שאלה: איך מרכיבים בפועל בחדר 5.1.2 ערוצים של סאונד + טלויזיה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

יש לי מספר שאלות רבות איך פיזית/מכנית/לוגיסטית מרכיבים בפועל מערכת סראונד בחדר / בחדר-אורחים ?

- מה הוא ההרכב של רמקול סנטר, איזה אלמנטים צריכים להרכיב אותו? הוא לוקח עליו רק את החלק של הדיבור?, או שהוא צריך להיות שווה ערך לרמקולים של הבמה הקדמית רק כרמקול אחד?
- איפה למקם את הסנטר?, אם יש שידה (מזנון) לטלויזיה, אז קיימים 2 מקרים:
-- הטלוויזיה תופסת את החלק העליון ואין מקום לשים את הסנטר כי ברוב המקרים המרחק של המדפים מאוד קטן ואין שם מקום לסנטר
-- ואם הטלויזיה על הקיר אז לא צריך שידה לטלויזיה וזה יראה מכוער לשים את הסנטר על המזנון (האם גם אותו לתלות מתחת לטלויזיה בצורה מקובעת שלא ניתנת לשינוי?).

אם אנחנו מדברים על ק"ב... מה עושים עם סוגיית השידה לטלויזיה והסנטר?

יש לי עוד שאלות:
- האם רסיבר תומך אטמוס יוכל לקבל את הקלט הזה מהמחשב בכבל HDMI?
- מה לעשות לגבי הרמקולים האחוריים? האם צריך לתלות אותם או שהם נחוצים בסטנדים?
- ובהמשך לסעיף הקודם, מה הוא עביזר הישיבה מול הטלויזיה ואיך האחוריים מתמקמים ביחס אליו (הכוונה, בתליה? בסטנדים?)
-וכמובן חיבור של הכל... במיוחד האחוריים ואטמוס על התקרה, מה עושים עם כל הכבלים שמגיעים אל הרמקולים?, זה נראה מכוער, מרושל ולא נוח.
- וכן, רק בסוף מגיעים לבלוק הענק שנקרה סאבוופר שצריכים גם לו למצוא מקום.

תודה.

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

- יש לרוב רמקולים ייעודים שמתפקדים כסנטרים. המבנה שלו אמור פחות לעניין אותך, ועדיף שהוא ייראה ויישמע לטעמך. מה שכן כדאי זה שהסנטר יהיה מאותה חברה ועדיף מאותה סדרה של הקדמיים (לרוב היצרנים יש בכל סדרה יש כמה דגמים של כמה סוגי רמקולים).
- הסנטר צריך להיות בקו של הטלוויזיה, כמה שיותר קרוב אליה מלמעלה או מלמטה. אם הטלוויזיה תלויה על הקיר אפשר לשים את הסנטר על המזנון. ככה זה אצלי, והאמת שלדעתי זה לא מכוער בכלל. אפשר גם לשים מעליו איזה בובה קטנה או עציץ פלסטיק (לא הייתי שם עציץ אמיתי שמשיל עלים וצריך להשקות אותו מעל רמקול...) לנוי. עוד אופציה, אם המזנון נמוך בהרבה מהטלוויזיה, היא לתלות על הקיר ממש מתחת לטלוויזיה מדף קטן ועליו לשים את הסנטר. יש לי חבר שעשה ככה.
- כן, רסיבר יכול לקל אטמוס מהמחשב ב-HDMI. צריך להגדיר את הנגן במחשב להעביר hdmi passthrough.
- אחוריים אפשר לתלות, אפשר לשים על מדפים ואפשר לשים על סטנדים.
- לא הבנתי את השאלה על אביזר הישיבה...
- כבלים זו אכן בעיה. אם אפשר לחצוב בקירות זה אידיאלי, אבל כמובן שלא אפשרי לכל אחד (במיוחד אם זו דירה שכורה). מה שאני עשיתי אצלי בדירה זה לקנות כבלים לבנים ולהעביר אותם צמוד לקיר ולתקרה. בקושי רואים אותם. לגבי אטמוס: אצלי אין אז פחות יכול לעזור, אבל לא חייבים להציב אותם על התקרה. אפשר להציב על הרמקולים הקדמיים רמקולים שמכוונים לתקרה (יש רמקולים מיוחדים שיש להם זווית) וככה לחסוך את הבלאגן.
- סאב וופר - קודם כול יש קטנים. למשל ל-SVS יש את ה-micro 3000 שהוא בגודל 30x30x30 ס"מ ויחסית לגודל הזה עושה עבוד מרשימה. בנוסף אם יש פינה שלא בשימוש אפשר לשים שם את הסאב.

