חיבור מחשב לטלויזיה למטרת אי-מייל וגלישה
שלום לכולם,
ברצוני לחבר את המחשב למכשיר טלויזיה למטרת גלישה באינטרנט וקריאת אי-מיילים (וכל שימוש רגיל אחר), וכמובן לשם צפייה בסרטים.
אני מניח שאצטרך טלויזיית LCD (או פלזמה) עם חיבור DVI ( או HDMI).
השאלה שלי היא -
רציתי לדעת אם ישנו מישהו מכם בעל ניסיון בדבר כזה שיכול להעיד שאכן הטקסט באי-מייל ובגלישה קריא וברור מספיק בלי לאמץ את העיניים.
האם רזולוציה של 1280/768 מספיק טובה, או שמא רזולוציה יותר גבוהה הכרחית (1920/1080, 1366/768).
האם LCD או פלזמה ?
שמתי לב שהטלויזיות בעלות התכונות הללו בעלות קצב רענון 60HZ. האם זה לא מעייף את העיניים (במסך ה - CRT בו אני משתמש במחשב, אני לא מסוגל להסתכל עליו ב - 60HZ, רק ב - 85HZ ומעלה. פשוט ניתן לראות את הריצוד. אך אולי ב - LCD לא רואים את זה).
ועוד שאלה חשובה לא פחות - איזה גודל טלויזיה צריך כדי לראות את הטקסט בצורה ברורה ממרחק של 3.7 מטר.
אשמח אם למישהו מכם יש ממש שימוש כזה, כך שיוכל להעיד מנסיון אישי.
תודה
יניב
ברצוני לחבר את המחשב למכשיר טלויזיה למטרת גלישה באינטרנט וקריאת אי-מיילים (וכל שימוש רגיל אחר), וכמובן לשם צפייה בסרטים.
אני מניח שאצטרך טלויזיית LCD (או פלזמה) עם חיבור DVI ( או HDMI).
השאלה שלי היא -
רציתי לדעת אם ישנו מישהו מכם בעל ניסיון בדבר כזה שיכול להעיד שאכן הטקסט באי-מייל ובגלישה קריא וברור מספיק בלי לאמץ את העיניים.
האם רזולוציה של 1280/768 מספיק טובה, או שמא רזולוציה יותר גבוהה הכרחית (1920/1080, 1366/768).
האם LCD או פלזמה ?
שמתי לב שהטלויזיות בעלות התכונות הללו בעלות קצב רענון 60HZ. האם זה לא מעייף את העיניים (במסך ה - CRT בו אני משתמש במחשב, אני לא מסוגל להסתכל עליו ב - 60HZ, רק ב - 85HZ ומעלה. פשוט ניתן לראות את הריצוד. אך אולי ב - LCD לא רואים את זה).
ועוד שאלה חשובה לא פחות - איזה גודל טלויזיה צריך כדי לראות את הטקסט בצורה ברורה ממרחק של 3.7 מטר.
אשמח אם למישהו מכם יש ממש שימוש כזה, כך שיוכל להעיד מנסיון אישי.
תודה
יניב
מניסיון,
אתה צריך טלויזיה עם רזולוציה מספיק טובה (1024*768 לפחות),
רוב ה-LCD (לדעתי כולם) מציעות מפרט מינימאלי שעונה על הדרישות (לרוב מדובר על רזולוציה טובה יותר).
לגבי פלזמה:
הפלזמות ה"עממיות" מגיעות עם רזולוציה נמוכה יותר, אולם הסבירות ומעלה בעלות רזולוציה מתאימה.
לגבי 1920*1080-מדובר בטלויזיות יקרות, ורק LCD (למיטב ידיעתי אין בארץ פלאזמה full hd).
קצב הריענון לא מעייף (סוביקטיבי...), בכל מקרה, יש גם טלויזיות עם קצבים מהירים יותר (75 ומעלה-זה תלוי גם ביכולת של הכרטיס מסך במחשב להעביר את האות).
*אל תשכח מקלדת אלחוטית ואתה מוכן לגמרי...
לגבי הגודל-תיקח 42 אינטש (ומעלה).
אתה צריך טלויזיה עם רזולוציה מספיק טובה (1024*768 לפחות),
רוב ה-LCD (לדעתי כולם) מציעות מפרט מינימאלי שעונה על הדרישות (לרוב מדובר על רזולוציה טובה יותר).
לגבי פלזמה:
הפלזמות ה"עממיות" מגיעות עם רזולוציה נמוכה יותר, אולם הסבירות ומעלה בעלות רזולוציה מתאימה.
לגבי 1920*1080-מדובר בטלויזיות יקרות, ורק LCD (למיטב ידיעתי אין בארץ פלאזמה full hd).
