש רעיון?
ניסיתי לסגור לפתוח את צינור ההקצפה, לא ממש עזר, לא טפטפו או מטפטפות משם טיפות.
המטחנה היא לליט פרד חיצונית.
משקל הקפה לפני חליטה 19.2 גרם, 26 שניות, 32 גרם בחוץ, יחס של 1 ל1.5, לא אמור לסבול מכסה חוסר טעם וגוף.
כרגע אני משחק עם תערובת 65/35 של יוניקו, לפני זה שיחקתי עם איטליה הקטנה של נגרו.
המטחנה היא לליט פרד חיצונית.
משקל הקפה לפני חליטה 19.2 גרם, 26 שניות, 32 גרם בחוץ, יחס של 1 ל1.5, לא אמור לסבול מכסה חוסר טעם וגוף.
כרגע אני משחק עם תערובת 65/35 של יוניקו, לפני זה שיחקתי עם איטליה הקטנה של נגרו.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
מסכים שלא אמור. אבל שווה לנסות טחינה יותר דקה שמספיקה לחליטה של 30-35 שניות עם אותם מספרים.02/10/2021 17:02Meishar84 כתב: משקל הקפה לפני חליטה 19.2 גרם, 26 שניות, 32 גרם בחוץ, יחס של 1 ל1.5, לא אמור לסבול מכסה חוסר טעם וגוף....
אגב, אולי ה-PID לא מכוייל כמו שצריך? נסה לעלות ולרדת מעלה וחצי מהנקודה העכשווית ותראה אם זה משפיע.
עריכה: אני רואה שהמכונה היא ללא PID, אז אפשר להתעלם מההצעה האחרונה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אולי ואני ממש לא מבין בזה מספיק, בעיית טמפרטורה ו/או לחץ ?
לא נראה ככה, המכונה חולטת על 9 בר, טמפרטורת מים בכוס זכוכית שעברה חימום 85 מעלות.
חשוב לציין שהקפה שיוצא נראה טוב, עם קרמה יפה.
אתמול לכל מקרה הרצתי שתי מיכלי מים במכונה, מדובר על מכונה שחלטה בלחץ 10-15 כוסות
חשוב לציין שהקפה שיוצא נראה טוב, עם קרמה יפה.
אתמול לכל מקרה הרצתי שתי מיכלי מים במכונה, מדובר על מכונה שחלטה בלחץ 10-15 כוסות