מצרף תמונה של הסלון שלי, אולי זה ייתן לך רעיונות. אני צריך לסדר קצת את הכבלים שיוצאים מהסלון לטלוויזיה, ואת הכבלים מתחת למזנון (הזמנתי כבר מאמזון מחזיקי כבלים שאני אדביק על החלק התחתון של המזנון, וככה אעלים אותם). הבלוק הענק בצד שמאל זה הסאב וופר (ואתה לחלוטין יכול ללכת על אחד יותר קטן, אני רווק וגר לבד אז אני מרשה לעצמי להשתגע :D )
צירפתי גם תמונה של אחד הרמקולים האחוריים, אפשר לראות בה את הכבל שמגיע אליו.
במה קדמית
במה קדמית
רמקול אחורי
רמקול אחורי

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #3 

מיקום אופטימלי לאטמוס נחשב בתקרה או קרוב אליה. אלו שמציבים עם הקדמיים נחשבים הרבה פחות אפקטיביים, במיוחד עם התקרה גבוהה. מומלץ לרוב ארבע כדי לקבל אפקט טוב יותר.
אחוריים (עדיף צדדיים אם אפשר) אפשר לתלות או לשים על סטנדים. בדרך כלל הגובה המומלץ הוא נדמה לי כ60 סנטימטר מעל אוזני המאזין.
סאבים סגורים (sealed) קטנים יותר מפתוחים (ported), אבל נחשבים פחות עוצמתיים לקולנוע ביתי.
Jack of some trades, master of none

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

באופן כללי רמקולים רצפתיים או מדפיים על סטנדים זה אידאלי. איפה שלא יכולים אז מתפשרים... לכן הרבה תולים סראונדים כי לשים אותם על סטנד גבוה באמצע הסלון זה לא פרקטי, אבל זה לא בגלל שהתליה עדיפה. הקדמיים קרובים למסך אז תלוי באישה ובחדר אפשר לשים אותם במיקום אידאלי יותר, וגם הם יותר משפיעים על הסאונד הכללי אז עדיף פחות להתפשר על המיקום שלהם, ומעבירים להם כבלים בקירות. בכל מקרה אם אתה לא מעביר כבלים בריצפה ורוצה רמקול במיקום אידאלי, יהיה לך איזשהו כבל שרץ על הרצפה אלא אם כן תכין מראש תעלות ברצפה (וגם זה לא פרקטי כי רק אחרי שהכל יעמוד תדע בדיוק איפה הרמקולים יצטרכו להיות, במיוחד הקדמיים שיישמעו שונה בכל מקום).

https://www.dolby.com/about/support/gui ... tup-guide/
תראה פה לגבי הזוויות, גם אם אתה לא מצליח לדייק עם הסארונדים זה עדיין יתרום לחוויה, אבל כמה שיותר קרוב לתקן זה עדיף. אם אתה שוקל יותר מ-5.1 אז כמובן תסתכל על התקן המתאים ל-7.1, אטמוס וכו'. שים לב שגם מבחינת התקן וגם מבחינה אקוסטית זה אומר שספה שצמודה לקיר זה רחוק מאידאלי, אז כמה שתרחיק את הספה יותר מהקיר האחורי יהיה לך טוב יותר, ועל הדרך תרוויח מסך אפקטיבית גדול יותר כי התקרבת אליו (מומלץ לא יותר מ-3מ' מ-85", כן זה נראה גדול אבל מתרגלים אחרי 5 שניות וזה מעולה).

אם אתה לא מתקין רמקולים בתקרה אז העברת אטמוס לא רלוונטי. בכל מקרה למחשב יש כל מיני מגבלות מבחינת הפורמטים שאפשר להעביר, וגם מחשב טוב שיכול לנגן הכל יהיה לא כל כך זול ולא הכי נוח, לכן הרוב קונים סטרימר כמו ה-nvidia shield (יש גם זולים יותר וגם יוקרתיים יותר, לדעתי ה-shield יספק את רוב הצרכים למי שצריך את כל הפורמטים באיכות הכי גבוהה).

