בעיית צריבה בפלזמה סמסונג 50Q91H. עזרה!!!
שלום!
שמתי לב שבסצנות חשוכות התמונה ממש נצרבת וניתן לראות צללים (מהפררים הקודם) על גבי הצבע השחור. כמובן שתופעה זו נעלמת עם הופעת פריים חדש. אך בסרטים חשוכים תופעת הצריבה ה"העדינה" הזאת ממש מפריעה!!!
משהו ניתקל בתופעה? יודע איך לפתור? האם זה נורמאלי?
אשמח לתגובות!!!
שמתי לב שבסצנות חשוכות התמונה ממש נצרבת וניתן לראות צללים (מהפררים הקודם) על גבי הצבע השחור. כמובן שתופעה זו נעלמת עם הופעת פריים חדש. אך בסרטים חשוכים תופעת הצריבה ה"העדינה" הזאת ממש מפריעה!!!
משהו ניתקל בתופעה? יודע איך לפתור? האם זה נורמאלי?
אשמח לתגובות!!!
נתקלתי בתופעה, פרסמתי גם אני שאלה על כך לפני כחודש ולא ממש קיבלתי תשובה חד משמעית.
הורדתי את ערכי ה- contrast וה-brightness משמעותית והתופעה נעלמה לגמרי.
כשהבחנתי בתופעה הערכים שלהם היו על כ- 90 כל אחד, היום הם לא עוברים את ה- 70 והתופעה כאמור נעלמה.
הורדתי את ערכי ה- contrast וה-brightness משמעותית והתופעה נעלמה לגמרי.
כשהבחנתי בתופעה הערכים שלהם היו על כ- 90 כל אחד, היום הם לא עוברים את ה- 70 והתופעה כאמור נעלמה.
עוד שאלה בנושא: אם אני צופה בשידורי 4:3 עם הפסים האפורים בצדדים (אפשר לבחור בפסים בהירים או כהים, לא יודע מה יותר בטוח לצפייה), וגם דואג להשאיר את Pixel Shift מופעל כך שהתמונה תזוז לצדדים כמה פיקסלים כל כמה דקות, האם עדיין ישנה איזהשהיא סכנת צריבה, או שאני יכול לצפות בצורה הזו במשך שעות על גבי שעות? (בהנחה שעשיתי Break In ונתתי למסך לרוץ למעלה מ-100 שעות כבר)?
לדעתי יש פחות עניין של צריבה אלא יותר "בזבוז" של הפיקסלים בצדדים או במרכז (תלוי מה בחרת) ואז יש לך חוסר שיוויוניות בעוצמות ההארה בין שני חלקים גדולים במסך.odedia כתב:עוד שאלה בנושא: אם אני צופה בשידורי 4:3 עם הפסים האפורים בצדדים (אפשר לבחור בפסים בהירים או כהים, לא יודע מה יותר בטוח לצפייה), וגם דואג להשאיר את Pixel Shift מופעל כך שהתמונה תזוז לצדדים כמה פיקסלים כל כמה דקות, האם עדיין ישנה איזהשהיא סכנת צריבה, או שאני יכול לצפות בצורה הזו במשך שעות על גבי שעות? (בהנחה שעשיתי Break In ונתתי למסך לרוץ למעלה מ-100 שעות כבר)?...
לכן לא מומלץ לצפות שעות ארוכות במצב זה כמו כן עם פסים שחורים למעלה ולמטה.
אין מה לעשות, אחד החסרונות הבולטים של הפלזמה. (פחות ה 4:3 יותר הפסים האופקיים)