אני מקווה שבחודשים הקרובים, אוכל להגשים סוף סוף את החלום שלי מאז שהייתי נער - מע' קולנוע ביתי, שתעשה עבודה מצויינת גם עם מוזיקה.
בקצרה: טלוויזיה ראויה לשמה כבר יש (LG B7 OLED בגודל 65"), כל השאר חסר - רסיבר והרמקולים. המערכת תהיה לא יותר מ-5.1, אין לי מקום (ותקציב) ליותר מזה ואחרי ששמעתי כמה רצפתיים, אני תוהה האם אני באמת חייב גם סאבוופר, בהתחשב בזה שיש לאלה ששמעתי low end די מרשים ובזה שהסלון שלי לא גדול במיוחד, 3.7 על 2.5 מ' בערך.
אני גר לא רחוק מחיפה, אז ביקרתי כבר ב-2 חנויות באיזור חיפה, בהן שמעתי Focal והבנתי שהם פחות לטעמי, הסאונד לא מספיק בעל נוכחות ופאנצ'י. לאור זאת אהבתי בהחלט יותר את Klipsch (רצפתיים, RP-6000F) על הגבוהים המפורטים, הסאונד הנוכח-מאד והבמה המצויינת, אבל אז ניסיתי לשמוע מולם את Kef LS50, והבנתי שיש כמה דברים שבהחלט חסרים לקליפש (הסאונד של אלה מדהים לגודל שלהם). ביקשתי מהמוכר לשמוע רמקולים שיש להם סאונד כמו של ה-Kef רק ברצפתי, ואז הוא הכיר לי את Triangle. בהתחלה השמיע את ה-Theta המדפיים לטעימה, ולא האמנתי שמדפיים נשמעים ככה. ביקשתי לשמוע רצפתי שבערך משתווה לזה, ושמעתי את ה-Antal 40th Anniversary שלהם, שלמרות שהוא חרג בהחלט מכמה שרציתי להוציא על זה, הבנתי שבשביל לשמוע כמו שצריך, אני חייב להתרושש יותר...
יש לי תחושה שאולי אולי אני מפספס עוד משהו, אולי יצרן שייתן לי יותר bang for buck בסאונד שאני מחפש, ושבכל מקרה אולי כדאי שאשמע עוד כדי להגיע להחלטה מושכלת יותר. אז אשמח להמלצות - איפה נהניתם לשמוע רמקולים? איפה היו בעלי מקצוע שאהבתם את הגישה והייעוץ שנתנו לכם? אין בעיה עם אחזור המרכז, ברור לי שרוב החנויות שם.
בנוסף, אם מישהו כאן התחבר למה שאהבתי ויכול להמליץ מנסיונו על יצרנים אחרים שבעיניו מצויינים ומאוזנים כמו ה-Triangle (ובערך באותה רמת מחיר כמוהם, בתקווה לא הרבה יותר, ואם יש פחות - מה טוב) - אשמח מאד.