הסנטר צריך להיות לפחות באותה רמה של הקדמיים. התאמה של אותה סדרה זה בונוס. רוב הסאונד מגיע ממנו בסרטים, לא רק הדיבור. יש לו יתרונות וחסרונות, המבנה שלו הוא בד"כ סוג של פשרה כי הוא צריך להיכנס מתחת למסך, לרוב עומד על השידה במקום על סטנד (שעדיף שתהיה נמוכה אם אתה רוצה לתלות את המסך בגובה נמוך), אבל בלעדיו מי שלא יושב בדיוק באמצע ישמע את רוב הסרט מהרמקול הקרוב במקום מהמסך. אם אפשר לקחת לנסיון ולנסות עם/בלי סנטר לפני שמוציאים עליו כסף זה עדיף. העניין זה שאם אתה בלי סנטר אז חשובה מאד האיכות של רמקול ימין/שמאל, ואם אתה עם סנטר אז האיכות של רמקולי ימין/שמאל פחות חשובה ועדיף להשקיע בסנטר אם התקציב מוגבל (למרות שאז המוזיקה תיפגע אם המערכת מיועדת גם למוזיקה).
לדעתי התמונה חשובה לפחות כמו הסאונד אז קודם כל לתלות מסך בגובה אידאלי ואחכ לשקול סנטר, ובכל מקרה לא לקנות שידה עד שאתה יודע בדיוק איזה רכיבים הולכים להיות במערכת ואיך הכל הולך לעמוד, אחרת סיכוי טוב שתתקע עם שידה גבוהה מדי (או במקרים נדירים נמוכה מדי).

סאב צריך לשים איפה שנשמע הכי טוב. לפעמים זה פינה אבל הרבה פעמים גם לא. כדאי לקנות מיקרופון umik-1 שעוזר למדוד את תגובת התדרים של הסאב כדי למצוא את המיקום האידאלי עבורו (יש שיטות אחרות אבל הן פחות מוצלחות, ויהיו למיקורופון הזה שימושים נוספים עבורך בהמשך כשתרצה גם לאפטם את מיקום הרמקולים ואת ההגדרות ברסיבר/מערכת הכיול). בד"כ באותו המחיר סאב גדול יותר ייתן לך יותר עצמה מסאב קטן יותר, ואם אתה לא בתקציבים מאד גבוהים אז כנראה שסאב עם פורט ייתן לך תמורה יותר טובה, לפחות בסרטים, ולגמרי שווה את הנדל"ן הנוסף שהוא תופס על הרצפה. ממליץ לא לחסוך בגודל של הסאב רק בשביל לחסוך נדל"ן, כל עוד יש לך את האפשרות, ולבחור את הסאב שייתן את התמורה הכי טובה לכסף שלך. ואם אפשר עדיף 2 על 1 (ועדיף בשילוב עם מכשיר minidsp2x4-hd כדי לכייל אותם, בהנחה ואתה לא קונה רסיבר סופר יוקרתי שיכול לעשות את זה מובנה בצורה טובה), ברמה שעדיף 2 טובים באותו תקציב מאשר 1 מצויין.

LeeJunFan המסך שלך נראה ממש גבוה ולדעתי לא נוח לצפייה לעומת תליה נמוכה יותר, וגם הסנטר שלך נראה כמו צעצוע ביחס לרצפתיים - ניסית לבטל אותו ולראות איך זה משפיע?

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

30/09/2021 10:43  
GalZohar כתב:
LeeJunFan המסך שלך נראה ממש גבוה ולדעתי לא נוח לצפייה לעומת תליה נמוכה יותר, וגם הסנטר שלך נראה כמו צעצוע ביחס לרצפתיים - ניסית לבטל אותו ולראות איך זה משפיע?
...
הספה מול המסך קצת גבוהה ועם משענת בזווית, כך שהגובה הזה מתאים בול. מה שכן, הסנטר קצת נמוך ואני שוקל להתקין איזה מדף קטן או למצוא איזה פתרון אחר להגביה אותו.
וכן, הסנטר לא ברמה של הקדמיים (אפילו שהוא מאותה סדרה חח), אבל אני בכל מקרה מחליף את כל הבמה הקדמית.
לבטל את הסנטר לא מתאים לי כל כך כי אני צופה הרבה עם חברים, אז אין נקודת ישיבה אחת...

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

חברים גם ככה לא יודעים להעריך סנטר/לא סנטר, ובכל מקרה יש מצב שסאונד מכיוון קצת לא נכון אבל באיכות טובה יותר יהיה עדיף. בכל מקרה לא עולה כסף לנסות, את הכסף כבר שילמת.

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אתה לא מעריך מספיק את החברים שלי 🤣
הדבקתי כבר את חלקם בחיידק הסאונד
אני בהחלט אנסה (כי כמו שאמרת - למה לא?), אבל בכל מקרה הבמה הקדמית שלי עומדת להשתדרג ל-SVS Ultra center ו-SVS Prime Pinnacle, אז הסנטר כבר לא יהיה צוואר בקבוק.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ועדיין הוא לא יהיה ממוקם בחלל עם מרחק מהקיר ובגובה אוזניים כמו הקדמיים, אז עדיין שווה לנסות עם ובלי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”