קצב הריענון לא מעייף (סוביקטיבי...), בכל מקרה, יש גם טלויזיות עם קצבים מהירים יותר (75 ומעלה-זה תלוי גם ביכולת של הכרטיס מסך במחשב להעביר את האות).
*אל תשכח מקלדת אלחוטית ואתה מוכן לגמרי...
לגבי הגודל-תיקח 42 אינטש (ומעלה).
היי אופיר,
תודה רבה על התגובה המהירה
.
תוכל לשתף אותי בדגם הטלוויזיה בו אתה משתמש ?
לפחות מה גודל המסך (מעניין אם המלצת על 42 אינטש משום שכיום הטלוויזיה בה אתה משתמש היא כזו, או משום שהיא קטנה יותר והסקת מסקנה מנסיון שיש צורך במסך גדול יותר), ומאיזה מרחק, בערך, אתה נמצא מהטלוויזיה והאם אתה משתמש ב - DVI בטלוויזיה או ב - HDMI (ואז אני מניח שאתה משתמש בממיר מ - DVI מהמחשב ל - HDMI ואשמח לדעת באיזה ממיר אתה משתמש והיכן ניתן לרכוש כזה) ?
אתה אכן משתמש בכך לגלישה באינטרנט וקריאת טקסט ומוצא שימוש זה כטוב מספיק ?
שוב תודה ויום נפלא,
יניב
תודה רבה על התגובה המהירה
תוכל לשתף אותי בדגם הטלוויזיה בו אתה משתמש ?
לפחות מה גודל המסך (מעניין אם המלצת על 42 אינטש משום שכיום הטלוויזיה בה אתה משתמש היא כזו, או משום שהיא קטנה יותר והסקת מסקנה מנסיון שיש צורך במסך גדול יותר), ומאיזה מרחק, בערך, אתה נמצא מהטלוויזיה והאם אתה משתמש ב - DVI בטלוויזיה או ב - HDMI (ואז אני מניח שאתה משתמש בממיר מ - DVI מהמחשב ל - HDMI ואשמח לדעת באיזה ממיר אתה משתמש והיכן ניתן לרכוש כזה) ?
אתה אכן משתמש בכך לגלישה באינטרנט וקריאת טקסט ומוצא שימוש זה כטוב מספיק ?
שוב תודה ויום נפלא,
יניב
סליחה על התשובה המאוחרת (שבוע באילת...)
אני עובד עם LCD 32 בחדר שינה.
לאחר אין סוף בדיקות/ביקורות וכו',
הזמנתי פלאזמה 42 לסלון (מגיעה ביום שלישי הקרוב...)
הלכתי על הסמסונג q91h.הטלויזיה שנותנת את התמורה הטובה ביותר (ולדעתי-וזה מה שהשפיע- נותנת את התמונה הטובה ביותר).
לגבי חיבור DVI או HDMI- ההבדל בינהם זה שבשני עובר גם אודיו וב-DVI רק וידאו.
אין הבדל באיכות הוידאו בין שני החיבורים.
אני משתמש ב-DVI (ללא ממיר , זאת היציאה של כרטיס המסך שלי במחשב).
ד"א בחיבור מחשב וברזוליציות שבהם אתה מדבר אפשרי גם לחבר דרך 15pin.
לגבי המרחק-3.5 מטר זה מספיק טוב ל42 אינטש.
בכל מקרה, יש "נוסחאת אצבע" בפורום/ברשת "המחשבת" את הגודל האידיאלי בהתאם למרחק הישיבה.
בהצלחה!
אני עובד עם LCD 32 בחדר שינה.
לאחר אין סוף בדיקות/ביקורות וכו',
הזמנתי פלאזמה 42 לסלון (מגיעה ביום שלישי הקרוב...)
הלכתי על הסמסונג q91h.הטלויזיה שנותנת את התמורה הטובה ביותר (ולדעתי-וזה מה שהשפיע- נותנת את התמונה הטובה ביותר).
לגבי חיבור DVI או HDMI- ההבדל בינהם זה שבשני עובר גם אודיו וב-DVI רק וידאו.
אין הבדל באיכות הוידאו בין שני החיבורים.
אני משתמש ב-DVI (ללא ממיר , זאת היציאה של כרטיס המסך שלי במחשב).
ד"א בחיבור מחשב וברזוליציות שבהם אתה מדבר אפשרי גם לחבר דרך 15pin.
לגבי המרחק-3.5 מטר זה מספיק טוב ל42 אינטש.
בכל מקרה, יש "נוסחאת אצבע" בפורום/ברשת "המחשבת" את הגודל האידיאלי בהתאם למרחק הישיבה.
בהצלחה!