המלצה 65 אינץ', רגישות להבהוב ו PWM

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
spiidx117 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני לפני רכישת מסך חדש. מתלבט בין כמה דגמים, כאשר השיקול המרכזי הוא PWM Frequency והבהוב תאורה אחורית.
אני לא מסוגל לצפות במסכים שמשתמשים בטכנולוגיית PWM מכיוון שזה גורם לי לכאבי ראש ואי נוחות בעיניים תוך כמה דקות ספורות.
השימוש שלי הוא שימוש ביתי דיי סטנדרטי בלי דרישות מיוחדות - למעט ממשק משתמש נחמד ואמינות טובה. מעדיף לשלם בסביבות ה 3500-4500 אך עדיין קצת גמיש מכיוון שמדובר בבעיה לא פשוטה.

כרגע ההתלבטות היא בין כמה דגמים:

LG NANO90 - יקרה מאוד יחסית, קיים PWM אבל בתדר מאוד גבוה של 960HZ, דבר שאמור לא להפריע. בפועל, לא יצא לי להתנסות במסכים בעלי קצב הבהוב גבוהה כלכך אך עצם העובדה שהפונקציה קיימת עדיין מפחיד אותי. (120 הרץ קצב ריענון תמונה זה בונוס אך לא שיקול מבחינתי)

Samsung Q70T - דומה מאוד ל LG מבחינת נתונים, דגם של שנה שעברה אז קצת יותר זול, אותו רעיון לגבי ה PWM - תדר גבוה.

Samsung AU8000 - דגם בסיסי, קורץ לי בגלל המחיר. לפי RTINGS, נטול PWM לחלוטין בכל דרגת בהירות שהיא מעל 25.

דגמי סוני - הבנתי שהמון דגמים של סוני מאוד ידידותיים לעיניים מבחינת PWM אך קשה לי מאוד להבין את מפרט הדגמים בארץ לאומת הביקורות של RTINGS בחו"ל, אז הלכתי לאיבוד לגמרי.


אשמח לכל סוג של ייעוץ או ההארה בנושא.
תודה רבה!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
הצטרף: אוגוסט 2012
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

לגבי סמסונג מול LG.
אז הסמסונג יהיה זול יותר (באיכות תמונה דומה) אבל השירות/אחריות שלהם בארץ גרועים הרבה יותר, לכן הרבה אנשים (פה בפורום) נמנעים מהם לחלוטין.

לגבי סוני, זה קצת מבלבל, אבל לא מסובך ברגע שקולטים את הפרנציפ:
שם בישראל - שם בארה״ב
X700H - XH7096
X800H - XH8096
X900H - XH9096
X950H - XH9505

Pika007
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הסאמסונג החדשות (סדרה A) עם PWM בתדר של 960HZ, קיבתי הצעה מאל"מ של 4700 ש"ח ל Q70A. אם לא מעניין אותך 120HZ/VRR, תוכל ללכת על Q60A בזול יותר. עדיין ממליץ על ה 70 בכלליות.
רק קח בחשבון שהרמקולים בסדרת A החדשה, בגלל שהטלויזיות דקות כ"כ, מחרידים מעבר לכל הכרה. לא שמישים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”