התייעצות בנוגע לשינוי תקשורת אינטרנט בבית ומיקום HOTBOX

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
יניב2021 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: יניב 2021
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!
אני גר בדירה שכורה ועובד מהבית
בבית ישנה תשתית תקשורת מעניינת (סגורה?! נראה לי לפחות) שחשבו עליה מראש אבל משהו שלא כ"כ מתחבר לי

בעת חיבור להוט, הטכנאי מיקם את הראוטר בחדר העבודה שלי ומתוך החדר ישנן נקודות תקשורת המשמשות ככניסה לכבל רשת (ובכל חדר אחר בבית, פרט לסלון :עצוב: :עצוב: ישנה נקודת יציאה, בסלון על יד הטלוויזיה יש רק יציאה לכבל הוט COAX ולכן הטלוויזיה בסלון מחוברת לוויפי ולא לכבל)
כאמור אני מבלה כ10 שעות ביום עם הראוטר בחדר מה שגורם לי לאי נוחות קלה (מרחק של כ2 מטרים)

בחדר השינה הסטרימר מחובר באמצעות כבל רשת (אין קליטת וויפי טובה בחדר) והכל עובד מצוין
מחובר לעד 500 של הוט וגולש על כ450 מגה במקומות בהם יש קליטה

1. מתלבט האם להוציא את הראוטר מחדר העבודה לסלון, אבל אז איך אוכל לחבר כבר רשת לנקודת הכניסה (בחדר העבודה כאמור) שתגיע גם לחדר השינה?
2. האם ישנו פתרון חכם יותר בו אוכל באמצעות טכנאי רשתות תקשורת לפתור את כל זה בצורה טובה יותר דרך ארון התקשורת בדירה (אין לי מושג ואני גם לא חושב שכבלי הרשת עוברים בו)

עדכון לשאלה : קראתי עכשיו של MOCA, האם זה אומר שואכל לחבר את הראוטר לסלון ובחדר העבודה לחבר אותו כך שיכנס אליו כבל מהשקע הוט בקיר ואחבר ממנו יציאה לכבל הרשת שמגיע עד לחדר השינה?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי אם אתה מודאג מקרינת WiFi. אני לא חושב שיש סיבה, אבל אם אתה רוצה להעביר את המכשיר לחדר אחר, אפשר:

או לכבות את ה-WiFi בראוטר הוט, ולשים נקודת גישה (AP) במקום אחר בבית. אפשר גם לשים ראוטר, ולכבות את אפשרות הראוטר במכשיר הוט.

אפשרות אחרת, לשים את מכשיר הוט בחדר אחר, ובחדר עם כל נקודות הרשת הקוויות לשים switch.

יניב2021 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על המענה!

לא יודע אם מודאג, פשוט יצא לי בימים האחרונים לחשוב על זה על האם זה סביר לבלות איתו כל כך הרבה שעות יחד בחדר סגור

בהחלט שווה לנסות את רעיון הלכבות את הוויפי בראוטר עצמו ולשים נקודה נוספת בבית

הסוויץ׳ יכול לקלוט וויפי מהראוטר אשר יהיה בחדר אחר (נניח בסלון) וכל מה שהוא יעשה זה לחבר כבל לכל אחת מהנקודות ברחבי הבית?
אנזה לקרוא על זה קצת יותר

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

28/09/2021 18:32  
יניב2021 כתב:
לא יודע אם מודאג, פשוט יצא לי בימים האחרונים לחשוב על זה על האם זה סביר לבלות איתו כל כך הרבה שעות יחד בחדר סגור.
...
האם אתה נמצא קרוב לטלפון הסלולרי שלך במשך שעות? האם זה סביר לבלות עם הסלולרי כל כך הרבה שעות ביחד?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

יניב2021 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

חחחחח
מסכים בגדול בגלל זה רשמתי שסתם יצא לי לחשוב על זה
אם אפשר להזיז אז מגניב, ואם לא אז גם לא סוף העולם

האם הטלפון פולט יותר מהראוטר? אין לי מושג
כמו כן, אשמח לתשובות פרקטיות יותר מפילוסופיות 8)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”