LASER TV
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מדובר על טכנולוגיה שמשתמשת בלייזרים עבור מקרנים ועבור מקרנים אחוריים.
דובר על כך לא מעט בעבר דווקא.
העתיד כנראה הולך לכיווני מסכים דקים (במקרנים יש לזה יותר פוטנציאל). מקרנים אחוריים פחות מעניינים וסקסיים ולכן אפילו שמדובר בטכנולוגיה מעניינת מאוד, אנשים פחות מעוניינים בה.
בכל מקרה, מדובר על שימוש בקרני לייזר (בד"כ משתמשים בפסים רוטטים שמקרינים את הלייזר בשלושת הגוונים על גבי מסך חצי שקוף בשיטת הקרנה אחורית). הלייזר מאוד משפר את דקות המסך ואת האיכות. יש כאן אלמנט של סריקה (הפסים הללו מקרינים כל פעם פס אנכי של צבע אחד או יותר (עדיין לא ברור אם אפשר להקרין את שלושת הצבעים בו זמנית או שצריך כמה פאזות של אור בדומה למה שקורה עם גלגלי צבע ב-DLP).
כאמור, GLV יותר רלוונטי דווקא למקרנים קדמיים - שם הוא באמת יכול לעשות מהפכה.
כרגע יש בעיה גדולה מאוד עם כל טכנולוגיות המסכים שמתחרות ב-LCD ובפלזמה בגלל המחירים הצונחים (ע"ע SED המצויין שכרגע מוקפא). עקרונית זה אחד משלושת הטכנולוגיות שבעלות פוטנציאל להביס (מבחינת איכות, לא עלות) את המסכים הנוכחיים: OLED, SED/FED ו-לייזר.
אם יש לך עוד חומר, אשמח לראות, כרגע זה נראה עדיין רחוק למדי.
דובר על כך לא מעט בעבר דווקא.
העתיד כנראה הולך לכיווני מסכים דקים (במקרנים יש לזה יותר פוטנציאל). מקרנים אחוריים פחות מעניינים וסקסיים ולכן אפילו שמדובר בטכנולוגיה מעניינת מאוד, אנשים פחות מעוניינים בה.
בכל מקרה, מדובר על שימוש בקרני לייזר (בד"כ משתמשים בפסים רוטטים שמקרינים את הלייזר בשלושת הגוונים על גבי מסך חצי שקוף בשיטת הקרנה אחורית). הלייזר מאוד משפר את דקות המסך ואת האיכות. יש כאן אלמנט של סריקה (הפסים הללו מקרינים כל פעם פס אנכי של צבע אחד או יותר (עדיין לא ברור אם אפשר להקרין את שלושת הצבעים בו זמנית או שצריך כמה פאזות של אור בדומה למה שקורה עם גלגלי צבע ב-DLP).
כאמור, GLV יותר רלוונטי דווקא למקרנים קדמיים - שם הוא באמת יכול לעשות מהפכה.
כרגע יש בעיה גדולה מאוד עם כל טכנולוגיות המסכים שמתחרות ב-LCD ובפלזמה בגלל המחירים הצונחים (ע"ע SED המצויין שכרגע מוקפא). עקרונית זה אחד משלושת הטכנולוגיות שבעלות פוטנציאל להביס (מבחינת איכות, לא עלות) את המסכים הנוכחיים: OLED, SED/FED ו-לייזר.
אם יש לך עוד חומר, אשמח לראות, כרגע זה נראה עדיין רחוק למדי.
עופר, אתה כמובן צודק לגבי טכנולוגית מקרני לייזר, אך לא לזאת הכוונה. כאן מדובר על חברה אוסטרלית שפתכמה מסכים דקים מבוססי לייזר (עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך זה עובד, אני יודע שמדובר בסריקה עי 3 קרני לייזר, אך כיצד זה נעשה במסך בעובי של LCD?)
