המלצה לכבל HDMI בשביל להעביר dolby atmos
-
eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
הי,
יש לי סטרימר של Nvidea Shield שמוציא קול dolby Atmos ואני רוצה לחבר אותו למקרן קול שתומך גם ב-dolby Atmos.
איזה כבל HDMI ממולץ לי לרכוש שתומך ב-dolby atmos ?
יש לי סטרימר של Nvidea Shield שמוציא קול dolby Atmos ואני רוצה לחבר אותו למקרן קול שתומך גם ב-dolby Atmos.
איזה כבל HDMI ממולץ לי לרכוש שתומך ב-dolby atmos ?
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
כל כבל HDMI 2.1 יעשה את העבודה.
מעל 3 מטר כבר כדאי לשים לב לאיכות הכבל.
מעל 3 מטר כבר כדאי לשים לב לאיכות הכבל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כל כבל HDMI תומך באטמוס. גם הישנים ביותר שאולי תוכל לקנות היום.
עם זאת, אם כבר קונים היום כבל חדש, עדיף לקנות כבל עדכני, ולא כבל מדורות קודמים.
כל כבל Ultra High Speed HDMI Cable (48G Cable).
בתקן HDMI למכשירים הדורות ממוספרים במספרים, אבל הכבלים מתוארים במילים.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Cables
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Cables
לא מצאתי כבל 48gbps עם תקן (בטח שלא במחיר הגיוני). רק 18gbps שגם היה יותר זול וגם היה לו תקן. אפשר לנחש שאם אותה חברה מייצרת אחד עם תקן עם 18gbps אז הוא הכבל שלהם בלי התקן של 48gbps גם יעמוד בתקן של 18gbps, אבל לך תדע... בכל מקרה מעל 3מ' הכבלים שלהם כבר בלי תקן למרות שעדיין הם רושמים עליהם 18gbps. בקיצור - נושא בעייתי, וכדי למצמם סיכונים כדאי לקחת כבל כמה שיותר קצר ובכל מקרה לא מעל 3מ'. ראיתי המון תלונות על כבלים אפילו עם תקן שפשוט לא עושים את העבודה (ברגע שמעמיסים עליהם כמות נתונים גדולה יחסית שמתקרבת למקסימום שהם אמורים לעמוד בו).30/09/2021 14:56Amir64 כתב: כל כבל HDMI תומך באטמוס. גם הישנים ביותר שאולי תוכל לקנות היום.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Cables...
-
eyalgottfried
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
הוא רק הגיע היום....
לא ידעתי שהטלוויזיה שלי לא מוציאה dolby atmos אז בגלל שהיא חדשה יחסית (נקנתה לפני שנה וחצי) לא הגיוני לקנות חדשה אז במקום זה אני אחבר את הסטרימר למקרן קול וממנו לטלוויזיה.
בעבר הייתי מזמין כבלים מאמזון כי יש מבחר והיה משלוח חינם. שווה לבדוק אולי מחירים עם משלוח היום.30/09/2021 18:24eyalgottfried כתב: הוא רק הגיע היום.
לא ידעתי שהטלוויזיה שלי לא מוציאה dolby atmos אז בגלל שהיא חדשה יחסית (נקנתה לפני שנה וחצי) לא הגיוני לקנות חדשה אז במקום זה אני אחבר את הסטרימר למקרן קול וממנו לטלוויזיה....
מקווה שאין לך ציפיות גדולות מידי כי סאונדבר לא ממש יכול לתת את החוויה שרמקולים בגובה מסוגלים.
Jack of some trades, master of none
אמזון החזירו את המשלוח חינם, להזמנות של מעל 65 דולר.01/10/2021 13:46Avi_Dagan כתב:בעבר הייתי מזמין כבלים מאמזון כי יש מבחר והיה משלוח חינם. שווה לבדוק אולי מחירים עם משלוח היום.30/09/2021 18:24eyalgottfried כתב: הוא רק הגיע היום.
לא ידעתי שהטלוויזיה שלי לא מוציאה dolby atmos אז בגלל שהיא חדשה יחסית (נקנתה לפני שנה וחצי) לא הגיוני לקנות חדשה אז במקום זה אני אחבר את הסטרימר למקרן קול וממנו לטלוויזיה....
מקווה שאין לך ציפיות גדולות מידי כי סאונדבר לא ממש יכול לתת את החוויה שרמקולים בגובה מסוגלים....
זה מה שקראתי לפני כמה שבועות, אבל היה גם רשום שזה על מגוון מצומצם יחסית בשלב הזה ובוודאי יתרחב. לא בדקתי אם כבלים בקטגוריה הזאת, אבל סביר להניח שכן....
Jack of some trades, master of none
המגוון התרחב מאוד, לדעתי יש כרגע יותר מוצרים במשלוח חינם ממה שהיו בגל הקודם. בין היתר גם על כבלים יש משלוח חינם.02/10/2021 8:19Avi_Dagan כתב:זה מה שקראתי לפני כמה שבועות, אבל היה גם רשום שזה על מגוון מצומצם יחסית בשלב הזה ובוודאי יתרחב. לא בדקתי אם כבלים בקטגוריה הזאת, אבל סביר להניח שכן.......
- ildonaldo
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 242
- שם מלא: ildonaldo trumpo
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
אטמוס יעבור גם עם כבך HDMI 1.4. זה בסה"כ סאונד שעושה שימוש באותו BITSTREAM כמו DD+ או DD HD - הכל עובר דרך אותו הפין שלא השתנה כבר עשור וחצי...30/09/2021 13:48yossipeleg כתב: כל כבל HDMI 2.1 יעשה את העבודה.
מעל 3 מטר כבר כדאי לשים לב לאיכות הכבל....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
[quote=ildonaldo post_id=3196681 time=1633178644 9
אטמוס יעבור גם עם כבך HDMI 1.4. זה בסה"כ סאונד שעושה שימוש באותו BITSTREAM כמו DD+ או DD HD - הכל עובר דרך אותו הפין שלא השתנה כבר עשור וחצי...
[/quote]
אטמוס יעבוד גם עם כבל מימי HDMI 1.3.
האודיו עובר דרך אותם פינים המעבירים וידאו, ב- TMDS. לא בפין יחיד.
אטמוס יעבור גם עם כבך HDMI 1.4. זה בסה"כ סאונד שעושה שימוש באותו BITSTREAM כמו DD+ או DD HD - הכל עובר דרך אותו הפין שלא השתנה כבר עשור וחצי...
[/quote]
אטמוס יעבוד גם עם כבל מימי HDMI 1.3.
האודיו עובר דרך אותם פינים המעבירים וידאו, ב- TMDS. לא בפין יחיד.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
קצת עשו לך פה סלט.
עבור אטמוס כל כבל hdmi יספיק.
בדרך כלל אטמוס מגיע יחד עם וידאו 4k hdr (לא תמיד, תלוי במקורות שלך) שם אתה כבר תצטרך כבל עם רוחב פס גדול יותר.
עבור אטמוס כל כבל hdmi יספיק.
בדרך כלל אטמוס מגיע יחד עם וידאו 4k hdr (לא תמיד, תלוי במקורות שלך) שם אתה כבר תצטרך כבל עם רוחב פס גדול יותר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
כל כבל תקין שתמצא בבית יעשה את העבודה.
אבל היות ואתה משתמש בסאונדבר:
1) אל תתאמץ בשביל אטמוס. זה שהסאונדבר תומך (לא נותן שגיאה של פורמט לא מוכר) לא אומר שאתה גם תשמע סאונד מהתקרה או מאחורי הגב לצורך העיניין.
2) גם אם תבחר להתאמץ אין שום סיבה לקנות כבל מכל תקן 2.0. מיותר לחלוטין עבורך. שום דבר בשרשרת שלך לא דורש או תומך ב-2.1.
אבל היות ואתה משתמש בסאונדבר:
1) אל תתאמץ בשביל אטמוס. זה שהסאונדבר תומך (לא נותן שגיאה של פורמט לא מוכר) לא אומר שאתה גם תשמע סאונד מהתקרה או מאחורי הגב לצורך העיניין.
2) גם אם תבחר להתאמץ אין שום סיבה לקנות כבל מכל תקן 2.0. מיותר לחלוטין עבורך. שום דבר בשרשרת שלך לא דורש או תומך ב-2.1.