ברוב המאמרים חוזים שהטכנולוגיה תביס את ה LCD וה פלאסמה הן באיכות והן במחיר
http://laser-television.com/
באתר הזה יש מספר סרטוני וידאו מתוך תערוכות בהן ממש רואים הדגמה של מסך הלייזר. לא מדובר במקרן אחורי או קידמי, זה מסך דק לבל דבר!
ברוב המאמרים חוזים שהטכנולוגיה תביס את ה LCD וה פלאסמה הן באיכות והן במחיר
http://laser-television.com/
באתר הזה יש מספר סרטוני וידאו מתוך תערוכות בהן ממש רואים הדגמה של מסך הלייזר. לא מדובר במקרן אחורי או קידמי, זה מסך דק לבל דבר!
The more I see People the more like Pigs
טלויזית לייזר של סוני מתוך CES 2007
http://www.lasertvnews.com/media.htm
הסרטון למטה בצד שמאל. שם ממש רואים את עובי המסך. הוא דק יותר מפלאסמה!
גם בסרטונים האחרים הקריין אומר שהמסך בעובי דק (סמ אחד ל 28 איטש)
http://www.lasertvnews.com/media.htm
הסרטון למטה בצד שמאל. שם ממש רואים את עובי המסך. הוא דק יותר מפלאסמה!
גם בסרטונים האחרים הקריין אומר שהמסך בעובי דק (סמ אחד ל 28 איטש)
The more I see People the more like Pigs
- oferlaor
- מנהל

סוני גם השתמשה ב-GLV עוד לפני שנתיים ושלוש בהדגמות, כך שקשה לדעת.
לא מכיר טכנולוגית לייזר שאינה הקרנה אחורית. יתכן שמדובר כאן על משהו שאני פשוט לא מכיר.
בכל מקרה, אם זה יוצג ב-IFA אני אשתדל לחפש את זה.
לא מכיר טכנולוגית לייזר שאינה הקרנה אחורית. יתכן שמדובר כאן על משהו שאני פשוט לא מכיר.
בכל מקרה, אם זה יוצג ב-IFA אני אשתדל לחפש את זה.
זו הקרנה אחורית. במקרה של סוני מדובר ב SXRD. הייתרון המרכזי של לייזר הוא בגאמוט הרחב שמתאפשר - אבל זה גם דורש מקורות בגאמוט רחב שלא זמינים נכון להיום. יש עוד כמה ייתרונות כמו אפשרות ליצור מסכים דקים במיוחד בהשוואה למקרנים אחוריים רגילים, אורך חיים, ניצולת אנרגיה (התחממות מינימאלית). אם ניתן היה לשלוט בעוצמת הקרן בעת הסריקה (בדומה ל CRT) אז גם היה ניתן לקבל רמות שחור פנומנליות, אבל אני לא חושב שזה המצב נכון להיום.
- oferlaor
- מנהל

אוקיי, כלומר, SXRD רק עם לייזר במקום פיצול אור. הגיוני וחכם. הבעיה העיקרית היא שלייזר עדיין יקר וסבוך (הם די חייבים להשתמש ב-LED LASER).
מצד שני, אורך החיים של "מנורה" כזו יכול להיות פי כמה וכמה ממה שאנחנו מכירים כיום עם XENON או UHP/SHP.
EB1000,
לגבי המאמרים, אני מעריך שאם תחפש אתר על SED יהיה שם מאמרים על איך טכנולוגיה זו הולכת להביס את ליזר/פלזמה/LCD. לעומת זאת באתר על OLED יהיו מאמרים על איך הטכנולוגיה מביסה את SED/LCD/פלזמה/לייזר...
מצד שני, אורך החיים של "מנורה" כזו יכול להיות פי כמה וכמה ממה שאנחנו מכירים כיום עם XENON או UHP/SHP.
EB1000,
לגבי המאמרים, אני מעריך שאם תחפש אתר על SED יהיה שם מאמרים על איך טכנולוגיה זו הולכת להביס את ליזר/פלזמה/LCD. לעומת זאת באתר על OLED יהיו מאמרים על איך הטכנולוגיה מביסה את SED/LCD/פלזמה/לייזר...